PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Provale informatičkih dućana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8845)

newalss 19.02.2007. 11:18

]
Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 650055)
Hgspot.
Kad sam kupovao tipkalo kod njih gurnuo PBZ maestro, čoek mi reče "Ako ti nije teško odi do bankomata pa dobiješ popust, bolje da si za razliku burek kupiš.". :)

Citiraj:

Autor Sky (Post 650059)
Nešto si opako pobrkao.

http://www.hgspot.hr/krediti.aspx

Napravište čovjeka ludim...ma pobrkali su nešto u HG spotu. Ista stvar se meni desila prije neka 3 mjeseca.
Još znam tipa koji radi tamo i savjetovao mi da odem do bankomata. Vjerovatno je takva zapovjed sa vrha.

WraGG 19.02.2007. 11:34

Citiraj:

Autor vinja (Post 650659)
filia de putani de malliorca!
ostario vise... u pravu si, idem editirati

Eh, Finel...
Sjecam se da sam svoj prvi Pentium (iako sam kasnije skontao da je u stvari bio AMD K5 iako sam izricito trazio Intela) kupio kod njih. Imali su nekog sugavog servisera koji nije znao izvaditi EDO ram iz utora, pa sam mu ja sa svojih 16 godina i nula znanja o hardveru tada, pomagao da izvadi rame : bonker2

Hamm 19.02.2007. 14:24

Citiraj:

Autor 4444josip4444 (Post 650662)
Nije isto plaća li se maestrom ili kešom, maestro sebi uzima proviziju !!!!

a mene bi to kao trajnog kupca trebalo zanimati??

to je gotovinska kartica i oni ce se prema njoj odnositi kao prema kešu...ili : bonker2

flajpan 19.02.2007. 16:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 650840)
a mene bi to kao trajnog kupca trebalo zanimati??

to je gotovinska kartica i oni ce se prema njoj odnositi kao prema kešu...ili : bonker2

To isto vrijedi sa Visu Electron? - zar ne?

@sky: Samo jedno pitanje - kad placam gore spomenutom karticom u nekim trgovinama me traze pin, a u nekima da potpisem racun - u cemu je razlika?

Amdejac 19.02.2007. 20:51

@Sky
Mali ispravak.
Sa Maestrom od Zagrebačke uvijek upisujem PIN i skida se odmah s računa i ništa se ne potpisuje.
Ali prije nekih 2 mjeseca sam u Španskom u jednom malom dučanćiću palčao Maestrom i bilo mi je čudno što ne traže PIN.
Normalno provuku karticu i traže potpis kao da se plača Masterom.
Zato nikakd ne reci nikad iako mi je to malo čudno jer bez PINa se nebi smjelo skinuti s računa a skinulo se.

Sky 19.02.2007. 21:10

Gle, ne znam kako su to uspjeli, ali oni bez PINa ne mogu imati uvid u stanje tvog računa jer je uz zapis na magnetskoj traci tvori jedan dio koda kojim se pristupa računu, bar je tako tu gdje ja radim.

Jel ti došao dotični račun na naplatu?

Amdejac 19.02.2007. 21:24

Nije bio Zagrebački nego RBA Visa Electron. Znači samo dizanje s bankomata, korištenje u banci i kupovina sa direktnim skidanjem sa računa.
Baš sam išao pogledati:
Datum valute: 19.10.2006 Datum knjiženja: 21.10.2006 29.00 POS HR JEDAN DUĆAN DOO 29.00 HRK
Datum valute: 20.10.2006 Datum knjiženja: 24.10.2006 25.84 POS HR JEDAN DUĆAN DOO 25.84 HRK

Znači proknjiženo je uredno, ali bez unosa pina.
Vjerojatno nije skidano odmah s računa nego kao da sam koristio Master ili sl.
Da li je to normalno neznam.

CatKiller 19.02.2007. 21:27

Za elektronku ne treba pin!

Hamm 19.02.2007. 21:30

gle mene za mastercard u pivnici medvedgrad nikad ne pitaju za pin :D :D

s maestrom jos tamo nisam probao :D ali budem :D

Amdejac 19.02.2007. 21:36

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 651324)
Za elektronku ne treba pin!

Ne kužim. Uvijek me traže PIN za RBA Visa Electron isto kao i za ZGB Maestro. : stoopid

Sky 19.02.2007. 21:36

Time out. Nemojte mi brkati Master (charge/kreditna) sa Maestrom (debitna) i Visa Electronom (debitna, ali ju ne koristim i ne znam da li postoje neke specifičnosti - očito postoje).

