PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Bono 16.12.2013. 08:57

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2512376)
Ne trollam niti ikoga zezam. Imam dovoljno da je kupim, prepisem i registriram. :) Samo zelim cuti misljenja drugih ljudi o autu. :)

:chears:

Novi motor ti je oko 3000eura, u gradu auto trosi puno i nije za kratke relacije, nego za duze. Kao drugi auto koji ces vikendom upaliti je dobar, a za svaki dan rade trazi drugi auto. Kazu da motor obicno izdrzi 100k km, tako da pri kupovini provjeri koji mu je to motor unutra.

Željac 16.12.2013. 08:59

Citiraj:

Autor buljo (Post 2512360)
Haha svaki put kad padne kiša je kaos u zagrebu, kad padnu 3 pahulje snijega je kaos, kaj bi onda trebalo?
Kaos rade ljudi koji su skroz nesposobni vozit auto po bilokojim uvjetima a da nije suho a ne ljetne gume po zimi.

Citiraj:

Autor buljo (Post 2512371)
lošoj vožnji najbolje govori podatak koliko mi treba do centra po kiši i kad nema kiše, ama baš svaki put je užas.

u sridu :D

potpisujem

bezveze se diže bezvezna panika, i na radiju i na televiziji, i među vozačima radi malo snijega ili bilokakve pojave na cestama. umjesto toliko bespotrebnog blebetanja su mogli održati besplatni seminar sigurne vožnje u zimskim uvjetima na nekom od poligona i pomoći ljudima. ako treba, ja sam prvi ! pa makar drzao zastavicu sa strane

:beer:

buljo 16.12.2013. 10:15

Citiraj:

Autor fishkal (Post 2512405)
Eto tu si rekao.

Uglavnom slažem se što se tiče vožnje po kiši i gužve, isto tako bi puno strože kontrolirao gume po zimi.

Ne, tu sam rekao da je besmisleno da postoji obaveza zimskih guma po zimi.
Da li trebaju? Da
Da li te treba zatvorit ako ih nemas? Ne
:)

Zadnje dvije god sam na novim zimskim, prije sam imao ljetne razlika je stvarno ogromna.
Kad sam stavio zimske u 95% slucajeva sam pizdio na sve ostale aute i njihovu voznju a nisam se vozio brzo ni neoprezno, samo sam se prilagodio novim gumama.
A ti na koje sam pozdio su imali i zimske gume tako da pravila nema, osim kaj je smijesnokad netko sa ljetnima krece pola minute :D

Bono 16.12.2013. 10:24

Meni nije zabavno kad skrecemo i lika zadnji kraj baci i ostane tako u raskrscu ili kada koci i produzi u raskrsce. Kad padne snijeg ako imas bolje ostati doma nego gledati sve one s ljetnima kako misle da mogu voziti, inace nisam za kaznjavanje, ali takvo ciganjenje bi trebalo opaliti po dzepu.

lowrider 16.12.2013. 10:32

Potpuno s eslažem s Ozrenom. Po zimi kad i nema trunke snijega, moraš imati zimske gume RADI SEBE, ne policije ili susjeda, tko ih nema nije normalan.
Žalosno je da ljudi vežu zimske gume samo uz snijeg na cesti.

Još jednom NIGDJE ne stoji da u zimskim uvjetima MORAŠ imati zimske gume, nažalost. Da vani ima 2 metra snijega, zakonom ti je dozvoljeno voziti istošene (do 4 mm) ljetne gume i uz njih bi trebao imati lance.
ZNači nažalost NIJE kažnjivo imati zimi ljetne gume, taman su idealne ptrošene kroz cijelo ljeto ccc...

Quidzz- BJEŽI od rabljenog wankela, izgubit ćeš gaće na njemu. Auto je odličan, motor revolucija, ali rabljeno nikako, pa da ne znam kakve garancije dobiš da je dobar. Troši puno i goriva i ulja.

QuidZz 16.12.2013. 11:41

Citiraj:

Autor Bono (Post 2512428)
Novi motor ti je oko 3000eura, u gradu auto trosi puno i nije za kratke relacije, nego za duze. Kao drugi auto koji ces vikendom upaliti je dobar, a za svaki dan rade trazi drugi auto. Kazu da motor obicno izdrzi 100k km, tako da pri kupovini provjeri koji mu je to motor unutra.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2512463)
Quidzz- BJEŽI od rabljenog wankela, izgubit ćeš gaće na njemu. Auto je odličan, motor revolucija, ali rabljeno nikako, pa da ne znam kakve garancije dobiš da je dobar. Troši puno i goriva i ulja.

