PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Wolverine 11.04.2023. 14:31

Zakon je taj Genesis, dobro izgleda, fino ide a ne kvare se previše. Jedini problem je što nisu česti pa onda ako treba neki blesavi dio zamijenit nije da možeš na FB marketu uzet rabljeni :D

Sretno s autićem :beer:

Isto kao i kad vidim ekipu koja vozi recimo Infiniti Q50/60. Predivan auto ali kod nas ih nema baš previše.

strgani 11.04.2023. 14:36

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670258)
Zakon je taj Genesis, dobro izgleda, fino ide a ne kvare se previše. Jedini problem je što nisu česti pa onda ako treba neki blesavi dio zamijenit nije da možeš na FB marketu uzet rabljeni :D

Sretno s autićem :beer:

Isto kao i kad vidim ekipu koja vozi recimo Infiniti Q50/60. Predivan auto ali kod nas ih nema baš previše.

Imam čovjeka koji zna di nabavit dijelove i sređivat će mi ga :) a i prodavali su se u RH pa ih i ovlašteni servisi moraju moć sređivat :)

Wolverine 12.04.2023. 17:17

X-Plosiv 12.04.2023. 21:42

Vozikao sam se jučer malo u Tesli od prijatelja, natukao 23 500 km u 8 mjeseci, junački ga odrađuje :D

Osjećaj ubrzanja je nešto vrhunski, doslovce imao mučninu u trbuhu. Ne znam koja oprema, kožna lijepa popunjena sjedala, mekana, unutra neka imitacija drveta kod dashboarda, baš fino izgleda. Nisam ga isprobao, drugi put, ali moram priznati da me se dojmilo. Makar se ja vidim u zidu sa tako nečim :lol2:

Kaže da je oduševljen, jedino da mu fali zvuk. Ali ima i Mazdu MX5 pa riješi tu vrstu guštanja. Dao mu da se provoza u I30N, ostao čovjek oduševljen.
A onda me na kratkom drag raceu pustio da odem koji metar naprijed i opet stisnuo gas, samo se stvorio pored :fiju:

Vidim dosta mrtvih kada se EV razgrana..

calypso 12.04.2023. 21:53

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3670475)
Vozikao sam se jučer malo u Tesli od prijatelja, natukao 23 500 km u 8 mjeseci, junački ga odrađuje :D

Osjećaj ubrzanja je nešto vrhunski, doslovce imao mučninu u trbuhu. Ne znam koja oprema, kožna lijepa popunjena sjedala, mekana, unutra neka imitacija drveta kod dashboarda, baš fino izgleda. Nisam ga isprobao, drugi put, ali moram priznati da me se dojmilo. Makar se ja vidim u zidu sa tako nečim :lol2:

Kad stavi dvoje malih klinaca na straznje sjedalo pa kad se ispovracaju od silnog ubrzanja... Bude bilo veselo... :rtfm:

Wolverine 12.04.2023. 21:57

Zamisli kad bahata klinčadija koja se sad nardkava po raznim kozari bokovima u recimo poluispravnim E46 320d s roktavim i pucketajućim mapama krene bahatit u Teslama :D

adaksinjo 13.04.2023. 06:25

završit će u prvoj banderi/kanalu, prirodna selekcija na električni pogon će doći do izražaja više nego ikad prije.

zkljaja 13.04.2023. 09:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 3669955)
Ne idem često u ZG, ali kad jesam često prođem Zagrebačkom avenijom. Uvijek ima prometa na njoj, ali se ipak kreće.
Fasciniraju komentari lokalaca da im ponekad treba više vremena da dođu s jednog na drugi kraj grada, nego da iz ZG stignu do RI. Meni je to nezamislivo. Kad se zaputim u TS, ja sam za 1h ne u drugoj, nego u trećoj državi.

