PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

prileee 18.06.2014. 12:36

r/illuminati za dzekbauera

CubeS 18.06.2014. 12:37

Nije bitno da li nas prate ili ne.. Bitno je hoćeš li ti mozda na tom mobitelu koristiti Internet bankarstvo.. A sve te podatke će netko dobivati i iskoristiti ih.. A onda ces se lupati po glavi.. Ovo praćenje je dugi par rukava i nije za ovu temu

RAUL 18.06.2014. 12:58

Citiraj:

Autor stops (Post 2615611)

Nikada kupovati kineza sa srednjom fizickom tipkom jer im je to najslabija tocka.

stops 18.06.2014. 13:11

Super mi je kako mi savjetujete da ne kupim taj mobitel zato sto je Star ili zato sto ima fizicku tipku (s tim da ne kupujem mobitel), a ja linkam clanak na kojem pise da kinezi stavljaju "spijunski softver" hahaha
Citate uopce? :)

Brko 18.06.2014. 13:16

Nemoj ga kupiti zbog:
- toga što je odron
- toga što ima fizičku tipku
- toga što je generičko smeće
- toga što podrška ne postoji

Eto, bez spomena špijunskog softvera :D

Wuchko 18.06.2014. 13:17

Citiraj:

Autor stops (Post 2615767)
Super mi je kako mi savjetujete da ne kupim taj mobitel zato sto je Star ili zato sto ima fizicku tipku (s tim da ne kupujem mobitel), a ja linkam clanak na kojem pise da kinezi stavljaju "spijunski softver" hahaha
Citate uopce? :)

Dakle, napisao si:

Citiraj:

Autor stops (Post 2615611)

I sad bi mi trebali biti vidoviti i znati što si ti mislio? 99% ljudi koji napišu ovakav post poput tebe zapravo pitaju za informaciju o mobitelu, tako da nije problem u tome čitamo li mi nego u tome kako si ti zapravo napisao svoj post. ;)

stops 18.06.2014. 13:24

Pa ne znam, meni bi ovaj smajlic na kraju i link iz kojeg se vide rijeci "chinese-phone-comes-preloaded-spyware" bio jasan znak da se ne interesiram za njega al ok

puding22 18.06.2014. 13:26

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2615568)
Jeso probao uci u engineer mod pa tamo pojacati?

Jel postoji neki univerzalni code da se udje u engineer more. Evo pokusavam preko googlea i ni jedan ne pomaze
EDIT: našao sam ali kako tamo pojačati. Ima nekih opcija pod audio:
normal mode
headset mode
loudspeaker
headset loudspeaker
speech enhancement

Koja je od tih za zvuk u slusalici??
[QUOTE]

RAUL 18.06.2014. 13:30

Ima,potrazi na youtube.Ima neki malezijac koji objasnjava.

Dakok 18.06.2014. 14:23

@ stops
Ja sam ga shvatio kako je i napisan. Link na tekst o lupeškom mobitelu
i pitanje koje bocka potencijalne domaće žrtve, začinjeno smajlićem. :)

@ puding22

Nemoj napamet mijenjat vrijednosti jer izbornik nije skriven od korisnika bez razloga

swoop92 18.06.2014. 15:20

http://www.chipoteka.hr/artikl/11410...qc-pixels-crni

kaj kažete na to? ima za to miui?

puding22 18.06.2014. 16:34

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2615844)
@ stops
Ja sam ga shvatio kako je i napisan. Link na tekst o lupeškom mobitelu
i pitanje koje bocka potencijalne domaće žrtve, začinjeno smajlićem. :)

@ puding22

Nemoj napamet mijenjat vrijednosti jer izbornik nije skriven od korisnika bez razloga

Ima dva videa na yubitu. E sad nijedan nije na engleski i ne znam jel treba biti rootan uredjaj...
Dakok ti ne preporucas da samo dignem vrijednosti za 10 npr...

RAUL 18.06.2014. 16:43

Loudspeaker digni na maksimum, ali zapisi koliko je bilo orginal tako da znas vratiti ako ne bude valjalo.

partwish 18.06.2014. 16:54

Jel ima neka app s kojom bi na rootanom uredaju mogao pojacati mikrofon? Imam G300 i ljudi me teze cuju, a to im je standardna boljka.

RAUL 18.06.2014. 17:05

Mozes isto sa engineer modom.

GoodLooker 18.06.2014. 17:11

Da ponovim Brkino pitanje od jučer, što se dobije sa tim Xposed frameworkom na kinezima? Kako bi on mogao pomoći prilikom otklanjanja mogućeg SW problema sa GPS-om?

keyser_s()ze 18.06.2014. 17:20

Citiraj:

Autor swoop92 (Post 2615875)

Pogledaj moj post par stranica unatrag za umi x1 pro. Skoro identican mob (razlika bi trebala bit u bateriji navodno)

bg_4_l 18.06.2014. 17:26

Citiraj:

Autor GoodLooker (Post 2615935)
Da ponovim Brkino pitanje od jučer, što se dobije sa tim Xposed frameworkom na kinezima? Kako bi on mogao pomoći prilikom otklanjanja mogućeg SW problema sa GPS-om?

