PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

kasko 09.01.2014. 02:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2524161)
Kaj si nabrijan? Kaj hidraulika ne radi :D? Pitanje je možeš li to skužiti kad koristiš prvo jedan, a onda drugi mob. To je ko kad dodješ u dućan po tv. 2 su jedan uz drugoga, ti uzmeš lošijeg. Doma ga upališ i slika ti je super ;) o tom efektu pričam. A kaj se mene tiče, nek izdaju 4" 4K display ;)

Izgleda da nevidis dobro ili ne čitas s razumjevanjem,
Code:

note2 5.5" 720p vs note3 1080p jedan pored drugoga razlika je itetkako uocljiva
Code:

Pitanje je možeš li to skužiti kad koristiš prvo jedan, a onda drugi mob.
Ove fore s televizorima :no2drug:, uzivaj u efektima.

Mogu probat tvoj servis hidraulike ? :banana:

Brko 09.01.2014. 07:12

Sorry, zaboravio sam da si ti jedan od gurua, primi moje iskrene isprike ;)

daxxx88 09.01.2014. 20:20

Oppo Find 5 snižen na 299€
Sa studentskim popustom još 10% dolje i gratis futrolom, mislim da trenutno nema bolje ponude za ~2000kn.
Također, garancija od 2 godine, šalje se unutar EU s povratom love za isto.

lu-dni-ca :chears:

fishkal 10.01.2014. 10:19

Ljudovi,

Jel postoji način da se na android telefonu (konkretnno Huawei y300 kupljen u t-mobileu) provjeri jel sim-lockan? Imam Vip karticu, ali ne znam pin, a neda mi se sad kupovati karticu samo radi toga.

Facelessone 10.01.2014. 10:25

Radi kak na kojem Androidu, probaj *#*#7378423#*#*

fishkal 10.01.2014. 11:18

Ništa se ne dogodi, upišem navedeno i kad utipkam zadnju zvjezdicu samo cijeli upis nestane bez ikakve daljnje akcije.

Facelessone 10.01.2014. 11:26

Vjerojatno je maknuto na toj verziji androida.

tominho 11.01.2014. 08:09

Prijatelj mi je na kiosku neki dan za 500 kn kupio dual sim mob,isti chipset kao tele2fon v5 ,iste specifikacije samo mrvicu manja dijagonala ekrana.Ej,na antutu benchmarku je za nijansu BOLJI bii od mog v5.Da,rootao ga je Framarootom bez problema.

Brko 11.01.2014. 11:17

Citiraj:

Autor tominho (Post 2525793)
Prijatelj mi je na kiosku neki dan za 500 kn kupio dual sim mob,isti chipset kao tele2fon v5 ,iste specifikacije samo mrvicu manja dijagonala ekrana.Ej,na antutu benchmarku je za nijansu BOLJI bii od mog v5.Da,rootao ga je Framarootom bez problema.

Jel imaš kakv info o kojem se mobu radi i na čijem kiosku?

tominho 11.01.2014. 11:23

MeanIT je proizvodjac a a kioscima tiska ima.mozda ima i na web stranici Tisak media centa. Ugl,po NICEMU ne zaostaje za v5.

the_ghost 11.01.2014. 13:48

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2525842)
Slazem se, heh i nije toliki problem izvuci 6h sot-a od samo 11h bot-a... Fora je na 20+ sati na bateriji imati priko 5h sot-a.
Inace ja na svom s3 sa JB 4.3 (custom rom i kernel doduse) imam redovito 5h+ sot od ukupno 20h+ na bateriji... SS stavim kasnije.
Svejedno solidno izdrzi za teleci mob :)

Moto G, 4-5h sot, na vjerovatno 48h, mozda manje, ali bas cu vidjeti na ovom chargu...

tominho 11.01.2014. 14:10

Koliko u prosjeku se ceka na uredjaj na servisu u jamstvenom roku,ukoliko su u pitanju manje softwareske greske?

Brko 11.01.2014. 21:20

Citiraj:

Autor tominho (Post 2525916)
Koliko u prosjeku se ceka na uredjaj na servisu u jamstvenom roku,ukoliko su u pitanju manje softwareske greske?

