![]() |
Citiraj:
|
Bogami, frendica isto tako vozi, dobro, malo manje ekstremno, ali zavoje kad pocne rezat ziv se userem... Ako se dobro sjecam i kolega od starog tako vozi... Tip jednostavno valjda misli da traka treba bit posred auta...
Napomena: dva frenda iz srednje skole su poginuli u Istri kada im je tip sjeko zavoj i skupio ih... |
Pa kod mene je nedavno u obitelji netko naletio na rubnjak i rasjeko novu gumu koja nije ni 1000km napravila jer je netko drugi sjeko zavoj.
|
Eto tako se vozi u Hrv bez posljedica, a kao što fishkal kaže, problem je malo brže na praznoj cesti...
|
bio sam napisao koju stranicu prije, konkretno je bio najveći problem, a pod najveći smatram mobilizaciju jedno 4 mup vozila sa po 2-3 djelatnika po vozilu, nakon zadnjeg nadvožnjaka prema velikoj gorici, taman gdje avioni slijeću i gdje sve grca od populacije te opasnosti od prebrze vožnje.
najjači je bio deda ispred mene, mislim ono drot je bio na mjestu i sve normala i urla deda na njega - ama šta tu narod maltretirate, što niste svi u vukovaru i rješavate piydarije ili negdje prave zločine spriječavate, nego vamo uzimate novac radnom narodu, a i da vam još nešto kažem - tu di ste vi parkirani, taj asfalt sam ja gradio '86 da vas yebo i asfalt i cesta :D ode deda i na to će murijak - što je najgore sve što je rekao je na mjestu. žalosno je na šta se kesa puni, a kada je stvarno sranje onda ih ni za lijek. |
Lik ispred mene hladnokrvno proso na crveno. I to na Heinzelova X Zvonimirova. Usporio je na 20kmh na crveno koje je gorilo vec 10-15 sec i proso... Sigurno mu nije ni prvi ni zadnji put. Golf naravno.
|
Bolesnik, ali nebi nikad nikog povezivao s autom. Ne, ne vozim golfa, niti sam ga ikad vozio.
Idiot je nevezano šta vozi. |
Ja sam nedavno išao s mamom nekaj obavit i na Aveniji Dubrovnik frajer prođe okomito svih 6 traka kroz totalno crveno. Mama je taman dovoljno usporila.. Ona i ja smo se samo pogledali u šoku...
|
Citiraj:
Jel ti ne kužiš da je takav stav primitivan da glava boli? Kakve f.....g veze ima kakav auto lik vozi? Imam ja atm (često mijenjam aute), 2 clia i 1 golfa, znači po takvim biserima kao ti sa takvim primitivnim stavovima, kad vozim clia, onda znam vozit i poštujem pravila, a ako sam ne daj Bože sjeo u golfa, onda sam odjednom zaboravio vozit i poštivat prometna pravila i kulturu???? Omfg, ovaj balkan i balkanci se nikad neće promijeniti, iz krajnosti u krajnost everyday.... Citiraj:
Tako je, slažem se s tobom, automobil nema ama baš nikakve veze sa time da li je za volanom primitivac koji ne ferma prometna pravila ili kulturu, ili gospodin čovjek koji zna vozit i poštuje pravila i kuluturu prometa. :chears: Svaki dan sam na cesti dosta, i mogao bi tako generalizirat za ama baš svaku marku i model automobila u ovih mnogo godina i km za volanom, i gdje bi onda došli? Na to da sve marke auta voze šabani? Smiješno, da se ne izrazim drukčije. |
Glupo je generalizirati, posebno po vrsti auta. Također golf, kao sveto vozilo u Hrvata, ima tu privilegiju da je jako brojan na cestama.
I nemojte me krivo shvatiti, ali i ja sam primjetio da najviše cirkusa rade majstori u golfovima, većinom treće i četvrte generacije tog vozila |
Citiraj:
Zaustavljaju vozače , bicikliste pa čak i pješake . Pokušavaju napuniti proračun na sve moguče načine . Jedan od pokazatelja da je država blagajna TOTALNO prazna. Policija je potrebna , ali represija na civile nije ! |
Joj dobro, kaj se nervirate. Nemam pik na vozace Golfa.
