PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

ruki31 21.02.2023. 08:05

ATE sam imao na Astri i bile su top - kupljene u Intercarsu
sada sam stavio ATE na Corsu napred i nazad jer ove koje su mi bile su užasno cvilile ( ne znam koje bile su na autu kad sam ga kupio ) i sad mi cvili još više - kupljene u impexu nema 5 tisuća kako sam ih stavio na auto

De5tr0yer 21.02.2023. 08:41

Citiraj:

Autor papčić (Post 3660608)
Pločice!

Pakne su u dobošima! I unutar zadnjih diskova na BMWima za ručnu :D
:D

A mercedes ništa? :D

zkljaja 21.02.2023. 09:12

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3660683)
ma to je samo profesionalna deformacija

Kao i "prednji farovi" - kao da zadnji postoje, ili "zadnje stopke" kao da prednja stop svjetla postoje :D
Felge širine 10 Jota, a Jot veze sa širinom nema, već oblikom ruba felge i prihvatom za gumu :D

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3660712)
A mercedes ništa? :D

Nisam ih baš radio pa mi nisu u RAM memoriji :lol2:
Sad se mogu prisjetit da je za A klasu W168 sklop za ručnu okačen o anker ploče koje strule i da bi ručnu osposobio moraš pljunut 150€ po anker ploči :D

borny 21.02.2023. 09:27

ATE u zadnje vrijeme sra*e živo. Stavio 2019. cijeli set i cvili. Nekoliko ljudi mi to isto potvrdilo, a zadnji i moj mehaničar.
Nedavno punac na S-Cross stavio, vozio ga malo za vikend i njemu isto cvile.

zgmmax 21.02.2023. 09:30

Meni isto cvile :D

Ja sam to pripisivao tome da ne vozim auto i ne koristim kočnice kak spada.
Možda bi neko spaljivanje kočnica na spustu sa Sljemena to riješilo :D

Sa tim da moje nisu cvilile nekih prvih 10kkm tek nakon toga su počele

Badboy 21.02.2023. 09:55

Pozdrav,pitanje seat 1.4 tdi 2016 nije rađen veliki servis dali bi bilo ok promjenit zupčasti i vodenu pumpu sad na 70 000km?tnx!

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Mommistake 21.02.2023. 10:05

Citiraj:

Autor Badboy (Post 3660736)
Pozdrav,pitanje seat 1.4 tdi 2016 nije rađen veliki servis dali bi bilo ok promjenit zupčasti i vodenu pumpu sad na 70 000km?tnx!

Ne bi ja još.

Na tom motoru su preporuke od 100-150k mjenjat zupčasti.

Tako da, mislim da možeš bez brige tjerati još godinu-dvije.

WraGG 21.02.2023. 10:06

Nista mi cvililo nije kao opjevani Brembo koji sam relativno preplatio jer eto, Brembo i stavio na zeninu B klasu. Jadna zena je to vozila mjesecima dok ga ja jednom nisam uzeo i otisao na posao sa njim i skuzio da se ljudi u krugu 2km okrecu svaki put kada zakocim. Uzas!
Isti dan narucio 30% jeftiniji TRW i cim su stigle promijenio ih. Cak mi ni lagana kisa nije smetala da maknem to govno od Bremba sa auta. Jos ih izudarao cekicem, da mi ne padne na pamet da ih ostavim za rezervu i drito u smece sa njima. Fuj!

De5tr0yer 21.02.2023. 10:06

Citiraj:

Autor papčić (Post 3660725)

Nisam ih baš radio pa mi nisu u RAM memoriji :lol2:
Sad se mogu prisjetit da je za A klasu W168 sklop za ručnu okačen o anker ploče koje strule i da bi ručnu osposobio moraš pljunut 150€ po anker ploči :D

Kud mrecedes asocirati s a-klasom i još w168 ajajaj :D:no2drug:

Badboy 21.02.2023. 10:25

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3660739)
Ne bi ja još.