Imao softbrick na xperiji Z. Od trenutka predaje u tcom centar do trenutka preuzimanja popravljenog uređaja u tcom centru - 10 dana. No, ne mora bit da će bit i tebi tako.

tominho 11.01.2014. 21:23

10 dana? Wow pa to je super? Slusam price od po 40+ dana

Brko 11.01.2014. 21:55

Citiraj:

Autor tominho (Post 2526115)
10 dana? Wow pa to je super? Slusam price od po 40+ dana

Do 45 je po zakonu.

tominho 11.01.2014. 21:57

A sta bude to sa zamjenskim uredjajem? Jesu li obavezni ga dati?

lukinjo 11.01.2014. 22:07

Pozdrav
Kupio sam Galaxy s3 i prvi puta sam na Androidu, imate li kakvih savjeta što da isključim, uključim?

Sada mi je Android 4.2 gore, kako i da li da stavljam noviji?
U albumu u galeriji imam slike koje mi je povukao sa Gmaila sa pc-a i na m obu ih ne mogu obrisati ,kako?
Imam aplikaciju za slike wallpaper i ne mogu sa nje skinuti sliku na pozadinu?

uopće se ne snalazim, prešao sam sa Applea ;/

hvala

Brko 11.01.2014. 22:45

Citiraj:

Autor tominho (Post 2526130)
A sta bude to sa zamjenskim uredjajem? Jesu li obavezni ga dati?

Od tcoma sam dobio zamjenski mob dok je sony bio na popravku.
Panj, galaxy mini sam dobio :D

kasko 11.01.2014. 23:07

Pfff kaj ce mi 3g kad imam 512MB po full brzini u svojoj tarifi.
A i bilo je tu par h wifia i par h 3g. No racunajte kao da nije : )

bg_4_l 12.01.2014. 01:26

Citiraj:

Autor lukinjo (Post 2526134)
Pozdrav
Kupio sam Galaxy s3 i prvi puta sam na Androidu, imate li kakvih savjeta što da isključim, uključim?

Sada mi je Android 4.2 gore, kako i da li da stavljam noviji?
U albumu u galeriji imam slike koje mi je povukao sa Gmaila sa pc-a i na m obu ih ne mogu obrisati ,kako?
Imam aplikaciju za slike wallpaper i ne mogu sa nje skinuti sliku na pozadinu?

uopće se ne snalazim, prešao sam sa Applea ;/

hvala

S obzirom da si još novi ne preporučam da sam stavljaš noviji OS gore osim automatskim updateom. Upoznaj se prvo malo sa samim sustavom, za početak prouči što je launcher to će ti odgovoriti na puno pitanja. Ovaj Samsungov je dosta neintuitivan pa ako hoćeš nešto funkcionalnije skini si s marketa Nova Launcher. Uglavnom za mijenjanje izgleda na androidu je fora da na home screenu ili dugo držiš na praznom ili dvaput tappaš pa ti se otvore opcije od launchera. Između ostalog i promjena wallpapera. Možeš birati između onih koji su došli s mobitelom, onih koji su od launchera i svih koje si skinuo i imaš ih na memoriji telefona. Kasnije kad se upoznaš sa svim pogledaj što je custom rom(to su modificirane verzije androida i obično imaš puno novije nego su službeno dostupne) pa se poigraj s tim. I pojam root će ti biti potreban. Sretno!

tominho 12.01.2014. 07:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2526149)
Od tcoma sam dobio zamjenski mob dok je sony bio na popravku.
Panj, galaxy mini sam dobio :D

A koja je procedura za traziti zamjenski? Jer ja svoj,s obzirom da je preko web shopa kupljen,saljem o svom trosku u Zagreb u Mobis servis.

coconut 12.01.2014. 10:04

Ne radi ono što ne moraš. Pošalji ga prodavaču, a onda neka on dalje šalje kamo god hoće. Njegova zakonska obaveza je da ga preuzme od tebe, dostavi servisu i popravljenoga tebi nazad o vlastitom trošku.