Imam pik na vozace Golfa i Punta koji rade sranja. Pogotovo ako je spusten sa zlatnim felgama i tim glupostima. Isto tako polovica Puntaća koje vidim u prometu je izudarano. Malo vise cu imat pik na ta dva auta radi svojih dozivljaja sa njima, netko drugi ce vidjet vise drugih autiju i sta sad... Necu rec "vidi idiota u Golfu, sigurno ne zna vozit, sigurno je seljo i napravit ce glupost". Rec cu "vidi lika u Golfu, napravio je katastrofalnu glupost". |
nema razlika, idioti su svuda oko nas i dam lijevo mudo da i među ovom ekipom ima takvih pametnih. svako po svom mišljenju vozi dobro i glupo je raspravljati o tome. i taj koji je prošao kroz crveno, u svojoj glavi, nije napravio "ništa loše". uostalom, masu puta sam vidio kako ljudi zazuje, ne doživljavaju stvari oko ceste nego zuje. To možda prolazi tu i tamo, ali sad je u gradu koma (vjerujem po svim gradovima i po većini cesta). masa auta, masa živčenjaka i "pametnih" za volanom.... itd itd.
ne treba se zamarati. biti korektan, priseban i ko ih je?=/&/&% :beer: |
Sreća pa ti voziš ono? Pa si automatski lišen mogućnosti da napraviš bilo kakvu glupost jel?
:D |
Citiraj:
Da ne govorim o parkiranju na ulaz, invalidska mjesta, ostavljanje auta na traci za prestrojavanje... |
Citiraj:
:D Ne želim više pričati o Golfovima jer se je radi toga prošli put zaključavala tema. |
Ma da.. slažem se... ne smiješ reći više što vidiš.. ah well. Samo jedna stvar, ne dirajte mi seljo tjuning! :D
|
Stari i ja prije nekih sat vremena smo mogli postati primjerci studentima medicine, šta ostane od čovjeka kada se sudare kamion i auto u čistom frontalnom sudaru.
Ameba u ljudskom obliku, za volanom kamiona,sa ove http://i44.tinypic.com/20p3l2o.jpg sporedne ceste desno, vidim da se ne zaustavlja, stari i ja u desnoj traci kako je prikazano prema Ježdovcu vozimo možda 60-70kmh. Znači da stari nije scimao auto prema desno on bi bez ikakvog zaustavljanja nas ubio u čistom frontalnom sudaru. Frajeru sam uspio vidit facu, bez ikakvog čuđenja, ništa, samo nastavio ravno voziti prema Kerestincu. Nažalost, stari nije htio okrenuti auto za amebom pa da mu tupim dijelom sjekire promijenim facu za osobnu iskaznicu. |
Citiraj:
BTW, u vezi ovih kamiondžija, stvarno ih ima koji se bahate po cesti. Često ujutro nalijećem na komunalce koji smeće skupljaju, malo mjesto, zavojita cesta i prijevoj - likovima se ne da nositi kante sa smećem preko ceste, nego kamionom idu lijevo desno preko obje trake. Zamisli veselja kad s 60 km/h naletiš iz zavoja, a tamo kamion na tvojoj traci :-) |
Malo se raspitai za neke stvar prije pisanja, ne odmah balvanima ccccc..........
