PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Metro Exodus (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=286325)

Tajl3r 27.02.2019. 18:29

Zadnji amd drajver mi doda bar 7 do 8 fps sad je 95% vrimena u Volgi 55 do 74 fpsa gg AMD ali i dalje mi se neda igrat :)

https://www.youtube.com/watch?v=oK158ih4smY
this to : ))

zkljaja 27.02.2019. 19:37

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3281186)
Zadnji amd drajver mi doda bar 7 do 8 fps sad je 95% vrimena u Volgi 55 do 74 fpsa gg AMD ali i dalje mi se neda igrat :)

https://www.youtube.com/watch?v=oK158ih4smY
this to : ))

Phuck, grafa koju ja pikiram, slabiji proc imam, a performanse na knap...koje su postavke?

Brko 27.02.2019. 22:30

Gotovo. Good ending. Odlična igra :)

Sent from Usreo Mobara

IHrvojeI 27.02.2019. 23:04

Kud prije? Koliko sati?

Brko 28.02.2019. 07:40

Igrao sam od subote svaki dan malo, ne previše detaljno, nisam skupljao sve i sva (notes i postcards), na najlakšem nivou (reader). Cca 10tak sati.

Kao što rekoh, igra odlična, ali Last Light mi je bolji.

Sent from Usreo Mobara

Mommistake 28.02.2019. 08:03

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3281325)
Igrao sam od subote svaki dan malo, ne previše detaljno, nisam skupljao sve i sva (notes i postcards), na najlakšem nivou (reader). Cca 10tak sati.

Sent from Usreo Mobara

A kad ćeš ponovo na 100%? :D

HCS 28.02.2019. 08:34

Slazem se da je LL bolji.

Sve sam cekao u Exodusu, kada cu naici na Dark One.a, pa nikako :fuming:

Brko 28.02.2019. 08:36

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3281330)
A kad ćeš ponovo na 100%? :D

Na Steamu za godinu dana ;)

Sent from Usreo Mobara

Roberto 28.02.2019. 09:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3281325)

Sent from Usreo Mobara

Odlično, to za mene znači barem dvadeset sati igranja :lol2:

Tajl3r 28.02.2019. 21:35

Citiraj:

Autor papčić (Post 3281208)
Phuck, grafa koju ja pikiram, slabiji proc imam, a performanse na knap...koje su postavke?

high,
skine 4/5 fps snimanje
https://www.youtube.com/watch?v=amZZ1VuFIU4

markecSMB 01.03.2019. 19:15

Ja ne kužim čemu hype i iskenjavanja o ovome konzolaškjom smeću. Jedino što valja je grafika. Priča je glupa, acting je užasan, sejvanje je katastrofa, linearna. 3/5 je moja ocijena

Stvarno ne kužim čemu hype

IGoR_2803 01.03.2019. 19:59

Jedino što valja je grafika, a ocijenio si je s 3 od 5. Lol

markecSMB 01.03.2019. 20:25

Citiraj:

Autor IGoR_2803 (Post 3281888)
Jedino što valja je grafika, a ocijenio si je s 3 od 5. Lol

Grafika je izvanprosječna, ostalo prosjek, +konzolitis ispod prosjeka. Suma svih suma, prosjek 3/5.

JuiceBox 01.03.2019. 21:37

Za ovo malo sto sam igrao (presao yamantau, kakva bolestina), meni je igra odlicna!Prica, krajolik, grafika, taj stih "vukovar se vraca kuci", sjedi5 :D 1080ti se posteno znoji, ali neda se :)

trpi 01.03.2019. 22:14

pa sto ne vicete da je u videoteci. probao malo, igra se cini ok, osjecaj oruzja ok, gtx1070 2560x1440 high ~65fps s padovima na 35 u prasnjavim situacijama

Deathwish 02.03.2019. 08:03

Zavrsio igru u videoteci, osobno odlicna.
Nije savrsena, ima bugova, no prica, muzika (pogotovo na kraju). Customizacija oruzja.
Dobio dobar ending makar ubijao dosta

Ubio neke riba-kultiste na pocetku, kasnije ih stedio, genocidirao sam sve slavere koje sam vidio i oslobadao robove (no ne sve jer mi DaMIR ostao sa svojim narodom) i Nisam ubio nijednog humana u sumi

Manuel Calavera 02.03.2019. 10:56

WAB review

https://youtu.be/YS41qRYHUhM

Brko 02.03.2019. 11:50

Citiraj:

