PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Ag008 04.01.2017. 18:20

Nisi li u sklopu promocije vec dobio povrat novca, koliko puta ga zelis?

Drvoje 04.01.2017. 20:05

Love nikad dosta :D

Uostalom šta daju takvu promociju, ako već prodaju ljudima precijenjene odrone -.-

Pupo 04.01.2017. 21:43

Citiraj:

Autor mstaglicic (Post 3006658)
Trebam savjet u vezi reklamacije laptopa .

Dakle, 20.6.2015. sam od ADM-a dobio povrat novca za razbijeni Dell laptop i kupio ASUS X751LK laptop uz nadoplatu .

Taj ASUS je radio dobro sve do prosinca iste godine kad mu je otkazao hard disk, poslan je na servis i popravljen . Nakon tog servisa sam iskoristio ASUS promociju i dobio puni iznos natrag na račun i popravljen laptop.

U kolovozu prošle godine disk opet počinje otkazivat i u dogovoru sa ADM-om odlučim se na ugradnju SSD diska kod njih kako bih zadržao garanciju. Disk koji je bio u kvaru poslan je na servis te je meni poslan novi disk uz laptop ( u koji su ugradili SSD na moj zahtjev ).

Nadao sam se da sam ugradnjom SSD-a riješio problem, međutim nedavno mi je počela otkazivat tipkovnica ( prvo cijeli jedan red, pa nasumično tipke, sad radi samo par slova i to jedva ) te mi je audio izlaz neispravan .

Kontaktirao sam servis direktno samo da ih pitam koliko im treba za nabavku dijelova , odgovorili su mi da im treba najmanje 21 radni dan kako bi nabavili dijelove.

Imam li kakvih prava kao kupac tražit povrat novca / novi laptop od trgovine ( nemaju ovaj model više ) budući da laptop ide treći put na servis ( iako nije svaki put isti kvar ) ?

Tehnički, nešalješ ni treći put, tek drugi. A za povrat, sve ovisi koliko si bezobrazan i koliko su oni dobre volje. Tako nekako funkcionira sve to s povratima u 90% slučajeva.

mstaglicic 05.01.2017. 21:31

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3006775)
Tehnički, nešalješ ni treći put, tek drugi. A za povrat, sve ovisi koliko si bezobrazan i koliko su oni dobre volje. Tako nekako funkcionira sve to s povratima u 90% slučajeva.

Dobio poruku od ASUS podrške da će servis ukoliko ustanovi da laptop nema fizičkih oštećenja, izdat potvrdu za povrat novca / zamjenu.

Master_Hrc 09.01.2017. 13:55

Ne kuzim, kaj nisi vec dobio povrat jednaput? lolčina

Mommistake 09.01.2017. 14:26

Dobio si novi laptop i povrat novca, i sad želiš ponovno povrat novca ili novi laptop jer ti je laptop koji si dobio free praktički počeo otkazivati? Ili sam ja nešto krivo shvatio?

mstaglicic 09.01.2017. 17:37

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3008482)
Dobio si novi laptop i povrat novca, i sad želiš ponovno povrat novca ili novi laptop jer ti je laptop koji si dobio free praktički počeo otkazivati? Ili sam ja nešto krivo shvatio?

Laptop je već bio kod njih na popravku 2 puta zbog diska.
Poslao sam mail ASUS supportu vezano za to da je servisu potrebno preko mjesec dana da bi nabavili dijelove . Dobio sam od njih odgovor da je to previše vremena za nabavku dijelova ( nove ploče i tipkovnice ) i da će laptop po primitku u servis biti pregledan od vanjskih oštećenja i ako nije fizički oštećen, ići će nalog u trgovinu za zamjenu / novi laptop . Iz ADM-a su rekli da taj iznos onda kod njih mogu potrošiti na bilo što ( u planu mi je nova konfiguracija ) .

Ag008 09.01.2017. 18:03

Jesam li dobro shvatio, neka me netko ispravi ako griješim?
To ti je već par osoba komentiralo a ti ignoriraš.

