PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 7 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160055)

Eugene1981 21.12.2009. 17:48

hvala na pokusaju, razmisljam da kupim dvi to hdmi kabel, mozda to rijesi problem...

Baja 001 21.12.2009. 17:51

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1516999)
1. koristim k-lite codec pack zadnji s mpc koji dolazi uz njega nisam do sada problema imo s 1080p, koje codece koristis
2.reinstalacija foobara?? da nije mozda do nekih postavki
3.nisam primjetio kod sebe da je bilo 99% s istim softom

hmm sve mi vise pada na pamet da ti je uslo nes u komp, probaj opaliti clean vjerovatno ce rijsiti sve greske koje si do sada nabrojao

Komp ima Kaspersky AV i HijacThis, nema gamadi :)
Codece nisam koristio nikakve, VLC 1.0.4 default, a i MPC HC ima sa sobom nešto.

Reinstalacija Foobara mi nije probelm, ali nije ništa pomogla :(

Onda je definitivno nešto zeznuto. Komp je defragmentiran O&O, CCleaner je počistio temp i registry i opet banana.

Taman nešto isprobavam u VMWareu, ali kada obavim cili posa idem reinstalirat ovo čudo.

kasko 21.12.2009. 18:02

Tko zna koliko su ti registry etc. programi kompatibilni s Win7 , pa su tek oni zahebali windowse. Što nisi napravio image windowsa ? Kaj nemas podijeljen disk na particije pa podaci na drugu particiju dok reinstalrias win.

acer 21.12.2009. 19:05

Hm, cini se da je sad ok.
Iskopčao sam IDE disk i instalirao Win 7 na SATA disk i zasada je ok koliko se cini.

fre@k 21.12.2009. 19:54

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1517026)
Komp ima Kaspersky AV i HijacThis, nema gamadi :)
Codece nisam koristio nikakve, VLC 1.0.4 default, a i MPC HC ima sa sobom nešto.

Reinstalacija Foobara mi nije probelm, ali nije ništa pomogla :(

Onda je definitivno nešto zeznuto. Komp je defragmentiran O&O, CCleaner je počistio temp i registry i opet banana.

Taman nešto isprobavam u VMWareu, ali kada obavim cili posa idem reinstalirat ovo čudo.

gamadi uvijek ima koja se pale i prije av-a , ja vise ni nestavljam AV, muka mi kad skinem nes s neta ovaj odma u karantenu :D ... ako budes nanovo instlirao sve stavi k-lite codec pack i stavi samo mpc imas na njihovoj stranici

Baja 001 22.12.2009. 02:20

Citiraj:

Autor kasko (Post 1517041)
? Kaj nemas podijeljen disk na particije pa podaci na drugu particiju dok reinstalrias win.

Tko je rekao da nema particije :D Imam ih 6 na 4 na 3 diska.
Citiraj:

Tko zna koliko su ti registry etc. programi kompatibilni s Win7 , pa su tek oni zahebali windowse. Što nisi napravio image windowsa
Ma nije CCleaner na drugom kompu radi ko metak ;)
Image sam zaboravio, ali sada ga neću zaboravit :p
Citiraj:

Autor fre@k (Post 1517184)
gamadi uvijek ima koja se pale i prije av-a , ja vise ni nestavljam AV, muka mi kad skinem nes s neta ovaj odma u karantenu :D ... ako budes nanovo instlirao sve stavi k-lite codec pack i stavi samo mpc imas na njihovoj stranici

Ma ja vjerujem KISu, odlično me služi, isto tako Hijack pokaže sve potencijalne probleme ;)

Problem rješen :D

Instalacija je pala, sve je instalirano, zavrtio sam par filmova (rade ko bebe), zvuk ne brejka, Safari je opet u igri :)

Case closed :kafa:

Cuky 22.12.2009. 10:43

evo mene opet sa jos jednim problemom. svaki put kad restartam komp i ponovno udem u win i pokusam pristupit share-u na drugoj masini me pita za username i pass. problem je da win ne sprema postavke (un i pass) pa svaki put kad restartam komp moram ispocetka.
zna netko rjesenje?

fre@k 22.12.2009. 10:46

odes u network s ljeve strane pise "change advanced sharing settings" skrolas dole i pass off

evo slika:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_7c5932ae.jpg

ili jednostavno ako hoces pass napravi sljedece, iskljuci passworde ali napravi permissons samo odredjen komp da moze gledat

Cuky 22.12.2009. 10:50

mislim da sam to iskljucio i nema pomaka. jos koja ideja? :)

fre@k 22.12.2009. 12:02

Citiraj:

Autor Čuks (Post 1517647)
mislim da sam to iskljucio i nema pomaka. jos koja ideja? :)

pa provjeri nije to tak tesko, i reko sam ti permissionse imas...ako napravis pass off moras pristupiti unutra, pristupiti kompu na drugom mozes ako ima u w7 ukljucen discovery i vidit ces ga i to je to

osim ak ti kompovi nisu pod istom workgrupom

mars952 22.12.2009. 12:32

Ne znam spada li ovo što ću pitati ovdje, ako ne nek se premjesti gdje treba i unaprijed se ispričavam. Zanima me mogu li se u win 7 isključiti automatski update ili ona upozorenja (kao kod win XP) i ako mogu - kako to uraditi? Hvala.

