PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Sn4k3 05.06.2020. 09:54

2 privitaka
Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3412672)
sve napravio ali i dalje ne prikazuje...
kalendar je povezan sa google acc,,uključena opcija Holidays te obaviop clear data..

Ja sam bas maloprije sve obavio u 2min. Udjes na google calendar (desktop mode) u browseru. Tamo imas opciju za dodavanje kalendara, ja sam dodao holidays in Croatia i Christian holidays (po zelji) te pripadajuce boje... Pripazi samo da ti je primarna vremenska zona (pod general) dobro postavljena - meni je bila na LA-u :fiju:... Nakon toga otvoris samsung calendar, povuces izbornik s lijeve strane i odaberes sync now opciju - svi kalendari se azuriraju i pojave se novi koje si izabrao... Evo ispod je ss, kako to izgleda kod mene.

Edit: btw, jutros stiga novi update (s10), izgleda da je samo security patch za 6.mj. u pitanju...

pyro 05.06.2020. 18:14

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3412473)
da sorry, nisam napisao do kraja, imam u samsung kalendaru Holidays in Croaita uključeno i pokazuje označeno npr. 25.06. Dan nezavisnosti dok dane 11.06. i 22.06. Tijelovo i Dan antifš borbe ne pokazuje. Znaš na što mislim, onu crvenu crtu ispod datuma kad udes u kalendar....
Isto tako ne prikazuje niti 12mjesec ništa...

evo riješio sam. jer i kod mene je bilo ko i kod tebe, nisam ni znao dok nisam išo pogledat :D
probo sam prvo clear cache calendar aplikacije na mobitelu, pa clear data, bez uspjeha.
na desktop browseru sam removao (unsubsribe) holidays in croatia, pa u mobitelu skroz na dnu menija u kalendaru napravio sync. nakon toga sam ponovo dodao isti kalendar i opet sync u aplikaciji na mobu i sad mi prikazuje i tijelovo i dan antifa...

Doom 08.06.2020. 15:04

Jučer je bila prva vožnja biciklom od kada sam nabavio S10e ( SD verzija ). Lijepi dan pa sam uzeo sa sobom i S8 i napravio usporedbu forografija.

Na oba moba sve po defaultu, očišćene leće i fotografirano iz ruke u isto vrijeme sa iste pozicije. Prve 3 noćne fotografije su napravljene noć prije u 1:30 na mjestu gdje nema ulične rasvjete. Fasada kuće je svijetla-oker.

edit:
imgur je pošteno unakazio fotografije visokom kompresijom, pa ih evo na Google driveu:
https://drive.google.com/drive/folde...PE?usp=sharing

Ja zadovoljan napretkom što god kažete :)
IMHO više detalja i puno bolje hendlanje sjenama kao i jakim izvorima svjetla. Npr. navečer fotografiram plafonjeru sa dvije ledice unutra: S8 zabilježi bijeli krug, na S10e fotografiji se jasno vidi cijela konstrukcija.

Na S8 sam prije ovoga ( mob tvornički resetiran prije prodaje ) uvijek imao isključen HDR ( meni draže/prirodnije fotografije ), moram probati isto i sa S10e.

xlr 09.06.2020. 07:33

CCSWE prdno u rosu, jednostavno prestao raditi na Note9 (april 2020, nisam ga updejtao) dok mi na S7 jos radi (march 2020).

Ekipa se jopet vraca i kupuje licencu za Package disabler pro -.-"

pyro 09.06.2020. 10:08

Citiraj:

Autor Doom (Post 3413452)
Jučer je bila prva vožnja biciklom od kada sam nabavio S10e ( SD verzija ). Lijepi dan pa sam uzeo sa sobom i S8 i napravio usporedbu forografija.

