PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

xlr 15.05.2023. 12:10

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3676132)
To s pretjecanjem je samo cendranje, ništa drugo. Sad čekaj da se EV vlasnici s instant boostom uključe u raspravu :D

Cekam kada ce se ekipa poceti zaliti da su im isprekidane linije na cestama prekratne jer su se crtale u doba fičeka i tamića i da je danas dovoljno 30m isprekidane linije za preci fap-a :)

Citiraj:

Autor Incre_Dible (Post 3676096)
Ima tko preporuku za brisače prednje. Koristim Bosch ali nakon jedne godine su već dali svoje. Lijeva donja strana brisača uopće ne briše više i samo mrlja staklo.

Bosch aerotwin bez adaptera su bolji od onih univerzalnih s adapterima. Zbog adaptera ti je losija i ta sila kojom pritisce sajbu, a i aerodinamika ga jebe kod vecih brzina pa ti moze preskakati u brisanju.

Druga stvar, peri sajbu malo cesce. Ja svoju blanjam ziletom i skinem one zapecene mrvice pa mi izguraju i po 2god bez da rade crtice.

https://www.boschaftermarket.com/xrm...vers_flyer.pdf

zkljaja 15.05.2023. 12:22

Citiraj:

Autor bertone (Post 3676129)
:D

Gdje si uzeo Hankook Ventus Prime 4?

Polovne, dot22 1800kn sve 4 :goood:

Incre_Dible 15.05.2023. 15:04

Citiraj:

Autor xlr (Post 3676135)
Bosch aerotwin bez adaptera su bolji od onih univerzalnih s adapterima. Zbog adaptera ti je losija i ta sila kojom pritisce sajbu, a i aerodinamika ga jebe kod vecih brzina pa ti moze preskakati u brisanju.

Druga stvar, peri sajbu malo cesce. Ja svoju blanjam ziletom i skinem one zapecene mrvice pa mi izguraju i po 2god bez da rade crtice.

https://www.boschaftermarket.com/xrm...vers_flyer.pdf

Te trenutno i imam na autu.

Hamm 15.05.2023. 15:45

Citiraj:

Autor bertone (Post 3676122)
Gledam sad Conti i koja je razlika između FR PremiumContact 6 i PremiumContact 6? :stoopid:

Nemam pojma. Uzmi jeftinije. :D Samo da nisu eco green greta friendly :D

bertone 15.05.2023. 16:43

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3676181)
Nemam pojma. Uzmi jeftinije. :D Samo da nisu eco green greta friendly :D

Ma razlika u cijeni je par €,... ali sam googlao i taj FR bi trebala biti guma koja ima zaštitu ruba naplatka.

EDIT:
Nakon potrošenih sat-dva čitanja, sveo sam izbor na tri komada; Hankook Ventus Prime 4 K135, Continental PremiumContact 6 FR i Bridgestone Turanza T005 XL. Idem sad pogledati kaj se da uzeti bez čekanja ili sa minimalnim čekanjem i to je to. Hvala.

killuminati 15.05.2023. 17:53

Ako gledaš conti, onda ti je u GY F1 Assymetric 6 u budžetu ili bi trebao biti, a T005 zaboravi da postoje.

bertone 15.05.2023. 19:16

A gledam što imaju ili je dobavljivo u nekom razumnom roku jer je dimenzija malo glupa.
Poslao sam maloprije upit u AH za Hankook Ventus Prime 4 pa ću vidjeti što dalje kad se jave.