Onda definitivno ne. :D Ok decki, hvala na savjetima. :)

Old Iggy 16.12.2013. 12:12

Citiraj:

Autor buljo (Post 2512360)
Znam ja za kaj su zimske gume, ovdje se radi o nekakvom zakonu da zimi moraju bit zimske... Gluposti.

Ne postoji takav zakon niti ga se uvodi.

fishkal 16.12.2013. 12:54

Već je netko citirao, zimska oprema kod nas su zimske gume na sva četri kotača, ili ljetne s 4 mm ripne plus lanci za snijeg spremni za montiranje.

buljo 16.12.2013. 13:15

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2512504)
Ne postoji takav zakon niti ga se uvodi.

Znam ali je netko napisao da bi uveo taj zakon...

Old Iggy 16.12.2013. 13:17

Citiraj:

Autor buljo (Post 2512548)
Znam ali je netko napisao da bi uveo taj zakon...

Pa, da je imalo bolja ekonomska situacija i ja bi ga uveo, makar referendumom. :D

syss 16.12.2013. 15:44

bili smo nešto pričali o mercedesu... jel ovo stvarno nekom oku ugodno?

http://autoklub.jutarnji.hr/foto--st...?artId=1147365

bmw 3 ili ovo... hm... hm... :D

fishkal 16.12.2013. 16:05

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2512552)
Pa, da je imalo bolja ekonomska situacija i ja bi ga uveo, makar referendumom. :D

Da, samo koliko pratim na cesti na ljetnim ima i hrpa autiju više srednje klase.

syss 16.12.2013. 16:09

gotovo je pravilo da su mali gradski na zimskima, a sve iznad 16" na ljetnima... tak je to kad se živi van mogućnosti ;)

sinisa1989 16.12.2013. 16:30

Citiraj:

Autor syss (Post 2512627)
bili smo nešto pričali o mercedesu... jel ovo stvarno nekom oku ugodno?

http://autoklub.jutarnji.hr/foto--st...?artId=1147365

bmw 3 ili ovo... hm... hm... :D

Ja osobno više favoriziram BMW, al stvarno ne mogu reći da je ovo ružan auto. To što je tebi ružan ne znači da je i drugima.

syss 16.12.2013. 16:42

pa to i velim bio ti ružan ili neružan, bmw je puno oku ugodniji.

zkljaja 16.12.2013. 16:48

Meni je npr. ovaj baby benz predivan :nuts:, ali ovaj ekran koji strsi ne lici na nista, nije uklopljen u cjelinu ni malo
Novi BMWi su mi pak ogavni da je to strasno, pogotovo 1ca :D

fanATIk 16.12.2013. 16:53

Bmw mi je oku ugodniji izvana. Iznutra ne, meca je tu napravila puno bolji posao. I ovaj grill naprijed mi je fakat malo predimenzioniran.

Juan 16.12.2013. 17:25

Citiraj:

Autor syss (Post 2512640)
gotovo je pravilo da su mali gradski na zimskima, a sve iznad 16" na ljetnima... tak je to kad se živi van mogućnosti ;)

Preko puta mene živi frajer koji je nedavno kupio A4 2.5 tdi koji preko zime samo skida ratkape i ostajke na ljetnim gumama, valjda da izgleda kao zimski setup :D

syss 16.12.2013. 17:31

to je stvarno win-win :D

ispred moje firme: x6 svi bedževi na autu presvučeni u karbon kao tuning statement, ljetne ćelave gume.

:D

MAGARAC 16.12.2013. 17:58

Nisu bas svi takvi. Jedan nas general je stavio ogromne zimske 21 na svog Infinitija kao i svi vise pozicionirani djelatnici jedne od njegovih tvrtki, Jaguar, Mercedes, Lexus... Bio poslom tam pa se malo setal po parkingu i svi su spremni na zimu.

http://www.pohrani.com/f/3l/9h/3fHRimgJ/untitled.jpg

IcyTexx 16.12.2013. 17:59

Ne znam zakaj su na ovom Mercu kombinirali stari i novi dizajn. Farovi novi, ovo između njih staro 100 godina. K tome je ovaj radar ultra ružan, tu di je popunjena plastika. A ovaj "tablet" unutra ne želim ni komentirat.