Hamm 19.02.2007. 21:49

znam da nisu iste..ali recimo..u linksu me za master traze pin a u pivnici medvedgrad ne..to mi je malo cudno..mislim da links ima pos od ZABE a medo..e da ga hebes ne sjecam se :(

Sky 19.02.2007. 21:53

Na Master te traže PIN?! Jesi ziher?

I da, Links ima POS od ZABA-e.

^SuperUnknown^ 19.02.2007. 21:53

Mene za VISA-u Electron nitko nikad nigdje nije trazio PIN, dok za PBZ Maestro uvijek.

Hamm 19.02.2007. 21:55

Citiraj:

Autor Sky (Post 651355)
Na Master te traže PIN?! Jesi ziher?

I da, Links ima POS od ZABA-e.

mislim da cu ovih dana u links pa cu provuci master..iako sam dosta siguran jer ga tada nisam znao napamet..pa mi je bilo malo bed sjetiti se :D

Sky 19.02.2007. 21:55

Za PBZ Maestro će te UVIJEK i tražiti PIN. ;)

Mr.Ex.President 19.02.2007. 22:17

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 651356)
Mene za VISA-u Electron nitko nikad nigdje nije trazio PIN, dok za PBZ Maestro uvijek.

Znači da ti to netko ukrade bi je maga ispeglat koliko god oće ako je ne prijaviš odma ?

Ja iman ZABA maestro i jednom san kupova u Linksa. Sve bez problema, tražili pin,..
Uz nju iman i VISA Electron deviznu... nju nisan nigdi koristija. Neman pojma koja je šema s njon:D

BTW A da netko od modova ovu raspravu koja se ovdje stvorila prebaci negdje. Brisat bi bilo glupo, a da stoji ovako je isto glupo :)

Sky 19.02.2007. 22:22

Slažem se 100%, ovo je otišlo u totalni OT, a opet, nekome može uštedjeti živaca. Ajmo modovi! :)

FERRYS 19.02.2007. 22:38

Citiraj:

Autor Sky (Post 651391)
Slažem se 100%, ovo je otišlo u totalni OT, a opet, nekome može uštedjeti živaca. Ajmo modovi! :)

Sky ajd ak ti nije problem napravi jedan vodic kroz te kartice, mislim meni je to do nekidan sve bilo samo "kartica za bankomat" a sad vidim da tog ima malo vise i da ima podosta razlike medju njima. (nisam se s time opce zamaral jer mi jos ne trebaju)

Sky 19.02.2007. 22:44

Čuj, ne znam koliko ljudi zanima na informatičkom forumu čitati o karticama, ali ako vas zanima, nema frke, skemijat ću nešto. ;)

Mr.Ex.President 19.02.2007. 22:46

Citiraj:

Autor Sky (Post 651425)
Čuj, ne znam koliko ljudi zanima na informatičkom forumu čitati o karticama, ali ako vas zanima, nema frke, skemijat ću nešto. ;)

A vidiš koji je interes:D 2 strane se napisalo u manje od 24 sata:D

Mikeyy 19.02.2007. 23:20

Samo napravi, nek ima na jednom mjestu da znamo. I de iskopaj kako je za Visu Electron, PIN ili ne. :)

Sky 19.02.2007. 23:30

Plaćanje Visa Electron Chip karticom na prodajnom mjestu ili isplata gotovine na isplatnom mjestu:

* potražite oznaku Visa Electron kartice,
* na EFT POS uređajima koji podržavaju chip tehnologiju identificirate se PIN-om, dok se na ostalim uređajima identificirate potpisom na potvrdi transakcije,
* Vaš devizni račun bit će odmah terećen u protuvrijednosti izabrane valute kartice.

Isus 19.02.2007. 23:30

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 651356)

Jasno da neće jer Visa electron funkcionira bez pina ali zato moraš potpisati, kao identifikaciju i potvrdu.

Maestro funkcionira s pinom ali bez potpisa u njenom slučaju pin zamjenjuje potpis.

Sve kreditne kartice funkcionirjau bez pina u dućanu.

Ozy 20.02.2007. 01:22

Evo za Vemil...konkretno ima se robe,a svaki put kad trebam nešto u RI moram čekat da dođe iz ZG-a...

