PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Sn4k3 22.04.2020. 18:28

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3399511)
Takve stvari Huawei i Xiaomi imaju već koju godinu... :D

Da, istina... Kod Huaweia mi je posebno dobro napravljena opcija za skeniranje dokumenata, izreze bolje nego na Samsungu, barem je tako bilo prije OneUI2.1 updatea, nakon toga nisam provjerava... Generalno svi kradu od svakoga i implementiraju na svoj nacin tj. u vecini slucajeva istu stvar samo drugacije nazovu :)

Dottore 22.04.2020. 19:31

@KrunoSTC , xlr

Evo tjerao sam koliko možehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c8d0d9d1de.jpg

Отправлено через SM-N960F

QS 23.04.2020. 11:55

Potpisujem što je kolega iznad napisao... Samo metni Netflix / Plex u mene umjesto Tapatalka...

Isto Note 9

xlr 23.04.2020. 12:43

Da, ovako se i moj ponasa kada gledam jutub ili tapatalk malo vise na dnevnoj bazi (sto sad ne radim jer smo doma, a doma imam tv i pc). Sada mi se baterija rastegne na 2 dana, ali sot ostaje oko visokih 6h.

Kakogod, i dalje jako solidan komad mobitela. Odnedavno i iris skener vise cijenim, pogotovo kad stavim rukavice :)

pci_e3x 23.04.2020. 12:54

Pomalo se kupi broj zalbi na neispravan USB tethering (doduse, ovo je kap u moru korisnika Samsunga)

https://us.community.samsung.com/t5/...e/td-p/1174158

Ima li jos itko S10/e/+ s zadnjim azuriranjem (April 2020), da testira USB tethering pa javi?

Mar 23.04.2020. 19:54

Ja sam primjetio problem sa Viberom i Stravom.
Ako pričam na telefon i dođe mi viber poruka, nema nikakve notifikacije da mi je poruka stigla.

Također, ako dobijem notifikaciju od Strave i kliknem na nju na lock screenu treba užasno dugo da se otvori i u tom periodu mobitel doslovno bloka (po 30s).

Dottore 24.04.2020. 02:05

Citiraj:

Autor xlr (Post 3399824)
Da, ovako se i moj ponasa kada gledam jutub ili tapatalk malo vise na dnevnoj bazi (sto sad ne radim jer smo doma, a doma imam tv i pc). Sada mi se baterija rastegne na 2 dana, ali sot ostaje oko visokih 6h.

Kakogod, i dalje jako solidan komad mobitela. Odnedavno i iris skener vise cijenim, pogotovo kad stavim rukavice :)

Youtube Vanced je pomalo blesav, ugasim ga i on ostaje još aktivan u notifikacijama. Kao da ne ferma ni za 2% i samo vrti , vrti u pozadini.
Jedini problem što ne mogu ugasiti autoplay čim skrolaš. U staroj verziji microG omogućava osim zadnje verzije,

stara MicroG 0.2.4-105 + zadnja verzija Vanced 15.05.54

Citiraj:

Autor Mar (Post 3399939)
Ako pričam na telefon i dođe mi viber poruka, nema nikakve notifikacije da mi je poruka stigla.

Također, ako dobijem notifikaciju od Strave i kliknem na nju na lock screenu treba užasno dugo da se otvori i u tom periodu mobitel doslovno bloka (po 30s).

To je bug prisutan od UI 2.1.

pci_e3x 24.04.2020. 09:10

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3400004)
Youtube Vanced je pomalo blesav, ugasim ga i on ostaje još aktivan u notifikacijama. Kao da ne ferma ni za 2% i samo vrti , vrti u pozadini.
Jedini problem što ne mogu ugasiti autoplay čim skrolaš. U staroj verziji microG omogućava osim zadnje verzije,..

Jesi probao NewPipe (ima i MsuicPiped a oboje je Open Source)?:

NewPipe: https://f-droid.org/en/packages/org.schabi.newpipe/

Dottore 24.04.2020. 15:59

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3400035)
Jesi probao NewPipe (ima i MsuicPiped a oboje je Open Source)?:

NewPipe: https://f-droid.org/en/packages/org.schabi.newpipe/

Evo sad isprobavam, hvala.