EDIT: Opaaa Magarac, pa ti si malo i u Bistrici kod mene. :D

calypso 17.12.2013. 04:02

Citiraj:

Autor syss (Post 2512685)
to je stvarno win-win :D

ispred moje firme: x6 svi bedževi na autu presvučeni u karbon kao tuning statement, ljetne ćelave gume.

:D

Ako smijem malo uletit... Ljetne gume koje izgledaju ko da su celave (recimo ContiSportContact3 ili 5), suludo dobro drze cestu po ljeti unatoc svom 'looku'...

Po zimi ih nisam vozio, ali sve ti zavisi od auta do auta kako se ponasa po snijegu... Recimo, ja imam vakvog, samo sa 17" felgama, pa pogle sta radi sa ljetnim gumama... Iako, nekako mislim da nije bas neka fora sa njim pokusat kocit na snijegu/ledu, jer ima skoro 2 tone... :D

http://www.youtube.com/watch?v=ENUfC...468972C3F035B2

Recimo, pred dve-tri godine dok sam vozio Citroen XM na zimskim gumama, pokusao sam se vozikat po Rijeci kad je pao snijeg, pa sam skoro osto nasred uzbrdice jer nije imao gripa da dodje do vrha...

Al onaj dio oko statementa, to se slazem... :D

ozren 17.12.2013. 07:15

Citiraj:

Autor calypso (Post 2512970)
Ako smijem malo uletit... Ljetne gume koje izgledaju ko da su celave (recimo ContiSportContact3 ili 5), suludo dobro drze cestu po ljeti unatoc svom 'looku'...

Po zimi ih nisam vozio, ali sve ti zavisi od auta do auta kako se ponasa po snijegu... Recimo, ja imam vakvog, samo sa 17" felgama, pa pogle sta radi sa ljetnim gumama... Iako, nekako mislim da nije bas neka fora sa njim pokusat kocit na snijegu/ledu, jer ima skoro 2 tone... :D

http://www.youtube.com/watch?v=ENUfC...468972C3F035B2

Recimo, pred dve-tri godine dok sam vozio Citroen XM na zimskim gumama, pokusao sam se vozikat po Rijeci kad je pao snijeg, pa sam skoro osto nasred uzbrdice jer nije imao gripa da dodje do vrha...

Al onaj dio oko statementa, to se slazem... :D

Uuu da baš je čudo na snijegu (ak se 0.5cm bljuzge tako može nazvat) LOL

Se ti zajebavaš ili ozbiljno to smatraš dobrim?

calypso 17.12.2013. 12:06

Ta bljuzga je puno gora situacija od bilokojeg snijega... Barem iz mog iskustva...

Željac 17.12.2013. 12:18

brijem da se popeo jer je od snage zguzvao asfalt pod sobom :D
dok proklizuje... je**š takav posao

calypso 17.12.2013. 13:55

Citiraj:

Autor Željac (Post 2513079)
brijem da se popeo jer je od snage zguzvao asfalt pod sobom :D
dok proklizuje... je**š takav posao

:D :D Ko ce ti ga znat... Samo sam zelio napomenuti da su ljetne gume vrlo cesto 'celavice', pa svejedno izvuce po bljuzgi uzbrdo... :fiju Nije to nesto prejak auto, 180KS je 2.5TDI, a 2.7 Biturbo je nekih 230KS...

Inace, super mi je bilo zimos kad je pao onaj prvi veliki snijeg... Svi se nesto muce sa isparkiravanjem, a sve sto sam trebo napravit je malo ga zaljuljat naprijed nazad i izvuko sam se kroz valjda pola metra snijezni zid... :D A par sati prije toga pomagao nekom mulcu da se sa novim Range Roverom iskobelja iz parkinga... :fiju:

MuroF 17.12.2013. 15:47

mislim da je ovo smiješna rasprava,čelave ljetne su kao zimske,aha.

calypso 17.12.2013. 15:48

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2513246)
mislim da je ovo smiješna rasprava,čelave ljetne su kao zimske,aha.

