PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

xlr 11.06.2023. 21:52

Pitanjce, osoba drzavljanin BIH moze najnormalnije u HR voziti auto registriran u HR na fizicku osobu koja je drzavljanin HR, rajt? To ne spada u carinski prekrsaj jer je auto "domaci" i sve je vec placeno?

buljo 11.06.2023. 21:53

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3680886)
Cek, sta te to tocno odusevi svaki put kod CVT-a? To sto zavija k´o skuter po gradu?
Nadam se da je sarkazam :D

Mene, doduse kod ECVTa, odusevi tisina, nema cukanja kod promjene brzina, sve je fino fluidno. A najvise me odusevi kada je baterija barem 75% puna na laganoj uzbrdici za vrtic auto fino ubrzava na fiksnih 1500 rpm.
A sad kad das gas na tom automatiku ili bilo kojem drugom, pa cak i manualcu, zamisli, okretaji idu u nebo :)

P. S. Normalna voznja po gradu ga nece dic iznad 3k rpm, dakle mir i tisina :D

MadBoY 11.06.2023. 22:02

Citiraj:

Autor xlr (Post 3680962)
Pitanjce, osoba drzavljanin BIH moze najnormalnije u HR voziti auto registriran u HR na fizicku osobu koja je drzavljanin HR, rajt? To ne spada u carinski prekrsaj jer je auto "domaci" i sve je vec placeno?

Može voziti auto iz bilo koje države. Jedini je problem ako osoba iz HR vozi auto koji nije iz HR.

Exomaniac 12.06.2023. 08:36

Citiraj:

Autor buljo (Post 3680963)
Mene, doduse kod ECVTa, odusevi tisina, nema cukanja kod promjene brzina, sve je fino fluidno. A najvise me odusevi kada je baterija barem 75% puna na laganoj uzbrdici za vrtic auto fino ubrzava na fiksnih 1500 rpm.
A sad kad das gas na tom automatiku ili bilo kojem drugom, pa cak i manualcu, zamisli, okretaji idu u nebo :)

P. S. Normalna voznja po gradu ga nece dic iznad 3k rpm, dakle mir i tisina :D

Ali kak da oni koji imaju komplekse demonstriraju to drugima nabijanjem gasa i okretaja na 4-5-6k? :D

Inovator 12.06.2023. 09:10

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3680858)
EDC se bas nije proslavio....ko ni DSG :fiju:

EDC6 definitivno nije, osobno imam loše iskustvo s njim. Ali zato s DSGOm sasvim suprotno, barem s DQ250/DQ500.

buljo 12.06.2023. 09:21

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3680998)
Ali kak da oni koji imaju komplekse demonstriraju to drugima nabijanjem gasa i okretaja na 4-5-6k? :D

Ha ak nabiju na te okretaje idu brzo :D

Ispravak netočnog navoda, ona "uzbrdica" za vrtić je na 1400 RPM, ne na 1500 :D

Hamm 12.06.2023. 09:25

Prošeći do vrtića jebote auto za 500 metara. :D

Colop 12.06.2023. 14:19

Jel ima gdje ovih ljetnih tekućina Sonax/ Nigrin na akciji.
OStao sam bez ičega, a treba napojiti 4-5 auta :D

zkljaja 12.06.2023. 14:37

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3680998)

NPCe često živcira kad treća osoba u nečemu uživa, pa krenu standardne prozivke :)

delavi 12.06.2023. 17:07

Citiraj:

Autor Mar (Post 3679758)
Tko će dati više od par tisuća eura za polovnu Alfu???

To je razlog zbog čega ih ne nalaziš puno na cesti. To auto ne možeš prodati nikome za normalne novce kasnije. Neću ići u razloge zašto je tako.

BMW je druga priča, ali te trojke su uglavnom izraubane kante koje ne vrijede ništa ali se kupuju jer su najjeftiniji konji za cijenu i dobar magnet za pičiće..

Jasno mi je da alfi više pada cijena. Ali opet, ako imaš te pare onda te to toliko ni ne pogađa. A voziti auto kojeg ima na svakom čošku.....a neznam. Dizajn je subjektvina stvar ali meni ti bmwi izgledaju dosadno. Jedini koji mi je bio zapeo za oko je ona stara jedinica s onim retro lookom.

