PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

1v@n 04.07.2023. 19:18

Misim da ide kao doplata na M performance paket posebno, ali izgleda da može i na običan.

https://www.marshall.co.uk/bmw/servi...xhaust-system/

GreenLife 05.07.2023. 00:24

Meni se baš ne dopada, bolji mi sa klasnični duplim sa po svake strane.

Al` o ukusima se ne raspravlja :D

Lewis 05.07.2023. 07:52

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3683630)
Pa sad si mislim, panika me lovi, kaj moram non stop imat hrpu keša sa sobom?
Nikad prije mi to nije prošlo kroz glavu, jer doma svugdje se prihvaća sve, tu u Dalmaciji na svakom mjestu druga pjesma.

Nemoras imati "hrpu" , ponesi nesto i rezi tanje šnite kak bi precjednikova zena rekla :).

coconut 05.07.2023. 07:54

Same here. Čini mi se da neki Lexus ima auspuhe postavljene jedan iznad drugog, ali po dva na svakom kraju. To mi je ljepše nego ova kombinacija kad su na kupu.

De5tr0yer 05.07.2023. 10:52

BMW je očito s najnovijom generacijom odradio odličan posao jer su s tim bljuv-bljak dizajnima privukli novu publiku.

To što im, primjerice, nova petica gubi liniju ozbiljnosti, to ih je manje briga jer potencijalnih kupaca kojima prethodni ozbiljniji dizajni ne šmekaju, a novi su im non-plus-ultra, ima dovoljno.

A i rabljeno tržište "cvjeta", E30 modeli su skuplji nego rabljeni godinu dana stari, direkt od dilera, ispod 50kkm kupljeni onomad 90ih. Korekcija inflacije uključena.

Užasno vrijeme za biti entuzijast. :D

Mommistake 05.07.2023. 10:57

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3684484)
Meni se baš ne dopada, bolji mi sa klasnični duplim sa po svake strane.

Al` o ukusima se ne raspravlja :D

Meni je tam M3 s dvije cijevi s svake strane jedan od najljepših "premium sportskih" auta na tržištu.

S ovim M performance, u sredini kao LFA, to mi se uopće ne sviđa.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3684428)
Misim da ide kao doplata na M performance paket posebno, ali izgleda da može i na običan.

https://www.marshall.co.uk/bmw/servi...xhaust-system/

Ne sumnjam u BMW da se sve može kupiti dodatno. :D

coconut 05.07.2023. 11:00

Nekidan sam na parkingu vidio M2 neke čudne bakrenaste boje. Kako sam prolazio uz njega, tako se boja mijenjala. Ludilo. Ali kada ga netko ogrebe, ima da ostane bez bubrega ako nema dobru kasko policu.

Mommistake 05.07.2023. 11:02

Mislim da je to wrap, liquid copper se zove.

Nisam siguran jel iz tvornice ide van takav.

Jedino ako nisi vidio onu toronto red, ali ta ne mijenja boje.

coconut 05.07.2023. 11:31

Baš je bio svjetlo bakrenaste boje, lagano vuče ka narančastoj.

Mommistake 05.07.2023. 11:34

Toga nema u ponudi, tako da je wrap sigurno! ;)

Sve više je tih wrapova na cesti, realno, za nikakvu lovu zaštitiš auto, prilično dobro.

coconut 05.07.2023. 11:45

Živciraju me mat wrapovi i folije na autima. Auto se mora sijati na suncu.

1v@n 05.07.2023. 11:52

Lexus IS F i GS F (a možda i još koji od F modela) imaju slične, ali bolje pašu izgledu auta. Ovdje baš ubija linije auta. Ako je već moralo ići usko, mogao je biti dupli centralno postavljen, ali izgleda da je samo cilj privlačenje pažnje. Mission accomplished u svakom slučaju :)

Mommistake 05.07.2023. 12:16

Ma gledao sam nedugo nekakvu emisiju o tome, navodno ta pozicija im je dozvolila veći lonac i katalizator i više mjesta za igranje s granama na auspuhu da bi dobili određeni zvuk. :D

Naravno, marketinška priča, ali da, ako već nije dosta spiskati 150k EUR na M3, dodaj još malo pa imaš m3 s auspuhom u sredini za dodatnih 10k EUR. :D

Mislim da se usis i bolji auspuh riješi kod nekog kvalitenijeg tunera za puno manje para, em dobivaš izgled, em dobivaš bolji zvuk i veću snagu, dobivaš "pop and bangs" i dobivaš "štttutututu" na blow-offu. :D

Npr:

DoxyTheCroat 05.07.2023. 14:18

Pitanjce.

Razmišljam si o Kadjaru ili Quashqai, 2018.-19.g. Žena stavila veto, i nemogu kupiti nešto za više od 25.000 eur, a meni osobno i žao novaca pa eto. Uz to neda mi imati 2 nova/novija auta na dvorištu, pa ću vjerojatno prodat Xceed.
Treba mi nešto s većim bunkerom, a i jbg, kičma i koljeno bi bili zahvalni na komotnijem ulaženju/izlaženju iz auta.