Na oba moba sve po defaultu, očišćene leće i fotografirano iz ruke u isto vrijeme sa iste pozicije. Prve 3 noćne fotografije su napravljene noć prije u 1:30 na mjestu gdje nema ulične rasvjete. Fasada kuće je svijetla-oker.

edit:
imgur je pošteno unakazio fotografije visokom kompresijom, pa ih evo na Google driveu:
https://drive.google.com/drive/folde...PE?usp=sharing

Ja zadovoljan napretkom što god kažete :)
IMHO više detalja i puno bolje hendlanje sjenama kao i jakim izvorima svjetla. Npr. navečer fotografiram plafonjeru sa dvije ledice unutra: S8 zabilježi bijeli krug, na S10e fotografiji se jasno vidi cijela konstrukcija.

Na S8 sam prije ovoga ( mob tvornički resetiran prije prodaje ) uvijek imao isključen HDR ( meni draže/prirodnije fotografije ), moram probati isto i sa S10e.

:goood: za trud :)

Doom 09.06.2020. 13:15

:beer:

I sam sam tražio tako nešto prije konačne odluke za S10e. YT recenzije odavno ne smatram relevantnim, tu ima svega...

S8 je tu još par dana, pa ako bi nekome pomoglo u odluci, napravim još usporedbi.

rak21 09.06.2020. 16:40

S10 serija sa snapdragonom radi normalno u Europi (po pitanju podrške za 3g/4g mreže)?

Doom 09.06.2020. 17:35

Kod mene je Kanadski G970W

SD modem bi trebao podržavati sve bandove i modove koje podržava Exy.
Jedina stvar u vezi mreže što još nisam osobno testirao u praksi ali prema informacijama sa foruma bi trebala biti nedostupna su VoLTE i VoWiFi.
Imam jako malo klasičnih poziva tako da mi neće nedostajati - nisam koristio ni na S8.

Evo u ovih par dana svugdje pokazuje LTE i brzo radi mobilni net.
Kvaliteta poziva je bolja nego na S8 ( jasniji zvuk kod poziva ).

xlr 09.06.2020. 18:49

Rokni *#2263# pa vidi bandove i sve ostalo, makar trebalo bi biti kao i na sshotu kod mene (N960W), svi EU 3G/4G bandovi. Nisam imao nikakvih problema po EU roamingu i sa nekim stranim sim-icama, sve normalno.

https://imgur.com/a/DjIgkGE

Doom 09.06.2020. 20:38

Citiraj:

Autor xlr (Post 3413824)
Rokni *#2263# pa vidi bandove i sve ostalo, makar trebalo bi biti kao i na sshotu kod mene (N960W), svi EU 3G/4G bandovi. Nisam imao nikakvih problema po EU roamingu i sa nekim stranim sim-icama, sve normalno.

https://imgur.com/a/DjIgkGE

Sve isto osim LTE 17-ke kojeg kod mene nema na listi:
https://imgur.com/a/Qzh1zZB

Neobično jer ako je ova tablica točna:
https://www.giztop.com/4g-lte-bands

Band 17 je upravo za Kanadu i USA.

Ma glavno da radi u EU :)

xlr 09.06.2020. 20:53

Mozda ti nije ukljucen, makar ako ga i nemas, nece ti faliti kod nas, a vjerujem ni u Kanadi. To ce biti neki ruralni 700 MHz band :)

Doom 09.06.2020. 21:42

Ma da, teško da će do tamo zalutati.

Ali sam se ponadao da mogu iskoristiti FM tuner ugrađen u SD.
Iz nekog razloga za NextRadio mi piše da ne podržava uređaj. Probao još 3-4 aplikacije sa Gogole storea kod kojih u opisu navode da su offline FM tuner app, pokrenem ih kad ono lista net radio stanica, nigdje koturala za vrtit frekve.
A baš bi bilo fora na busu slušati Narodni Radio - šteta :)

edit:
Radi, instalirao NextRadio preko .apk file-a:
https://apkpure.com/nextradio-free-l...oapp.nextradio

Odlična kvaliteta zvuka i prijema

pyro 10.06.2020. 15:31

Citiraj:

Autor Doom (Post 3413870)
Ma da, teško da će do tamo zalutati.