Radi takvih kao tebe msaglicic ukidaju akcije i ne stavljaju ih više u lijepu HR.
Ti si iskoristio promociju ako ti se pokvari laptop, da ti oni odmah vrate novce i GRATIS uz to poprave laptop i vrate ti ga jer promoviraju svoj brend.

I ti si onda, kao "rvatina", išao reklamirati laptop kojeg si dobio GRATIS da ti se pokvario.
Ne u vlastitom trošku, na već poklonjeni laptop išao sam zamjeniti hard disk ili što već? I onda da ne bude kraj tvojeg postupanja, žališ se da "im treba previše vremena za nabavu dijelova"? Pa bi ti još uz to da dobiješ OPET potpuno novi laptop?
Ali ne bi ni to, već bi htio da ti JOŠ JEDNOM vrate novce?
I uz to, još se žališ tu na forumu?

Neka me netko ispravi ako griješim no ovo je za moje standarde potpuno nemoralno.

Getriba94 09.01.2017. 18:11

kako ta fora u ducanu uopce prolazi :D

lovu je vraco proizvodac a ne ducan=?

https://www.youtube.com/watch?v=OOLio12duC8

mstaglicic 09.01.2017. 18:29

Citiraj:

Autor Getriba94 (Post 3008588)
kako ta fora u ducanu uopce prolazi :D

lovu je vraco proizvodac a ne ducan=?

https://www.youtube.com/watch?v=OOLio12duC8

Lovu u promocji je vraćao ASUS ( iz UK je došao povrat ), a ne trgovina u kojoj je kupljen . ADM nema ništa protiv toga i rekli su da čim od uvoznika dobiju papir o financijskom odobrenju ( ASUS će ga izdat bez problema , tako mi je rečeno ) ide u dogovor oko iskorištenja tog novca kod njih.

Nakon druge reklamacije hard diska , ugradio sam SSD u njega ( platio ADM-u za disk i ugradnju ) a hard disk je išao van .

Getriba94 09.01.2017. 18:40

a cuj ako svima pase tko si ti da im sudis , ne? :)

Munjara 09.01.2017. 18:47

Ako je unutar okvira uvjeta promocije i jamstva ne vidim neki problem posebice ako davatelj jamstva i proizvođač daju kupcu za pravo.
Svatko tko kaže da ne bi iskoristio ovu mogućnost da mu se ukaže je ili patološki lažov ili svetac :)

spitfire83 09.01.2017. 19:04

@Ag008 pa dobio je novi uredjaj s novom garancijom na kojem ne vrijedi stara akcija za keš.

Na tom novom uredjaju se dogodio kvar za koji je potrebno preko 30 dana za popravak.
U tom slučaju ima pravo na povrat novca ili drugi uredjaj.
Ne vidim problem, ovaj put neće dobiti i laptop i keš.

FRipper 09.01.2017. 19:45

@mstaglicic

Samo pazi da vratiš stari disk unutra, jer će ti u protivnom odbiti garanciju ;) I naravno, reklamiraj preko trgovine a ne direkt u servis...

@Ag008

Ljubomoran si? :D

Ali u potpunosti se slažem da je jadno tražiti povrat love jer je tebi 30 dana previše čekati. Nije previše i to je normalno da se malo duže čeka popravak laptopa... Ili čekaj da ga poprave, a ako ne mogu popraviti onda neka daju povrat love tj odobrenje za nešto drugo. Odmah ovako reagirati je glupo neovisno o promociji.

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3008642)
Ja bi prije rekao da trgovine ukidaju akcije s besplatnim dostavama radi onih koji naručuju mirisne boriće, kemijske olovke, gumice i sl.

:lol2: potpis na to

panasonic 09.01.2017. 19:50

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3008580)
Radi takvih kao tebe msaglicic ukidaju akcije i ne stavljaju ih više u lijepu HR.

Ja bi prije rekao da trgovine ukidaju akcije s besplatnim dostavama radi onih koji naručuju mirisne boriće, kemijske olovke, gumice i sl.

mstaglicic 09.01.2017. 20:15

Citiraj:

Autor spitfire83 (Post 3008615)
@Ag008 pa dobio je novi uredjaj s novom garancijom na kojem ne vrijedi stara akcija za keš.