Sad, iskustva sa Nissan/Renault, ima li tko ovdje, kakve su greške i sl.?
Trta me, rješavam se auta s 5+ godina garancije za nešto 3 godina starije od njega.

Mommistake 05.07.2023. 14:53

Ako ti je potreban veći prtljažni prostor, pazi si, oboje ti imaju 50-70 litara veći prostor, samo.

Kažem samo, jer ako ideš na 3 godine starije, ne znam koliko ti se to isplati riskirati za tako mali volumen.

Nisam siguran jel ti 50l igra takvu ulogu.

Za kičmu, to mi je jasno, ali kažem, prtljažni prostor, nećeš tako veliku promjenu vidjeti.

Campeonato 05.07.2023. 14:56

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3684589)
Pitanjce.

Razmišljam si o Kadjaru ili Quashqai, 2018.-19.g. Žena stavila veto, i nemogu kupiti nešto za više od 25.000 eur, a meni osobno i žao novaca pa eto. Uz to neda mi imati 2 nova/novija auta na dvorištu, pa ću vjerojatno prodat Xceed.
Treba mi nešto s većim bunkerom, a i jbg, kičma i koljeno bi bili zahvalni na komotnijem ulaženju/izlaženju iz auta.

Sad, iskustva sa Nissan/Renault, ima li tko ovdje, kakve su greške i sl.?
Trta me, rješavam se auta s 5+ godina garancije za nešto 3 godina starije od njega.

2019 RAV4 hybrid ako ti odgovara penzionerska vožnja i dolaze drugi auti u obzir.

Vozio sam Kadjara 2018, plastik fantastik. Kie i Toyote tih godišta su klasa iznad. A ni bunker nije bio nešto, tu negdje s golfom 7, ne stane nešto više. Jesi provozao ijedan od ta dva i bacio pogled na bunker?

lowrider 05.07.2023. 14:59

Ak mora biti prtljažnik, možda Kodiaq?

Mommistake 05.07.2023. 17:49

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3684595)
Ak mora biti prtljažnik, možda Kodiaq?

Teško za te novce 2018. i mlađe kupiti s manje od 100k km.

DoxyTheCroat 05.07.2023. 18:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3684592)
Ako ti je potreban veći prtljažni prostor, pazi si, oboje ti imaju 50-70 litara veći prostor, samo.

Kažem samo, jer ako ideš na 3 godine starije, ne znam koliko ti se to isplati riskirati za tako mali volumen.

Nisam siguran jel ti 50l igra takvu ulogu.

Za kičmu, to mi je jasno, ali kažem, prtljažni prostor, nećeš tako veliku promjenu vidjeti.

Nevažno što je samo 50-70 litara. Xceed ima "coupe" liniju, što znači da su vrata prtljažnika "odrezana", i litraža na papiru je ok, ali sve što je imalo višlje od 35 cm je problem.
Mada mi prtljažni prostor nije tolika drama, sve mi stane u Xceed, već sjedeća pozicija, ulaženje/izlaženje je najveći meni osobno problem.
Svi ostali su nemaju taj problem.

Njemačka "auta" ne dolaze u obzir, previše poštujem svoj novac da bi ga tratio na popravke "nekvarljivih" auta.

lowrider 05.07.2023. 18:32

Onda Tucson.

Mommistake 05.07.2023. 18:46

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3684627)
Nevažno što je samo 50-70 litara. Xceed ima "coupe" liniju, što znači da su vrata prtljažnika "odrezana", i litraža na papiru je ok, ali sve što je imalo višlje od 35 cm je problem.
Mada mi prtljažni prostor nije tolika drama, sve mi stane u Xceed, već sjedeća pozicija, ulaženje/izlaženje je najveći meni osobno problem.
Svi ostali su nemaju taj problem.

Njemačka "auta" ne dolaze u obzir, previše poštujem svoj novac da bi ga tratio na popravke "nekvarljivih" auta.

Pa uzmi si onda Sportage, mislim da za 25k možeš dobiti avion od Sportagea, ako je nova 28k.
Mislim da možeš upecati 2020. ili 2021.

DoxyTheCroat 05.07.2023. 20:41

Kad sam kupio Xceed, gledao sam Sportage. Kabina je identična, bunker više/manje isti K, izvana je glomaznija, ali brate mili, koja prokleta rugoba, isto vrijedi za Tucson.
Zato gledam Nissan/Renault. Doduše, ni ovo ne bi bilo loše, pitanje je koliko je "kvalitetan", https://www.njuskalo.hr/auti/citro-n...oglas-40886913

fanATIk 05.07.2023. 20:45

https://www.index.hr/oglasi/kia-spor...di/oid/3734426

the-rider 05.07.2023. 20:57

sta citroen ti treba u zivotu...
pogotovo ako ima adblue, a ima sigurno

DoxyTheCroat 05.07.2023. 21:52

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3684651)

200.000 kn za 5 godina star auto...

Isto dobim za 100.000 kn kod neke druge marke.

Moje pitanje je vezano za proklete francuze, i njihov 1.5 (u nekima vidim i 1.6 dci) motor, i elektroniku vezanu za njih.
Koliko je problematično?

