![]() |
Igrao sam online igrice na lcdima od 2000+ godine s response timeom 20ms, vjerojatno i vise, i nisam nikakvu razliku nevidim u odnosu na ove nove fensi 2 ili 8 ms monitore, tako da, nek ti to bude zadnja, tj nikakva briga... Jedina razlika je u prikljucima i kvaliteti slike, tj nikad vise nista spajat na VGA, samo DVI ili u novije vrijeme na DP ili HDMI.. Sve je to isti kuki, sve je to digitalno...
|
Vrbaa''' pa jbmu misa jel citas postove..stavio sam ti link s reviewom pa malo prolistaj...al evo ti jos jednom za dell...
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm |
A jbg ako su ljudi rekli da HDMI ima ciscu sliku onda ima. A sad idem napunit svoj plazma TV plinom :)
|
Okej, hvala vam svima. Sutra idem da vidim je li Dell dobavljiv, prijatelj radi sa tim stvarima, jer nemam puno vremena da ja sam idem i trazim. Nadam se da ce biti dobar za igranje igara.. Hvala
|
Biti će sigurno. Potvrđujem iz prve ruke.
|
Citiraj:
Znam da sam dosadan, jer slabo znam oko monitora.. |
Citiraj:
Kupit ćeš odličan monitor, šuti i uživaj (ako moram tako reći) :chears: |
hahahah na papiru.
Della uzimam sigurno. I hvala svima jos jednom. Da mi niste rekli kupio bih skroz suprotan monitor od Della Ultrasharp. |
Ma taj odziv je za naivce, sve ispod 16 ms bi trebalo biti neprimjetno. Kontrast koji nam daju je još debilniji 1:tisuću milijardi jer je to dinamički kontrast.
Općenito trgovci prodaju ljudima brojke, a ljudi kao ovce srljaju, kud nemaju uopće pojma što brojke znače, kud se ne posavjetuju s nekime tko zna. Netko je tu rekao da ljudi ne razlikuju panj od vrhunskog panela :) Uzimanje Della je sigurnan posao, kad to potvrdi bar 20ak ljudi ovdje onda nema greške. Pri tome ne kažem da su ostali monitori loši |
ajd da dodam i ja za finale preporuku obzirom da sam i ja nabavio della na racun preporuka ovdje :)
frend mi kupovao nedavno monitor, pro cs player tako da mi je bilo malo gusto preporucit mu della obzirom na famu oko 8ms i blabla.. ukratko - ima ga sad i on vec koji tjedan i zadovoljan je skroz.. kaze da ne primjeti nikakv slow response.. jasno jer je to sve neprimjetno.. doduse, u jednu ruku je i primjetno, al ne u mjeri da to znaci ista.. ugl.. ako njemu sluzi za svakodnevno igranje po par sati onda ce dobro sluziti i za ostalo.. monitor ima koju manu, al u tom rangu nema boljeg garantirano.. postolje + usb hub vrijedi svaku razliku u cijeni naspram ostalih monitora iste klase.. |
Pozdrav svima. Danas otisao u Sarajevo s namjerom da kupim Della Ultrasharp 23'' u Imtec-u, medjutim nije ga bilo i nisam ga mogao kupiti.
I tako, kupio sam Philipsa 247EL, koji me kostao cak i malo vise od Della Ultrasharp.. Ali prezadovoljan sam i sa ovim monitorom. :)) |
Nije bilo ni LG IPS231P ni IPS235V? Dobro je da si zadovoljan ali ako si ga toliko platio mogao si puno bolje proci.
|
Citiraj:
|
Sve preporuke za dell-a, ja se na u2311h igram bez problema, nikad primjetio ghosting.
|
pozdrav , ako se netko od vas sjeca nedavno sam trazio savjet za monitor a izbor je trebao bit lg ips235v međutim malo san stega remen pa evo na kraju sam se ipak dobacio do u2312hm ( bravo ja :D ) , ono sta me sad zanima dal netko ima kakav savjet za namjestit sliku jer trenutno je sve "out of box" .
|
Prvo smanji brightness, onda se malo poigraš sa kontrastom, eventualno temperatura boje i to je to.
|
Kad sam imao lcd monitor lg ips235 zamucenje sam primjecivao u pes-u 2012 i to je bilo prilicno iritantno. U fps pucacinama sam zamucenja primjecivao manje ili nikako. Dakle zamucenje slike postoji, nemojmo se zavaravat da ga nema
|
primjetih u titan quest-u ( moram rec da hebeno iritira ) + crna stvarno nije ko na crt-u . Nekuzim kako tog zamucenja ima u samo nekim igrama jer od svih igara koje imam instalirane samo Titan Quest zahebava - jos juče san igra na 997df i nemogu vjerovat da takav šit uopce postoji 10 godina nakon....
|
Code:
http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm |
Citiraj:
|
proba san ovako ali mi se brightnes čini premal ??
glupa tablica......nema veze.....malo san gugla glede blura u titan questu i ; http://diablo.incgamers.com/forums/a.../t-725359.html Citiraj:
|
Evo prebacih se ja na ovu temu. Budući da ću kupit 23". Kakav je ovaj LG?
http://www.lg.com/ca_en/business/pro...-E2340T-PN.jsp Znam da u toj dimenziji svi preporučuju Dell, ali ako mi se za te novce bude pojavljivao ghosting, bit ću jako nesretan. To mi je stvarno jako bitno, a pogotovo što često igram PES. |
Loš TN-ac s fiksnim stalkom. IMHO ako ne ideš na Dell-a radije pogledaj LG IPS231P.
Ako ti pak ergonomija nije bitna imaš LG IPS235V ili AOC I2352VH |
Gdje nadje taj stari LG i po cemu mislis da je on rjesenje ghosting problema? :stoopid:
Za pocetak, definiraj ghosting. Na cemu sada igras PES i sto vidis. Svaki LCD ce ti imati motion blur u igrama kao PES, ako dolazis sa CRT-a to ocekuj po defaultu. |
Citiraj:
ps ; sad bi rađe dao 1400 kuna za novi crt..................... |
Sad imam philips 200cw. Pa ghosting. U PES-u napucaš loptu i malo ostaje trag iza nje. S tim da mi na ovom monitoru nema zamjetnog ghostinga. Znači bitno mi je samo da taj Dell nije gori od njega po tome. Alen, znači nisi zadovoljan s tim monitorom?
|
Citiraj:
|
Aha! Ma onda taj motion blur nije problem. To mi ne smeta. Ja sam mislio na ostavljanje traga kad se ispuca lopta a da se kamera ne miče ili se miče polako. Ovo da se zamuti je i na mojem a ko što kažeš to je stari krš od monitora. Dobro. Sad samo treba vidit kakva je garancija za bad pixele.
|
ono šta mene uzasno smeta kod ovog della je ips glow tj ovo ;
igranje u mraku igrica koje se odvijaju po mraku ( kao dayz mod za armu ) je katastrofa |
Čudno, kod sebe sa ips monitorm prakticki iz bilo koje strane i kuta da gledam ne mjenja se kvaliteta prikaza slike tj. boje su podjednake.. ovo je efekt tn matrice ako se ne varam.. skroz cudno mi je da kod toga dell-a kada sa kamerom ide prema gore crna boja slabi :( a i opcenito crna nije crna na to videu... mozda je to netko namjerno sabotiro dell :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41. |