![]() |
|
Pitanjce, osoba drzavljanin BIH moze najnormalnije u HR voziti auto registriran u HR na fizicku osobu koja je drzavljanin HR, rajt? To ne spada u carinski prekrsaj jer je auto "domaci" i sve je vec placeno?
|
Citiraj:
Mene, doduse kod ECVTa, odusevi tisina, nema cukanja kod promjene brzina, sve je fino fluidno. A najvise me odusevi kada je baterija barem 75% puna na laganoj uzbrdici za vrtic auto fino ubrzava na fiksnih 1500 rpm. A sad kad das gas na tom automatiku ili bilo kojem drugom, pa cak i manualcu, zamisli, okretaji idu u nebo :) P. S. Normalna voznja po gradu ga nece dic iznad 3k rpm, dakle mir i tisina :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDC6 definitivno nije, osobno imam loše iskustvo s njim. Ali zato s DSGOm sasvim suprotno, barem s DQ250/DQ500. |
Citiraj:
Ispravak netočnog navoda, ona "uzbrdica" za vrtić je na 1400 RPM, ne na 1500 :D |
Prošeći do vrtića jebote auto za 500 metara. :D
|
Jel ima gdje ovih ljetnih tekućina Sonax/ Nigrin na akciji.
OStao sam bez ičega, a treba napojiti 4-5 auta :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pitanjce:
Koliko sam upoznat, u ovlašteni servis možeš donijeti svoje dijelove (ulje + filteri) i dužni su ti zamijeniti ako su OEM tj. po specifikaciji proizvođača? I garancija ti vrijedi i dalje. Radi se o tome da su mi prije 10tak dana dio koji je 315 - 340 € naplatili 1060 € (iako su par dana prije rekli da je sveukupno oko 600 - 660 €), i to nakon što smo se dogovorili da mi je ok ta okvirna cijena i da nije problem, da bi dobio fakturu na 1260 € 3 dana kasnije na tvrtku. Razjebali me dovoljno da sam naručio sve filtere + ulje + kočionu tekućinu za I30N i to ću im donijeti, pa sada pizde oko garancije, makar koliko sam upoznat ja sam u pravu. Dali mi ponudu za ulje + filter ulja/zraka/kabine + kočiona tekućina na 330 €. :lol2: |
Citiraj:
Citiraj:
|
@tomatcro..ma kakva žurba? Ljenivac spava do 8h kada je već sav pošteni radni narod u/na poslu. :D
@X-Plosiv..ja sam slao upit u štansi i autorad za ulje i odgovorili su mi da dok je u jamstvenom roku samo original "dijelovi" idu u auto. Vjerojatno bi mogao navući vodu na svoj mlin ali fakat nisam imao vremena za rasprave. |
Citiraj:
Svi su odgovorili da ne rade s ulaznim dijelovima tj. da ne mogu donijet svoje ulje. :hitthewal: Zamjena ulja + rad košta cca 190 € ( Octavia mk3 ) :roller: I naravno ne možeš bit uz auto za vrijeme servisa, Boga pitaj jesu li mi ulje i zamijenili ili su rekli vidi budale radi servise nakon 15.000 km, a treba raditi nakon 30.000 km, nećemo mu ulje ni mijenjat :D |
Citiraj:
|
U Zubak uredno možete svoje ulje donjet
|
Citiraj:
Samo, takvoj ekipi nije fora kad nitko ne sluša, oni 90% uživaju u tome da drugi to moraju slušat, a ne u tome što oni nabijaju gas. |
Citiraj:
Ispada neovisno o marci auta, da su cijene svih ovlaštenih servisa li-la. Meni je u Tomića za ove gornje radove koje si nabrojao + filter goriva naplatilo oko 390 eura. |
Divota od plaćanja za garanciju....mene izađe promjena ulja i filtera ulja 33 eura sa svime.
|
Citiraj:
žena vozi V40 CC Summum (2018. model) i ima full kožu i ja mogu reći da su estetski sjedala bomba i da nakon 120k km koža izgleda super (minimalno vidljivi pregibi). Al da su ta sjedala udobna, definitivno nisu. A ne znam i kako bi bila ak su duplo tanja od prosječnog auta. Ne znam dal veća braća imaju udobnija. A možda i to saznamo kroz god/dvije :D My2c |
Citiraj:
Je li to pitanje za HAK, carinu ili MUP? |
Nikad me nitko nije pitao za međunarodnu dozvolu. Bilo EU, bilo izvan (US, Meksiko, Turska, UK, Karibi…). Još uvijek imam važeću HR vozačku, prolazi i kod rent-a-cara i kod servisa gdje posuđuješ auto od privatne osobe (Turo).
Za BiH državljane nemam pojma, ali ja bih pitao u zemlji gdje planira voziti auto, naši mogu samo nagađati |
Ako se ista placa (pa makar i samo biljezi) nasi ce ti reci da obavezno treba :D.
|
Fora je da nasi (HAK) to ne izdaju za strance, barem ne te medjunarodne dozvole, nego se trebas obratiti maticnom autoklubu (BIHAMK u ovom slucaju). A to znaci da osoba X koja ima BIH vozacku/dokumente, a radi i boravi u UK, prvo mora odletiti u BIH po dozvolu pa doci u HR gdje bi ljetovala i vozila moj auto.
Mislim, sumnjam da je ovo prvi primjer bosanaca koji dodju u HR na more i voze nase aute :D :D Al ajmo ovako, ako i poberu kaznu, u tom slucaju vlasnik auta nema nikakve veze s kaznom jer kazna glasi na vozaca, right? Ivanov info mi se cini kao solidno real life iskustvo pa cemo vjerojatno ici u tom smjeru. |
Ako radi i živi u UK, zašto ne zamijeni vozačku i riješi se svih problema?
Ne znam jel za BiH isto, ali svoju vozačku pošalješ u DVLA i kroz dva tjedna dobiješ UK vozačku. Curi je nedavno isticala HR dozvola i to je napravila |
Svojevremeno su neki ovdje govorili da ne mogu odoljeti autićima. Evo vam jedne duomaće firme koja se time bavi.
https://www.lanaclassic.com/ |
Citiraj:
Ugl sada ima neku polu-vozacku, ali moze s njom voziti auto ako je netko s njim tko ima punokrvnu UK vozacku. Tako nekako, ne znam zasto je to radio ni pozadinu cijele price... Ugl kupio je auto, vozi ga normalno, ali nisam previse isao u detalje oko dokumenata. Radi jednostavnosti ce kod nas koristiti BiH dokumente i ponasat se ko bosanac :) Edit: Ima non-EU vozacku, mora polagati neke stvari i zato je tako kako je. Sa HR vozackom ne moras to raditi, samo zamijenis dokumente. |
Citiraj:
https://carmodelsshop.hr/wp-content/.../02/88700S.png |
Citiraj:
Citiraj:
Čekam još odgovor od njih, u ovom trenutku im baš pišem više emailova gdje linkam i youtube problem (vodena pumpa odlazi) i njima je sasvim normalan zvuk jer je politika da dok oni ne čuju sami (makar im dao više videa) ne prihvaćaju. Ono koji debil moraš biti. Doslovce i odvjetinčki idem na ovo koliko su me uspjeli razjebati. Nikada im nisam prigovorio za neku cijenu servisa, ali ovdje si me odlučio nasanjkati i sada si pojeo govno. Citiraj:
Ali to je onaj problem, naplati ti ruke 100 € i onda još 150 € na dijelove. |
Ide uskoro facelift Golfa 8. Naravno da nisu rijesili touch gumbove, samo su ubacili veci ekran.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26. |
|