PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

alen.s 28.06.2019. 11:04

pokušaj 1;

https://i.postimg.cc/23ZmDy2v/image.pnghttps://i.postimg.cc/0bn4RqRD/image.png

pokušaj 2;

https://i.postimg.cc/hXS1nJbt/image.pnghttps://i.postimg.cc/1VQNKTv3/image.png

pokušaj 3;

https://i.postimg.cc/tYD2Ytgx/image.pnghttps://i.postimg.cc/tsYwbmzT/image.png

bertone 28.06.2019. 14:03

Stvarno nemam pojma zašto je sporo kod Vas :stoopid:

Napravio sam novu snimku kako bi isključio eventualni utjecaj / ne utjecaj susjeda od sinoć, isključio sam eventualni utjecaj web preglednika (Firefoxa) na dobivene rezultate tako da sam mjerio iz terminala, a promijenio sam i testni laptop,... i da, na desnoj polovici ekrana (snimke) imate postavke mog TC-a, wireless je isto Intel N7260 i mjerio sam tri puta prema tri različita servera.

EDIT:

Ako vam se da (a da isključite utjecaj OS-a) dignite neki live Linux pa probajte u njemu naredbom:
Code:

curl -s https://raw.githubusercontent.com/sivel/speedtest-cli/master/speedtest.py | python -
... naredbu samo kopirajte u terminal i pokrenite s enter.

WindEmperor 28.06.2019. 14:18

Vidim da ti je output power na 25%, a nama svima na 100%. Jesi to stavio zbog nekog posebnog razloga? Da li to umanjuje domet WiFia?

bertone 28.06.2019. 14:24

Izlaznu snagu sam stavio na minimum radi manjeg zračenja (barem sam uvjerenja da manje zrači :) ) jer mi je za stan dovoljno i ovih 25%, kad ga stavim na 100% signal imam na ulici ili parkingu prekoputa zgrade što mi definitivno ne treba,... a i manje se grije.

Cilim 28.06.2019. 15:47

@bertone: koji ti je rezervni plan nakon sto te A1 iskljuci, kakva su ti trenutna razmisljanja.

bertone 28.06.2019. 16:54

Najvjerojatnije će žena na sebe uzeti novi ugovor pa će ga nakon dvije godine raskinuti, onda ću ja na sebe opet novi i tako u krug... glupo do bola ali kad su kreteni i mojih 3k kn im ne trebaju što ću im ja :)

Inače, i kad me isključe nećemo ostati bez neta jer imam mobilni od T-Coma samo će klinci morati malo reducirati potrošnju, telefon ionako ni ne koristimo jer svi imamo mobitele na tarifama koje ne potrošimo kroz mjesec dana i jedno gdje će žena i klinci malo patiti je TV no jbg ionako dolazi sezona godišnjih :)

Nikky 28.06.2019. 18:03

1 - mora da kolega bertone živi u "nekoj daščari", nema beton armature oko sebe i onda štrapa signalom po ulici :D

2 - definitivno ima izvrstan primjerak TC7200 i biti će šteta šta ga mora vratiti,
gotovo nevjerojatan rezultat na 2.4 Ghz a bez paljenja 40 Mhz "širine"

3 - itekako se vidi utjecaj os - a, Linux + dobra WiFi kartica + dobar drajver

4 - plan ti je ok, neki tako (UO muž / žena) odavno rade

5 - na kraju ovako ili onako su te prisilili "da se moderniziraš" (vraćanje / deaktiviranje kartice, starog STB - a)

Cilim 28.06.2019. 18:22

Citiraj:

Autor bertone (Post 3314668)
Izlaznu snagu sam stavio na minimum radi manjeg zračenja (barem sam uvjerenja da manje zrači :) ) jer mi je za stan dovoljno i ovih 25%, kad ga stavim na 100% signal imam na ulici ili parkingu prekoputa zgrade što mi definitivno ne treba,... a i manje se grije.

