![]() |
|
Citiraj:
|
Meet Caterpillar’s First Battery Electric Large Mining Truck:frend::chears: |
Za takvu tehniku bi morali napraviti jednu termo centralu na licu mjesta jer takve mašine troše enormne količine energije. Npr. oni 400t kamioni troše oko 350l diesela na sat, a tankovi su kapaciteta i do 7.500l.
|
Ma ima već svega na struju, a i ova teža mehanizacija često koristi kombinaciju dizel agregata i elektromotora, ali eto s vremenom i to žele potjerati skroz i isključivo na struju.
|
118i hoće novu litru ulja, 7 mjeseci/8000 km nakon nadolijevanja litre ulja (javi da je na minimumu i da hoće litru)
Ne kužim u čemu je fora, jer digitalni mjerač razine ulja pokazuje minimum, a nakon dodavanja litre pokazuje malo ispod max....a službeno ima tank za skoro 4 i pol litre ulja. Poglupljivanje za mase? Ne damo ti šipku, nego ćemo ti reć kad treba doliti ulje. Jel to novo normalno? |
Citiraj:
Ravno 0 specifikacija objavljeno. Takva vozila neće nikad u proizvodnju niti će imati 1% učinkovitosti trenutnih. :goodnite: |
Jasno, ali kak god okreneš promovira se sve na struju, od brodova do aviona, dok se istovremeno sve skupa prezentira kao da se struja proizvodi branjem tratinčica.:)
|
Citiraj:
Iz 2019: https://abload.de/thumb/1lkvtmaoxxurigz-56wrxyvey8.png Citiraj:
. |
Citiraj:
Kad je na minimumu ne vozi se na "parama" nego ima minimum ulja za funkcioniranje, a to na autima koji imaju oko 4-4.5L bude 3-3.5L tj točno oko litru razlike bude između min i max, na nekima bude i 0.7L |
Citiraj:
Naveli su da ima 1000 kwh bateriju, al vrijeme punjenja nigdje. To će zaživjet, sa današnjim baterijama, nikad. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne sjećam se da sam na službenim Renaultima, Opelima i VW-ima u tom periodu ikad morao dodati kap ulja. Svi su bili redovno servisirani, tako da ako je nešto mijenjano/dodavano, mijenjano je tad. Okej, ovo je prvi benzinac kojeg imam na duži period, ali svejedno mi se čini puno. |
Citiraj:
U kojem pakiranju je? |
Citiraj:
Ništa čudno za bmw. Sijecam se da mi je i E90 320i trosio ulja, samo ne znam koliko |
Citiraj:
Moj 330d sa vec pozamasnom kilometrzaom nevidim nikakvu potrosnju na sipci od servisa do servisa. Doduse kod mene stane nesto preko 6.5l ali opet min/max na sipci je svejendo 1L. |
Trošio je i moj E46 ulje, 2015 u BMW ovlaštenom servisu rekli da je normalno da potroši i do 1L na 1000km (tisuću).
Zamijenio ventilaciju pritiska kartera (CCV/PCV), auto se ne koristi na kratke relacije i sad nakon gotovo 100k km dodatno, s ukupnih 290k km, unutar servisnog intervala 10-15k km, ne moram nadoliti niti kap ulja. Kratke relacije začepe taj sustav ventilacije vrlo brzo, a pomoći kad je jednom začepljen nema - ili sve mijenjati ili "tankat" ulje :D |
Citiraj:
Ako misliš na paket opreme, luxury line je baza + individual. Na papiru ovako izgleda. Citiraj:
|
Citiraj:
Općenito mi nije jasna tolika zatucanost HR "mainstream" medija po pitanju EV-eva, konstantno biased i anti-EV s hrpom (namjerno) netočnih informacija. |
Moja bivša Astra H 1.4 je trošila toliko ulja da sam u gepeku stalno imao karnistar od 5l ulja i obavezno jednom tjednom kontrola i dotakanje 🤣
Istina da je pomalo slinilo na poklopcu ventila i malo na senzoru pritiska ulja ali dosta ga je i popila... Sadašnji E91 18d ne troši ni kapi. Suprugina Corsa 1,2 potroši 1-2dcl na 15tkm. Burazov e87 20d potroši pola litre na 15tkm... |
Najviše potroši preko tvrdih gumica ventila, i ako je loše održavan/puno km, preko uljnih karika-iako kompresija može biti i dobra
|
Citiraj:
Citiraj:
Živimo u svijetu prepunom laži. :chears: |
Citiraj:
|
Nevezano uz raspravu oko ICE i EV jedno jako poucno predavanje na temu iskopavanja minerala od kojih autoindustrija ovisi.
|
Vezano za potrošnju ulja - Golf Variant 1.6 TDI 2017.g - cca. svakih 10000km sam dosipavao 0.5-0.8l , vožnja je bila 80% autocesta
|
Jedan napojen uljem, a nabavljen drugi koji ne traži održavanje. Stave ih na blagajnu i kak da ga ne kupiš…
https://i.postimg.cc/68XD0FZz/2-A680...8-DD7-A547.jpg |
Citiraj:
Solarni sustav nije besplatan i ne može se reći da se voziš za nula eura. :) Takvi članci su jednako glupi kao i ovaj kojeg sam linkao. Citiraj:
Svaki put kad odem u muller žena me vuče dalje od autića. :D |
@hamm - nemoj onda slučajno otic na ovaj site :D - https://carmodelsshop.hr/
|
Citiraj:
Kod turbo motora sasvim je normalno da troši ulje, osobito pri većim opterećenjima. Ali otkako nema razrađivajna motora, to je normalno i za atmosferske. Baš me zanima ima li koji vlasnik Honde ovdje koja troši ulje.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:13. |
|