![]() |
Jedno pitanje,
prednarucio sam i platio ps5, ukoliko se predomislim, kad pocinje teci tih 14 dana? od trena kad preuzmem robu ili od onog trenutka kad sam platio? |
Od trenutka izdavanja računa.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Pozdrav.
Kupio sušilicu rublja, dovezao doma, raspakirao, postavio na mjesto, iznivelirao, uštekao i ništa, ne reagira. Zvao ovlaštenog koji me ljutito otpilio i rekao da se to nikad ne dešava i da nek provjerim utičnicu a ako ipak ne proradi nek zovem sutra. Naravno da sam prije zvanja provjerio utičnicu, spojio produžnim na drugu utičnicu i čak poslao suprugu i brata nek startaju ljutu mašinu ali ništa. Ako se sutra ispostavi da je u pitanju neki veći kvar, mogu vratiti sušilicu i tražiti povrat novca? Kupljena u Emmezeti. Hvala! Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Glupo pitanje ali koja marka, kako izgleda programator tj zaslon, da nema možda neku kombinaciju za uključenje? Si vidio u uputama?
|
Electrolux EW7H438B
Fizička tipka on/off, programator za odabir vrste veša i par touch tipki za dodatne funkcije. Provjerio upute za montažu i ostalu dokumentaciju i nema ničega posebnog. Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Izvukao one šipke iz mašine?
;edit Sad vidim da je sušilica, pojma nemam jel one imaju šipke. |
Nema šipke. Makneš folije, niveliraš, uštekaš i trebala bi raditi.... Ali ne pokazuje znakove života. Ni zvučni, svjetlosni,... Ništa :D
Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Daj probaj okrenuti utikač na drugu stranu, da fazni vod sjedne na fazu, viđao sam takve gluposti...
|
Probao i to :D
Citiraj:
Zadrži malo tipku za paljenje. |
Zapakiras mašinu i ljepo vratiš uz formular za povrat i to je to :)
Ako je naravno kupljena preko weba. |
Nažalost nije kupljena online... Htio sam na rate a nemam kreditnu pa je išlo na obročno preko Zabe tako da je u obzir dolazila samo fizička trgovina u Vž i okolici a samo Emmezeta ju je imala na stanju. Htio sam baš taj model jer sam pročitao dosta pozitivnih recenzija i cijena je ok.
Probao sam i držati tipku za paljenje 5-10 sekundi, kombinacija tipki, programator na 0 ili na nekom izboru programa... Ma sve živo... Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Natovario robom? :)
Nazovi trogovinu sutra, pitaj da li možeš zamijeniti za drugu takvu i bok. Vjerojatno će ići. |
Citiraj:
Zovem ujutro servisera pa da čujem što on ima za reći :D Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Probaj staviti nešto od robe i jače stisnuti vrata. Gotovo sam siguran da ima vagu na bubnju i magnetni prekidač u vratima/bravici.
|
Citiraj:
Išao sam probati svoju AEG perilicu/sušilicu. Isti drek ko i Electrolux.
Zadržim power tipku 2-3 sekunde i pali se displej, neovisno o vratima, napunjenosti il bilo čemu drugome. |
U vezi sušilice rublja...
Ipak nisam blesav/nesposoban :D Došao serviser danas, spojio se s laptopom i veli elektronika mrtva. Sutra šalje rješenje mailom i idem po nov uređaj. Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Elektronika u veš mašini? Šta sve neću doživjeti... Sa sjetom se sjetim programatora na kontakte koji su postojali u moje vrijeme.
|
Kupovao nedavno ves masinu i svega sam se nagledao, od BT+Wifi ugradenog do neznam cega samo ne, Hoover ima cak neke modele gdje se moras spojiti sa aplikacijom na nju da se nesto prvo podesi. Uzeo na kraju old school sa obicnim programatorom i bok.
|
Citiraj:
Citiraj:
Bilo je i meni malo smiješno kad je počeo vaditi laptop jer obično serviseri vade šarafcigere, multimetar,... :D Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk |
Može netko OC-ati veš mašinu pa da rublje opere za 15 umjesto 45 min :D
|
U mom slucaju imam valjda downclock na svojoj xD . Pise da program traje 2:50h, na kraju traje 20min dulje. Laze tajmer sunce mu zarko.
|
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Saga sa sušilicom se nastavlja :D
Dobio jučer drugu, danas postavio na mjesto i.... Ne radi :D |
Da tebi nije problem sa tom utičnicom tamo?
|
Citiraj:
Kad prva sušilica nije proradila prilikom prvog spajanja prvo što sam napravio je bilo ispitivanje utičnice multimetrom, spajanje produžnim kabelom na druge dvije utičnice koje su na drugim osiguračima, okretanje utikača za 180 stupnjeva,... A isto sve to je napravio i ovlašteni serviser koji se još dodatno spojio na komp i zaključio da je elektronika mrtva i dao pismenu izjavu da mi daju novu sušilicu. Pretpostavljam da je Emmezeta dobila seriju Elektrolux sušilica za tvorničkom greškom. |
Vjerojatno outlet roba, ima je kod nas na tone, a mozda je i poltergeist. Bas me zanima dali i kako ce ovo rijesiti, s njima se vec predugo navlacis mora psotojat neki rok, koliko sam tu citao i upamtio imaju 2 ili 3 sanse da srede problem, koliko brojim ovo je druga ili treca?
Mozda da uzmes lovu i kupic Koncara? |
Citiraj:
Čitao sam dobra iskustva po forumima za baš taj model i zapeo za njega. https://www.emmezeta.hr/electrolux-e...ja-624281.html Tih 4000kn je maksimum koji sam mislio dati za sušilicu i za taj iznos je to neki best buy. Možda doplatim još par stotina kn pa uzmem AEG sličnih karakteristika, grupacija je ista ali bi AEG trebao biti stepenicu iznad Elektroluxa... |
Citiraj:
|
da je bar zavjera, nemam problema kad oznace, ali evo poceli su sve vise i vise to oznacavat tako da tek doma vidis. A cudno kak covjeku dvije masine nerade....
P.s. ili je tebi blize objasnjenje, poltergeist? haha |
Citiraj:
Obje sušilice su bile tvornički zapakirane sa neoštećenim stiroporom i zavarenom folijom, naljepnicama na poklopcima i vratima. Očito tvornica nije napravila testiranje nakon proizvodnje ili se nešto naknadno desilo što je uzrokovalo kvar... |
A nek ti vrate novce i uzmi negdje dalje, imaš u centru tehnike isti model za 400 kn nižu cijenu:
https://www.centar-tehnike.hr/susili...m_medium=click |
Ako sam proizvod uzeo preko interneta, da li je pravo povrata 14 radnih dana (pon do pet)?
|
U zakonu je navedeno "14 dana." A ne radnih...
|
Citiraj:
Kao potrošač imate pravo, ne navodeći razloge, otkazati narudžbu u roku od 14 radnih dana od zaprimanja narudžbe te vratiti proizvod. |
To je greška na njihovom sajtu, zakon (narodne novine) kaže 14 dana, ne spominje nikakve radne dane.
Također, trgovac ima rok od isto tako 14 dana da tebi vrati novce. P.S. Ministarstvo ima i drugi sajt, potrosac.mingo.hr: http://potrosac.mingo.hr/hr/potrosac...k.php?id=12674 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:19. |