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3314736)
1 - mora da kolega bertone živi u "nekoj daščari", nema beton armature oko sebe i onda štrapa signalom po ulici :D

- na kraju ovako ili onako su te prisilili "da se moderniziraš" (vraćanje / deaktiviranje kartice, starog STB - a)

Hehe, i kod mene signala koliko volis, jest da se radi o prenapregnutom betonu a ja sam na prvom katu u neboderu ipak bez problema imam signala vani oko zgrade sa juzne i zapadne strane gdje mi je smjesten stan, router je GENEXIS hybrid Titanium Live.

Sto se tice moderniziranja, meni zao jer gubim jednog od karticnog supatnika.

bertone 28.06.2019. 20:47

Citiraj:

Ma živim u zgradi koja je napravljena '68. i nemam pojma od čega je napravljena, ali je napravljena dobro jer ne čujem susjede iz stana iznad, niti se ovi ispod mene žale kad su mi klinci u elementu :D

Citiraj:

2 - definitivno ima izvrstan primjerak TC7200 i biti će šteta šta ga mora vratiti, gotovo nevjerojatan rezultat na 2.4 Ghz a bez paljenja 40 Mhz "širine"

Moguće da sam dobio neki extra dobro složen primjerak... jbg, život ide dalje :)

Citiraj:

3 - itekako se vidi utjecaj os - a, Linux + dobra WiFi kartica + dobar drajver

Možda malo utječe OS, ali i na W7 i W10 imam oko 85 Mbps down.

Citiraj:

4 - plan ti je ok, neki tako (UO muž / žena) odavno rade

To je glupo do bola jer je nepotrebna gnjavaža korisnika, a njima ekonomski nije isplativo jer će samo na meni izgubiti 3 k kn za dvije godine, nije puno ali pomnoži to sa 100 ili 1000 korisnika i onda su to već lijepi novci,... ovako ispada da im je bitnija statistika broja novih korisnika koju će moći prezentirati gazdama od zarade.

Citiraj:

5 - na kraju ovako ili onako su te prisilili "da se moderniziraš" (vraćanje / deaktiviranje kartice, starog STB - a)

Pa jesu i nisu, rekao sam da je jedna od opcija da žena na sebe uzme novi ugovor no ima i drugih mogućnosti :)

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3314738)
Hehe, i kod mene signala koliko volis, jest da se radi o prenapregnutom betonu a ja sam na prvom katu u neboderu ipak bez problema imam signala vani oko zgrade sa juzne i zapadne strane gdje mi je smjesten stan, router je GENEXIS hybrid Titanium Live.

Ja sam u onim starim zgradama uz glavnu cestu na drugom katu i signala također koliko hoćeš, ali vjerojatno 99% korisnika oko mene o routeru zna samo dvije stvari - radi/ne radi :) ... iako bi nam svima bilo bolje da si malo priguše izlaznu snagu.

Inače dok sam imao onaj stari Atlantin cable modem, imao sam nekog jeftinjak TP-Linka kojeg ako bi ga stavio na 100%, sa laptopom sam se mogao spajati na njega iz birtije na placu što je nekih 170 metara od stana/routera

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3314738)
Sto se tice moderniziranja, meni zao jer gubim jednog od karticnog supatnika.

Jedna od opcija je uzeti i evo tv na mjesec dana za probu (da vidim kakva im je slika), oni imaju karticu :)

Inače, jednom od ljudi iz SZK je u razgovoru izletjelo da ne mogu pratiti navike korisnika ako korisnici imaju karticu... na moje protupitanje kako prate korisnike i s kojim pravom prikupljaju moje navike, lik je počeo petljati da nije to praćenje u smislu praćenja već kao poboljšanja usluge.. :(

Nikky 28.06.2019. 21:06

I mislio sam da je takva neka svinjarija,
zato je i složeno promjena kanala - autorizacija na server ...