X-Plosiv 12.06.2023. 20:07

Pitanjce:

Koliko sam upoznat, u ovlašteni servis možeš donijeti svoje dijelove (ulje + filteri) i dužni su ti zamijeniti ako su OEM tj. po specifikaciji proizvođača? I garancija ti vrijedi i dalje.

Radi se o tome da su mi prije 10tak dana dio koji je 315 - 340 € naplatili 1060 € (iako su par dana prije rekli da je sveukupno oko 600 - 660 €), i to nakon što smo se dogovorili da mi je ok ta okvirna cijena i da nije problem, da bi dobio fakturu na 1260 € 3 dana kasnije na tvrtku.

Razjebali me dovoljno da sam naručio sve filtere + ulje + kočionu tekućinu za I30N i to ću im donijeti, pa sada pizde oko garancije, makar koliko sam upoznat ja sam u pravu.

Dali mi ponudu za ulje + filter ulja/zraka/kabine + kočiona tekućina na 330 €. :lol2:

tomatcro 12.06.2023. 22:48

Citiraj:

Autor buljo (Post 3681011)
Ha ak nabiju na te okretaje idu brzo :D

Ispravak netočnog navoda, ona "uzbrdica" za vrtić je na 1400 RPM, ne na 1500 :D

Zato je svako jutro kolona prema vrtiću, pa stisni malo gas neće mu biti ništa od malo okretaja :-)

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3681012)
Prošeći do vrtića jebote auto za 500 metara. :D

Nemoj tako, ipak je to 800 metara... I ja svojih troje vozim tih 800m ali idu pješice nazad kad nema žurbe.

Hamm 13.06.2023. 07:24

@tomatcro..ma kakva žurba? Ljenivac spava do 8h kada je već sav pošteni radni narod u/na poslu. :D

@X-Plosiv..ja sam slao upit u štansi i autorad za ulje i odgovorili su mi da dok je u jamstvenom roku samo original "dijelovi" idu u auto. Vjerojatno bi mogao navući vodu na svoj mlin ali fakat nisam imao vremena za rasprave.

Daten 13.06.2023. 07:54

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3681114)
Pitanjce:

Koliko sam upoznat, u ovlašteni servis možeš donijeti svoje dijelove (ulje + filteri) i dužni su ti zamijeniti ako su OEM tj. po specifikaciji proizvođača? I garancija ti vrijedi i dalje.

Radi se o tome da su mi prije 10tak dana dio koji je 315 - 340 € naplatili 1060 € (iako su par dana prije rekli da je sveukupno oko 600 - 660 €), i to nakon što smo se dogovorili da mi je ok ta okvirna cijena i da nije problem, da bi dobio fakturu na 1260 € 3 dana kasnije na tvrtku.

Razjebali me dovoljno da sam naručio sve filtere + ulje + kočionu tekućinu za I30N i to ću im donijeti, pa sada pizde oko garancije, makar koliko sam upoznat ja sam u pravu.

Prošle godine kad sam trebao odraditi servis pitao sam u par servisa ( Dojkić, Berislavić, Jesenović ) mogu li donijet svoje ulje koje odgovara specifikaciji proizvođača ( Castrol Edge LL Titanium 5W30 ).
Svi su odgovorili da ne rade s ulaznim dijelovima tj. da ne mogu donijet svoje ulje. :hitthewal:

Zamjena ulja + rad košta cca 190 € ( Octavia mk3 ) :roller:

I naravno ne možeš bit uz auto za vrijeme servisa, Boga pitaj jesu li mi ulje i zamijenili ili su rekli vidi budale radi servise nakon 15.000 km, a treba raditi nakon 30.000 km, nećemo mu ulje ni mijenjat :D

tomatcro 13.06.2023. 08:24

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3681146)
@tomatcro..ma kakva žurba? Ljenivac spava do 8h kada je već sav pošteni radni narod u/na poslu. :D

@X-Plosiv..ja sam slao upit u štansi i autorad za ulje i odgovorili su mi da dok je u jamstvenom roku samo original "dijelovi" idu u auto. Vjerojatno bi mogao navući vodu na svoj mlin ali fakat nisam imao vremena za rasprave.