Autor Deathwish (Post 3281968)
Zavrsio igru u videoteci, osobno odlicna.
Nije savrsena, ima bugova, no prica, muzika (pogotovo na kraju). Customizacija oruzja.
Dobio dobar ending makar ubijao dosta

Ubio neke riba-kultiste na pocetku, kasnije ih stedio, genocidirao sam sve slavere koje sam vidio i oslobadao robove (no ne sve jer mi DaMIR ostao sa svojim narodom) i Nisam ubio nijednog humana u sumi

Tsar-fish je meni zakon životinja. Mutirni som očito :) takvog ulovit, moš nahranit pol grada na fešti uz rijeku navečer.

Kao i u Last Lightu, mislim da main triggeri nisu ubijanje ili ne ubijanje, već 3-4 stvari u igri. U LL sam bio testirao to, dakle skupio sam SVE pozitivne Moral pointse, ali SVE, no na kraju sam ubio i Lesnitskog i Pavela - bad ending. Drugi pass je bio onako BMK, malo pozitivnih, malo negativnih, ali sam poštedio i Lesnitskog i Pavela - good ending. Pozitivni moral pointse u tom slučaju je trebalo imati malo više od 50% što i nije problem jer samo malo manje od toga su bili story driven u LL + puno achievementsa je vodilo baš k tome (stealth approach uglavnom).

Mislim da je slično i ovdje. Logično sam pretpostavio gdje su Moral points triggeri, i 90% su mi tamo i iskočili gdje sam ih i očekivao, ali ih ima puuuuno manje nego u 2033 i LL. Doduše i prevelik je teritorij pa i nema baš puno prilika kao ranije da napraviš dobra djela.

Da ne spoilam, uglavnom mislim da je bitno "medo, gitara, čuturica, Duke, Damir, Alyosha". Kroz igru znate što trebate sa njima. I nikako ne ubijati slaves u Caspian Sea jer onda Damir ode, koliko sam čitao.

Kad i ovu igru pređem 10-tak puta kao i LL, budem točno saznao što su i gdje su pravi triggeri, ali to kad dođe na Steam, neda mi se sad gubit vrijeme a nemam ačivmentse :)

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3281986)

Bi li se netko udostojio objasniti tu riječ na koju vidim svi svršavaju zadnjih 6 mjeseci - imerzija (immersion)? Postala je popularnija od riječi HEŠTEG i vidim da se meće i izgovara gdje god stigne.

A što li znači?

frezer 02.03.2019. 13:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3281994)

Bi li se netko udostojio objasniti tu riječ na koju vidim svi svršavaju zadnjih 6 mjeseci - imerzija (immersion)? Postala je popularnija od riječi HEŠTEG i vidim da se meće i izgovara gdje god stigne.

A što li znači?

Imerzija- uranjanje. Znači da se možeš udubiti u igru. Da je uvjerljiva. Dakle, ako je imerzivno uranjajuće, što možemo protumačiti i kao umakajuće, pa ti je to skoro kao da si umočio:)

dmr 02.03.2019. 13:16

ahaha jestre immersion sada deru maximalno kao sto su prije toga with that said :D

Manuel Calavera 02.03.2019. 13:30

Citiraj:

Autor frezer (Post 3282004)
Imerzija- uranjanje. Znači da se možeš udubiti u igru. Da je uvjerljiva. Dakle, ako je imerzivno uranjajuće, što možemo protumačiti i kao umakajuće, pa ti je to skoro kao da si umočio:)

:goood: :roller:

No šalu na stranu to jest jedna od najbitnijih stvari u igri. Da se možeš udubiti, uvjerljivost... Ono da ne gledaš u sat i da se pitaš koliko je još ostalo da završiš... nego da vrijeme proteče brže nego što si mislio

Brko 02.03.2019. 13:54

Znači udubljivost. Fala :)

Sent from Usreo Mobara

Max_Damage 02.03.2019. 14:38

Ma svaka igra, ako je dobra priča i sve kaj ide uz to, je ko da si umočio. I kad ju toliko dereš da te kičma počinje boljeti i onda kad pogledaš na vuru pa skužiš da je prošlo 3 sata.... Jebenica, niš drugo....