Drago mi je da se kolega nije naljutio za opis zgrade 😁

Cilim 28.06.2019. 21:44

Citiraj:

Autor bertone (Post 3314789)
Jedna od opcija je uzeti i evo tv na mjesec dana za probu (da vidim kakva im je slika), oni imaju karticu :)

Inače, jednom od ljudi iz SZK je u razgovoru izletjelo da ne mogu pratiti navike korisnika ako korisnici imaju karticu... na moje protupitanje kako prate korisnike i s kojim pravom prikupljaju moje navike, lik je počeo petljati da nije to praćenje u smislu praćenja već kao poboljšanja usluge.. :(

Da to je jedina opcija osim parice-zice, ali onda obavezno vanjsku antenu riblju kost na prozor.
Hehe, da prate korisnike radi poboljsanja usluge, mos misliti, muljatori.

bertone 28.06.2019. 21:49

@Nikky, kaj bi se naljutio, pa nije bitno jel' je propuh dok je brzina WiFi-a postojana :D

Šalu na stranu, kad sam prije 20-ak godina kupovao stan uvjeti su mi bili da je stan u staroj zgradi koja je napravljena kako treba (da sam morao full adaptirati stan prije useljenja sam znao i to je bilo uračunato u troškove kupnje stana), da ima punoooo zelenila (@Cilim zna o čemu pričam)... i najbitnije da nema mogućnosti da mi za godinu ili dvije nikne nova zgrada do moje pa da mogu kroz prozor zamoliti susjeda da me počeše po leđima :D

Anonimi 29.06.2019. 02:25

Ja na tc7200 imam 70mbita brzinu i to na 2.4 ghz. Testirano na macbook air 2015. Mozda bi moglo i vise, ali brzina interneta koju placam je 70.

Valjda sam i ja dobio izvrstan primjerak.

Nikky 01.07.2019. 16:12

Citiraj:

Autor bertone (Post 3314812)
@Nikky, kaj bi se naljutio, pa nije bitno jel' je propuh dok je brzina WiFi-a postojana :D

Vidim da si podlegao TAFT reklami, "i dalje postojana" :D :D

bertone 04.07.2019. 15:24

Javili mi danas da su zaprimili zahtjev za raskid ugovora i da je proslijeđen na obradu u nadležni odjel (ma što im to značilo) :D

Cilim 04.07.2019. 17:50

Citiraj:

Autor bertone (Post 3316432)
Javili mi danas da su zaprimili zahtjev za raskid ugovora i da je proslijeđen na obradu u nadležni odjel (ma što im to značilo) :D

Ah sad ce te sigurno nazvati iz odjela za zadrzavanje korisnika i predloziti ti nesto povoljno (povoljno ono vise njima nego tebi), ali normalno samo ako im vratis B.net karticu i preuzmes STB Kaon. :hitthewal:

bertone 04.07.2019. 21:52

Pa mislim da će nakon što pročitaju što sam napisao samo reći hvala i doviđenja :D

webstartm 08.07.2019. 17:27

Inače, istekao ugovor na 2d ---net+tv 40 programa +120mbit/s--- ,ukupno bilo 130kn.
Raskinia ugovor nekidan,jer nisu davali ništa, nego tražili 205kn/mj za istu stvar.

Danas zvali "zašto raskidate", rekao sam jer ne nudite nikakav popust, pa je ponudila odmah bez pregovaranja 167kn --- tv 90 programa, net 150mbit/s --- na dvije godine.
Potpisano!

Tako da isplati se raskinit ugovor i čekat par dana da zovnu. Premda mi je momak u A1 dok sam raskidao ugovor rekao da neće ništa ponudit kad budu zvali.

Ante M 10.07.2019. 15:20

Koliko košta najam dodatnog prijemnika u A1 ?

Stipest 10.07.2019. 16:03

60 kn mj. Uz ugovor na 24 mjeseca prvih 12 mj. 30 kn.

Nikky 10.07.2019. 16:03

Zavisi šta uspiješ "iskamčiti", ako se ne varam ekipa je uspjevala u rangu 70 - 30 Kn.
Eto kolega bio brži.

bertone 10.07.2019. 16:58

Zvali danas iz SZZK i da ne dužim sa detaljima dvadeset minutnog razgovora, ponuđeno je: net od 150 Mbps, osnovni+prošireni TV+telefon za 212 kn mjesečno.