Pa kako bi se žurio kad mu je auto nekretnina pa za utjehu gušta u niskim okretajima i tišini. Odmah sam mu rekao da je trebao uzeti jači motor :-)

vga killer 13.06.2023. 08:42

U Zubak uredno možete svoje ulje donjet

Exomaniac 13.06.2023. 08:47

Citiraj:

Autor papčić (Post 3681067)
NPCe često živcira kad treća osoba u nečemu uživa, pa krenu standardne prozivke :)

Samo nek uživaju, ja uživam u tome da ne slušam one koji nabijaju gas na autima bez muflera ili motoru da drugi to moraju slušat. Ima sasvim dovoljno mjesta na kojima takvi mogu uživat, a da drugi ne slušaju to, kao i da se ne ugrožava javnost prekoračenjem ograničenja koje je usko povezano s nabijanjem gasa.

Samo, takvoj ekipi nije fora kad nitko ne sluša, oni 90% uživaju u tome da drugi to moraju slušat, a ne u tome što oni nabijaju gas.

Colop 13.06.2023. 08:51

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3681114)

Dali mi ponudu za ulje + filter ulja/zraka/kabine + kočiona tekućina na 330 €. :lol2:

Ispada neovisno o marci auta, da su cijene svih ovlaštenih servisa li-la.
Meni je u Tomića za ove gornje radove koje si nabrojao + filter goriva naplatilo oko 390 eura.

Mladenxy 13.06.2023. 09:18

Divota od plaćanja za garanciju....mene izađe promjena ulja i filtera ulja 33 eura sa svime.

Problem 13.06.2023. 09:28

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3679885)
IMO - Volvo mi ima najbolja sjedala.
Sjedio sam stvarno u svacemu iz “premium” klasa, ali nista mi nije tako sjelo kao volvo sjedala (pun intended :D).

Hmm,

žena vozi V40 CC Summum (2018. model) i ima full kožu i ja mogu reći da su estetski sjedala bomba i da nakon 120k km koža izgleda super (minimalno vidljivi pregibi). Al da su ta sjedala udobna, definitivno nisu. A ne znam i kako bi bila ak su duplo tanja od prosječnog auta. Ne znam dal veća braća imaju udobnija. A možda i to saznamo kroz god/dvije :D

My2c

xlr 13.06.2023. 09:51

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3680964)
Može voziti auto iz bilo koje države. Jedini je problem ako osoba iz HR vozi auto koji nije iz HR.

A ima li potrebe raditi medjunarodnu vozacku dozvolu? Nailazim da je za nas HR drzavljane MVD potrebna ako planiramo u svijetu i EU voziti tudje aute (RAC, posudjeni auti i sl.). Pretpostavljam da isto vrijedi i za BIH drzavljane kada dolaze kod nas ili idu u svijet...

Je li to pitanje za HAK, carinu ili MUP?

1v@n 13.06.2023. 12:31

Nikad me nitko nije pitao za međunarodnu dozvolu. Bilo EU, bilo izvan (US, Meksiko, Turska, UK, Karibi…). Još uvijek imam važeću HR vozačku, prolazi i kod rent-a-cara i kod servisa gdje posuđuješ auto od privatne osobe (Turo).

Za BiH državljane nemam pojma, ali ja bih pitao u zemlji gdje planira voziti auto, naši mogu samo nagađati

Lewis 13.06.2023. 12:35

Ako se ista placa (pa makar i samo biljezi) nasi ce ti reci da obavezno treba :D.

xlr 13.06.2023. 12:43

Fora je da nasi (HAK) to ne izdaju za strance, barem ne te medjunarodne dozvole, nego se trebas obratiti maticnom autoklubu (BIHAMK u ovom slucaju). A to znaci da osoba X koja ima BIH vozacku/dokumente, a radi i boravi u UK, prvo mora odletiti u BIH po dozvolu pa doci u HR gdje bi ljetovala i vozila moj auto.

Mislim, sumnjam da je ovo prvi primjer bosanaca koji dodju u HR na more i voze nase aute :D :D

Al ajmo ovako, ako i poberu kaznu, u tom slucaju vlasnik auta nema nikakve veze s kaznom jer kazna glasi na vozaca, right?