KrunoSTc 24.04.2020. 20:02

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3399646)
@KrunoSTC , xlr

Evo tjerao sam koliko možehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c8d0d9d1de.jpg

Javljam da se meni stanje drastični popravilo i to nakon update koji je bio neki dan cca 450mb za note9.

Mobitel napokon izdrava cijelu dan takoder oko 5-6h SOT bez beda.

Mozda je nesto drugo u pitanju ali sada je kao i prije,, zadovoljan sam

Dottore 24.04.2020. 21:16

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3400213)
Javljam da se meni stanje drastični popravilo i to nakon update koji je bio neki dan cca 450mb za note9.

Mobitel napokon izdrava cijelu dan takoder oko 5-6h SOT bez beda.

Mozda je nesto drugo u pitanju ali sada je kao i prije,, zadovoljan sam

Ja sam već dobio update za april.

Citiraj:

Autor Mar (Post 3399939)

E, provjeri update za Strava app - maloprije sam nadogradio.

Brko 27.04.2020. 17:26

Molim da netko provjeri kod sebe ako mu se da, tko ima S9 ili S9+.

Zadnji update 01 April mi je bio debel 350+ MB i to mi je nasralo ono govno od aplikacije Duo.

I sad to govno Duo ne mogu ni deinstalirati niti disableati :( jel to neki novi super feature ili?
Molim lijepo vidite je li se i vama to nasralo i jel možete ga ubit?

Stvarno mi ovaj Samsungay ide sve više i više na živce.

Edit: zanemarite molbu, može se. Ne prihvaća DISABLE ako se to odabere u pop-up menu (ako u App draweru držite ikonu sekundu pa izbaci pop-up).
U pop-upu treba odabrati Info i onda u full settingsima aplikacije odabrati Disable. I onda ga ubije :)

Puj!

Sn4k3 27.04.2020. 17:56

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3400846)
Molim da netko provjeri kod sebe ako mu se da, tko ima S9 ili S9+.

Zadnji update 01 April mi je bio debel 350+ MB i to mi je nasralo ono govno od aplikacije Duo.

I sad to govno Duo ne mogu ni deinstalirati niti disableati :( jel to neki novi super feature ili?
Molim lijepo vidite je li se i vama to nasralo i jel možete ga ubit?

Stvarno mi ovaj Samsungay ide sve više i više na živce.

Edit: zanemarite molbu, može se. Ne prihvaća DISABLE ako se to odabere u pop-up menu (ako u App draweru držite ikonu sekundu pa izbaci pop-up).
U pop-upu treba odabrati Info i onda u full settingsima aplikacije odabrati Disable. I onda ga ubije :)

Puj!

Taj fičr je dosa sa OneUI 2.1 na S10/N10 dok su S9/N9 dobili isto gofno sa april updateom... Jos jedna (meni) besmislena googleova aplikacija u listi onih koje ionako disableam prakticki od prvog dana...
Al ajd, barem se daju pogasiti za razliku od jednog xiaomia koji neda disableati :fiju:

pci_e3x 27.04.2020. 19:10

Kod mene s10e, isto April update instaliran te su isto uvalili taj LinoLada Duo. No mogu ga (i jesam ga) disableao.

Dottore 27.04.2020. 19:36

@brko
Na SEE regijama nema samsung pay :)

Brko 27.04.2020. 23:28

Tko spominje Samsung Pay? Duo app a ne Pay ;)

xlr 28.04.2020. 08:33

Samsungay - Samsungpay
Moram priznati i ja sam procitao kako ti Samsungpay ide sve vise i vise na zivce :)

pci_e3x 28.04.2020. 08:41

Druze Brko odakle njima sada Samsung Pay? :D
#outoftheloop

Dottore 28.04.2020. 09:53

:D

Brko 28.04.2020. 10:08

Naočalice Dottore, naočalice :)

xlr 01.05.2020. 17:10

Pitanjce, tko koristi spotify ili deezer:

Znaci pustim muziku, u notifikacijama se pojave deezer kontrole, logicno. E sad, cackam po mobu, surfam, gasim i palim ekran - odjednom ikona playera nestane, nemam kontrole. Muzika i dalje ide.

Upalim player, on odvrti UI i prikaze sve kao da se nista nije dogodilo, lokaciju u pjesmi, pojavi se ikona u notifikacijama itd. Kao da je krepao iz memorije, ali zna gdje je stao.