Sažeto što se tiče financijskog dijela:
  • 7104 kn sam plaćao do sada
  • 6768 kn bi plaćao da sam prihvatio ugovor od prije 10-ak dana
  • 5088 kn ću plaćati ako prihvatim novi ponuđeni ugovor
Bed je što ako prihvatim ostajem bez kartice :( dobro je što mi mijenjaju samo TV box i ostavljaju ovaj super TC2700 kojeg imam :)

Cilim 10.07.2019. 17:46

Sam ti rekel da te budu zvali. :kafa:

I koja je konacna odluka obiteljskog vijeca, vracas B.net karticu i uzimas evotv karticu, ili prelazis na novi B.net-A1 STB Kaon. :fiju:

Nikky 10.07.2019. 18:07

Nema ga, sjednica zakazana kasno navećer :)

Ajd, nije sve tako crno, ako imaš Zamzung tv onda imaš opciju da koristiš samo 1 daljinski :D

Brko 10.07.2019. 18:22

Ajme koliko panike zbog te kartice :D

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ante M 10.07.2019. 19:16

Kaon ? Šta više ne dijele Albis 9300 u A1 ?

Imao sam Albisa 9300, odličan stb, pouzdan i sa odličnom slikom. Jedino nije imao CEC, osim ako nije stigao poslije sa nekom nadogradnjom.

Kakav je taj novi KAON u usporedbi sa njim ?

Nome 10.07.2019. 19:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3318648)
Ajme koliko panike zbog te kartice :D

Ne znam kaj bi ti rekao ali ja sam u istoj situaciji. Jednostavno ne volim te stb-ove jer pazi, dosta ljudi ima smart tv i onda bez obzira na to mi moramo uzimati njihove stb-ove najjeftinijeg ponudjivaca i moram trpit loše sučelje, restarte ili neke druge probleme koje sa conax karticom u tv-u nemam, plus kod kartice je moguce snimanja svih kanala a ne onih koje A1 dopusti.
Ne kažem da svi imaju probleme sa stb-om...

Uglavnom da A1 zeli dopustio bi conax kartice ali neće jer im je to neisplativo jer onda nema mogu progurati svoje dodatne usluge.

Naravno nitko nas na ništa ne sili, stisnemo zube, uzmemo/neuzmemo stb i sebi ustedimo novce kao što je netko već naveo.

Nikky 10.07.2019. 19:40

Sve smo to prožvakali u temi, sve piše.
Onaj "bolji" Albis (nisam sad siguran koji broj) je ok, daje dobru sliku,
onaj lošiji i nije nešto.
Oba su ispala iz igre, ne nabavljaju ih više, bit će da im je skupo.
Za Kaon smo sve napisali pa potraži, vrag zna koliko kontejnera ih je stiglo / stiže ...
čak su ih složili da rade kao stb na xDSL liniji.

Brko 10.07.2019. 20:26

Citiraj:

Autor Nome (Post 3318669)
Ne znam kaj bi ti rekao ali ja sam u istoj situaciji. Jednostavno ne volim te stb-ove jer pazi, dosta ljudi ima smart tv i onda bez obzira na to mi moramo uzimati njihove stb-ove najjeftinijeg ponudjivaca i moram trpit loše sučelje, restarte ili neke druge probleme koje sa conax karticom u tv-u nemam, plus kod kartice je moguce snimanja svih kanala a ne onih koje A1 dopusti.

Uglavnom da A1 zeli dopustio bi conax kartice ali neće jer im je to neisplativo jer onda nema mogu progurati svoje dodatne usluge.

Naravno nitko nas na ništa ne sili, stisnemo zube, uzmemo/neuzmemo stb i sebi ustedimo novce kao što je netko već naveo.