EDIT:
Evo drugi fest jefiniji.
https://www.njuskalo.hr/auti/kia-spo...oglas-40529406

fanATIk 05.07.2023. 22:08

Fest jeftiniji i 110000 km više.
Koji ćeš to drugi auto te klase, godišta i kilometraže nać za 100 k kn?
Imam 1.6 hdi puga, i što se elektronike tiče, da, znaju bit mušičavi. Ne mogu reć da je nešto crklo, al neke stvari nekad rade, nekad ne. Pa opet prorade. I tako... :D Što mi se na vw i bmw-u nikad nije događalo.
Sam motor je ok, promjenio jednu diznu na pugu i to je to, toči i vozi. No elektronika katkad i neke stvari vezano za ergonomiju su ono, flop.

1v@n 06.07.2023. 00:14

Zaboravljate Scenica

https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-39465471

Znam ovak iz glave dvojicu frendova, jedan ima ovog kraćeg (obiteljski čovjek), drugi ima dužeg (direktor, nonstop na putu). Obojica zadovoljni autima.
Nisu probleme spominjali, mogu se raspitati detaljnije.

Ja sam imao službeni Megane 90 dCi skoro 2 godine, bio sam zadovoljan. Prije toga još 3 1.5 dCi Clia (zadnja generacija), isto 0 problema s redovnim održavanjem.
Jedino što mi se kod Scenica ne sviđa je centralna konzola. Sve osim najjačeg paketa s ekrančinom izgleda dosta prazno i neiskorišteno.
Čisto reference radi, top oprema
https://www.njuskalo.hr/auti/renault...oglas-40801958

Vidim da ima i 2 Active Tourer u tom budžetu, ali se sjedi malo niže nego u Renaultu. Treba probati.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-40361906

Pada mi na pamet Fiat 500X (vozio nedavno i iznenadio se koliko je veći nego što izgleda na slikama), a imaš i 500L s još više prostora.
Dacia Jogger s tvorničkim plinom i max opremom ulazi u to isto, samo...što će susjedi reć :D
Garancija koju daju nije za baciti. Veli:
+ 6 godina jamstva*
+ 3 godine održavanja**

EDIT: Sad vidim da je XCeed sličan dimenzijama 500X, iako mi se čini manji na cesti. Valjda je do dizajna

tomek@vz 06.07.2023. 05:51

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3684666)
Moje pitanje je vezano za proklete francuze, i njihov 1.5 (u nekima vidim i 1.6 dci) motor, i elektroniku vezanu za njih.
Koliko je problematično?

Ako se dizela drzis - vecinom neproblematicni (opet pazis koje godiste itd.). Neznam kakvi su ovi novi 1.6 dci motori ali 1.5 dci K9K su se pokazali dosta dobri ako je auto odrzavan i ako u njega nije toceno neko govno od nafte. Ja sam primjerice na svom Meganu (2010) mijenjao letece lezajeve jer su tu uhebali motku ali to je jedino sto sam na motoru vanredno morao radit. Vecinom sitnice zezaju koje ne utjecu na funkcionalnost auta, tipa granicnici u vratima su na Gen 3 lose napravljeni pa su "cujni" nakon par godina. Ima vise rijesenja al iskreno - ne smeta me. Ostalo...eto pred mjesec dana krepalo 3-e stop svjetlo straga (Led na karavanu) - 150 Eura original. I to je to....toci i vozi. A ne trosi nist skoro, kad ga pazim 4-5 litara , kad ne pazim cca 6.5-7 po gradu. Al kao u uvijek - ako rabljeno - sprobat , pazit kak vuce, injektori znaju biti osjetljivi, al ak ide kak spada, ak nema hrde nigdje , cist ok auteki.

Cekiraj si malo ovo:

https://gebrauchtwagenberater.de/

Vecinom je obuhvaceno najvaznije i nije jedan od "generickih" sajtova.

P.S.- ako uzimas rabljenog francuza osobno bih se od PSA grupacije drzao podalje...veca je mogucnost da naletis na "problematicne"...oni imaju malo vise "stereotipnih" problema...1.6 Hdi kod vece km zna dosta problema imat...2.0 hdi je puno bolja opcija. Kod novijih modela sa malo km bi do odredenog vremena trebalo sve biti ok + moja guzica uvijek glasa za Peugeot/Citroen kad je udobnost u pitanju. :goood:

spiderhr 06.07.2023. 08:29

Htel bi si kao sljedeći auto Mazdu, crvenu... CX model

Trenutno je Corsa.

tomek@vz 06.07.2023. 09:02

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3684702)
Htel bi si kao sljedeći auto Mazdu, crvenu... CX model

Trenutno je Corsa.

Lijepo izgleda al ak okrznes boju...skupo i zajebano :)

P.S. - ja se neckam izmedu Corolle TS Hybrid i 6-ice Skyactive G 165...CX-5 mi izgleda preogromno a opet manji gepek nego 6-ica kombi. Sjedio u obje...CX-5 mi se vise svidio bas zbog povisene pozicije al hebiga....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:32.