![]() |
Citiraj:
ok, recimo da postavim drivere pri instalaciji za sve osim za graficku,hoces reci da cu ipak uci u gui,iako nisam odabrao kext za graficku, gdje da udjem u cmd..da ih ubacim rucno,i kako da ih uopce prekopiram ako sam na jfs-u instalirao mac os x... |
GUI bi ti se trebao dici bez obzira instalirao ti kext-ove za grafulju ili ne, dakle trebao bi dobiti 1024x768 u software renderingu, koji izgleda isto ali ne radi Quartz compositor (koji sluzi renderiranju sucelja u realnom vremenu sa svim onim fancy efektima).
|
Citiraj:
|
Daj navedi cijelu konfu i distru za pocetak...
|
Citiraj:
Nema cmd-a, nisu ovo windoze :D Ručno se instalira iz Terminala, ali nemoj se s tim zafrkavati. OSX86TOOLS će sve instalacije drivera odraditi bez problema i bez brige za tebe. Ne kužim ovo s prekopiravanjem? Skinis neta driver za grafu, stavi ga na stick i onda ga prebaciš u OSX i instaliraš s OSX86Tools. S tim istim programom si onda uključiš Quartz Extreme koji ti je gore spomenuo SU, jer po defaultu dolazi disejblan. U spotlight (tražilica - gore desno) upiši kext helper i on će ti ga naći. S njim onda instaliraš kextove. Mada bih ja na tvom mjestu iz windowsa skinuo najnoviji OSX86Tools i s njim radio instalacije, dosta je bolji. Što se mrežne tiče, tu ćeš morat eksperimentirati. imaš na insanelymacu 2 topica o nforce lan driverima pa malo prouči: http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=12933 http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=125569 Meni trenutno radi nForceLAN_0.62.3.kext iz drugog topica |
Ekipa sa dualbootom. MOže boot ići i preko Maca. Jednostavno je. Ako se OSX instalira iza XP/VISTE/SERVER i sl., njego boot prepoznaje particije. Nakon odabira nonHFS particije kreće normalno Vistin/Serverov bootloader, za XP neznam jer ga ne koristim godinam :D
EasyBCD 1.6 Dual Boot Vista Mac OSX - Tutorial, Install on two Hard Disk (so easy) |
evo zamoljavam nekog da mi postavi drivere za grafičku ati radeon 9600 i audio drivere za realteak ac'97 ako je moguće, za Mac/Leo4all v4 ..pokušao sam tražit preko google-a, no nije mi izbacivao neke konkretne drivere za tu verziju mac-a, tražio sam i na forum.insanelymac.com, također nisam ništa našao, pa bi vas zamolio ako možete postavit i ak nije problem ;)
|
Citiraj:
distra je leo4all v4, konfa je,,, x2 3600+,320Gb st hdd,ati x700 128Mb saphire,grafa,dfi nf4 ultraII -m2 MBO, 931bw samsung. |
Citiraj:
|
Citiraj:
lan proradio od prve:) ali mi treba vpn client,zbog metrocarneta. molio bih kext za x700,koji radi..:) 2 mi nerade. |
Za nForce LAN masovno vidim da ljudima radi sa forcedeth kextovima koji bi trebali biti sastavni dio Leo4All-a, pa probaj s tim...
|
Citiraj:
što se grafe tiče, insanelymac ti je glavni izvor informacija. ne znam da li ima working kext za tvoju grafu, ali ako ga ima tamo ćeš ga naći :) |
|
Dopizdilo mi i instalirao na C: . Radilo mi je super i sam os ljepo izgleda najebao sam se dok nisam našao @ . :)
Šteta je to imati na disku sa windowsima i da kada sa htio podesiti internet tražio me telefonski broj koji ja očito neznam. Sve u svemu kada bude love još jedan 250 gb disk za osx isplatilo se. |
Citiraj:
kako se samo toga nisam sjetio, mislim jesam ,ali nisam isao na njihov site;) Nego kako se deinstalira program *.pkg ovdje..? I kako da nadjem et u ovom prokletom os-u osim da idem pod special caracter;) javljam se iy mac-a i upravo radim update na 10.5.5. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se majmuna tiče, koji layout imaš? Meni radi Alt+v. Citiraj:
Inače, u opticaju je novi iAtkos 10.5.5. za Intele :) Ima vrlo zanimljivih stvari. Koga zanima neka svrati do zaljeva :) Da li netko prati voodoo kernel project? Ja sam jučer nabacio RC verziju na svoj AMD, sve izgleda radi ok. Čak i sleep radi bolje nego inače. Zapravo radi a prije nije :D, samo kaj mi neke aplikacije zaštekaju kad ga probudim... Još kad u finalnoj verziji stave opcode patcher... :) |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: evo citam malo, ovo mi je zanimljivo: Citiraj:
|
Citiraj:
|
7300GT je OK i jeftin izbor, no mislim da ih nema bas za kupiti vise. Uglavnom rade odlicno sa zadnjim NVinstallerom, a uvijek mozes odabrati i 8600GT/8800GT/HD3870 i slicne s kojima nema problema.
|
Citiraj:
iAtkos pratim jer je to jedina distra koju sam uspješno instalirao na svoj laptop (HP6820s). Sve radi osim par nevažnih sitnica i wirelessa. |
Fora, mada meni ne pada na pamet sad jedno duze vrijeme nikakve instalacije mjenjati, sve mi radi tip-top, OS je sa zadnjim apdejtima. Pozajebavat cu se doduse malo sa drugim strojem da nakrcam i na njega OS X, a tu budem bas probal taj novi iAtkos da vidim kak dela :)
|
Evo malo OT-a. Simpsoni se sprdaju s Appleom :D
http://www.engadget.com/2008/12/01/t...mocks-m-apple/ |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nego da li netko zna hoće mi li u VMWareu radit PCI kartica, iako je nativno OSX ne podržaje? I koliko je zahvalno maknuti Windows i samo držati Parallels/VMWare za igre? |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Za igre virtualizacija i nije baš zahvalna, jes da novi Parallels i VMWare Fusion podržavaju 3d akceleraciju, starije igre će raditri ok, ali nove baš i ne. Možeš podesit da većinu resursa OSX dodijeli za virtualizaciju (igru), ali moraš imati zvijerski komp, i namučit se s podešavanjem a opet ti neće sve raditi i nećeš sigurno imati jednake performanse. |
Moze li netko napisati, na kojem laptopu ama bas sve radi sa odredjenim distribucijama,ako ste me razumijeli.
Kupujem jedan, pa da nemasim;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:47. |