Na tom motoru su preporuke od 100-150k mjenjat zupčasti.

Tako da, mislim da možeš bez brige tjerati još godinu-dvije.

tnx.,da po knjizi na 150k al brinu me godine

Mommistake 21.02.2023. 10:28

Citiraj:

Autor Badboy (Post 3660746)
tnx.,da po knjizi na 150k al brinu me godine

A gledaj, kod novog auta daju ti preporuku 7 godina i/ili 100k km.

Ja bi svakako gurao još 30k i onda lagano išao na zamjenu.

Naravno, ako za tih 30k treba još 5 godina, onda bi išao tipa za dvije.

coconut 21.02.2023. 12:56

Kažu Ameri da beemve radi najbolje aute
https://www.index.hr/auto/clanak/ame...e/2439905.aspx

Mommistake 21.02.2023. 13:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 3660778)
Kažu Ameri da beemve radi najbolje aute
https://www.index.hr/auto/clanak/ame...e/2439905.aspx

Ameri i njihove liste...

Originalni članak kaže:
Citiraj:

The Overall Score for individual models is based on four key factors: the road test, reliability, owner satisfaction, and safety.
I onda je Volvo 10 mjesta dalje od Kije?

Pazi, vozio sam Kiju 10 godina, kupio novu, odmah ti mogu reći da to nije istina. :)

Ako jedan Volvo nije sigurniji i pouzdaniji od Minija, onda stvarno ne znam gdje ovaj svijet ide. Volvo samo kao primjer uzimam.

Exomaniac 21.02.2023. 13:12

Mene Ferodo pločice na Merivi od stare ubijaju u pojam, niti ne vozim auto, ali prljaju felge nenormalno. Odem joj oprat auto, izribam i felge, obrišem ih, nakon 5 kočenja su već crne skoro. Koče super, stvarno grizu kočnice da moram pazit i kad lagano stisnem, al ovo prljanje mene ubija u pojam :D

tomek@vz 21.02.2023. 13:29

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3660781)
Ameri i njihove liste...

Originalni članak kaže:

I onda je Volvo 10 mjesta dalje od Kije?

Pazi, vozio sam Kiju 10 godina, kupio novu, odmah ti mogu reći da to nije istina. :)

Ako jedan Volvo nije sigurniji i pouzdaniji od Minija, onda stvarno ne znam gdje ovaj svijet ide. Volvo samo kao primjer uzimam.

Nije Volvo vise ono sto je bio...nit po pitanju sigurnosti nit pouzdanosti. Ne kazem da nije siguran, ali je razlika izmedu Volva i npr. klasicnog automobila manja nego je nakd bila. Ja sam gledao V60 T4/T5 za sebe privat ali - recimo da vise ne gledam jer koga god znam ima problema sa novom generacijom Volvo modela. A za elektro me ne zanima.

John Creasy 21.02.2023. 13:47

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3660782)
Mene Ferodo pločice na Merivi od stare ubijaju u pojam, niti ne vozim auto, ali prljaju felge nenormalno. Odem joj oprat auto, izribam i felge, obrišem ih, nakon 5 kočenja su već crne skoro. Koče super, stvarno grizu kočnice da moram pazit i kad lagano stisnem, al ovo prljanje mene ubija u pojam :D

a koje Ferodo? imam Ferodo DS Uno, ne bi trebalo biti tako ali računam na moguće cviljenje

Vuco 21.02.2023. 14:02

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3660788)
Nije Volvo vise ono sto je bio...nit po pitanju sigurnosti nit pouzdanosti.

Po pitanju sigurnosti su sigurno u vrhu i dalje. U zadnjih 20 godina nemaju modela na NCAP testu koji je ispod 5 zvjezdica.