OneUI 02.2020 update. Ugasio sve battery optimizacije za deezer i spotify, lockao ga u recent manageru, znaci app ima sve ovlasti da posrce bateriju ako hoce.

Zasto mi ubija te appove?

Youtube i yt music sasvjm normalno rade na isti nacin, nema greske!

SympForTheDevil 04.05.2020. 01:38

Ovo je već grdo :)

https://www.notebookcheck.net/Exynos...medium=twitter

pci_e3x 04.05.2020. 11:10

https://github.com/AlexQuiniou/remov...re-galaxy-s10e

Relativno jednostavan nacin kako se rjesit nezeljenih aplikacija. Ne morate sve s ovog popisa deinstalirati, a sudei po onome na dnu, lako se opet instalira. Napokon uklonio Facebook i Duo

xlr 04.05.2020. 11:12

Budite oprezni s "pm uninstall" listama i ako ne znate sto maknuti bez posljedica. Imho i dalje najbolje da probate freezati sto vise znate i mozete, pa kad se uvjerite da je to to - pm uninstall. Naravno, te liste ne bih uzimao zdravo za gotovo i applyjao samo tako - provjerite sto micu, ili jos bolje napravite svoju listu.

Koristio sam ih, ali se opet vratio na freeze metodu (CCSWE app) jer ponekad zatreba tamo nesto sto sam freezao. Vratiti uninstalirano je malo teze bez kompa :)

--

Eto da se nadovezem na moj post iznad - sad se pocelo dogadjati da dok muzika svira i palim neke appove (skoro sve) muzika pocne prekidati. Vrhunski :) Eh da, snapdragon je pod haubom, valjda ni on nije jaci od samsungovog softvera :D

Pašće jedan socni factory reset... Jbt punih godinu dana sam bio na Oreu bez ijednog factory reseta. Otkad sam presao na A9 i sad A10 ovo je valjda treci reset...

Libertus 04.05.2020. 12:31

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3402815)
https://github.com/AlexQuiniou/remov...re-galaxy-s10e

Relativno jednostavan nacin kako se rjesit nezeljenih aplikacija. Ne morate sve s ovog popisa deinstalirati, a sudei po onome na dnu, lako se opet instalira. Napokon uklonio Facebook i Duo

Wow, svaka čast. Spremio link.
Sada napokon nemam više niti jedan app disabled. :)

Počistio sve Microsoft gluposti, Facebook, Google Duo itd. Nisam dirao sumnjive aplikacije, ali sam išao i dalje od tog njegovo popisa.

pm list packages -f

Izlistat će vam sve instalirane pakete. Kopirate u excel, sortirate po nazivu i posložit će vama po particijama data, system... Pretpostavljam da su ove u data relativno sigurne za uklanjanje, dok se za ove pod system treba istražiti posljedice.

Zna li netko na koji način obrisati sav Bixby ili gotovo sav, ali da ostane mogućnost upravljanja tipkom? Imam flashlight podešen na Bixby dugme, ali ne može bez da se Bixby instalira riješiti.

pci_e3x 04.05.2020. 17:52

hvala Libertus na info!
kako si podesio flashlight na bixby tipku te pokreneli i bixby ..usput... ?

@xlr da svakako pripazit sto se deinstalira, ne valja zdravo za gotovo ic sve s ovog popisa :)

Libertus 04.05.2020. 18:05

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3402951)
kako si podesio flashlight na bixby tipku te pokreneli i bixby ..usput... ?

Imaš app za to na Playu, ali meni je preko Taskera. Narediš da Tasker secondary app radi "toggle flashlight on/off" i onda u postavkama mobitela prebacis da se Bixby otvara sa dvostrukim pritiskom, a pod jednostruki pritisak odabereš da pokrene tasker secondary app.

Pošto me je ovo uklanjanje aplikacija natjeralo da napokon instaliram taj portable ADB, odmah sam dao Taskeru odobrenje da čita log. Sada može što god treba automatizirati. Npr. meni je naređeno da čim se spoji na određeni wifi, da upali bluetooth i spoji se na handfree uređaj za razgovore, te da se kada se odspojim sa tog wifi-a i uređaj izađe iz dometa da mi gasi bluetooth odmah.