NITI jedna snimka koja nije ciljano snimana, mislim ovlašteno, NIJE dokaz. Tu ne pričamo o mjerenju brzine za koje postoje nakava rješenja, planovi, uređaji koji se koriste su atestirani, umjereni, zadovoljavaju neke standarde i propise. MOŽE se uzeti u obzir, ali NE MORA. Dal je to idiotizam sustava ili ne-tko zna. Ali UVIJEK se snimke pregledaju i skinu, ali nije isto ovaj slučaj sa ženskom ili neko ubojstvo, teža prometna nesreća itd. Postoje neka pravila propisana za npr utvrđivanje prekršaja (neposrednost uočavanja itd) A tko tu uopće ima informacije da protiv te vozačice nije ništa napisano? |
Čovjek kohi je snimao je zvao policiju i kad su zaustavili dotičnu nisu je kaznili a ona je rekla da je muškarci maltretiraju jer vozi sporo i po propisima. Dovoljno rečeno
|
zaznut je onaj rotor u zagrebu,od 3 puta do sad dva puta sam se zeznuo,ima tko skicu kakvu da malo detaljnije proučim...jednom sam došao skroz desno a ono ta traka samo za desno a ne i za ulazak u rotor jer sam trebao skrenut na drugi izlaz,i jednom sam uletio pred auto a ovaj stvarno dosta brzo vozio u rotoru i izlazio sa rotora tako da sam ga zatvorio očito,nisam procijenio dobro...koliko kod ti dobro vozio ako neznaš kamo baš točno ideš i još voziš nepoznatu cestu uvijek je opasno,nisam ni bio baš pri sebi
prebrzo se vozi definitivno,i ja isto nekad prebrzo kad znaš valjda svaku rupu i prednost pa znakove uopće ni ne gledam,onda dođeš tamo gdje treba gledat znakove i nastane problem |
Citiraj:
U konkretnom slucaju, ako dolazis sa Luckog...
Moras shvatiti ovdje da se u rotoru smije prestrojavat, i da rotor sa tri trake ima samo jednu izlaznu (desnu)... Problem je sto svaki izlaz rotora ide na dvije trake na spojnoj cesti... Drugim rijecima, ekipa koje se vozi u skroz desnoj traci ce izaci u blizu traku, dok ce oni koji vode po srednjoj traci u rotoru izabrati lijevu traku spojne ceste... Upale zmigavac, naprave kratko prestrojavanje iz srednje u desnu i onda ... puf, nadju se u lijevoj traci spojne ceste... MNOGI VOZACI koji nisu iz ZG to ne razumiju i onda rade krug iz skroz vanjske trake sto je ravno samoubojstvu... Ovako, da se razumijemo, ovo je prijedlog nacina kako ne napravit sudar u rotoru sa vise traka... Moguce da ce se naci 50 razlicitih prijedloga, ali moj savjet bi ti bio da ako se zafrknes kod izlaska ili ako moras raditi puni krug u rotoru (u bilokojem slucaju), slobodno drzi lijevi zmigavac dok ne dodjes do dijela kada trebas izac, onda daj desni... Nitko ti to nece uzeti za zlo, neces ispast pi*kica, al ce svi jako dobro znati sto radis i koje su ti namjere... I da, nije sramota izaci na izlazu na kojem nisi planirao ako to nece prouzrociti sudar katastrofalnih posljedica po tebe i tvoje putnike... Racunaj da ako vozis po vanjskoj traci i ne izadjes na svom izlazu te netko radi ono kratko prestrojavanje iz srednje trake rotora o kojoj sam ti gore govorio i ulazi u lijevu traku spojne ceste, riskiras da ostanes bez lijeve strane tijela, sina/kceri, a mozda cak i na tramvajskim tracnicama sa cijelim drugim autom na sebi... Vidio sam par totalno debilnih situacija na tom rotoru (a i sam se nasao u njima), tako da je sve iz iskustva... Cudom se cudim sto nema sudara na tom rotoru... :fiju: Sigurnost prije svega!!! :rtfm: |
Neka me netko ispravi ako sam krivo skuzio, crvenim sam oznacio smjer u kojem se nikada ne bi smjelo kretati.
