PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 27.12.2022. 07:19

Najmanji problem ti je ESP kod tog auta.
Pogledaj radije po netu radi kakvih bezveznih zahvata u tom autu moraš vaditi komplet motor van

delavi 27.12.2022. 11:14

Dečki, jer se može u nekom trenutku uplatiti gotovina (npr. 5t eura) a da bi se smanjila rata financijskog leasinga?

zvonac 27.12.2022. 14:06

Nakon raspitivanja, što uzet, na kraju nisam dobio nikakav konkretan odgovor, neg očito svak ima svog favorita, piknuo vartu ebf, a ja imam dost kraćih relacija, pali-gasi, pa i to dost doprinosi trošenju akumulatora, a i općenito današnji akumulatori su koma, ak ćemo gledat kvalitetu istih.. Tip u dućanu mi veli za yuassu akumulatore da nisu niš posebno, dvojba se vodila oko exide ili varte, tu su praktički isti i uzima se koji je jeftiniji, naravno, varta je nekaj jeftinija spram exidea.. U današnje vrijeme, ne postoji neki, a da bi većina dala isti glas nekom proizvođaču, nek se svodi samo na to, "kupi koji je jeftiniji", a tu dosta igra i uvjeti vožnje, relacije, pali-gasi itd. Za svaki sam čuo nekaj loše, a za jedan moram odlučit koji ću kupit:D Ne postoji više, "ovaj je najbolji"..

vga killer 27.12.2022. 14:07

Pitao slično pitanje nedavno bas za financijski, jel mogu uplatiti više kada dobijem povrat poticaja i na kraju je samo veća zajebancija jer se u biti mora gasit ovaj leasing i otvarat novi.
Radije kada ti je ostalo 5 hiljada do kraja otplatiš odjednom (platiti ces koji euro penala za unapriejd zatvaranje)

Garro 27.12.2022. 14:13

Nezahvalno je govoriti o trajnosti akumulatora po brendovima. Za primjer, Passat B5.5 i BMW F10 su oba nova došla s akumulatorima kojima je OEM Varta. Oba akumulatora su izdržala preko 10 godina…

zvonac 27.12.2022. 14:21

Citiraj:

Autor Garro (Post 3647738)
Nezahvalno je govoriti o trajnosti akumulatora po brendovima. Za primjer, Passat B5.5 i BMW F10 su oba nova došla s akumulatorima kojima je OEM Varta. Oba akumulatora su izdržala preko 10 godina…

Da, nezahvalno, ipak je tu u pitanju, eskploatacija akumulatora u uvjetima koji mu se nameću tokom korištenja, nekom bi isti možda trajao, 3 god. a nekom 5 god. Baš mi je tip u dućanu pričao o tome..

OEM, kaj nije to prva ugradnja.. Nakon toga, koji će aku trajati tolko godina kao i tvornički.. Baš sam se razgovaral s čovjekom koji ima focus (2015) nedavno zamjenio za drugi, stavio isto vartu koji mu je prethodno bio u autu, s tim da mu je varta tvornička ugradnja i komotno se vozio 7 god., mislim da je rekao, da se još mogao vozit, sad će vidit kolko će izvući s dotičnom vartom.

domy1 27.12.2022. 14:48

Meni tvornička varta efb crkla nakon 4 godine, tak da nebi baš rekao da je više oem dobar kao nekada. Zamijenjen za AGM, isto imam dosta kratkih relacija, s tim da je samo godinu bio kod mene.

zvonac 27.12.2022. 15:48

Citiraj:

Autor domy1 (Post 3647749)
Meni tvornička varta efb crkla nakon 4 godine, tak da nebi baš rekao da je više oem dobar kao nekada. Zamijenjen za AGM, isto imam dosta kratkih relacija, s tim da je samo godinu bio kod mene.

A kolegi kojeg sam naveo u prethodnom postu, isto varta efb tvornička ugradnja, zamjenio za novi nakon 7god. s tim da se još mogao voziti sa starim akumulatorom, doduše, on ima duže relacije (Samobor-VG, autocesta) pa očito je i tu je dost odigrala uloga, uvjeti vožnje.

Nikky 27.12.2022. 16:41

Duže i relativno česte relacije pomognu jer se accu bolje i duže puni, kratke gradske relacije su dijametralna suprotnost.

mamutarka 27.12.2022. 18:14

još malo rosberga, nemojte se ljutit, ak je spam deletajte :D

The Exiled 27.12.2022. 18:29

Zajebanciju na stranu, ali on i suvozač izgledaju poprilično uplašeno kad u tunelu i na planinskoj cesti djeluju kao da uopće nemaju kontrolu nad autom.

Mommistake 27.12.2022. 18:36

Ovo s zaključavanjem ne kužim.

Auto je bio u parking modu, stavio je ključ gdje je trebao i zaključao se auto?

Zašto? Kako? Pričamo o jednom od naj tehnološki naprednijim autom današnjce, koji se sam od sebe zaključa s ključem unutra?

xlr 27.12.2022. 18:47

Pa ova vrata od Nevjere se otvaraju ko gepek na mom Pezou - taman jedva da ti ne padne na glavu :D

The Exiled 27.12.2022. 18:51

I na planinskoj cesti kad su ostali u "defektu":):D trebalo im je nekoliko sekundi da uopće skuže di se ta vrata otvaraju.

