![]() |
Kupio bih jedan USB stick koji je na Ebay-u 40$ a na Amazon.de 47€.
Razlika je 80kn pa bih ga naručio iz Kine ali me brine da li bi mi naši opalili carinu pošto prelazi 200kn? Ne znam da li bi gledali vrijednost kad vide da je to samo stick ili sad za sve provjeravaju? Kad bi mi i carinili koliko bih još morao platiti? |
Ak imaš sreće neće otvarat, ak otvore mogu te tražit (i budu) račun.
Plaćaš u ovom slučaju samo PDV. |
Znači ako provjere platim još 25% (67kn) + ponovno onu njihovu poštarinu.
To bi onda bilo otprilike kao na Amazonu a ako bude sreče ništa ne platim. Onda bolje naručiti iz Kine pa APP :D Hvala na odgovoru. |
Kupio sam jedan predmet na aliexpressu za 185 kn. Da li cu morati placati carinu i pdv za to?
Hvala! |
Ne,do cca 30$ se ne plača carina.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
22$ je granica |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam sa aliexpressa prije 2mj uzeo proc za 32$ i nista dodatno platio nisam, stiglo normalno tj. donjeo postar kuci. Na paketicu pise vrijednost 30$. Mislim da te sitne stvari kao stickovi, procesori i slicno ne gledaju toliko ili ne gledaju uopce...
|
ja od kineza nebi kupovao USB stik..
kupi doma stik i bok ne cuclaj za 100 kn sandisk neki usb 3.0 32GB i bok |
jel zna neko sta se dogada oko carine ako sam dobio grafu na nagradnoj igri ?(vrijednost 411$ /390x nitro)A najvjerojatnije salju iz USA iako cekam odgovor na pitanje dali mogu to oni meni poslat od nekog EU vendora/ducana ..
|
Placas PDV na vrijedost 411$ plus troskovi od cca 50 kuna za obradu predmeta.Ako dolazi iz EU ducana oslobodjen si davanja.
|
Dobih poziv od pošte da dostavim neki dokument o vrijednosti pošiljke jer pošiljatelj iz Kine očito nije priložio račun.
Dostavio sam mailom potvrdu o Paypal transakciji pa me sad znanima sljedeće: S obzirom da je vrijednost pošiljke manja od 22 € hoću li morati podmiriti još neke dodatne troškove ? |
Citiraj:
|
Dobio sam po prvi put poziv od carine za android box, koji sam platio 26$, zanima me sta im trebam dostavit i koji je najbrzi postupak da mi ocarine predmet i da ga dobijem?
|
S Gearbeasta?
Ispiši kao pdf detalje narudžbe i dostavi im. |
Ok, jel im se moze osobno dostaviti to u branimirovu i odmah paket preuzet il ga oni salju na adresu?
|
Posalji im na email adresu od tog tv box-a racun i to'e to. Kroz par dana dolazi ti na adresu.
|
Neci ici tako..moras dostaviti mailom ili faxom.Pise ti na onom papiru sto si dobio.
|
Pise da se moze i mailom i faksom a i osobno odnjeti u Branimirovu, ako im odnesem i platim dobijem odmah paket?
|
Citiraj:
Znači očekuješ da ti to državni uhljebi riješe samo tako? :lol2: |
Citiraj:
|
Lupili mi 100 kn carine na vrijednost od 180 kn
|
Valjda PDV i troskove obrade, a ne carine?
|
Nemam pojma,nisam ja bio doma, tako da vjerojatno, veceras cu tek dobit paket.
|
Ja sam narucio posiljku sa aliexpressa u vrijednosti od 36$, dosao mi papir od carine i ja sam poslao.
Danas je dosao paket i morao sam jos platiti 117kn. Na papiru od carine pise 61.67kn, jel zna netko sto je ovo ostalo, gdje je otislo jos 60-tak kn? |
55kn je usluga slanja preporučenog pisma do tebe, obrada pošiljke i carinjenje.
Uvijek dodaj +55kn na pdv. |
55? Koji govnari, bilo je 33 do nedavno... pa propali sutra dabogda i privatizirali se.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27. |