Sent from Carmageddon

markecSMB 02.03.2019. 16:19

Jedan review i apsolutno se slažem s svime.

https://www.youtube.com/watch?v=QCL2siSP2iI

piydek 02.03.2019. 18:16

Citiraj:

Autor markecSMB (Post 3281875)
Ja ne kužim čemu hype i iskenjavanja o ovome konzolaškjom smeću. Jedino što valja je grafika. Priča je glupa, acting je užasan, sejvanje je katastrofa, linearna. 3/5 je moja ocijena

Stvarno ne kužim čemu hype

Linearnost sama po sebi nije nikakav manjak. Naprotiv.

IHrvojeI 02.03.2019. 21:15

Citiraj:

Autor piydek (Post 3282055)
Linearnost sama po sebi nije nikakav manjak. Naprotiv.

Upravo to. Zbog linearnosti je metro i dospio tu di je, najbolji story driven shooter.

Vjeko 02.03.2019. 22:22

Citiraj:

A što li znači?

Istinito - Neznaju ljudi sta bi vise srali (da prostis) pa su izmislili novi oblik ocijenjivanja iako vecinu zaboli za to pogotovo iskusne gamere kao ti. Zato do sada nisi ni postavio pitanje sta to znaci. Koliko ce se netko uziviti u igru ovisi o igracu samom a ne o igri.

Nego ontopic, zavrsio sa good ending. Ukupno nekih 15h igranja na easy.
Zbilja je bilo super momenata. Slijedeci prelazak ce biti definitivno na teskoj razini i sa bad endingom :D

trpi 02.03.2019. 22:26

easy je zbilja pre-easy, ovo malo sto sam vidio stoje pred tobom i ne pucaju.

Vjeko 02.03.2019. 22:31

Citiraj:

Autor trpi (Post 3282108)
easy je zbilja pre-easy, ovo malo sto sam vidio stoje pred tobom i ne pucaju.

Ja nisam hardcore fps gamer ali moram priznati da je cak i meni amateru bilo ponekad pre-easy :D

Manuel Calavera 02.03.2019. 22:32

WAB kaže da je prelagano i na najvećoj težini tj. da nije velika razlika, samo malo health i damage računa drugačije

Vjeko 02.03.2019. 22:39

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3282112)
WAB kaže da je prelagano i na najvećoj težini tj. da nije velika razlika, samo malo health i damage računa drugačije

Vecina se cudovista namjesta za headshot i tu padaju. Mislim da bi iritacija na hard dosla sa paukovima u mraku. Napadaju brzo i sa svih strana.
Ako se na hard damage racuna (vjerojatno) vise, quickloadanje je gotovo zagarantirano :roller:

Brko 02.03.2019. 22:53

Citiraj:

Autor Max_Damage (Post 3282019)
Ma svaka igra, ako je dobra priča i sve kaj ide uz to, je ko da si umočio. I kad ju toliko dereš da te kičma počinje boljeti i onda kad pogledaš na vuru pa skužiš da je prošlo 3 sata.... Jebenica, niš drugo....

Sent from Carmageddon

Odgledao sam bad ending na YT. Stvarno sam impresioniran. Dobra ideja i čak mi je bad ending bolji nego good :) ali da su onako baš žestoki, jesu. Kraj je odličan kakav god bio. Napisao je netko, luk se reže na kraju. Stvarno moćno.

Meni osobno Yamantau, Novosibirsk i Caspian-1 satelitski bunker su mi najjači leveli u cijelom Metro serijalu, i jedni od najjači u povijesti svojih FPSova koje sam odigrao.
Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3282091)
Upravo to. Zbog linearnosti je metro i dospio tu di je, najbolji story driven shooter.

+1

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 3282103)
Istinito - Neznaju ljudi sta bi vise srali (da prostis) pa su izmislili novi oblik ocijenjivanja iako vecinu zaboli za to pogotovo iskusne gamere kao ti. Zato do sada nisi ni postavio pitanje sta to znaci. Koliko ce se netko uziviti u igru ovisi o igracu samom a ne o igri.

Nego ontopic, zavrsio sa good ending. Ukupno nekih 15h igranja na easy.
Zbilja je bilo super momenata. Slijedeci prelazak ce biti definitivno na teskoj razini i sa bad endingom :D

Ma pitam jer nisam pročitao članak zadnjih pola godine da se to ne spominje :) i imaš pravo - igra je bomba.