Mommistake 27.12.2022. 19:02

Znači montaža videa je veća sramota za Rimca nego promocija.

GG WP Nico. :D

zgmmax 27.12.2022. 19:42

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3647800)
Ovo s zaključavanjem ne kužim.

Auto je bio u parking modu, stavio je ključ gdje je trebao i zaključao se auto?

Zašto? Kako? Pričamo o jednom od naj tehnološki naprednijim autom današnjce, koji se sam od sebe zaključa s ključem unutra?

Ko je ovo rekao osim samoga Mate?

Video je smijurija.
Onaj prvi kad nije opće znao upalit auto do ovoga videa gdje je zaključao ključ i upalio ručnu i nije ju znao zgasiti.

A vidim da je i dalje suvozačev sic klimav. Na 14:25 se vidi kako se pomakne dok snimatelj izlazi van

CatKiller 27.12.2022. 21:14

Ne mogu se oteti dojmu da je trebao prodavati auto pod Bugatti brandom.
Bugatti Nevera ne zvuci lose.

Roy 29.12.2022. 20:47

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3647800)
Zašto? Kako? Pričamo o jednom od naj tehnološki naprednijim autom današnjice...

Nevera ima ubrzanje , nešto bolje od drugih EV ali to je kraj liste tehnološkog napretka. Lijep, luksuzan, skup ali nikakvo tehnološko čudo.

mamutarka 29.12.2022. 21:16

danas starom crko aku ujutro, blizu nas je autolimar i pozove ga da upali na kleme, i lik se pojavi bez auta ali nekakve prijenosne kleme, auto upali iz prve

kakav je to uređaj, ima kakav link?

Veki-os 29.12.2022. 21:27

Starter, odlicna stvar.
https://www.google.com/search?q=star...t=gws-wiz-serp

Tajl3r 29.12.2022. 21:28

jump starter.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

mamutarka 29.12.2022. 21:30

fala momci

zvonac 30.12.2022. 09:58

Baš gledam, ovi starteri su prava stvar, gledam cijene kod nas, standardno preskupi, amazon ima jako dobre cijene.
https://www.amazon.de/GB40-UltraSafe...1zcF9hdGY&psc=

Za ovaj vele da je među boljima.

De5tr0yer 30.12.2022. 20:57

S obzirom na cijenu, ima li netko tko je nekih 5 godina imao takav uređaj i morao ga upotrijebiti nedavno?

Pretpostavljam da se takav uređaj koristi jednom-dvaput godišnje, ostatak vremena stoji, eventualno se napuni pred hladniji period godine. Izdrži li ugrađena baterija takvo "skladištenje"?

lowrider 30.12.2022. 21:26

Uzeo Lidlovog s integriranim kompresorom, kao što rekoh.
I imao sam priliku testirati ga, stari benzinac 1.6.
Pali ko mina s tim.
Kompresor više koristim za bicikle, pa je malo češće upotrebljavan.
Ne vjerujem da nešto posebno može baterija "stradati" dugoročno.

De5tr0yer 30.12.2022. 23:51

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3648636)
Uzeo Lidlovog s integriranim kompresorom, kao što rekoh.
I imao sam priliku testirati ga, stari benzinac 1.6.
Pali ko mina s tim.
Kompresor više koristim za bicikle, pa je malo češće upotrebljavan.
Ne vjerujem da nešto posebno može baterija "stradati" dugoročno.

Pušem i na jogurt otkako sam se razočarao u mobilnu baterijsku pumpu za gume, nešto ala tvoja sekundarna funkcija tog lidlića.

Uređaj sam koristio 5 puta unutar 16 mjeseci i baterija je toliko oslabila da je odmah pri startu pumpanja javljao da je baterija "na pola".

Tak da mi treba netko tko je imao uređaj >2 godine i da ga je idealno dva-tri puta koristio i između korištenja duže vremena skladištio.

Hamm 31.12.2022. 10:36

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3648405)
Baš gledam, ovi starteri su prava stvar, gledam cijene kod nas, standardno preskupi, amazon ima jako dobre cijene.
https://www.amazon.de/GB40-UltraSafe...1zcF9hdGY&psc=

Za ovaj vele da je među boljima.

Pa koliko često koristiš daj device da bi davao toliki novac?

Nego :lol2: https://www.ladbible.com/news/royal-...32481-20221218

1v@n 31.12.2022. 10:45

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3648728)

Bagra, štrajkali su praktički pola 12. mjeseca, a najsporiji i najnepouzdaniji su. Ne znam s kim bih ih u HR uopće usporedio.

Poštanski uredi im rade od 9 do 5, tak da ne znam tko ih uopće koristi kad moraš biti nezaposlen da možeš nešto obaviti u to vrijeme. Svi paketi koji su mi dostavljeni u zadnja dva mjeseca su bili od drugih dostavnih službi. Srećom, ima toliko alternativa da se često ni ne osjeti. Ekipa čak vikendom navečer dostavlja. Tko hoće raditi, posla ima.

Hamm 31.12.2022. 11:57

Isprike ne znam kako mi se provukao taj url

https://www.ladbible.com/news/tesla-...38192-20221228

Ovo je trebao biti link.

coconut 31.12.2022. 12:21

Imaju za skupi auto, a nemaju za kućni punjač :nono:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:18.