Nikako jer ne služi tome. Za pokušaje otklanjanja tih problema možeš ući u engineer mode i tamo pokušati, ili s nekom od aplikacija ranije spomenutih u temi. Ima puno modula za Xposed(zamisli Xposed kao nužni softver da bi moduli mogli raditi), Gravitybox je modul zamišljen za AOSP romove(primarno kineze). Jedini "problem" koji Gravitybox može otkloniti je problem s Autobrightnessom. Nudi puno tweakova iz custom romova poput, da ti Audio panel uvijek bude expanded, neke power saving profile, mogućnost da kad slajdaš po desnoj strani ekrana ti se odmah spuste toggleovi a ne notificationi itd. Dakle stvari takvog tipa, dodatni featurei a ne ispravljanje SW bugova od mobitela.

chief_wolfinjo 18.06.2014. 17:43

imao sam ja prije par godina Star A2000

evo par fotkica :D

http://www.zaslike.com/files/ke7g2iv...nwig_thumb.jpg

http://www.zaslike.com/files/z3hpk3n...u1z6_thumb.jpg

http://www.zaslike.com/files/kpwxjeu...vyj2_thumb.jpg

stops 18.06.2014. 17:43

http://i.imgur.com/uWp6Bmel.png

Gravitybox ima puno raznih tweakova za customizaciju izgleda roma. Evo moj primjer: transparentni status bar, vrijeme i datum u sredini i ikone bijele boje. Quick toggles se mogu birati po zelji itd.
Jos jedna mogucnost su i ovi pie controls koji se pojave kada prstom krenes od ruba ekrana prema unutra. Jos jedna stvar koja me izludivala jer nisam mogao, a to je stavit razlicitu sliku na lockscreen i homescreen, a sa Gravitybox to mogu.

prileee 18.06.2014. 18:25

Bas cu isprobat malo. Kakva su mu ogranicenja, ne radi na miui ili sta? Znam da zalazimo u offtopic malo, ali eto, nije puno :chears:

bg_4_l 18.06.2014. 18:33

Citiraj:

Autor prileee (Post 2615978)
Bas cu isprobat malo. Kakva su mu ogranicenja, ne radi na miui ili sta? Znam da zalazimo u offtopic malo, ali eto, nije puno :chears:

Ograničenja su da treba root i da radi samo na AOSP romovima(dakle vanilla android). Na MIUIju ne radi dobro(nekima "radi" ali sam autor je više puta rekao da ne preporuča korištenje na ničem osim AOSP romovima). Ima hrpa toga stvarno, ali jako korisnih stvari nema previše. Još jedna loša stvar je da treba vremena da se sve namjesti jer nakon dosta promjena je potreban reboot.

sakomako 18.06.2014. 19:09

Ima smartphonea na amazon.de po cijeni kao iz Kine a to znači nema davanja, a garancija se ostvaruje u EU. Ja zabrijo pa naručio iz Kine a sada ima po istoj cijeni na amazon.de, a mene još čeka 25% davanja na ovaj iz Kine. Teška njesra i sada mi žao jer ovog čekam već mjesec dana i vjerojtano će trebat još 10 dana jer je sada u Švicarskoj. A ovi sa amazona dođu u roku 3 do 4 dana i nema hebanja sa carinom, a i garancija je od amazona, odnosno šalje se u Njemačku ako se pokvari.

prileee 18.06.2014. 19:14

O čemu pričaš? Kineskih smartphonea?

Dakok 18.06.2014. 20:02

Citiraj:

Autor prileee (Post 2615978)

Postoji Xposed i za MIUI, tzv. WSM ili What Surprised Mitu?

Ag008 18.06.2014. 20:18

Zna li netko originalan naziv Elephonea P10 i nešto više o njemu.
Razmišljam si da ga uzmem za 140$, dugo već nisam uzimao mobitel a ovaj mi se čini da će biti ok.

A ovaj octa core "BluBoo x2" od 139$ mi je sumnjiv. Em je osmojezgreni, ima android 4.3 a košta tako malo. Jedna od kvaka je valjda i u bateriji od samo 1700mAh no i dalje mi je cijena sumnjiva.

rodriguez 18.06.2014. 20:19

Ne kužim volju za bacanjem para na odrone.
Xiaomi , Huawei, Lenovo su Kinezi koje bi kupio ostalo ne bi niti neprijatelju poklonio

Ag008 18.06.2014. 20:26

Iskreno, nikada se (osim na ovom forumu) nisam susreo s riječju "odron" no pretpostavljam da ona označava nešto loše, jeftino a smeće itd.
Ne slažem se s tobom, brend često ne mora značiti kvalitetu i dobar omjer uloženo-dobiveno jer često plaćaš ime brenda a ne sam proizvod. Tako možeš reći da je najbolje da kupim Samsung ili Huawei u ponudi lokalnog operatera jer su ti najkvaliteniji.
No da se vratim na temu, je li netko pronašao više o ovim mobitelima. Vuče me da kupim jednog od njih. Drugog baš i ne ali prvi mi se čini ok. Makar je jeftiniji od inew-a v3

GoodLooker 18.06.2014. 20:37

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2616049)
Xiaomi , Huawei, Lenovo su Kinezi koje bi kupio ostalo ne bi niti neprijatelju poklonio

Sorry ali napisao si glupost, jedan od najlošijih telefona koje sam imao je Huawei. Nikakve razlike nema između mtk Lenova, ZHL, Jiayu, Amoi, Coolpad, Dakele itd.
Da si pročitao temu temeljito vidio bi da postoje uređaji koji rade izvrsno, za nevjerojatno malo para.