Na tom novom uredjaju se dogodio kvar za koji je potrebno preko 30 dana za popravak.
U tom slučaju ima pravo na povrat novca ili drugi uredjaj.
Ne vidim problem, ovaj put neće dobiti i laptop i keš.

Nisam dobio novi uređaj nego popravljen laptop s istim jamstvom opet.

spitfire83 09.01.2017. 20:17

Nebitno, to sta si dobia pare ne znači da garancija prestaje vrijediti.

mstaglicic 09.01.2017. 20:52

Citiraj:

Autor spitfire83 (Post 3008663)
Nebitno, to sta si dobia pare ne znači da garancija prestaje vrijediti.

Poslao sam mail ASUS Supportu i rekao im da mi je servis rekao kako njima treba toliko vremena za nabavu ploče i tipkovnice. Na to su mi odgovorili kako to nije točno i tražili me dokaz te tvrdnje i u nastavku napisali da će laptop biti zaprimljen, pregledan jel ima oštećenja i ako je bez oštećenja ide nalog za zamjenu , neće se popravljati .

Da su oni rekli kako je to razuman rok i da mora trajat , ne bi se bunio.

ćubi 10.01.2017. 11:53

Vjerujem da proizvođači vec imaju uracunate troskove toga u samoj prodajnoj cijeni proizvoda,a uz to to im je i dobar marketing. tako da nisi nikoga ostetio vec se asus pokazao kao vjerodostojan onome sto je i reklamirao u toj akciji. odlicno si prosao ili ces proci izuzev nesto izgubljenog vremena i zivaca s pokvarenim laptopom ali to je tako.

Alfa_R 12.01.2017. 11:38

Što se desilo sa eSys-om?
Imam jednu reklamaciju, oni su uvoznik.

Koliko vidim na netu na istoj lokaciji u Čakovcu se sada nalazi EZY Infotech.

1v@n 12.01.2017. 11:48

Ništa, promijenili su ime u EZY infotech prije par godina i preselili se iz Hondlove na Slavonsku aveniju

Alfa_R 12.01.2017. 11:54

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3009733)
Ništa, promijenili su ime u EZY infotech prije par godina i preselili se iz Hondlove na Slavonsku aveniju

Što ne prihvaćaju reklamacije uvezene prije promjene imena?

Doc 12.01.2017. 13:22

Zašto nebi prihvaćali? To je ista firma.

1v@n 12.01.2017. 15:01

Krivo si shvatio ovo moje "ništa" :D

Mislio sam na to da se nije ništa dogodilo s firmom, sve po starom i dalje.

Alfa_R 12.01.2017. 16:39

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3009813)
Krivo si shvatio ovo moje "ništa" :D

Mislio sam na to da se nije ništa dogodilo s firmom, sve po starom i dalje.

Da, tako sam shvatio;)
Poslao sam mail pa budemo vidjeli.

Thanks

Alfa_R 13.01.2017. 15:54

Ne odgovaraju na mail dva dana... Prvo na info@, onda na servis@... Neodgovorno.

Budem ih zvao u Pon.

M3do 13.01.2017. 22:00

Vjerojatno sam fulao temu, ali što je sa garancijama iz EU shopova?

Gledam npr. computeruniverse, sa shippingom me ispadne nekakvih 400kn jeftinije konfiguracija. A opet, ne znam koliko bih se kockao s tim.

Brko 15.01.2017. 21:57

I ako ti kaj rikne, šalješ njim. Slao sam neke memorije i diskove van više puta. Nikad preko 50 kuna nisam platio.
Ok, nisam slao napajanja i grafičke kartice, ali svejedno, nebi te trebalo puno koštati.
RMA najnormalnije funkcionira.

FRipper 16.01.2017. 08:04

ispod 50kn u njemačku? Pa kako?

Ja sam grafičku platio 170kn i to je bilo najpovoljnije preko HP-a...

M3do 16.01.2017. 22:41

Kontaktirao sam Asbis vezano za reklamaciju na procesor (ukoliko imam garanciju, a nemam račun) koji je pod garancijom do 2019. i automatski su me uputili na Intel. Dakle, kao da ne žele imati posla ako nema računa? Malo mi je to čudno, garancija bi isto trebala vrijediti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:13.