Sent from Usreo Mobara

Tajl3r 02.03.2019. 23:17

Odlicni spojleri hvala mozda i zaboravin za godinu dana sta se pricalo ode.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Eladio 02.03.2019. 23:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3282012)
Znači udubljivost. Fala :)

Sent from Usreo Mobara

prvi red u cinestaru , 3D projekcija :D
uglavnom osjecaj koji sam shvatio tek nedavno kada sam uzeo ovaj zakrivljeni 32" , fora ..

JuiceBox 03.03.2019. 00:23

Ja ocekujem bad ending jer sam "osjetljiv" na ona sranja: kill that motherfucker, a kad ostanem zadnji , predajem se i oprosti necu vise mat're mi. Za takve cuvam famoznu tipku Q i noz. Plus sto sam skinuo doslovno sve sto dise a nije prijateljski nastrojeno, od sismisa koji letaju , do kerova sto laju iako su zatvoreni, samo su slaveovi ostali nedirnuti, zao mi raje.

Brko 03.03.2019. 09:16

Citiraj:

Autor BsClocked (Post 3282119)
Odlicni spojleri hvala mozda i zaboravin za godinu dana sta se pricalo ode.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kakvi spojleri? Jel ti itko išta otkrio vezano za radnju?

Sent from Usreo Mobara

Deathwish 03.03.2019. 09:32

Citiraj:

Tsar-fish je meni zakon životinja. Mutirni som očito :) takvog ulovit, moš nahranit pol grada na fešti uz rijeku navečer.

Kao i u Last Lightu, mislim da main triggeri nisu ubijanje ili ne ubijanje, već 3-4 stvari u igri. U LL sam bio testirao to, dakle skupio sam SVE pozitivne Moral pointse, ali SVE, no na kraju sam ubio i Lesnitskog i Pavela - bad ending. Drugi pass je bio onako BMK, malo pozitivnih, malo negativnih, ali sam poštedio i Lesnitskog i Pavela - good ending. Pozitivni moral pointse u tom slučaju je trebalo imati malo više od 50% što i nije problem jer samo malo manje od toga su bili story driven u LL + puno achievementsa je vodilo baš k tome (stealth approach uglavnom).

Mislim da je slično i ovdje. Logično sam pretpostavio gdje su Moral points triggeri, i 90% su mi tamo i iskočili gdje sam ih i očekivao, ali ih ima puuuuno manje nego u 2033 i LL. Doduše i prevelik je teritorij pa i nema baš puno prilika kao ranije da napraviš dobra djela.

Da ne spoilam, uglavnom mislim da je bitno "medo, gitara, čuturica, Duke, Damir, Alyosha". Kroz igru znate što trebate sa njima. I nikako ne ubijati slaves u Caspian Sea jer onda Damir ode, koliko sam čitao.

Kad i ovu igru pređem 10-tak puta kao i LL, budem točno saznao što su i gdje su pravi triggeri, ali to kad dođe na Steam, neda mi se sad gubit vrijeme a nemam ačivmentse :)

A što li znači?

Mislim da su bili i kad sam koknuo nekog ko je na podu lezao ranjen, a kaj se tice ribe, citao na wiki da najvece nesto takvo kaj su ulovili je imalo prek tonu :D

Sam Fischer 03.03.2019. 21:15

Sad sam na ovom pustinjskom levelu i bogami je FPS zaronio fino ispod 60...

Spominjali ste gore nakakav fix u user configu? Ili mi ne gine spuštanje detalja...

Brko 03.03.2019. 22:49

Ako imaš posuđenu iz videoteke, ne znam koliko moš utjecat na to sa config editom. Sa epica je dobilo patch za framedrop na otvorenim prostorima.
Sve sam spustio na onaj korak manje od Extreme i 60FPS lock imam bez da grafa uopće boosta. Razlika u kvaliteti slike meni nevidljiva.

Sent from Usreo Mobara

IHrvojeI 06.03.2019. 08:16

Hm, demoni su malo njanjavi? Tek jučer sam prvog sreo kad išao po igračku i sredio sam ga u roku keks i to na Ranger hardcore. A izbjegavao sam taj quest upravo zbog demona i jer mi fali svega... Računao sam, bit će opak fajt a kad ono mali makijato...
Fenomenalna je igra, atmosfera i vremenski uvjeti odlični. Jučer dok sam se gegao do tog demona polako se počela stvarati nekakva oluja i onda taman pred hangar me uhvati - nenadjebiv filing!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:53.