Cuky 22.12.2009. 12:57

provjerit cu jos kad dodem doma. oba su u istoj wg. kao sto rekoh mislim da sam to vec pokusavao al probat cu jos jednom, tnx

fre@k 22.12.2009. 13:11

odes u control panel >> windows update >> s ljeve strane pise "change settings" >> pod tabom important updates >> stavis "never update"

trijas 22.12.2009. 13:46

ljudi treba mi pomoć na acer aspire one instalirao sam win 7 sve je prošlo ok sa instalacijom ali ostali su mi i stari windowsi xp i sad pri pokretanju računala nudi mi opciju dizanja xp i win7 kako da zbrišem xp iz računala novi sam u ovom svemu pa molim za pomoć hvala

mars952 22.12.2009. 15:43

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1517792)
odes u control panel >> windows update >> s ljeve strane pise "change settings" >> pod tabom important updates >> stavis "never update"

Hvala na brzom odgovoru!

fre@k 22.12.2009. 18:31

Citiraj:

Autor trijas (Post 1517842)
ljudi treba mi pomoć na acer aspire one instalirao sam win 7 sve je prošlo ok sa instalacijom ali ostali su mi i stari windowsi xp i sad pri pokretanju računala nudi mi opciju dizanja xp i win7 kako da zbrišem xp iz računala novi sam u ovom svemu pa molim za pomoć hvala

jer nemozes formatirat particiju di ti je xp?? ako ti je disk podijeljen na 2 particije

mars952 22.12.2009. 20:43

Još jedno pitanje od neznalice: Može li se ultimate verzija (već aktivirana - skinuta kao takva) instalirati na više PC-a ili je vezana samo za jedan?

VulcanRaven 22.12.2009. 21:53

ljudi,neuspjesno pokusavam vratiti aero izgled taskbara koji mi je nestao nakon problema sa startupom,a koji je jednostavno rijesen. Ne mogu naci u kompu gdje se aktivira aero.... zna li tko?

fre@k 22.12.2009. 22:07

http://www.metacafe.com/watch/324426...al_activation/

probaj ovako, mislim da je isto kod viste i w7

ermin 23.12.2009. 02:13

pozdrav,ja imam jedan problem,snimia sam sedmicu ultimate,nisam je jos aktivira..sve drivere mi je sam nasao i sve super ali jednu jako vazno stvar nemogu rjesiti,naime imam asus x1600 pro, drivere je win sam stavio a i posli sam stavia cataliste i opet problem,naime radi se o tome da je grafika spora kao i bez drivera samo sto je slika cista sa njima a bez njih mutna.cak i u exploreru sve zastajkuje slika!gledam driveri instalirani i sve.
konfa:
asus kn8 ultra
athlon 64 3700+
2gb memorije
a grafu sam napisa.

VulcanRaven 23.12.2009. 06:23

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1518274)
http://www.metacafe.com/watch/324426...al_activation/

probaj ovako, mislim da je isto kod viste i w7

Napravio sam tocno postupak i nece. Tamo gdje na video tip promijeni u regeditu 0 u 1 meni vec stoji jedinica.... nema promjene

fre@k 23.12.2009. 09:08

Citiraj:

Autor VulcanRaven (Post 1518421)
Napravio sam tocno postupak i nece. Tamo gdje na video tip promijeni u regeditu 0 u 1 meni vec stoji jedinica.... nema promjene

probaj stisniti win tipku + f1 >> kad ti se otvori helo prekopiraj ovo "Open the Aero troubleshooter" i vidi dali je namjesteno da autmatski popravlja greske, to ti je jedina opcija pod advanced, pogledat cu jos malo po netu mozda nesto nadjem

BTW jesi mjenjao temu, jer na razlicitim temama ti neradi aero

~Trt~ 23.12.2009. 12:35

Problem sa Windows 7 i World of Warcraft - wireless
Windowsi uredno instalirani na čisti disk,update prošao normalno,svi driveri UTD.
Mreža uredno radi,skidaju se torrenti,surfanje,streaming,COD 4,5 radi odlično...ma sve radi besprijekorno,ali WoW bože sačuvaj...latencija od 3000-15000 i to bez ikakvog razloga.
Propušteni portovi na firewallu,ništa
Bez firewalla ista stvar.
Probao kao Admin pokrenut i na XP i XP sp3 i na Vista modu i opet 0 bodova
Svi ostali koje sam pitao nemaju takve probleme (XP useri većinom) što bi reklo da nije ni u serveru od WoW-a niti je stvar igre.Proguglao sam sve i svašta i isprobao sve i svašta,ali problem i dalje postoji.
Reinstaliran WoW od početka 0 bodova....sad razmišljam da si puknem i XP jer jedino na njemu radi kako spada..............