Pouzdanost, o tome se da diskutirati.

coconut 21.02.2023. 14:47

Ovako će izgledati novi Clio
https://twitter.com/juanjogrosa/stat...28496363003904

Mommistake 21.02.2023. 14:51

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3660788)
Nije Volvo vise ono sto je bio...nit po pitanju sigurnosti nit pouzdanosti. Ne kazem da nije siguran, ali je razlika izmedu Volva i npr. klasicnog automobila manja nego je nakd bila. Ja sam gledao V60 T4/T5 za sebe privat ali - recimo da vise ne gledam jer koga god znam ima problema sa novom generacijom Volvo modela. A za elektro me ne zanima.

Ne bi se složio. Ne kažem da je isti auto kakav je bio prije xy godina, no lista ne valja, to je činjenica. :)

Sve što sam gledao i istraživao su vrhunski.

Osobno sam mjesecima gledao Volvo i skoro ga kupio na kraju.

Ali bio ili ne bio više u vrhu, mini je pouzdaniji, ljepši i sigurniji od Volva? :)

Citiraj:

Autor coconut (Post 3660803)

Ima tu više slika. ;)

tomek@vz 21.02.2023. 21:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3660804)
Ne bi se složio. Ne kažem da je isti auto kakav je bio prije xy godina, no lista ne valja, to je činjenica. :)
Sve što sam gledao i istraživao su vrhunski.
Osobno sam mjesecima gledao Volvo i skoro ga kupio na kraju.
Ali bio ili ne bio više u vrhu, mini je pouzdaniji, ljepši i sigurniji od Volva? :)

A gle - kj da ti velim - frend imao najprije XC90 , nakon toga XC60. Jedan od Managera V90. Nijedan nije bio dugorocno zadovoljan. Sogorov sef vozi XC90 - svako malo neko sranje (struja/getriba). Svi kazu - ak ga uzimas na leasing preko firme - go for it. Privatno - pogotovo kad istegne jamstvo - ne. Mozda su imali samo peh al na malo previse slucajnosti na netu sam naletio da bih svoju lovu riskirao :kafa: Da tu gore ne luduju sa tim jebenim Dizelgate-om vjerojatno bi vec uzeo V70 D5 al banana. V70 T5 malo previse cucla :fiju: Kaj da ti velim :D Za mini pricaju svasta , znam samo jednog lika koji ga ima od 2008-e i neda ga :P

X-Plosiv 21.02.2023. 22:42

Citiraj:

Autor xlr (Post 3660310)
Da si ti pitao, odmah bi to i predlozio :D Meni je ta cesta iskreno napor jer iako vozim 20 iznad ogranicenja, moram stalo gledati u retrovizor zbog rejsera i motorista pa tu osobno ne vidim nista 'panoramicno' za vozaca.

:fiju::fiju:

Elven 21.02.2023. 23:18

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3660741)
Nista mi cvililo nije kao opjevani Brembo koji sam relativno preplatio jer eto, Brembo i stavio na zeninu B klasu. Jadna zena je to vozila mjesecima dok ga ja jednom nisam uzeo i otisao na posao sa njim i skuzio da se ljudi u krugu 2km okrecu svaki put kada zakocim. Uzas!
Isti dan narucio 30% jeftiniji TRW i cim su stigle promijenio ih. Cak mi ni lagana kisa nije smetala da maknem to govno od Bremba sa auta. Jos ih izudarao cekicem, da mi ne padne na pamet da ih ostavim za rezervu i drito u smece sa njima. Fuj!

Meni je Brembo cijeli sustav i originalna ugradnja, nisam imao problema. Mjenjao sad, opet Brembo i ponekad mali zaskripi (prva ugradnja nije nikad), ali sam zadovoljan, nije to cesto, jako rijetko dapace.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

sinisa1989 22.02.2023. 08:16

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3660887)
A gle - kj da ti velim - frend imao najprije XC90 , nakon toga XC60. Jedan od Managera V90. Nijedan nije bio dugorocno zadovoljan. Sogorov sef vozi XC90 - svako malo neko sranje (struja/getriba). Svi kazu - ak ga uzimas na leasing preko firme - go for it. Privatno - pogotovo kad istegne jamstvo - ne. Mozda su imali samo peh al na malo previse slucajnosti na netu sam naletio da bih svoju lovu riskirao :kafa: Da tu gore ne luduju sa tim jebenim Dizelgate-om vjerojatno bi vec uzeo V70 D5 al banana. V70 T5 malo previse cucla :fiju: Kaj da ti velim :D Za mini pricaju svasta , znam samo jednog lika koji ga ima od 2008-e i neda ga :P