Zagrebački promet je od jutra do sutra sličan onome u Puli u 7-8 mjesecu, gdje god trebaš doći trebaš odvojiti pola sata - 45 minuta. S kim god pričam, a da ne živi ovdje, čudi se koliko su ljudi u Zagrebu nervozni, koliko je promet gust i kako se ljudi voze. Ja sam prvi poludim na nekog s non-Zg tablicama kad se vozi gradom tik ispod ograničenja i reagira na semafore kao da je jedini koji treba proći na zeleno…

Jedan uzvišeni od jučer kojem se neda čekat na skretanje za Bundek :)

https://fv5-2.failiem.lv/thumb.php?i...=IMG_9088.jpeg

b1tterman 13.04.2023. 10:16

Citiraj:

Autor strgani (Post 3670259)
Imam čovjeka koji zna di nabavit dijelove i sređivat će mi ga :) a i prodavali su se u RH pa ih i ovlašteni servisi moraju moć sređivat :)

Čujem da mi ideš kod šogija danas :goood:

Exomaniac 13.04.2023. 11:24

Ono kaj sam ja primijetio od Tesli na zagrebačkim cestama je da mi njihove lampe luđački kroz retrovizore tuku u oči. Niti visoki auti niti bilo koji drugi mi ne blješti u oči toliko jako koliko sam primijetio od Modela 3 kad su se par puta vozili iza mene. Svijetle oni po cesti ispred ali nekako u isto vrijeme ta svjetlost šprica okolo i to se prilično jako vidi kroz retrovizore. Ne vjerujem da je išta bolja situacija kad se voziš ususret i gledaš direktno u farove.

Wolverine 13.04.2023. 11:52

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3670555)
Ono kaj sam ja primijetio od Tesli na zagrebačkim cestama je da mi njihove lampe luđački kroz retrovizore tuku u oči. Niti visoki auti niti bilo koji drugi mi ne blješti u oči toliko jako koliko sam primijetio od Modela 3 kad su se par puta vozili iza mene. Svijetle oni po cesti ispred ali nekako u isto vrijeme ta svjetlost šprica okolo i to se prilično jako vidi kroz retrovizore. Ne vjerujem da je išta bolja situacija kad se voziš ususret i gledaš direktno u farove.

Iskreno jednako kao i gotovo svi ostali s LED farovima. Recimo vlastiti Clio ne mogu trpit kad se vozi iza mene :D

Vezano za promet, u ZG su baš pošteno svi nadrkani u prometu. Nigdje nisam vidio toliko živčanih ljudi. FFS opuštenije sam se vozio kroz L.A. :D
A u zadnje vrijeme ko da su ovi stariji (50+) prošvikali, em ne gleda di ide, em radi pizdarije.

No ono na što sam absoštrumpfno alergičan i što mene osobno izbaci iz takta su seljačine u novim autima koji i dalje drže jebeni prokleti mobitel na uhu ili tipkaju poruke. Ono, tip vozi novi Cayenne i mobitel na uhu :D

Kad smo kod Cayenna baš jučer jedan pilot proletio kroz čisto crveno na križanju Držićeve i Lastovske. Ako nije išao 120 malo sam reko.

Ali ima i normalnih, bilo mi je skroz čudno vidit nekog dečka u M2 Comp neki dan. Full normalna voznja, normalna prestrojavanja, nema turiranja. Reko mora da mu nije dobro :D:no2drug:

Hamm 13.04.2023. 12:09

Dogode se i normalni. Kad vidim bmw koji daje žmigavce pomislim "vidi pedera". :D Zg = stres. Nemre biti zdravo živjeti u mravinjaku.

Wolverine 13.04.2023. 12:13

Pa upravo o tome govorim, u gradovima koji su puno gušće naseljeni sam vozio opuštenije. Ali jebiga, prije je to do nekog našeg mentaliteta.

