![]() |
Citiraj:
Da možda ne misliš na sandy bridge? To već je moguće u tih par "ipc whore" igara Šema kod digital foundry je što su oni dobivali 20%, a u far cry i preko u igrama koje uopće nisu ipc whore, a i da jesu razlika bi bila 5% +/- Naravno niti jedan drugi test i recenzija nije imao vidljive razlike, što sam linkao par stranica iza. Imali su i iznimno nelogičan test sa skylake i 6 i 8 core na 2011-v3 Naravno tko kupuje novo u ovome trenutku da ima smisla gledati skyake, ali ne razumijem potenciranje da je razlika između dotičnih znatna. Ako netko traži opravdanja za upgrade sa haswella to je njegova stvar, ako treba nacrtat ću ja u paintu grafove gayming benčmarka ako nekoga veseli. Biče mnogo jači |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Ma to sigurno neki 2600K user koji ne želi upgrade pa sad laže napaćeni narod.
|
Jedino kaj sam videl je da mali naklokani 750 ili ak neki ima 760 jos uvek cuda rade i nisu realan bottleneck za gtx 970, a ekipa koja ih je uspoređivala sa fx6300 treba bit stavljena na prijeki sud :-)
Sent from my D5803 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Igra je bottleneck
|
Citiraj:
|
Za Armu 3 i wot ne poatoji cpu sa dovoljno single core snage u univezumu pa niau niti mjerilo icega...
Citiraj:
Citiraj:
Igra nije dobro optimizirana ili nije mjerilo za taj cpu ili što ? Trenutno je baš igram i sve je ok ! :D |
Citiraj:
ne mislim ni na jednu igru konkretno, nego sve zajedno.. previše je loših igara na tržištu, pa se onda ljudima pune uši raznim glupostima.. pogotovo sa raznih "sajtova" koji prave sulude recenzije.. i sam sam gejmer.. bar bio, godine su tu već polako (u zadnje vrijeme samo trolam u doti 2).. i zanimljivo mi je kako dosta ljudi koji su mojih godina razmišljaju, daj samo vizualne đinđe minđe i kupuj preskupi hardver za kojeg radiš cijeli mjesec da bi ga uzeo, proklinješ sve moguće bogove u univerzumu kako igra ne radi na very high turbo extra detaljima, a nitko ne spominje proklete programere (čitaj njihove nadređene) jer bitno je danas pokupit lovu na poluproizvodima od igara (bokte mazo, pa ja fallout 4 ne mogu igrat na low detaljima sa svim glupostima isključenima na svojoj gtx560ti) edit: sjetite se watch dogsa, evo i fallout 4.. koliko vas je napravilo preorder?? buahahha :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije uvijek problem u hardveru, nekad i developeri moraju svoj dio posla odraditi. Zato i igra može biti bottleneck |
Upravo tako, neko se sjeti sklepati neki poluproizvod a ti daj 2000+ ojra da se može vrtiti prihvatljivo. Ili Bethesda, koristiti engine iz prošlog stoljeća, jer jadničci kao ne zaradjuju dovoljno za kvalitetan engine nego prekrpavaju/recikliraju iz igre u igru.
Mogu samo Mamića citirati "nabijem.........................." :) Kad eliminiraš takve poluproizvode, konfa od 600-700 ojra vrti sve ostalo bez ikakvog beda. |
Citiraj:
on topic: koliko je jaka hd530 u i3 6100? u rangu koje je grafe? |
Citiraj:
|
@Glavas_ZG
Wut? :roller: Negdje između HD 6570 i 6670 DDR3... |
Citiraj:
EA sa svojim Frosbitom izgleda ko znanstvena fantastika za ove :care: a hd530 http://wccftech.com/amd-athlon-a10-roundup/4/ |
Malo sam srčo, ali nisam uspio nać pa ako netko zna zašto svaka skylake konfa koju sam do sad upalio (bilo je riječ o Z170 pločama) se na početku upale pa nakon dve tri sekunde ugase, neke jednom neke po dvaput puta i tek onda se normalno bootaju. Zanima me da li to ploča kao napuni kondiće ili je to kao neki njen protection pa kad to odradi onda tek starta ?
|
ja nisam imao takvih slučajeva do sad. Imao sam nekoliko konfi skylake, većinom i3 ali sve su se normalno bootale. Asrock ploče i Kingston memorija.
|
Citiraj:
Ostale su isto tako nešto slično bile Z170 i mislim da je na svima bio super flower, da nije možda da super flower ima neku zaštitu il neš ? |
Moram priznati da jos do sada ni jedan takav slučaj nisam imo, od vulgaris do h110 do z170 maximus...
ja sam na Asus Z170, nemam taj problem.
|
Takvi simptomi su - barem prije - bili kada je nesto previse OC-ano, pa netje da radi, a iz treceg pokusaja BIOS koristi default postavke, te prodje.
|
Navodno samo ove finije ploče to rade, ali ne svaki put nego samo recimo kad iskopčaš struju iz napajanja na minutu-dve, ako je stalno spojen i na napajanje uključeno najnormalnije uvijek pali iz prve, čak ako mu ištekaš na 5 sekundi kabel i opet uštekaš i upališ odma će se upalit tako da mislim da je to neka vrsta zaštite da napuni kondiće pa tek onda pusti u pogon da li od matične il od napajanja neam pojma trebalo bi čekirat.
OC-an nije tako da to nije sigurno sve je na default i flešan je zadnji bios i clear cmos je napravljen. |
Citiraj:
Nešta nije ok u bios-u, može biti da se radi o ram-u. |
Citiraj:
|
Meni se to desi samo kada nestane struje ili ugasim napajanje na on/off switchu, upali se, ponovo ugasi i opet upali i onda je sve ok. Samo onda. Inače, normalno se pali.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:17. |