Nisu i nikada nece biti... :D Zelio sam skrenuti paznju na to da neke ljetne izgledaju ko da su celave, al zapravo drze cestu bolje nego neke sa puno lijepih utora po sebi... I po suhom i po kisi... :)

MuroF 17.12.2013. 15:57

dobro,to može,ali nemaju što radit na snijegu,bolje najjeftinije zimske nego bilo kakve ljetne na snijegu,barem za mene,ako ništa drugo,radi sastava.

calypso 17.12.2013. 16:01

Citiraj:

Autor MuroF (Post 2513256)
dobro,to može,ali nemaju što radit na snijegu,bolje najjeftinije zimske nego bilo kakve ljetne na snijegu,barem za mene,ako ništa drugo,radi sastava.

Al na praznom zaledjenom parkingu, jedino ljetne gume su fun!!! :D Zimske gume su no fun totalno! :)

Inace, u potpunosti se slazem sa tobom, zimske mijenjam vec pocetkom 11. mjeseca, cim temperature padnu ispod 10 stupnjeva...

MuroF 17.12.2013. 16:21

odlazak limaru nije fun :D uz zadnji pogon i zimske gume su fun,uz kontrolirane uvjete naravno :D

IcyTexx 17.12.2013. 19:55

Citiraj:

Autor calypso (Post 2513260)
Al na praznom zaledjenom parkingu, jedino ljetne gume su fun!!! :D Zimske gume su no fun totalno! :)

Jedino ak je vrtenje kotača na mjestu fun. :p Sa zimskima se mos barem zaletit a isto kližu. :D

calypso 17.12.2013. 20:00

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2513377)
Jedino ak je vrtenje kotača na mjestu fun. :p Sa zimskima se mos barem zaletit a isto kližu. :D

Probaj sa ljetnima, jedino sam na ljetnima mogo auto vrtit u mjestu... :D Zimske su totalno no fun... Trenutno me drze tolko da mi nece ni dupe zanijet u stranu, totalno bezveze... :(

ozren 18.12.2013. 07:34

Sorry ali meni se čini da ti nikad nisi vozio po snijegu jer sve ove tvoje tvrdnje su komične.

Zimske gume, koje po tebi drže bolje nego F1 gume na suhom, u akciji:
http://youtu.be/N-ZRsoIy0sY

MAGARAC 18.12.2013. 09:03

To on misli na suho valjda...

Ja jedva cekam snijeg da malo razveselim svog Zukija.

Ovaj je dobar. Moram si takve blatnjace nabvait..

sinisa1989 18.12.2013. 09:52

Bez komentara. :D :D

zkljaja 18.12.2013. 10:54

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2513550)
Ovaj je dobar. Moram si takve blatnjace nabvait..

Blatarice su zakon :D
Neki auti su bas simpa s njima

calypso 18.12.2013. 11:13

Citiraj:

Autor ozren (Post 2513534)
Sorry ali meni se čini da ti nikad nisi vozio po snijegu jer sve ove tvoje tvrdnje su komične.

Nesto si ti pobrkao... Ja pricam o zujanju po praznom parkingu, ti pricas o reliju... Uzmi zimsku gumu i pokusaj se okrenut u mjestu na parkingu, pa ces vidjet da skoro pa nikako nejde... A onda uzmi ljetnu i gustaj do mile volje...

1v@n 18.12.2013. 12:17

Nisi ti baš čist, meni se čini :D

S ljetnim gumama ćeš prvo doć do tog svog parkinga i putem bi ugrožavao i sebe i sve ostale u prometu, da bi tamo "okrenuo auto u mjestu", štogod to značilo. :nono:

Drž se ti radije need for speeda.

calypso 18.12.2013. 13:47

Gle ga... Zacudio bi se kolko se ljudi po Zagrebu vozika sa ljetnim gumama, a da ne pricam da je u Rijeci valjda sramota po zimi stavit zimske gume... :D

Ja vozim na zimskim gumama po zimi i tu nema razgovora... No, eto, bio sam glup pred kojih 5-6 godina pa sam vozio auto po zimi na ljetnim gumama... Ne mogu reci da je to bilo mudro za svakodnevnu voznju, no da ga hebes, zujanje po parkingu tamo kod kockice je bilo pure fun... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:58.