Hamm 13.04.2023. 12:39

https://www.index.hr/mobile/vijesti/...i/2454499.aspx

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/...---776032.html

Postajemo baš divlje društvo.

ruki31 13.04.2023. 12:55

ja nisam inače živčana osoba, ali kad vidim kakvih idiota ima po cestama u Zagrebu, okrenem se za 180 i mislim da budem najživčanija osoba ikad :) i tako iz dana u dan :)

sinisa1989 13.04.2023. 13:01

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670561)
Ali ima i normalnih, bilo mi je skroz čudno vidit nekog dečka u M2 Comp neki dan. Full normalna voznja, normalna prestrojavanja, nema turiranja. Reko mora da mu nije dobro :D:no2drug:

Vjerojatno check engine, pa je bio u "safe modu" :D
Taman stavim ljetni setup, prebacim u sport+ da vidim koliko gripa ima i djubre izbaci u comfort i "zasivi" ostale modove jer je zadnja guma malo prazna. :D

lowrider 13.04.2023. 13:09

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3670561)

No ono na što sam absoštrumpfno alergičan i što mene osobno izbaci iz takta su seljačine u novim autima koji i dalje drže jebeni prokleti mobitel na uhu ili tipkaju poruke. Ono, tip vozi novi Cayenne i mobitel na uhu :D

O da, apsolutno vrhunac pokazivanja sposobnosti i IQ-a
Al mora se mob vidjeti, posebno ak je preklopni.

Hamm 13.04.2023. 13:14

To je zato što su krkančine i ne znaju koristiti BT u automobilu.

sinisa1989 13.04.2023. 13:26

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3670589)
O da, apsolutno vrhunac pokazivanja sposobnosti i IQ-a
Al mora se mob vidjeti, posebno ak je preklopni.

Vrhunac je dok drži mobitel ispred sebe ko tacnu i priča "na zvučnik"

The Exiled 13.04.2023. 13:29

Toga je posljednjih godina sve više i više, bilo u autima ili javnom prijevozu, bilo pješaci ili biciklisti, nema čega nema, sve redom seljačine koje laju na telefon i "zvučnjak" i ne kuže koliko su glupi.:)

Hamm 13.04.2023. 13:35

Mislim dddddd mobitel izaziva rak mozga ddddddd. :D

Mommistake 13.04.2023. 13:36

Ali koji k... se dešava u ZG s tim mobitelima?

Nema semafora gdje 80% ljudi ne vadi mobitel iz džepa/torbice i skrola. Svaki semafor.

Čak vidim masu mladih ljudi koji skrolaju u vožnji od semafora do semafora.

Ne mogu reći da sam to vidio negdje drugdje zadnje vrijeme.

Živim u puno manjoj srediti od ZG-a, ali ne vidim toliko često to.

Sestra živi u ZG već 10+ godina, svaki dan se vozi od Trešnjevke u Dubravu na posao, kaže da u špici u Branimirovovoj u toj silnoj gužvi svaka osoba ispod 40 godina je na mobitelu 99% vremena.

I najgore, skrolaju se fejzbuki i tiktokovi, da je bar nešto hitno, mogao bi progledati kroz prste, ali ovo...

Wolverine 13.04.2023. 13:45

Citiraj:

Autor ruki31 (Post 3670586)
ja nisam inače živčana osoba, ali kad vidim kakvih idiota ima po cestama u Zagrebu, okrenem se za 180 i mislim da budem najživčanija osoba ikad :) i tako iz dana u dan :)

https://images3.memedroid.com/images...2b1b3a533.jpeg
https://i.imgflip.com/1omitf.jpg

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3670588)
Vjerojatno check engine, pa je bio u "safe modu" :D
Taman stavim ljetni setup, prebacim u sport+ da vidim koliko gripa ima i djubre izbaci u comfort i "zasivi" ostale modove jer je zadnja guma malo prazna. :D

A dobro, može bit i do toga :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3670591)
To je zato što su krkančine i ne znaju koristiti BT u automobilu.

Da znaš koliko mi se puta desilo i ovdje a posebno preko bare da mi dođe netko s novim JAfonom i pita kak da dođe do neke adrese. Samo blagoteleći pogled :no2drug:

Ima se soma i po baksa za JAfon18MAXPLUSULTRA ali nema 30 baksa za data plan :goood:

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3670593)
Vrhunac je dok drži mobitel ispred sebe ko tacnu i priča "na zvučnik"

Neeee, nemoj mi to ni spomenut. Pogotovo su iritantni u javnom prijevozu. Timater, uđeš u tramvaj a ono redneck na videopozivu i dere se u telefon. :rambo:

The Exiled 13.04.2023. 13:47

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3670598)
Ali koji k... se dešava u ZG s tim mobitelima.

