![]() |
To ti je na mjesečnoj razini 10 kn struje ako si "normal" user...
btw, na svom napajanju imam narihtan hybrid način rada, vent se pali preko 30% opterećenja, u 2 sata BF4 se nije upalio vent. Pogledaj pod moj comp. |
Citiraj:
E a daj sada kak treba, barem na 4.0ghz.:D (nekolicini dolazi dotični E5450 E0 pa me zanima kako diše, daj postaj temperature +OC.):beer: |
Evo postavljen big typhoon. Nisam nista clockao i temperatura u idle 19c u prime 30min 35c
EDIT: da zaboravio sam nadodat da sada sve jezgre od procesora imaju istu temperaturu razlika je od 1-2c dok je prije bila razlika po 8c |
Citiraj:
|
Citiraj:
3dmark 06 |
Citiraj:
mjerio sam sa CPUID HWMonitor,core temp=tjmax -15 i aida64 na svima isto pokazuje |
Dobro, ak je 10°C sobi, onda dobro pokazuje. Nekada ljudi napišu da im je proc 19°C u idlu ispod stock coolera, a u sobi 29°C :D
|
Citiraj:
|
Jel ima negdje neki pošteni test di se vidi kako se xeoni ponašaju u odnosu na novije i starije procesore?
|
Stigli adapteri maloprije, proc vrti Prime95 :D
prepoznat iz prve na gor opisanu shemu, svi kodovi zamjenjeni novijima. Stock cooler imam od Pentium D 805, kako je puno puta skidan stavljan oni plastični pinovi zmrdani malo i sad mi je jedan puko :P Bez obzira izgleda da hladnjak stoji dobro i evo pod primeom temperature core1 49 a ostale 41-42. Ovaj četvoroglavi E5430 se manje grije od pentim d đubreta :D dapače jako hladan proc Čim nabavimn grafu neku opalim neki test za usporedbu s glavnim kompom u kojoj je trenutno Haswell G3220 Xeon je bio cca 200kn a Haswell cca 460 pa eto najbolji primjer da vidimo dali se isplati mjenjat platformu.... |
Svi procesori s775 se griju manje od Pentium D procesora :D a pogotovo ovi 45nm Quad Xeoni E serije :)
|
Evo ne prelazi 52 stupnja (najtoplija jezgra, ostatak43-44) pod primeom,
ovo je stvarno iznad svih očekivanja bar za mene čak ploča drži cooler na 1600rpm nije ni glasno. Ovaj jači malo bakleni cooler izgleda skroz dovoljan, mozda i za neki umjereni OC, sad mi je baš krivo što sam smrdao tu nogicu moram proučit malo mogu li to zamjenit s nekog drugog :P |
Dajte izvrtite 3d mark 06 i cinebench da vidimo kakvi su macani. Il šta god vam padne pod ruku.. previše trkeljate, već 22. strana teme a niš konkretnog...
|
Citiraj:
Svaki Benčmark ima svoju temu, pa tamo (kome se da) neka okači svoje scoreove. Ovdje ipak neka ostane bez toga. |
Citiraj:
Kad ideš fleshati, odabereš "open" pa pod "files of type" > "all files" ako ga ne pokazuje kad biraš bios i to ti je to. Ako nešto ne valja program nebi trebao ni flashati. |
Ok, hvala na odgovoru..
Idem probat, a onda rezuckanje plastike:) |
od prilike koliko da vrtim prime da vidim jel stabilno sve?
|
Probaj testirat sa Intelburn testom, puno ti kraće traje, a odlično je kao mjerilo stabilnosti, staviš da ti napravi 10 pass-eva...istina xeone nisam nikad testirao sa ovim programom tako da treba probat...
Sa Primom barem 6 sati... |
Nakon 10 testova prosao sve normalno i eto rezultata od temp. Nekako to meni jos male temperature?
http://www.pohrani.com/t/n/11h/4YTa1WFn/untitled.jpg |
Citiraj:
spamara glupostima na većoj razini od žderonja, automobila, biciklizma, sporta :D mod brko mora nabiti odgovor na svaki novi post u ovoj i onoj drugoj temi...eh... da se njegova (a i lagana moja) spamara obriše, nebi bilo više od 10-13 stranica :D |
Jel ima neko adapter viška da mi posudi/proda dok moji ne dođu?
Stigao je x5450 pa ga je teško gledati kako čami na stolu :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije moja krivica što određeni useri moraju apdejtrati svaki korak koji su napravili, od kupnje procesora na eBayu, njegova dolaska, nabavke hladnjaka i postanja jedno te istih stvari u 4 teme. Citiraj:
|
nema potrebe da ja prijavljujem postove, vjerojatno to vec radi jedan kolega forumaš kojeg mi se neda staviti na ignore listu jer mi ga je zabavno čitati :D
|
Od pocetka kada sam odlucio staviti xeon pc je izgledao ovako
http://www.pohrani.com/t/2y/md/1n87tBwH/dasdas.jpg I ovo su bili dijelovi CPU:Intel® Core™2 Duo Processor E6320 (4M Cache, 1.86 GHz, 1066 MHz FSB) MBO:ASUS P5G-MX HDD: maxtor 250gb 7200rpm PSU: power supply 400w RAM: 2gb kingmax ddr2 667mhz GPU: 9500gt ddr3 512mb --------------------------------------------- Nakon ulaganja od 800kn pc izgleda ovako :D http://www.pohrani.com/t/3/FQ/C2HRc1...0128155500.jpg I sljedece komponente CPU: Intel® Xeon® E5430@3.2ghz+Big Typhoon MBO: GA-EP43-DS3 RAM: transcend 2x2gb+2x1gb=6gb CL6 800mhz HDD: HDD:250GB HITACHI VGA: SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 PSU:: CORSAIR CX series CX430 Yakobe to je preslo i neznam sada koji rezultat je pisao. I nisam stigao uslikat zato sam pokrenuo odmah istu sec da mi bude proc na 3.2 i da se vrati temperatura EDIT: i testirao 3dmark 16974 with AMD Radeon HD 7770(1x) and Intel Xeon E5430 |
Citiraj:
moj X5460 na 4.25 GHz je ispod 60*C, najhladnija 55, najtoplija 58-59. Ali uzevši u obzir da TT hladi, trebalo bi biti dobro, izlapiraj cu cooler i buš skinuo cca 5*C :beer: |
Jel bi ja na moju konfu dobio šta performansi kada bi išao na 5450 recimo??? ili je zanemarivo??
|
Manje više isti proc, 300Mhz lako OCaš
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/t/34/cr/2u5uq...eenshot-25.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:26. |