Sličnu situaciju sam imao i sa Vistom prije nekoliko mjeseci.
Znači:
Nebi rekao da je wireless kartica D-link DWL510 rev. c (driveri UTD)
Nebi rekao da je router Siemens sx763
Nebi rekao da je komp (pod moj komp)

Jel ima itko ikakve primisli u čemu bi mogao biti problem i zbog čega se to dešava samo sa WoW-om?

fre@k 23.12.2009. 12:41

to se i mom bratu dogadja on igra wow od nula do 24, stavio sam mu stick istina malo mu trza, prvo probaj s obicnim lan kablov ako se ta ista stvar ponavlja onda je do postavki, njemu je znala zbog add-onova kenjati, ali i s lan kablom kad ides u ride znalao je trazt i to jeb**ki

~Trt~ 23.12.2009. 12:51

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1518625)
to se i mom bratu dogadja on igra wow od nula do 24, stavio sam mu stick istina malo mu trza, prvo probaj s obicnim lan kablov ako se ta ista stvar ponavlja onda je do postavki, njemu je znala zbog add-onova kenjati, ali i s lan kablom kad ides u ride znalao je trazt i to jeb**ki

Opcija sa lan kabelom ne postoji...
Clean install WoW-a je u pitanju
Neznam kakvih postavki kad sve ostalo radi perfektno

Gabre 23.12.2009. 12:52

ja imam problem sa GOM playerom i reprodukcijom video materijala, uglavnom, u GOM-u upalim da koristi Video overlay pošto mi tako na telki onda ne trza video, no onda mi se automatski Aero u win gasi...? zatvaranjem GOM-a se vraća aero..?

anybody?

ermin 23.12.2009. 12:52

Citiraj:

Autor ermin (Post 1518403)
pozdrav,ja imam jedan problem,snimia sam sedmicu ultimate,nisam je jos aktivira..sve drivere mi je sam nasao i sve super ali jednu jako vazno stvar nemogu rjesiti,naime imam asus x1600 pro, drivere je win sam stavio a i posli sam stavia cataliste i opet problem,naime radi se o tome da je grafika spora kao i bez drivera samo sto je slika cista sa njima a bez njih mutna.cak i u exploreru sve zastajkuje slika!gledam driveri instalirani i sve.
konfa:
asus kn8 ultra
athlon 64 3700+
2gb memorije
a grafu sam napisa.

ima ko ideju sto da ja uradim?

fre@k 23.12.2009. 13:06

Citiraj:

Autor ~Trt~ (Post 1518635)
Opcija sa lan kabelom ne postoji...
Clean install WoW-a je u pitanju
Neznam kakvih postavki kad sve ostalo radi perfektno

pa jer nemozes nikak isprobati LAN, to je cisto da vidis kak ce onda raditi...ako imas neki drugi stick osim tog kojeg sada krositis probaj s njim

BTW nema veze sto je clean install, kad instliras neki program nepodesi se on sam od sebe isto je i s wow-om

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1518636)
ja imam problem sa GOM playerom i reprodukcijom video materijala, uglavnom, u GOM-u upalim da koristi Video overlay pošto mi tako na telki onda ne trza video, no onda mi se automatski Aero u win gasi...? zatvaranjem GOM-a se vraća aero..?

anybody?

preporucam VLC ili kompletne kodeceke s MPC (k-lite codec pack 5.xx)

Citiraj:

Autor ermin (Post 1518637)

moras obrisati stare drivere u safe modu s drive sweaperom ili cc cleanerom i staviti nove evo link

http://support.amd.com/us/gpudownloa...9&lang=English

ovo je za x32

http://support.amd.com/us/gpudownloa...9&lang=English

ovo je za x64

Rain Man 23.12.2009. 13:24

Citiraj:

Autor ermin (Post 1518637)

Znam da ti nije pomoc, ja sam kod kumica digao Sedmicu na slicnoj konfi i imao slicnih problema s grafikom. Svaka igra, neovisno koliko je bila stara radila je kao da nema drivera za grafu. Najprije smo pomislili da su se driveri pokvarili, cistili ih, nije bilo pomoci. Probali sa starijim driverima, cak reinstalirali sedmicu. Nista. Cudno je da je pred mjesec dana sedmica radila normalno. :)

Stavili smo XP gore, sve se vratilo u normalu. Mozda ovi novi driveri od ATI imaju neke krive postavke u njima, a definitivno ovi sa driver update-a nisu dobro radili.

~Trt~ 23.12.2009. 13:25

Citiraj:

Autor fre@k (Post 1518647)
pa jer nemozes nikak isprobati LAN, to je cisto da vidis kak ce onda raditi...ako imas neki drugi stick osim tog kojeg sada krositis probaj s njim

BTW nema veze sto je clean install, kad instliras neki program nepodesi se on sam od sebe isto je i s wow-om

Nije stick neg je PCI kartica,a i ne vidim kakve veze ima kartica sa tim da isključivo samo WoW ne radi kako spada dok sve ostalo radi ko beba.
Lan nemogu uštekat jer kabel od 30tak metara nemam,a kupit ga sigurno neću da bi isprobao jel mi radi igrica :lol2:
Errmmm podešavanje WoW-a? Video settings,sound i addonovi? Kakve to veze ima sa wirelessom?
Podešavanje firewalla je nešto drugo i već je podešeno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59.