Kolega imao S60 D2 (2017), on kaže da je bio jako zadovoljan s autom, ali u par godina nikad mu nisu riješili problem "kornjače" i reduced engine performance. Par puta su ga zvali da mu riješe taj problem, ali nikad nisu. Mislim da je rekao da je i par puta imao neki opoziv.

Mommistake 22.02.2023. 08:31

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3660887)

Evo, valjda ovisi od čovjeka do čovjek, puka slučajnost, ja bi rekao. Opet, bez obzira na sve, mini i kija nemaju šta raditi ispred volva. :)

Znam sad nabrojati petero bliskih ljudi koji nikada ne bi vozili ništa drugo osim Volva. Susjed u zgradi vozi sad novi V60, prije toga imao stari V60 s 390k km.

Evo, ameri kažu da je BMW broj jedan, ja isto tako kako si ti nabrojao mogu ti sad odmah reći za 4-5 slučajeva kod konkretnih ljudi koji kažu da bmw zadnjih xy godina je najveće smeće na tržištu.

Frendu getriba dva puta crkla na X1 u roku godine dana. Novi X1 kupio. :)

Ali meni je bmw i dalje super auto, novi m3 karavan, mljac... :D

Na kraju se sve vraća na osobna iskustva, osobne preference i "imam frenda...". :)

GreenLife 22.02.2023. 08:48

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3660902)
:fiju::fiju:

:D :D

Također preporučujem Opatija-Pula, već sam se nekoliko puta išao samo provozat čisto radi gušta. Da ima ponekad budala, ima, ali usporiš, pustiš i nastaviš svojim tempom.

Inače krajem prosinca sam otišao na jednu noćnu vožnju, Michelin Alpin 6 na autu, držale su odlično. Bila malo žešća vožnja, pošto nikog nije bilo na cesti, niti jednom nije proklizala. Kao zalijepljena za cestu

Btw. stigli su mi diskovi, prednji Brembo xtra line, zadnji Textar Pro. Još samo nikako da odlučim koje pločice uzet :D

coconut 22.02.2023. 15:06

EV-ovi nikako na zelenu granu - zbog bakra se kradu kabeli za punjenje
https://revijahak.hr/2023/02/13/novi...i-za-punjenje/

1v@n 22.02.2023. 16:34

Krenulo testiranje full electric buseva. Upravo naletio na jedan
Trenutni su svi hibridni, ovo je dosta skup korak. Poprilično impresivne brojke. Baš me zanima kako će to zaživjeti. 17 km između prve i zadnje stanice gdje su punjači, ruta od cca sat i pol sa svim stajanjima.

https://irizar.co.uk/irizar-e-mobili...harging-buses/

https://i.postimg.cc/xkGNXNF9/452864...6-D536-D66.jpg https://i.postimg.cc/F1HkKRbQ/8-AA60...6063071-E9.jpg

Juice 22.02.2023. 16:46

A jesu obli.
I već je Not in service :D

Mommistake 22.02.2023. 17:59

Meni nije jasno, što taj šofer vidi na taj mizerni retrovizor?

1v@n 22.02.2023. 18:37

Kamere su, to je i meni upalo u oko. Ako zetovac vidi do kraja tramvaja na taj način, di neće ovaj u busu.

Gledao sam ove EQnešto Mercedese i Audije eTron s tim kamerama umjesto retrovizora. Ne znam, meni je to blesavo pored običnog zrcala koje radi svoj posao i više nego dobro.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18.