Ali sam se ponadao da mogu iskoristiti FM tuner ugrađen u SD.
Iz nekog razloga za NextRadio mi piše da ne podržava uređaj. Probao još 3-4 aplikacije sa Gogole storea kod kojih u opisu navode da su offline FM tuner app, pokrenem ih kad ono lista net radio stanica, nigdje koturala za vrtit frekve.
A baš bi bilo fora na busu slušati Narodni Radio - šteta :)

edit:
Radi, instalirao NextRadio preko .apk file-a:
https://apkpure.com/nextradio-free-l...oapp.nextradio

Odlična kvaliteta zvuka i prijema

congrats! :goood:
davno sam se pito bil SDov radio radio :D kod nas.
and now you did it! :D
neznam zaš sam ovolko sretan :D

Doom 10.06.2020. 16:51

Da, fora je da se može iskoristiti, radio na mobu nisam imao još od S2+
Nema RDS-a ( možda je do aplikacije ), ali stanice lovi ko blesav.

xlr 10.06.2020. 19:19

Ima podrsku za FM radio, mora raditi :) Makar fora je sve dok se ne pozelis modernizirati. Meni brzo prestalo biti fora jer cesto castam na chromecast i ipak koristim bt slusalice. Ima malo retro štih, to se mora priznati

pyro 11.06.2020. 07:43

@xlr
uz ovo što si napiso, dodo bih da je vjerojatno stvar i u tome da je u današnje vrijeme sve touch-button. dosta toga je brzo, instant, on request/demand... a radio ima taj retro štih. retro može značit da ne biram ja što ću slušat, već ide, sâmo.. trebam bit strpljiv ako će nekad uskoro ić "moja stvar".. a zdruge strane stoji izvuć mobitel iz đepa i pustit stvar koju hoću-kad hoću..
both are fine :respekt:

Doom 11.06.2020. 11:47

Ima 20g da nismo spajali antenu na linije i AV receiver-e kući i na poslu, toliko volimo slušati radio :)
Na kućnom sistemu je dobri stari WDTv player, na mobitelu SD kartica napunjena rockom.

Ali opet taj FM radio koji na mobu radi neovisno o internetu je retro u dobrom smislu.
Nedavno sam popravio i updateao sa zadnjim dostupnim kartama Garminov nüvi 1390 GPS.
Naravno da mogu imati GPS neovisan o internetu i na mobu, ali neka i ovog Garmina za backup.

Libertus 11.06.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Doom (Post 3414292)
Ima 20g da nismo spajali antenu na linije i AV receiver-e kući i na poslu, toliko volimo slušati radio :)
Na kućnom sistemu je dobri stari WDTv player, na mobitelu SD kartica napunjena rockom.

Niti ja nisam slušao radio, jedino u autu, dok nisam uzeo AV receiver i naredio internet radio (Otvoreni) jer FM nisam uspio uhvatiti na mojoj poziciji. Sada svi ukućani skoro dnevno pale radio da se vrti nešto u pozadini. Prije su držali TV upaljen, mogu reći da mi je radio bolji. :)

xlr 11.06.2020. 12:44

Inace ne volim radio (iste playliste i osobno ne slusam/citam servirane vijesti nego sam biram sto me zanima) pa ga slusam uglavnom kad nemam izbora i umjereno :) Doma i u autu ipak preferiram Deezer Flow ili neku od preloadanih playlisti u offline modu. Hebe me moj preraznolik glazbeni ukus i previse reklama i negativno nabijenih vijesti po radiju (i tv-u). Cak i psihoticni optimizam Otvorenog radija mi nakon 3 dana slusanja pocne izlaziti na guzicu :D

Doom 11.06.2020. 18:08

"psihoticni optimizam Otvorenog radija"

lol, svaka čast.
Voditelji se ponašaju kao da je program za klince od 5g - cinci-minci-hehehe

Ma nema šanse da doma sredim internet radio za ukućane, bolje mi je ovako raditi u tišini :).

Dottore 12.06.2020. 12:42

Radio gotovo ne slušam osim u autu.
Šmašung, Pixel i iphone nemaju uopće.