Zovem danas Vemil - Rijeka,pa od ujutro jedno 15-ak puta,i nitko da se javi. Popizdim,zovem ih u ZG,pitam dali imaju ovih Kigmax 1Gb 667 na lageru u Rijeci,ako mi može provjerit...on kao nešto tip-tip 2-3 sekunde i kaže ima ih...
Ja reko ajd dobro,ima ih,neću sad ispitivat gluposti poput koliko komada... I ja odem dolje,kad oni imaju samo jedan modul : stoopid A špreha da se nisu javljali u subotu kad sam zvao,a nisam išo' kroz grad zbog blokada,je bila da su imali inventuru neku...i sad oni inventuru u subotu,ja zovem i danas od jutra,nitko se ne javlja,a špreha u ZG da imaju tih modula - pa odakle ako je već subotu bila inventura i ustanovilo se kako i kad sam došao - da ih nema...ko' tu koga je**;lud zbunjenoga... : bonker :

Zaramoth 20.02.2007. 02:36

Oukej, ne mogu a da se ne nadovezhem na Ozy-ev post po pitanju Ve-Mila, Rijeka, i njihovog kontakt telefona.
Eto, i meni se u vishe navrata dogodilo da sam ih pokushao dobiti na telefon, raspitati se o stanju na lageru tog i tog artikla, ili provjeriti u kojoj je fazi reklamacija (konkretno - mp3 playera), i - pa PS MTR, njih je NEMOGUCHE dobiti na taj phucking telefon!!! :grrr:
Npr...jednom prilikom sam ih nazivao cca 10-ak puta u toku dana, u intervalima od pola sata izmedju svakog poziva i - nishta!!
Ili je linija zauzeta, ili zvoni, zvoni....dok automatski ne prestane, ili pak uopche - ne zvoni!!
Sve bi bilo oukej da se to dogodilo - jednom. Ajd, razumio bih, ljudi su taj dan imali posla preko glave pa nisu stigli javiti se. Ali NE! To se dogadja bash svaki put kad ih pokusham dobiti na telefon, i tako...mjesecima.
I sada se chovjek mora zapitati: koja je j***na korist od takvog njihovog telefona???

denied 21.02.2007. 11:11

Ja sam inače morao ići u poslovnicu da dignem lovu jer u dućanu gdje sam kupovao zvučnike za kućno kino smatraju Visu electron kao karticu a ne kao gotovinu (baš sam naglasio da je debitna - electron - a on meni naglasio da preko nje neće biti popusta...) : stoopid

JuVe 21.02.2007. 16:50

Citiraj:

Autor denied (Post 652804)
Ja sam inače morao ići u poslovnicu da dignem lovu jer u dućanu gdje sam kupovao zvučnike za kućno kino smatraju Visu electron kao karticu a ne kao gotovinu (baš sam naglasio da je debitna - electron - a on meni naglasio da preko nje neće biti popusta...) : stoopid

Bespredmetno vam je raspravljat koja je kartica debitna koja nije, i koja se tretira kao gotovina. Ja sam 90% siguran da se te kartice ne priznaju kao gotovina jer je onu "pravu" gotovinu puno jednostavnije na ovaj ili onaj način "zamračit", ne proknjižit, itd.
Podržavam Sky-evu inicijativu da se ti slučajevi zabilježe i prijave. : bonker2

Nammoth 21.02.2007. 17:18

Podrzavam guide o karticama! Mozda ne bi bilo lose dodati u njega i koje se kartice mogu koristiti za placanje internetom i kako doci do odredjene kartice (odnosno koji su uvjeti za dobivanje odredjene kartice npr. master ili vise electron). Gogo Sky!

Ozy 22.02.2007. 23:57

Evo par rječi o Vemilu,HG Spotu i začudo,Linksu,što me rastužuje... :(

Dakle vidim C2D E4300 svuda skoro oko 1200kn...diskont 24 recimo;onda 1230-ak kn je u PC Borg-u i Nitelu recimo;dok je u 3 gorenavedene trgovine "dosta" skuplji... : bonker2

E sad,svi su boxani,i svuda je isti taj E4300,a sad zaštoje u HG Spotu i Vemilu po 1330kn odnosno u Linksu 1300kn,a do pred dan-dva bilo je i kod njih 1325kn... : bonker : Pa koliko oni sebi maržu uzimaju i zašto su kod njih toliko skuplji ti E4300... : stoopid Ajd za ove,ali Links!...koji je stvarno dobra trgovina me pomalo razočarao ovakvim "držanjem" cijene za isti...stvarno to nije ok,naročito za pc-shop poput njih... : bonker2

Mojih ne 2,neg 50 centa...jer je kod njih eto,skuplje...! : hitthewa

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:15.