![]() |
A da ištekaš sve osim VGA kartice i vidiš dal će se onda resetirati? Dakle ostaviš na ploči samo CPU i RAM i VGA ubodenu.
|
probao samo tako i isto neće,,, kolko sam uspio saznati ne valja bios chip na ploči, pa me zanima dal netko zna dal se može nabaviti novi?
a i vidim da memorija koju koristim nije podržana, imam transcend jm800qlu-2g memoriju 2x2gb |
Probaj sa drugim RAM pločicama. Što se tiče BIOS chipa, možeš ga kupiti na ebayu (tako sam ja radio). Dodje sa flešovanom poslednjom verzijom BIOS-a.
Ako ne kupuješ preko ebaya onda možeš potražiti po servisima ima li negdje baš taj BIOS chip (taj model) pa ga skini i odnesi nekome ko ima programator da ti nabaci verziju za tvoju ploču na njega. |
bok ljudi
imam neku MB gigabyte ds3p p35 imam 2x1 gb kingmax 6400 ddr2 rama koji radi u dual čenelu :d e sad me zanima dali mogu kupiti za drjuga dva slota 2x2gb 6400 pločice ili moraju biti 2x1 gb 6400 isto kao i u prva dva slota? hvala :D |
mozes uzet 2x2gb, takodjer ce radit u dual channelu
|
Citiraj:
BTW 10x na brzom odgovoru :D |
Pa nemoras, ali 32bitni windowsi vide max 3,25 GB rama, tako da ce ostatak onda bit neiskoristen... sa 64bit vidis svih 6...
|
puno hvala!
|
Kompatibilnost trenutne ram memorije
Pripremam se za prelazak na Windows 7 X64.
Posjedujem stariju Gigabyte GA-P35-DQ6 i 2 GB Kingmax 800Mhz DDR2 ram. Nadogradio bih max. ram do 8GB koliko ploča dopušta. Pročitao sam ovaj thread, skinuo .pdf kompatibilne memorije za ovu ploču sa Gigabyte stranice i Googlao ali nisam našao odgovor. Izvadio bih ovaj stari ram i stavio novi, ali ne znam koji ¨trenutni¨ ram je kompatibilan za ovu ploču kod domaćih dućana. Kupovao bih kod linksa,adm-a i sličnih popularnih dućana. Razlog svega: Rad na nekoliko virtualnih mašina. Najčešći OS-evi. Par W7, Par Win Xp, Par Servera 2003 i 2008, par Linuxa. Hvala na odgovoru.:chears: |
Citiraj:
|
Ekipo, zastario sam već po pitanju hardvera no evidentno sam u banani po pitanju memorije jer ne mogu normalno raditi u after effectsima a da barem 20-tak puta sve ne stane, zbrejka...no, da ne duljim.
Ploča je iz siga - P31-DS3L,odlično me služi, no mislim da je vrijeme za ponešto giga memorije. Dakle, sada sam u dual channel modu (1. i 3. utor) i to po 1GB kingmax ddr2 800mhz. Windows 7 je u pitanju, 32 bita na kojima namjeravam ostati. Moja pitanja su: 1. Da li s 3 modula 2 još uvijek mogu raditi u dual channelu ili sada trebam 4 komada? 2. Koja je prednost ili nedostatak 2x2GB u odnosu na 4x1GB? Po nekoj logici bi 4 modula trebala trošit više i zagrijavat se više od dva ili? Sad je na meni da odlučim oću li ići na 3GB i eventualno (ovisi o odgovoru na 1. pitanje :D) riskirati dual channel ili ići na 4GB u dual channelu i izgubit nešto kapaciteta na 32 bita. Opcije koje si mogu priuštiti: 1x1GB, 2x1GB ili 1x2GB. |
Trebao bi moci namjestiti triple channel mode....a neznam zasto bas mora bit dual channel?
|
Iskreno da ti kažem, nikad se nisam ni interesirao čemu zapravo služi i koje su prednosti dual channela naspram single channelu...:stoopid:
|
Google is your friend! ;)
|
...a i tvoj isto, xTreme:fiju:
Citiraj:
Citiraj:
|
:D
Dobro,al zasto bi uopce morao imat dual/triple channel mode ako moze radit normalno i u single channel modu... |
Eto da malo prokomentiram svoju EP35-DS3, nek se nađe.