Znam znam, netko mi je objasnio prednost te kartice. Osobno nisam probao pa nisam iskusio te beneficije.

Ali ovo su nemoralne ponude. Preko 100 kn mjesečno ako vratiš karticu. To je već za ozbiljno razmisliti.

Iako, sa nebi ispalo da branim A1 ekipu, moji matorci stvarno gledaju TV, svaki ima svoj TV i STB i ako ne gledaju, TV-i zuje tek toliko da rade :) ako oni vele da nemaju problema sa ničime (pred 2 godine bilo malo smrzavanja) onda to stvarno dobro dela.
Ja ne znam, kod mene je 95% vremena STB ugašen. Slabo gledam TV, a kad gledam, palim 3 aplikacije na TVu: Plex, Smart IPTV i Netflix :) tako da ne mogu ništa reći za A1 Bnet TV. Kad se i koristi, koristi se za neki rerun. To mu i namjena da se nešto vrari kaj se propustilo :)

Stipest 10.07.2019. 22:54

Citiraj:

Autor Ante M (Post 3318660)
Kaon ? Šta više ne dijele Albis 9300 u A1 ?

Imao sam Albisa 9300, odličan stb, pouzdan i sa odličnom slikom. Jedino nije imao CEC, osim ako nije stigao poslije sa nekom nadogradnjom.

Kakav je taj novi KAON u usporedbi sa njim ?

Je, odličan je Albis 9300 , ali nema Albisa već odavno. Ja sam svoga jedva ''nabavio'' prije skoro dvije godine. Sada idu samo Kaoni. Dobar je Kaon. Meni malo prebrz i nema sat , ali bitno da ne smrzava i ne trebe ga restartirat svako malo kao što je trebalo Albisa 8100.

Stipest 10.07.2019. 22:56

Citiraj:

Autor bertone (Post 3318627)
Zvali danas iz SZZK i da ne dužim sa detaljima dvadeset minutnog razgovora, ponuđeno je: net od 150 Mbps, osnovni+prošireni TV+telefon za 212 kn mjesečno.

Sažeto što se tiče financijskog dijela:
  • 7104 kn sam plaćao do sada
  • 6768 kn bi plaćao da sam prihvatio ugovor od prije 10-ak dana
  • 5088 kn ću plaćati ako prihvatim novi ponuđeni ugovor
Bed je što ako prihvatim ostajem bez kartice :( dobro je što mi mijenjaju samo TV box i ostavljaju ovaj super TC2700 kojeg imam :)

Bez obzira na super TC7200, mislim da bi ti bilo bolje uzeti Ubee-a. Ako ništa drugo, onda radi 5GHz.

MadBoY 10.07.2019. 23:34

Ja imam nekakav Kaon, ne gasim ga nekad po tjedan-dva (ugasim samo TV ili se TV sam ugasi radi neaktivnosti pa zaboravim na Bnet) i nikakvih problema nema.

bertone 11.07.2019. 00:10

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3318634)
Sam ti rekel da te budu zvali. :kafa:

I koja je konacna odluka obiteljskog vijeca, vracas B.net karticu i uzimas evotv karticu, ili prelazis na novi B.net-A1 STB Kaon. :fiju:

Nema još odluke vijeća, otišao sam na posao i još sam tamo :)

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3318639)
Nema ga, sjednica zakazana kasno navećer :)

Ajd, nije sve tako crno, ako imaš Zamzung tv onda imaš opciju da koristiš samo 1 daljinski :D

Sjednica možda tek sutra posljepodne kad se naspavam :)

Imam dva LG-a, kaj s njima ne radi?

Citiraj:

Autor Nome (Post 3318669)

Nije ni stvar u dodatnim uslugama koliko u tome da prek kartice ne znaju kaj gledaš.

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3318748)
Bez obzira na super TC7200, mislim da bi ti bilo bolje uzeti Ubee-a. Ako ništa drugo, onda radi 5GHz.