GoGzS 15.05.2023. 19:17

Ja sam proslo ljeto odradio onaj 12k km roadtrip po baltiku i skandinaviji na Turanza T005 u dimenziji 215/55 R16... stvarno same pohvale na gume. Kocenje je stvarno moralo biti HC da bi triggeralo ABS a zavoji/kisa, kako god da smo se vozili, ESP nikad nije zablicao.
Prednje su se solidno potrosile, zadnje izgledaju ok, ukupno sad imaju 15-16k km iza sebe. Po skandinaviji sam se fakat vozio kao debil po curvy backroads sa lokalcima, tak da me potrosnja prednjih nije iznenadila ako se uzme u obzir koliko tesko djubre je Volvo C70.
Sve u svemu, mislim da ce prije ljeta ici dvije nove naprijed :D

pci_e3x 15.05.2023. 21:31

https://youtu.be/TQsWlZoh55U

Evo ti pa slusaj :D
Eagle F1A6, prezadovoljan s njima a zimske su mi Hankook winter i*cept rs3. 225 45 R17 - vrhunska dimenzija za kkoju su gume bagatela :)

In other news, netko mi ogrebao prednji branik na parkingu. Ne znam tko ni kad, pa cu najvj o svom trosku. Osim ako jedna nadzorna kamera ima snimku, a to jos cekam.

adaksinjo 16.05.2023. 07:07

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3676071)
Upravo ostavio BMW-a u ovlastenom servisu i dobio zamjenski 218i Active Tourer (100kw).
Iskreno ne znam kako bih sa ovim prestizao.

odgovorio si sam sebi na pitanje zašto mi koji ne vozimo bmw i auti nam imaju manje od 100kw nikad ne prestižemo i zapravo samo smetamo na cesti - ne znamo kako prestizati! :D

napravi sebi uslugu i kad vraćaš ovaj 218i, ostavi im odmah i svoj bmw koji si ostavio na servisu i kupi poštena japanska ili francuska kola tako da nemaš više brige oko prestizanja :D

WraGG 16.05.2023. 10:49

Bode te ovo "BMW", zar ne? Da je bilo koja druga marka bila, priznaj da ne bi reagirao :D

1v@n 16.05.2023. 12:38

Nije taj motor tako loš. Stisni tamo i povuci vamo i čupa ko veliki.
Toliko čupa da je mi je gornji nosač motora pukao :)
Garancija riješila, ali je komično da se tako nešto dogodi na autu s 40ak km.

Poslali su mi slučajno neki dan video iz servisa za bivši auto. Netko je uspio dodati malo štete na popis :lol2:
https://video.citnow.com/vt4QZGtXK-y

Ne znam za praksu u HR, ali ovdje u servisu sve snimaju i kasnije šalju uz troškovnik.

Ovaj novi 2 active tourer je takav fail dizajnom da sam ih dosad vidio samo dva na cesti, a oba su bila test auti od dealera. Izgleda ko debela nutrija

coconut 16.05.2023. 12:44

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676323)
Ne znam za praksu u HR, ali ovdje u servisu sve snimaju i kasnije šalju uz troškovnik.

Ti se šališ, zar ne? Predugo si vani. Mo'š mislit kako mehaničari kod nas snimaju sve štete.

Inovator 16.05.2023. 12:57

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676323)

Kod nas se to ne radi, mada bi to realno štitilo i mehaničara i vlasnika od kojekakvih problema koji mogu nastati tokom rada i nakon preuzimanja vozila.

Tajl3r 16.05.2023. 13:42

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3676264)
odgovorio si sam sebi na pitanje zašto mi koji ne vozimo bmw i auti nam imaju manje od 100kw nikad ne prestižemo i zapravo samo smetamo na cesti - ne znamo kako prestizati! :D

napravi sebi uslugu i kad vraćaš ovaj 218i, ostavi im odmah i svoj bmw koji si ostavio na servisu i kupi poštena japanska ili francuska kola tako da nemaš više brige oko prestizanja :D

Hahaahhaha

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

coconut 16.05.2023. 13:55

Taj 2xx je obiteljsko auto. Preticanje je no-no. Što se tiče motora, meni ni dan-danas nije jasno zašto bi netko stavljao 3c motor u auto Golf klase ili veći.