Ivanov info mi se cini kao solidno real life iskustvo pa cemo vjerojatno ici u tom smjeru.

1v@n 13.06.2023. 13:06

Ako radi i živi u UK, zašto ne zamijeni vozačku i riješi se svih problema?
Ne znam jel za BiH isto, ali svoju vozačku pošalješ u DVLA i kroz dva tjedna dobiješ UK vozačku. Curi je nedavno isticala HR dozvola i to je napravila

coconut 13.06.2023. 13:20

Svojevremeno su neki ovdje govorili da ne mogu odoljeti autićima. Evo vam jedne duomaće firme koja se time bavi.
https://www.lanaclassic.com/

xlr 13.06.2023. 13:27

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3681214)
Ako radi i živi u UK, zašto ne zamijeni vozačku i riješi se svih problema?
Ne znam jel za BiH isto, ali svoju vozačku pošalješ u DVLA i kroz dva tjedna dobiješ UK vozačku. Curi je nedavno isticala HR dozvola i to je napravila

Prenesem info, hvala!

Ugl sada ima neku polu-vozacku, ali moze s njom voziti auto ako je netko s njim tko ima punokrvnu UK vozacku. Tako nekako, ne znam zasto je to radio ni pozadinu cijele price... Ugl kupio je auto, vozi ga normalno, ali nisam previse isao u detalje oko dokumenata.

Radi jednostavnosti ce kod nas koristiti BiH dokumente i ponasat se ko bosanac :)

Edit:
Ima non-EU vozacku, mora polagati neke stvari i zato je tako kako je. Sa HR vozackom ne moras to raditi, samo zamijenis dokumente.

vga killer 13.06.2023. 14:18

Citiraj:

Autor coconut (Post 3681217)
Svojevremeno su neki ovdje govorili da ne mogu odoljeti autićima. Evo vam jedne duomaće firme koja se time bavi.
https://www.lanaclassic.com/

Slobodno bacite oko i na carmodelsshop.hr i javite na PM ako trebate kaj , sve se možemo dogovorit pogotovo oko dostava u ZG.

https://carmodelsshop.hr/wp-content/.../02/88700S.png

X-Plosiv 13.06.2023. 14:30

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3681146)

Citiraj:

Autor Daten (Post 3681150)
Prošle godine kad sam trebao odraditi servis pitao sam u par servisa ( Dojkić, Berislavić, Jesenović ) mogu li donijet svoje ulje koje odgovara specifikaciji proizvođača ( Castrol Edge LL Titanium 5W30 ).
Svi su odgovorili da ne rade s ulaznim dijelovima tj. da ne mogu donijet svoje ulje. :hitthewal:

Zamjena ulja + rad košta cca 190 € ( Octavia mk3 ) :roller:

I naravno ne možeš bit uz auto za vrijeme servisa, Boga pitaj jesu li mi ulje i zamijenili ili su rekli vidi budale radi servise nakon 15.000 km, a treba raditi nakon 30.000 km, nećemo mu ulje ni mijenjat :D

Čekam još odgovor od njih, u ovom trenutku im baš pišem više emailova gdje linkam i youtube problem (vodena pumpa odlazi) i njima je sasvim normalan zvuk jer je politika da dok oni ne čuju sami (makar im dao više videa) ne prihvaćaju. Ono koji debil moraš biti. Doslovce i odvjetinčki idem na ovo koliko su me uspjeli razjebati.

Nikada im nisam prigovorio za neku cijenu servisa, ali ovdje si me odlučio nasanjkati i sada si pojeo govno.

Citiraj:

Autor Colop (Post 3681159)
Ispada neovisno o marci auta, da su cijene svih ovlaštenih servisa li-la.
Meni je u Tomića za ove gornje radove koje si nabrojao + filter goriva naplatilo oko 390 eura.

Ali to je onaj problem, naplati ti ruke 100 € i onda još 150 € na dijelove.

Inovator 13.06.2023. 15:45

Ide uskoro facelift Golfa 8. Naravno da nisu rijesili touch gumbove, samo su ubacili veci ekran.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26.