Eto, mojih 50lipa :chears: |
Imam Gigabyte g31-ds3l, pa me zanima da li na nju mogu staviti xeon 3220, iako nema podršku na stranici, ali vidim da je sve isto kao na q6600?
|
koju ploču za OC Q9650
Tri ploče na izbor:
EP45-DS3R ep35 ds3p P35-DS3 Sve tri su podjednake cijene. Bez obzira na razliku u opremi, koju da kupim za ocanje Q9650? Cilj je 3,8 - 4,0 GHz. Revizija proca SLBBW. |
ovu prvu svakako.
|
nabavio Gigabyte p35-DS3R nakon sto mi je krepala DFI x38 T2RB i ono...wow
Q9300 kuca iz prve na 3.2 sa 1.25v, rami kingston 667 na 2.1V prolaze memtest 4x na 427 fsb i 4-5-5-15 latencijama, jedino mi se spigao cooler pa ne sjeda najbolje, vratio stock hladnjak i spustio na 3.0 i 1.185v... super ploca za 250 kn polovnjak, p35 chipset se toliko bolje clocka od ovog DFI x38 koji nije mogao preko 405 fsb nikako.. ubacujem xeona L5460 i synthe mugen 2 u ovo definitivno... pa opa na 4.0 :) |
P35 i pogotovo P45 su za OC FSBa daleko bolji od X38 i X48 čipseta bez obzira o kojem proizvođaču ploča se radi. Ok, govorimo i o malo boljim modelima, ne sad nekim SE, L i ostalom okljaštrenom serijalu...
L5460 ili X5460? |
Citiraj:
mjenjam platformu uskoro pa nek potraje 6 mjeseci, ja happy :) |
X5460 je TV u boji za Q9300 ;)
|
znaci isplati se ta promjena, bili su me popljuvali geekovi zato sto kao nema smisla sa quada na xeona, pa mi preporucuju 1150 pentijume -.-
|
Ako nisi pri lovi, upgrade sa Q9300 na xeona se isplati. Za G pentiuma treba malo više para.
|
Plan je na ljeto uzet i5 4670k i kakvu Z plocu, ispod toga mi se ne cini dostojan upgarade u odnosu na ovo, 775 socket je zastario i nanizale se generacije iza njega, ali isto tako je cinjeninca sto se gaminga tice, na mojoj plazmi 720p i sa GTX 280 clockanom sve lijepo pici na ultra, tako da razlike bar sto se gaminga tice izmedju 50 i 80 fps nema, ili je bar ja ne vidim
eh da se vratim na temu i gigabyte p35, malo mi cudne voltaze baca cpu-z na njoj...stavio sam sad q9300 u biosu na 1.195v al cpu-z ludi i pokazuje puno manje...eist i C1e su disable. jel znas cemu sluzi ona prva opcija u MIT graphics robust nesto....auto fast i turbo ja mislim? jel to za čeprkat ili za ostavit na auto? |
Dok sam imao P35DS4 i P35DS3L, nisam se nikad sa tim stvarima zamarao. Ili auto ili disable. Nisam nikad drndao sa tim postavkama.
|
GIGABYTE GA-P35-DS3L (nadogradnja hardware-a)
imam tu matičnu ploču več jako dugo i htio bi si malo nadograditi sa novim procesorom i grafičkom karticom :fiju:,zanima me dal na tu matičnu paše ovaj procesor? https://www.hgshop.hr/proizvod/proce...et-1150/204423 i ova grafička? https://www.hgshop.hr/proizvod/grafi...profile/209697 :fiju:
|
Ta matična je 775 socket, ona ne podržava niti jedan novi procesor.
https://www.gigabyte.com/Motherboard...20#support-cpu Koji procesor sada imaš? jedina opcija ti je polovni quad za 100-200 kuna ako želiš nadogradnju. Grafička bi trebala raditi bez problema, ali ti je ta grafička neisplativa pored RX550, tih 4GB ti ne bude ništa donijelo na brzini. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:58. |