To me podsjeća na Octavie u koje su stavljali SD motor od 64ks. Ako Golf s njime nije išao, možeš mislit kako je išla veća i teža Octavia.

sinisa1989 16.05.2023. 14:15

Citiraj:

Autor coconut (Post 3676326)
Ti se šališ, zar ne? Predugo si vani. Mo'š mislit kako mehaničari kod nas snimaju sve štete.

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3676332)
Kod nas se to ne radi, mada bi to realno štitilo i mehaničara i vlasnika od kojekakvih problema koji mogu nastati tokom rada i nakon preuzimanja vozila.

Začudio bi se. Prije mjesec dana sam radio mali servis + izmjenu ulja u VTG-u + ulje u mjenjaču. Na jednom ekranu sam gledao što dečki u radionici rade na mom autu, a na drugom sam vidio ispis dijagnostike. I sve su snimali i fotkali. Dok sam ja čekao da odradi kalibraciju VTG-a, pripremali su foto/video materijale za drugo vozilo jer je neke tekućine bilo previše ispod minimuma (dijagnostika izbacila 40+ grešaka za to vozilo).

Ok, nisu postavili to na web kao na linku iznad, ali pitaju hoćeš li na mail ili Wapp.

coconut 16.05.2023. 14:55

Napredan neki servis.

1v@n 16.05.2023. 15:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 3676344)
Taj 2xx je obiteljsko auto. Preticanje je no-no. Što se tiče motora, meni ni dan-danas nije jasno zašto bi netko stavljao 3c motor u auto Golf klase ili veći.

To me podsjeća na Octavie u koje su stavljali SD motor od 64ks. Ako Golf s njime nije išao, možeš mislit kako je išla veća i teža Octavia.

9 sekundi do 100 i 136ks na 1595kg teškom autu - “preticanje je no-no” :lol2: :lol2:

Prevedeno u balkanske mjerne jedinice…isto toliko teži Passat B7 2.0 TDI lubeničar s 10s to 100. :)

Inače, Ford stavlja svoj 1.0 motor i u Transita pod normalno. Ako je takav motor dovoljan za takvo opterećenje, onda ne vidim problem.

GreenLife 16.05.2023. 15:06

Citiraj:

Autor andy91 (Post 3675052)
Zapravo ciljam na 2.0 TSI 2019 godina, 300KS i DSG 7 brzina.
Malo sam se pogubio u modelima, motor je čini se EA888 i DSG na novijim godištima upravo taj DQ381?

Ako netko može potvrditi.

Auto je Cupra Ateca, motor kao i u Golf R.

Imam taj motor i DSG (ali ne znam koji točno) , Seat Leon Cupra. Ako imaš sreće, bit će sve ok, a ako imaš još više, mjenjat ćeš motor :D (kao ja npr.)

Zato lijepo ipak nastavljam s garancijom, cca. 1000€ za sljedeću godinu pa ako nešto bude - pokriveno je.

sinisa1989 16.05.2023. 15:06

Citiraj:

Autor coconut (Post 3676364)
Napredan neki servis.

A možda samo žele zdravo poslovanje i ne žele neutemeljene reklamacije?

coconut 16.05.2023. 15:29

EV troše energiju i kad miruju
https://revijahak.hr/2023/05/13/skri...il-kada-stoji/

Hamm 16.05.2023. 15:34

Šokantno glupi članak. :D

CatKiller 16.05.2023. 16:17

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3676376)
Šokantno glupi članak. :D

Nemam sta dodat :D . Nema veze ni s pamecu ni stvarnoscu.

Jos jedan HAK clanak placen od vlasnika benzinskih pumpi koji rado zarađuju na fobiji od el. automobila.

Iskustveno (nakon 2x GO od 4 tjedna), Tesla gubi 1km dometa po danu. Godišnje 365 km = 15€ najskuplje njemačke struje.