Ništa se posebno ne događa, to je neovisno o gradu posljednih 20 godina skroz "normalno" ponašenje onih koji su ovisni o tzv. smartphone uređajima i popratnim aplikacijama, tak da im je obavezno u jednoj ruci neka vrsta telefona. Na poslu u uredima ista stvar, samo kaj je tu joj dodatak "pametnog" ručnog sata, pa se prvo gleda na mali ekran, onda se vadi veći ekran mobitela i na kraju neki laptop. Ljudi sjede na terasama i "druže" se pognute glave, zombificirano gledajući svoj najdraži uređaj, te tu i tamo isti taj uređaj guraju jedni drugima u nos u "e daj vidi ovo" efektu. I tak, kao društvo postali smo kreteni, a sva moguća tehnika i tehnologija koja je bila zamišljena da olakša i omogući kvalitetniji svakodnevni život, sada služi kao svojevrsni kontroler masa koje su same sebi isprale i ono malo mozga.
:hitthewal:

Wolverine 13.04.2023. 13:51

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3670600)
Ništa se posebno ne događa, to je neovisno o gradu posljednih 20 godina skroz "normalno" ponašenje onih koji su ovisni o tzv. smartphone uređajima i popratnim aplikacijama, tak da im je obavezno u jednoj ruci neka vrsta telefona. Na poslu u uredima ista stvar, samo kaj je tu joj dodatak "pametnog" ručnog sata, pa se prvo gleda na mali ekran, onda se vadi veći ekran mobitela i na kraju neki laptop. Ljudi sjede na terasama i "druže" se pognute glave, zombificirano gledajući svoj najdraži uređaj, te tu i tamo isti taj uređaj guraju jedni drugima u nos u "e daj vidi ovo" efektu. I tak, kao društvo postali smo kreteni, a sva moguća tehnika i tehnologija koja je bila zamišljena da olakša i omogući kvalitetniji svakodnevni život, sada služi kao svojevrsni kontroler masa koje su se same sebi isprale i ono malo mozga.
:hitthewal:

:D

https://i.postimg.cc/mZ6r4h1G/1-wab-...R60-IHJNw.webp

The Exiled 13.04.2023. 13:59

Pitaju me ljudi zakaj nemam nikakve društvene mreže i zbog čega svake godine uredno odbijam najnoviji iUređaj kao službeni mobitel, pa ih fino nazovem na fiksni telefon i steram u krasan kurac.:):D

X-Plosiv 13.04.2023. 14:01

Citiraj:

Autor calypso (Post 3670478)
Kad stavi dvoje malih klinaca na straznje sjedalo pa kad se ispovracaju od silnog ubrzanja... Bude bilo veselo... :rtfm:

Šalu na stranu, ja imam sjedalicu za malog, a odnedavno još jednu zbog nećaka jer ga dosta često vozim, i milina imati 2 sjedalice od iza zbog jednog razloga - drže stvari kao ih rukama držiš od iza. Što god kupim stavim iza bez straha da će ispasti :lol2:

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3670509)
završit će u prvoj banderi/kanalu, prirodna selekcija na električni pogon će doći do izražaja više nego ikad prije.

Slažem se sa tobom, biti će ružno.

Hamm 13.04.2023. 14:11

Samo lagano. :D

https://www.24sata.hr/news/video-tes...-smjeru-903825

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...u/2454754.aspx

coconut 13.04.2023. 14:25

Ovi iz VG su stvarno 'specijalci'. Svima oduzet vozačke dozvole i neka idu ponovno polagati ispit. I to od početka - liječnički pregled (posebnu pažnju obratiti na test inteligencije), prva pomoć,...

Mladenxy 13.04.2023. 14:45

Osim raspašoja na Slavonskoj slično i u Palmotićevoj
https://www.tportal.hr/crna-kronika/...-foto-20230413

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:48.