Brko 12.01.2014. 10:07

Citiraj:

Autor tominho (Post 2526260)
A koja je procedura za traziti zamjenski? Jer ja svoj,s obzirom da je preko web shopa kupljen,saljem o svom trosku u Zagreb u Mobis servis.

Webšop tele2? Mislim da ga možeš odnijeti u najbliži tele2 centar. Ja sam isto kupio sonyja preko webšopa, a nosio sam ga u tcom centar.
Ili ova tele2 smećad imaju drugu politiku.

tominho 12.01.2014. 10:41

E al Tele meni kaze da ga ja MORAM o svom trosku dostaviti servisu,Mobisu.

Brko 12.01.2014. 11:03

Citiraj:

Autor tominho (Post 2526288)
E al Tele meni kaze da ga ja MORAM o svom trosku dostaviti servisu,Mobisu.

Koja gamad... Iz dana u dan mi je sve draže što sam ih odje...

sinisa1989 12.01.2014. 11:24

Cura je prije godinu i nešto sitno uzela Xperiu U kod njih i na telefonu nije radila back tipka. Pošto znam kako su traljavi po pitanju servisa/garancije, pitao sam ih jel mogu ja osobno odnijeti uređaj na servis da ubrzam 'dostavu'. U Agramu su mi rekli da sam ga trebao reklamirati tamo gdje sam ga kupio jer imam pravo na novi uređaj pošto je bio po defaultu s greškom. Naravno, to mi ovi majstori nisu rekli.
Ne znam kako je drugdje, ali ova poslovnica kod mene je živi užas.

Brko 12.01.2014. 11:39

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2526307)
Cura je prije godinu i nešto sitno uzela Xperiu U kod njih i na telefonu nije radila back tipka. Pošto znam kako su traljavi po pitanju servisa/garancije, pitao sam ih jel mogu ja osobno odnijeti uređaj na servis da ubrzam 'dostavu'. U Agramu su mi rekli da sam ga trebao reklamirati tamo gdje sam ga kupio jer imam pravo na novi uređaj pošto je bio po defaultu s greškom. Naravno, to mi ovi majstori nisu rekli.
Ne znam kako je drugdje, ali ova poslovnica kod mene je živi užas.

Tele2 centar u karlovcu je fer. Više su fer nego njihova mreža :D sa njima nikih problema nikad nisam imao.

sinisa1989 12.01.2014. 11:45

Ovi ovdje su katastrofa. Imam dosta lošeg iskustva s njima.
Najveća vrlina im je indolentnost.

lukinjo 12.01.2014. 11:59

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2526237)
S obzirom da si još novi ne preporučam da sam stavljaš noviji OS gore osim automatskim updateom. Upoznaj se prvo malo sa samim sustavom, za početak prouči što je launcher to će ti odgovoriti na puno pitanja. Ovaj Samsungov je dosta neintuitivan pa ako hoćeš nešto funkcionalnije skini si s marketa Nova Launcher. Uglavnom za mijenjanje izgleda na androidu je fora da na home screenu ili dugo držiš na praznom ili dvaput tappaš pa ti se otvore opcije od launchera. Između ostalog i promjena wallpapera. Možeš birati između onih koji su došli s mobitelom, onih koji su od launchera i svih koje si skinuo i imaš ih na memoriji telefona. Kasnije kad se upoznaš sa svim pogledaj što je custom rom(to su modificirane verzije androida i obično imaš puno novije nego su službeno dostupne) pa se poigraj s tim. I pojam root će ti biti potreban. Sretno!

Uf, kolko pojmova, pojma nemam to sa rootanjem i launcherom, budem malo proguglao pa ću se snaći valjda.
Vidim da vi svi ovdje kemijate s tim stvarima, za mene je to viša matematika, da li je nužno raditi te stvari ili samo ako želim da mi brže mob radi?

tnx.

tominho 12.01.2014. 12:06

Nije nuzno,time samo modificiras uredjaj malo detaljnije,al u globalu radit ce on u svakom slucaju

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24.