Отправлено через SM-N960F

Sn4k3 12.06.2020. 18:50

1 privitaka
Maloprije sletio novi update na S10, drugi po redu sa security patchom za 6.mj. - tjedan dana nakon prvoga...

mandak 12.06.2020. 21:40

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3414708)
Maloprije sletio novi update na S10, drugi po redu sa security patchom za 6.mj. - tjedan dana nakon prvoga...

I ja sam danas na S10 dobio drugi update u ovom mjesecu.

pci_e3x 12.06.2020. 22:24

ja jos nijedan na s10e, koji pleb support za s10e

DiRT 12.06.2020. 22:52

Ja dobio oba na S10e Tomato mreža.

Dottore 12.06.2020. 23:50

Nema toga ja ja i ja dobio, nisam dobio. Niti tomato, temobajl mreža. Zašto to ne mogu dobiti?
Sasvim pogrešno razmišljanje.

Bitno je koja regija na tom uređaju. Operator može naručivati uređaje iz Njemačke, Mađarske i itd. Zato nastaje problem jer update ide prvo po regijama.
Dogodi se da uređaj bude brandiran od strane operatora pa bude kasnije, ali nema pravila jer nekada zna krenuti mnogo ranije.

Zar bi ja trebao buniti zakaj moj Note 9 nije dobio update jer je na SEE regijama? Njemački DBT je već dostupan najmanje 5 dana prije i ne da mi se flešati kad već radi normalnije. Uskoro će krenuti po ostalima i imam strpljenja.

Lijepo upitajte kolegu Snake otkuda dobio update. :).
Pretpostavljam da jaše na njemačkim DBT i nije problem flešnuti pa nemate birige za jadati.

Отправлено через iPhone

Sn4k3 13.06.2020. 08:34

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3414782)
Nema toga ja ja i ja dobio, nisam dobio. Niti tomato, temobajl mreža. Zašto to ne mogu dobiti?

Bitno je koja regija na tom uređaju. Operator može naručivati uređaje iz Njemačke, Mađarske i itd. Zato nastaje problem jer update ide prvo po regijama.
Dogodi se da uređaj bude brandiran od strane operatora pa bude kasnije, ali nema pravila jer nekada zna krenuti mnogo ranije.

Zar bi ja trebao buniti zakaj moj Note 9 nije dobio update jer je na SEE regijama? Njemački DBT je već dostupan najmanje 5 dana prije i ne da mi se flešati kad već radi normalnije. Uskoro će krenuti po ostalima i imam strpljenja.

Pretpostavljam da jaše na njemačkim DBT i nije problem flešnuti pa nemate birige za jadati.

Отправлено через iPhone

Tocno, DBT je u mobu :)

mandak 13.06.2020. 10:55

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3414782)

Отправлено через iPhone

U pravu ste. Trebao sam navesti da je kod mene na SEE. Lista regija koje dobivaju nadogradnje može se naći na Sammobile.

Mar 14.06.2020. 13:18

Imam jedan A10 (stari model bez usbc) sa skršenim ekranom i trebalo bi čovjeku kontakte i slike prebaciti (nije mu se backupiralo na google account).
Smart switch mi traži pristup usbu a to ne mogu dati bez da mogu kliknuti na mobitelu. Da li se nešto može izvesti preko recoveryja/download moda?

Mob nije zaključan i može ga se otključati (nema šifre, samo swipe).

Doom 14.06.2020. 13:22

Spoji miš i tipkovnicu preko USB-OTG adaptera pa sredi da prebaci preko WiFi-ja

coconut 16.06.2020. 06:38

One UI 2.1 stiže na S9 seriju
https://www.sammobile.com/news/samsu...s-rolling-out/

Doom 17.06.2020. 11:59

S10e zaštitno staklo

Ovo bi trebao biti top product il ima koje bolje zaštitno staklo za S10e ?