Sigurno: http://s30.postimg.org/kr0pyjhkx/sigurno_1.jpg Takodjer sigurno: http://s30.postimg.org/s5q1qx3gh/sigurno_2.jpg Nikad ne raditi: http://s30.postimg.org/yuwl6xosh/neraditi.jpg Isto nikad ne raditi, bez obzira sto automobil u lijevoj mozda ide ravno: http://s30.postimg.org/63zrgviyp/neraditi2.jpg |
ne znam da li je to po pravilima, ali je po zdravom razumu.
edit: druga slika nije... mislim može se napraviti, ali ja ne bi nikako, uvijek se drži vanjske kada ideš na izlaz van. |
3 i 4 su ti krivi i rade se stalno i na to trebaju pazit auti kaj se ubacuju na rotor.. Posto je to strana gdje se ubacuju auti sa mosta kaj idu prema Remetincu.
Da ne kompliciram. Ubacuj se uvijek u sredini i prije nego sto dodes do svog skretanja daj zmigavac i samo skreni. Oprez, naravno. U skroz vanjskoj bus samo zavrsil u guzvi ak ne ides odmah na prvom skretanju van, ujutro i tad. |
|
Koliko muke oko obicnog raskrizja. Obzirom da "kruzni tok" (ili "rotor") ne postoji kao zakonska definicija (srecom).
Dakle, taj crni kruzni tok je najobicnija cesta koja, obzirom na znakove s prikljucka, obicno daje prednost onima unutar kruznog toka. Obicno, jer ako znakova na prilaznim cestama nema, u prednosti je (zbog pravila desne strane) vozilo koje ulazi u "kruzni tok" (odnosno, raskrizje). Mislim da je svojedobno onaj "kruzni tok" kod HG Spota/HAK-a (Zagreb) bio takve prirode, pa je ne jednom tramakano sa signalizacijom... Sto se tice "izlaska" iz kruznog toka, naravno da ces izaci iz "vanjske", odnosno desne trake vani. Sve ostale trake ne sluze tome. Izlazis li vani s autoceste iz skroz lijeve trake? Ne izlazis. Nemoj ni sa "rotora", jer su pravila ista. To sto das zmigavac jednako je kao da seres susjedu pred vratima i zamolis ga (lijepo) tariguz. To sto si lijepo zamolio ne mijenja cinjenicu da si se usrao gdje nije trebalo. To sto se takvo nesto "radi" i sto je takvo nesto "zgodno" u guzvi vrijedi sve dok ne prodje sleper kroz tebe. |
Joj gle Bubba!!! :)
Sve sto si rekao stoji; u principu, uvijek izlazis iz vanjske (skroz desne) trake... :) Zapravo je logicno, jer da bi dosao do lijeve trake na spojnoj cesti, morat ces preci preko vanjske trake rotora ocesneces, nemos se teleportirat... ;) Dakle, analogija sa autoputom ti je isto takva - da bi se zaustavio, preci ces preko desne trake autoputa, pitanje je samo koliko ces se u njoj zadrzati... :D Ovdje je stvar malo kompliciranija jer se radi o tome da rotor ima izlaz na dve-tri trake od spojne ceste sto ga cini dosta kompliciranijim... Tako da bih ja tu zaboravio sva moguca prometna pravila jer nitko ziv ne zna protumaciti pravila kako spada u takvim situacijama... :D Sa tim visetracnim rotorima i slicnim cestama uvijek idi kao da ce se desiti najgora moguca situacija, pa ces sretno doc na odrediste... |
U rotoru kod HG spota su prednost imali auti kaj dolaze iz rotora a ne sa ceste, bil je trokut ili cak stop. Od kad je semafor postavljen, onda je drugacije.
Na rotoru kod Remetinca je legalno skretat i iz srednje trake, cesto i najsigurnije po mom misljenju uz postivanje prednosti auta koji se vozi po vanjskoj traci i radi krug. Meni su tamo najveci problem auti koji se ubacuju od Remtinca i ide na most a ostalo mi je sve normalno. Problem tog rotora je sto vozaci kaj skrecu iz srednje ne znaju da moraju pustit ove iz vanjske a ti cesto ni ne znaju kam idu. Jedino se za Remetinec mora skretat iz vanjske. Nekoc na tom rotori nije bili ni onih odjeljaka kaj su sad za trake za obavezno desno i onda je bil jos veci kaos. Ovo sad je jos i OK. |
problem je što se ljudi ne znaju vozit, eto šta je problem, a još veći problem su splašene babetine koje rade upravo ovo kaj buba priča - daju žmigavac i sad to automacki summona great wall of china i onda ona može kud oće umjesto da ko svaki iole normalan vozač jednostavno napravi đir-dva-tri-pa i deset ako treba dok se ne ubaci u pripadajuću traku i izađe sa tog đavoljeg kola.
