![]() |
Sad sam se pogubio malo; jel nije ta fora sa tim DRS-om dopuštena tek od 3. kruga?!
|
Jebalo ih takvo slipstrimanje... |
Citiraj:
Citiraj:
Meni je isto fora aerodinamika, di ne igra toliko ulogu lova za razvoj motora i ulja, nego čista znanost i kreativnost. Citiraj:
|
A i ti ga sad natrkelja do jaja, ocjenjivati što je veća znanost aerodinamika ili razvoj motora sa 18000 i više obrtaja... svašta :D
|
Citiraj:
|
Tebi nisu svi kod kuce. Razvoj motora nije znanost, pogotovo u motosportu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
šta nije cosworth i dalje najjači motor pa im svejedno nepomaže
ima i rbr puno,kao i ferrari slažem se da za f1 treba povećavat motore a ne smanjivat |
Koji bi bio smisao povećavanja motora? Šta je formula bila zabavna kada je od 20 bolida njih 10 završilo trku?
|
Radije onda gledam clio il polo kup na grobniku ak ce svi motori bit isti.
|
Citiraj:
|
Smanjivanjem obujma i cilindara,a uvodjenjem prednabijanja snaga se nebi trebala smanjivati niti ce bolidi sporije ici,jel tako Baja?To mi u garazi kod Druga Brke slozimo,samo neznamo aerodinamiku:D
|
Citiraj:
Taj v6 i Turbo me jako podsijecaju na Sennu i na najbolja F1 vremena. |
Snaga motora će ostati na istoj razini bez obzira na "manji" motor.
|
Ne mozes to sad znat. Do 2014 ima jos vremena a koliko vidim restrikcije idu vise prema efikasnoti, nego prema smanjivanju snage i bit ce prava znanost razvit turbo motor sa limitiranim dotokom goriva i maksimalnm snagom. Tek treba vidit koliko ce uspjet izvuc iz svega do 2014.
|
Sigurno će snaga motora biti slična sadašnjoj, možda neće biti ni 10% odstupanja gore ili dole. I to sam puno rekao.
Problem je limitiranje protoka goriva, a snage sigurno nema iz praznog zraka. Limitacija je i korištenje samo jednog turba. (Da li pište gdje da li smije biti s promjenjivom geometrijom il mora biti obični?) |
Ja se nebi slozio sa tim, tj. nisam bas siguran da ce snaga bit ista ili slicna. Turbo je cudovisna stvar koja jos nije ni razvijena kako spada i do 2014 ima jos vremena. Turbo motor je najbolji recept za veliku snagu i malu potrosnju. Nigdje ne pise ali mislim da sigurno nece bit obicni pogotvo ako im je cilj povecat efikasnot.
|
Citiraj:
Nekažem ja da turbo nije super stvar :D samo kažem da ipak neće biti bolida od 1000+ ks. |
Citiraj:
A šta se tiče formule, pa nebi oni to niti pomišljali da nije ovi zelenih ideja. |
Ima trubo svojih prednosti i mana, opce poznati su problemi s turbo rupom...
http://www.turbo-power.com/problems.html http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharger |
Citiraj:
|
Koliko sam skužio, vjerojatno će imati antilag sustav:
Citiraj:
BTW turbo rupa se može u potpunosti riješiti, ne samo donekle, sa sekvencijalnim turbopunjačima. |
Citiraj:
Pa promjenila su se vremena malo od F40, danas postoji promjenjiva geometrija, turbo na struju i ine modifikacije tako da će rupa biti svedena na minimum. EDIT: Swarm je bio brži |
Citiraj:
|
"The third FOTA Fans Forum took place today at McLaren’s Technology Centre in Woking, England"
Audio; FOTA Fans’ Forum, UK. Part 1: Team Principals FOTA Fans’ Forum, UK. Part 2: Engineers FOTA Fans’ Forum, UK. Part 2: Drivers Kratki video gore navedenoga; Video: Team principals on Free to Air TV and F1 going green Video: Leading F1 engineers discuss diffuser changes for Silverstone and F1 secrecy Video: Lewis Hamilton and Kamui Kobayashi talk overtaking with the fans Goodwood Festival of Speed |
Williams switch to Renault engines
Citiraj:
|
Kao što je več napisano snaga če biti limitirana tj. manje više identična današnjim motorima i trebali bi svi imati jednako konja.Nisam nigdje pročitao kakva če biti turbina, vjerojatno bude fikse geometrije. Mene najviše interesira kakav če to zvuk imati:)
|
S obzirom da će okretaji varirati od 10000-15000 o/min (čak smatram da sam naveo preveliki raspon) mislim da je suludo pričati o ikakvoj turbo rupi!
|
Citiraj:
jedino ako živiš u uvjerenju da se non-stop drži pun gas... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:48. |