Inovator 16.05.2023. 17:19

Citiraj:

Autor coconut (Post 3676344)

Golf=0ctavia.
SDI je motor koji je koristen samo iz jednog razloga - trajnost. Nitko nije racunao na performanse s njim.
A sto se preticanja tice, to je relativno, ako pretjecemo auto koji vozi 170 km/h, onda trebas 150+KS, ali u svakodnevnim situacinama 100kW je i vise nego dovoljno, osim ako smo se toliko razmazili.

@sinisa1989 bas sam iznenadjen da netko kod nas koristi takve metode pri odnosu s kupcima.

De5tr0yer 16.05.2023. 18:17

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3676366)
Inače, Ford stavlja svoj 1.0 motor i u Transita pod normalno. Ako je takav motor dovoljan za takvo opterećenje, onda ne vidim problem.

Taj motor je apsolutna katastrofa u Transitu, na moju žalost sam imao priliku voziti ga praznog sim i jedva četvrtinu punog tam, ukupno nešto preko 1000km (Frankfurt a.M. - Prag).

Taj transit ne ide s mjesta. Kratke prve četiri brzine, do 80km/h ubrza, do 110km/h se još nekako dođe, a preticati sam mogao samo uz ogroman oprez (isključivo kamione). Čim autoput ide malo uzbrdo, ne mogu se ni kamioni prestizati.

Vozi se na moment inercije :D

Zbog otpora zraka je i potrošnja praznog bila nešto iznad 10L/100km. Taj najam mi se nikak nije isplatio. :nono:

Dali su mi ga u zamjenu za već bukiranog Merc Vita (isto transporter verzija, ali je Vito znatno kompaktniji) jer nisu imali na dan preuzimanja nijedan slobodan. Kažu tehnički defekti.

TomG 16.05.2023. 18:19

Je li netko imao problema sa Thule krovnim nosacima?
Koristim Thule Rapid kit i montirao sam neki dan cvrsto drzi ali opet imam neku tremu. Radi se o passatu CC koji normalno nema one nosace gore nego ima 4 kukice koje sve drze i naravno lijevo desno svaka sipka kako se stegne.

Ne mislim voziti brze od 100, i ne znam ima li potrebe mozda nakon prve montaze provjeriti nakon pola sata, sat da se nije nesto razdrmalo?

Doslovno sam ih cupao gore dolje naprijed nazad i auto se ljulja. :D

Mommistake 16.05.2023. 18:21

Citiraj:

Autor TomG (Post 3676407)
Je li netko imao problema sa Thule krovnim nosacima?
Koristim Thule Rapid kit i montirao sam neki dan cvrsto drzi ali opet imam neku tremu. Radi se o passatu CC koji normalno nema one nosace gore nego ima 4 kukice koje sve drze i naravno lijevo desno svaka sipka kako se stegne.

Ne mislim voziti brze od 100, i ne znam ima li potrebe mozda nakon prve montaze provjeriti nakon pola sata, sat da se nije nesto razdrmalo?

Doslovno sam ih cupao gore dolje naprijed nazad i auto se ljulja. :D

Nemaš brige, imam ih 15 godina, nikad problema.

nickross 16.05.2023. 18:51

Možda ste vi više upućeniji nego ja

Trebam neke dijelove za auto i pošto ne želim davati 1+ k € za far našao sam ga ovdje za duplo manje. Zna biti i na allegro.pl (vlasnici mall.hr) ali trenutno nemaju nijedan čitav.

https://motoallegro.net/en/

Je li to legit stranica? Da ne ostanem bez 500-600 €

CatKiller 16.05.2023. 19:41

Citiraj:

Autor nickross (Post 3676412)
Možda ste vi više upućeniji nego ja

Trebam neke dijelove za auto i pošto ne želim davati 1+ k € za far našao sam ga ovdje za duplo manje. Zna biti i na allegro.pl (vlasnici mall.hr) ali trenutno nemaju nijedan čitav.

https://motoallegro.net/en/

Je li to legit stranica? Da ne ostanem bez 500-600 €

Kum kupuje redovito autodijelove na allegro.pl. Za sad samo dobra iskustva.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41.