![]() |
I još je k tome jeftiniji.:):D
|
|
Citiraj:
Prije svakog launcha dolaze informacije o 5 GHz, niti jednom nisu bile točne. Ne nasjedam više na to:no2drug::D |
|
Ma kakvih 5ghz all core kad je base clock na 5950X 3.4ghz... Okanite se ćorava posla :D
|
|
Bome, ne zajebavaju se:), s tim da su im ovo manji projekti, a Intelov jedan jedini trenutno visi u zraku, jer je pitanje da li budu uopće išta od obećanog u stanju isporučiti. Tak da je 5.0GHz irelevantno u cijeloj štoriji.:chears:
|
AMD Ryzen 5 5600X Takes the Crown of the Fastest CPU in Passmark Single-Thread Results
Ajde recenzije vise, i non-X 5600. Hvala :chears: |
Cijene u Francuskoj (Pc21)
5600x - 319€ 5800x - 493€ 5900x - 578€ 5950x - 854€ |
Oof polako se mijenjaju pozicije, amd postaje intel i obratno : )
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Uf, treba i za to imat lovu. Mislim da sam prisiljen na neki iz njuške 3700x ili 3900x.:nono: |
Citiraj:
|
nema posebna tema za TSMC pa cu ovdje naljepiti jer je AMD top klijent....
Citiraj:
|
ASMedia expects robust 4Q20 with chipset orders for Ryzen 5000:kafa:
Citiraj:
|
|
Ništ, lagano ugasiti net, namotati kabel i mirno par dana, jer AMD nema mjeru.:)
|
I šah su poceli igrati...
Citiraj:
|
Bome bude tu svega, a Xilinx je uz nVidiju bil jedan od potencijalnih kupaca za Mellanox i eto ga sad - oba završila u drugim rukama.:)
|
Kao što sam i mislio - kupljeno vlastitim dionicama
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
A sjećam se kad je cjelokupna vrijednost AMD dionica bila ispod 2 milijarde dolara :), a danas bez problema daju 35 milijardi dolara u dionicama i još im ostane... :D
|
Ukoliko sutra RDNA 2 prođe po planu i očekivanju, a sudeći po manevrima koje nVidia izvodi s Ampere Ti modelima - moglo bi biti veselo.:) Nije loše za šrot firmu.:D:frend:
|
Zanima me ako kupim 8 jezgreni zen 3. Jesu li sve jezgre na jednom CCX ili tipa 4+4 ili 6+2. Kako je to bilo do sada?
|
Sad su sve na jednom CCD-u, dok su prije bile također na jednom CCD-u, ali unutar dva CCX-a. Zen 3 je sve to ujedinil, pa nema više problema s latencijama između CCX-a.:)
Citiraj:
|
zen3 donosi 8 jezgri na CCD-u (nema vise CCX-a AFAIK), dok su prijasnje zen arch imale 4 jezgre po CCX-u a 2 CCX-a + interconnect (IF) su cinila 1 CCD.
Nek me netko ispravi ako sam fulao, ovo sam onako iz glave ispalio :) |
Citiraj:
Not too shabby. A i bilo je ranije linkano da je baba Su najplaćeniji ženski CEO u svijetu (bonusi od ogromnog rasta dionica). Kad se pogleda zaokret firme i rast vrijednosti - potpuno zasluženo IMO |
Citiraj:
Mali blast from the past: https://i.ibb.co/Y3CPxkL/IMG-20201027-203757.jpg (Na cijene dodajte 30% poradi inflacije da bi usporedili sa današnjim). Tako to izgleda kad si najbolji i najbrži. Prije 15 godina, vjerovali ili ne :D Core 2 Duo je predstavljen 2006. i praktički od tada je AMD underdog. Izgleda da Ryzen3 to i službeno mijenja u svim segmentima:chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma nije to baš usporedivo jer prije nije bila tolika razlika među procovima zbog većinom samo 1 jezgre, i opet kad pogledaš taj 3000+ je bio i više nego dovoljan za prosječnog korisnika i gamera. Ali zato je FX koštao bolesno, i tu ga sada mjenja x950 serija koja je po meni puno bolji bang for buck baš zbog tone jezgri. Ekipi kojoj treba za posao je ovo vj vrh. A AMD dionice...eh, ja se nadam da će danas popodne još skočiti. Ne jer ih imam... :D |
|
Bome, lijepo su oni to zaključili.:frend:
Citiraj:
|
Navodno je gigabyte izbacio bios podrsku za ryzen 5000 za b450 i ostatak serije.
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...m_source=share |
Citiraj:
|
Moguće da je skroz službeno, jer im svakak trebaju ti podaci u bazi, a moraju ih imati prije službenih recenzija da kasnije imaju referentnu točku.:) Kak god bilo, ovo izgleda impresivno za 19% IPC-a.
|
U Protisu cijene ryzen 5 5600x 2749,00kn, ryzen 7 5800x 4169,00kn, ryzen 9 5950x 7539,00kn
|
Citiraj:
Bome imaju pravi tečaj i marže :stoopid: |
Citiraj:
..ali ako bude 5600x po 2700kn, malo ce me jos pricekati :D |
Citiraj:
pa sad da je taj 5600x dva puta bolji, nije garant... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:52. |