https://www.smartoprema.hr/dodatna-o...10e-609gl26003

Čitam review-ove na Amazonu i dosta njih spominje da u strukturi stakla vide neke sitne točkice, pa ako ikako mogu proći bez istih :)

robee 18.06.2020. 20:14

Ovaj zadnji update je zeznuo (barem meni) korisnu funkciju skeniranja dokumenata sa kamerom. Prije je samo pokazao okvir oko dokumenta i klikom imas sken a sada nakon tog klika nudi editiranje. Sam sken vise nije toliko precizan a korak sa editiranjem nije moguce iskljuciti :(
Ako vec ubace nesto novo, zasto onda ne stave i opciju iskljucivanja?

xlr 18.06.2020. 20:43

Treba prestati preispitivati samsungove odluke jer imali su oni svojih bisera otkad su izbacili one ui. Eno, ekipa se veseli video pro modu na one ui 2.1 ko pura dreku. Da nije smjesno bilo bi zalosno. Valjda cemo do one ui 3 dobiti sve one featurove koje su uklonili nakon orea. Nda

spawn 19.06.2020. 22:48

Citiraj:

Autor Doom (Post 3415873)
Ovo bi trebao biti top product il ima koje bolje zaštitno staklo za S10e ?

https://www.smartoprema.hr/dodatna-o...10e-609gl26003

Čitam review-ove na Amazonu i dosta njih spominje da u strukturi stakla vide neke sitne točkice, pa ako ikako mogu proći bez istih :)

Svako UV staklo je bolje od ovih obicnih stakala sa obojanim rubom

Poslano sa mog MI 8 koristeći Tapatalk

spawn 19.06.2020. 22:49

Citiraj:

Autor Doom (Post 3415043)
Spoji miš i tipkovnicu preko USB-OTG adaptera pa sredi da prebaci preko WiFi-ja

Ne radi otg na novijoj A seriji nize klase ako se ne varam

pci_e3x 20.06.2020. 09:12

Citiraj:

Autor xlr (Post 3416301)
Treba prestati preispitivati samsungove odluke jer imali su oni svojih bisera otkad su izbacili one ui. Eno, ekipa se veseli video pro modu na one ui 2.1 ko pura dreku. Da nije smjesno bilo bi zalosno. Valjda cemo do one ui 3 dobiti sve one featurove koje su uklonili nakon orea. Nda

Dobro si naceo, nisu mobitelu od Samsunga, nego BluRay playeri koji od jucer prestaju raditi:
https://us.community.samsung.com/t5/...n/td-p/1278935

:lol2:

Doom 20.06.2020. 13:56

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3416602)
Svako UV staklo je bolje od ovih obicnih stakala sa obojanim rubom

Par butiga dalje u Gizzmo-u je bio neki UV kit sa lampom za skoro 200 kn.
Ali taj cijeli postupak nanošenja u idealnim uvjetima bez prašine me odbio.

Tako da sam za sada odustao od stavljanja stakla i uzeo Ringke FusionX masku koja solidno prelazi preko display-a i ima pojačane rubove.
Trebalo bi biti dovoljno, nije da šutam mob po cesti dvaput dnevno :)

Za OTG nemam iskustva sa A serijom. Meni je do sada radilo na svakom mobu koji sam probao, a tu je bilo i par onih poštanskih socijalnih kineskih modela.

Mar 20.06.2020. 15:15

Obratite pozornost na te zaštite ekrana jer su često polarizirane tako da ne vidite ništa s polariziranim naočalama u normalnoj orijentaciji mobitela.

spawn 21.06.2020. 03:07

Citiraj:

Autor Doom (Post 3416702)
Par butiga dalje u Gizzmo-u je bio neki UV kit sa lampom za skoro 200 kn.

Ali taj cijeli postupak nanošenja u idealnim uvjetima bez prašine me odbio.

Tako da sam za sada odustao od stavljanja stakla i uzeo Ringke FusionX masku koja solidno prelazi preko display-a i ima pojačane rubove.

Trebalo bi biti dovoljno, nije da šutam mob po cesti dvaput dnevno :)

Za OTG nemam iskustva sa A serijom. Meni je do sada radilo na svakom mobu koji sam probao, a tu je bilo i par onih poštanskih socijalnih kineskih modela.

Za 200 kn ne moras u Gizzmo uzimat nego ti svaki servis montira na svoju odgovornost svoje staklo

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:36.