|
Ni nemres vise tam bit puno u nepoznanici. Sve je logicno i odvojeno osim skretanja za Novi Zg,most i Arenu gdje se legalno ide iz srdenje ali ovi iz vanjske imaju prednost ak delaju krug a ti kaj delaju krug su bas ti koje spominjes.
Sve je ok dok ne udu u krivi smijer a vidal sam i to tamo, uglavnom dede. Ljudi su tam dosta u strahu pa paze iako ih ima kaj se voze dosta brzo pa se nekad malo teze ubacit. |
što je najsmješnije da su tamo najčešći "mali" sudari i to upravo od ovih kaj se priključuju kružnom toku jerbo toliko bleje ulijevo da nalete na auto ispred njih :D
ja osobno nikada tamo nisam imao ni najmanjih problema u ovih 10ak godina iskustva, ali jednostavno zato kaj hvatam brdo trenutnih vozača oko sebe i predviđam najgluplje moguće izljeve koje pojedinac ili pojedinka može napraviti, a taj rotor sam prešao sam bog zna koliko puta. |
U zapruđu prvo nije bilo signalizacije dakle vrijedilo je pravilo desnr strane, pa su onda promijenili i stavili trokut na ulaz, i tek kasnije dodali svjetlosnu signalizaciju zbog pjesaka.
|
tu bih se složio, splašene babetine ugrožavaju sigurnost, sklone su logičkoj devijaciji te bi ih trebalo pokušati educirati o prednostima javnoga prijevoza
|
Nisam ni ja nikad vidio nist ozbiljno tam a isal sam na poso onuda godinama, idem i sad. To je vise psihologija i strah od nepoznatog. Mene tam recimo zivcira kad netko oklijeva za ubacit se i onda moram cekat opet dok se ovi izvrte. Cesto se tam nadem i sa slapom zabijenom u pod pri ubacivanju ali to je vec folklor.
|
Ovo kaj Magarac veli...
Ali ja se ne zivciram ak se netko ne ubaci. Ni ja se ne ubacim kad mi je sumnjivo, a par sekundi kasnije vidim da sam mogo. Zakaj riskirat ko budala? Isto tako se nadjem sa poklopljenim gasom tamo, al tak i tak se dosta vremena vozim sa poklopljenim gasom, a da se ni ne kuži izvana. 80konja i 1400 kila :D. Isto tako ne kužim zašto bi se itko vozio u skroz unutrašnjoj traci (osim onih kojima je obavezan ulazak tamo. Ako idem iz Lučkog na Dubrovnik onda sam u skroz desnoj, ako idem na most onda sam u srednjoj. Ako idem sa Dubrovnika na most onda sam skroz desna, ako idem prema Areni onda sam srednja... Sa mosta sam isto tako ili skroz desna ili srednja. Al ne sjećam se kad sam sa mosta išo na aveniju. Jedino mi je nevjerojatno to koliko sam divljih ulazaka vidio. Ja čekam u srednjoj, a lik iz skroz lijeve projuri u rotor sa 40-60km/h naslijepo. |
Daj pretvorili ste topic u prometnu skolu a ne automobili .
Iskreno mislim da nije mjesto ispisivat 50 % postova o tome kako ljudi voze u zgu po rotoru i ko daje a ko ne daje žmigavac. |
Pa pricaj ti o autima il o rotorima u Splitu... Bolje da se piše nego da se šuti.
|
Citiraj:
Ali korisno je raspravljati o tome ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13. |