Pa nije mi 5 Ghz u životu bitno... barem mislim da nije ;)

Nikky 11.07.2019. 10:01

Citiraj:

Autor bertone (Post 3318769)
Imam dva LG-a, kaj s njima ne radi?

Upališ HDMI CEC pa probaš, s nekima radi, s nekima radi krivo a s nekima ne radi.
Ovo nekima mislim generalno na firme, jedino Zamzung radi 100%.

Cilim 11.07.2019. 14:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3318826)
Upališ HDMI CEC pa probaš, s nekima radi, s nekima radi krivo a s nekima ne radi.
Ovo nekima mislim generalno na firme, jedino Zamzung radi 100%.

U kratkom vremenu davno dok sam imao prikljucen stari STB TTC 861 (prije nego sam kupio Conax modul i B.net karticu stavio u TV) primjeti sam da daljinski upravljac od Samsung TV-a H7000 moze upravljati i sa funkcijama na STB-u TTC.
A kod kolege daljinski od Kaona odmah sam proradio i sa zadnja dva reda upravlja funkcijama na Samsung TV bez da se nesto posebno podesavalo.

Nikky 11.07.2019. 14:45

Rekoh, Zamzung radi 100%,
ima tu više štoseva / kombinacija:
- na daljinskom od Kaona botun za paljenje / gašenje (okrugli gore livo) > zajedno gasi / pali STB i TV
- na Sharp TV, pališ na daljinskom od TV (upalit će TV i Kaon), a gašenje na dalj. od Kaona (ugasit će oboje)
- zadnja 2 reda na daljinskom od Kaona nekad će se sami isprogramirati preko HDMI CEC a nekad neće,
tada ih možeš manualno isprogramirati po ovoj proceduri > http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=4309
- onom kome smeta takva automatika samo ugasiš HDMI CEC (koji i je po defaultu ugašen)

Froxie24 12.07.2019. 14:51

Ima li tko kakvih sigurnih saznanja da se A1 polako poceo pripremati za uvođenje docsis 3.1 u HFC infrastrukturu?
Navodno na nekim mjestima gdje već postoji takva mreža provlače dodatne koaksijalne kablove.

Mate22 12.07.2019. 19:45

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3319271)
Ima li tko kakvih sigurnih saznanja da se A1 polako poceo pripremati za uvođenje docsis 3.1 u HFC infrastrukturu?
Navodno na nekim mjestima gdje već postoji takva mreža provlače dodatne koaksijalne kablove.

Kolega neprovlače dodatne koaksijalne kablove nego paralelno sa njima dovlače i optičke kabinete malo bliže(kabinete) krajnjim korisnicima.Znači rade na rekonstrukcijama mreže i sad će im trebat malo vremena da sve ispregledavaju di treba da naprave rekonstrukciju i neke sitnije nadogradnje. Znači možda krenu sljedeće godine sa većim brzinama na HFC mreži.

Stipest 12.07.2019. 23:07

Oni su još na početku prošle godine bili spremni za Docsis 3.1

https://www.ictbusiness.info/telekom...e-brzinu-mreze

Nije problem u mreži, problem je u preskupim routerima.

eseper 15.07.2019. 12:39

Dogovorio sam novi ugovor s A1-B.net-om po povoljnijim uvjetima. Prethodni je istekao u travnju i nudili su mi da iste usluge nastavim plaćati skuplje, naravno nisam htio. Posljednja dva računa su mi bila preko 330 kn.

Došao sam do broja Odjela za brigu o korisnicima, međutim tamo mi nisu htjeli dati popust jer u sistemu nisu imali ništa evidentirano (da sam zatražio raskid ili im je drugi operater poslao zahtjev za prijelaz). Nakon toga sam raskinuo uslugu i dva dana nakon toga su sami zvali i dogovorili smo Turbo 3D za 199 kn, Prošireni paket gratis, brzina 150 Mbps gratis i dodatni prijamnik za TV u 50% cijene 2 godine, odnosno 30 kn/mj. Ukupno 229 kn mjesečno. Više od toga nisam mogao, al zadovoljan sam :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:32.