Dakok 18.06.2014. 20:43

Da ne spominjemo kineze koje
nitko ovdje ne kupuje jer su jednostavno -
preskupi...

brisani 18.06.2014. 20:50

Citiraj:

Prijatelju meni slobodno pošalji jedan Điđu he he.....:D

bg_4_l 18.06.2014. 20:59

Citiraj:

I baš taj velebni proizvođač Lenovo je imao jednako loš quality control ko trećerazredni kineski proizvođači iz špajze, baciš li samo malo oko na A800, A820 i ranije primjerke. Ne znam kakva je situacija sad, ali preporučam da za lagani primjer pitaš kolegu Gulsa kaj misli o njima :D. Svakako je bolje uzeti nekog od renomiranijih proizvođača nego totalni no name, ali pod renomirani proizvođač mislim na sve one koji dobro posluju na domaćem tržištu a to nikako nisu samo Xiaomi, Huawei i Lenovo. Uostalom ako baš ne dobiješ pokvareni primjerak u startu obično i manji poznati brendovi nude dosta za novac ako si spreman prihvatiti neke sitne probleme(tipa GPS i slično).

Inače bratjo, pitah u onoj drugoj temi o naručivanju čajniza ali budem i tu jer više ljudi čita. Jel možda netko zna čije to mobitele Gigabyte rebranda?Konkretno me Gigabyte Gsmart Guru G1 zanima. Došao mi je u ruke jedan sa puknutim prednjim staklom(digitizer radi) pa bih to promijenio. Zasad sam našao samo jednog sellera na cijelom internetu i to nekog stanovitog gospodina Tonya Phua sa Aliexpressa. Volio bih naći još malo informacija prije nego se upustim u taj epski podvig.

Brko 18.06.2014. 22:29

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2616054)
Iskreno, nikada se (osim na ovom forumu) nisam susreo s riječju "odron" no pretpostavljam da ona označava nešto loše, jeftino a smeće itd.
Ne slažem se s tobom, brend često ne mora značiti kvalitetu i dobar omjer uloženo-dobiveno jer često plaćaš ime brenda a ne sam proizvod. Tako možeš reći da je najbolje da kupim Samsung ili Huawei u ponudi lokalnog operatera jer su ti najkvaliteniji.
No da se vratim na temu, je li netko pronašao više o ovim mobitelima. Vuče me da kupim jednog od njih. Drugog baš i ne ali prvi mi se čini ok. Makar je jeftiniji od inew-a v3

Odron je TM sa ovog foruma i naravno da ju nisi drugje vidio :D

sakomako 19.06.2014. 02:21

Citiraj:

Autor prileee (Post 2616003)
O čemu pričaš? Kineskih smartphonea?

Upravo tako!

prileee 19.06.2014. 02:25

Moze primjer pls, po mogućnosti neki od popularnih modela?

Necronomicon 19.06.2014. 08:42

Citiraj:

Autor Direktor Brko (Post 2616157)
Odron je TM sa ovog foruma i naravno da ju nisi drugje vidio :D

Potpis. Možda bi trebali registrirati pravo na taj trademark.:D

Inače i meni stigao odron jučer (Amoi a928w).
Nisam uopće zadovoljan kupnjom...
Ako ima zainteresiranih za ovaj mob mogao bi nabacit kratki review za koji dan.

GoodLooker 19.06.2014. 08:44

Daj ukratko što je dobro, a što ne. Čime nisi zadovoljan?

btw. Imate Newman N2 na pandi za $94,99 (NEWBUYERCOUPON):

tutom 19.06.2014. 08:55

N2 ok... al treba traziti najbolji rom, a kolko kuzim svima radi razlicito sa istim... i ako se igraju igrice dobro razmislit...

rom-obil 19.06.2014. 09:11

Sad već kad kažeš da je Amoi a928w žešći odron, napiši što su mu najveće mane.
Ja ga očekujem ali negdje je zapelo, namjenjen je da bude poklon za Darinku, bolje
da ni ne dođe, gubio sam i žešće pare, nego je to što će me živa pojest ovi ziheraši
i veleumni pametnjakovići oko mene „a šta sam ti ja rekao, kinez ccc“

sakomako 19.06.2014. 09:51

Citiraj:

Autor prileee (Post 2616274)
Moze primjer pls, po mogućnosti neki od popularnih modela?

Evo ja ovo naručio prije mjesec dana od Kineza i dolazi mi za par dana i naravno još uz to ide 25% davanja, a sada ga mogu nabaviti za 3 dana i to po nominalnoj cijeni sa amazon.de!

http://www.amazon.de/Bestore-Super-C...words=kingzone

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:04.