Uglavnom, sada se mogu ostvariti sve geekovske želje za automatizacijom. :D

panda505 04.05.2020. 21:36

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3402951)

@xlr da svakako pripazit sto se deinstalira, ne valja zdravo za gotovo ic sve s ovog popisa :)

https://play.google.com/store/apps/d...xactions&hl=en

https://i.ibb.co/K6Z8Pbc/Screenshot-...bx-Actions.jpg

axo 04.05.2020. 22:54

Meni je namjestena bixby tipka za spustanje i podizanje ladice... jos jedan odlican app od tog tipa je za led notification light/preview iliti Aodnotify. Imam ju vec 1god i radi savršeno, potrošnja baterije 0.8 posto.

Libertus 04.05.2020. 23:02

Išao brisati jednu po jednu od bixby aplikacija. Možete obrisati sve osim ove što ima agent u nazivu. Samo vam ta treba kako biste mogli u postavkama odrediti koja aplikacija će se otvarati tipkom.

Na kraju sam i tu obrisao i preko taskera naredio, sada mogu upaliti lampu i kada je ekran zaključan.

pci_e3x 05.05.2020. 00:03

vrh, poigram se s tim :)
btw izasao novi update, ako je nekome dosao na s10 seriji, molim da provjeri je li radi usb tethering
ja čekam da update osvane na mom

https://www.xda-developers.com/samsu...2020-security/

Sn4k3 05.05.2020. 09:08

1 privitaka
Maloprije instaliran novi update..

stops 05.05.2020. 17:29

Dosao i novi update za S10+ sa puno vise stvari - 1434MB

Sn4k3 05.05.2020. 17:57

Citiraj:

Autor stops (Post 3403277)
Dosao i novi update za S10+ sa puno vise stvari - 1434MB

OneUI 2.1 pretpostavljam... Koristim ga ima par tjedana, odlican update - da sad ne idem u detalje mislim da smo vec pisali o tome....

pci_e3x 05.05.2020. 19:26

i opet niko nece odvojit 2 min da testira usb tethering? :D

Sn4k3 05.05.2020. 19:45

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3403325)
i opet niko nece odvojit 2 min da testira usb tethering? :D

Zaboravih ranije... Evo upravo probao i radi normalno, AFAIK meni je i prije radilo.

pci_e3x 05.05.2020. 22:00

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3403334)
Zaboravih ranije... Evo upravo probao i radi normalno, AFAIK meni je i prije radilo.

pitanje je je li ti radilo i na april 2020 update?
hvala na testiranju, jedva cekam da i kod mene stigne pa da opet mogu koristit

KrunoSTc 06.05.2020. 09:35

danas sam dobio mail od Samsunga - produžujemo jamstvo vašim uređajima..
da li netko zna detaljnije o čemu se radi?

Libertus 06.05.2020. 10:23

Citiraj:

Autor KrunoSTc (Post 3403478)
danas sam dobio mail od Samsunga - produžujemo jamstvo vašim uređajima..
da li netko zna detaljnije o čemu se radi?

Pretpostavljam ovo, vrte to od kraja 3. mjeseca:
https://www.samsung.com/hr/support/warranty/

Citiraj:

Produžujemo Vaše jamstvo!

Tijekom ovog izazovnog razdoblja, vjerujemo da se važno držati zajedno, čak i kada moramo ostati odvojeni. Iz tog razloga, kao dio naših stalnih napora oko pružanja podrške našim korisnicima i zajednici, želimo da Vam damo jednu stvar manje o kojoj trebate brinuti.

Kako bismo svojim korisnicima pružili što je moguće više sigurnosti, odlučili smo produžiti jamstvo na bilo koji Samsung uređaj, čije jamstvo istječe u razdoblju između 15 ožujka i 15 lipnja, sve do 15 srpnja 2020.

Ne morate ništa raditi. Samo sjednite i opustite te, a mi ćemo brinuti o Vašim proizvodima.

mandak 06.05.2020. 11:42

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3403030)
Išao brisati jednu po jednu od bixby aplikacija. Možete obrisati sve osim ove što ima agent u nazivu. Samo vam ta treba kako biste mogli u postavkama odrediti koja aplikacija će se otvarati tipkom.

Na kraju sam i tu obrisao i preko taskera naredio, sada mogu upaliti lampu i kada je ekran zaključan.

Hvala za informaciju. Tipku koristim za HERE WeGo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:13.