PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

nathan.fake 23.08.2014. 23:10

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2648879)
:care: :care: :care:

Ja ne kužim na koju se to faking foru meni upalilo :D

:chears:

Drago mi je da sam pomogo :chears: kazem ti i ja sam slucajno bio upalio to povecalo.. ocito nest sam "testiro" i zaboravio ugasit :D
Kasnije sve kao da zastajkuje/laga, gledam :wtf2: pa sam premotavo film, sta bi moglo bit...

aski 23.08.2014. 23:11

Ja sam negdje naisao na neki tekst da ce svi WP8 mobiteli, dakle i L925, dobivati podrsku do 2016. A kad se malo bolje pogleda to i nije nesto puno, ali je i OK :)

L31 23.08.2014. 23:12

Imam,ali samo privremeno dok ne odlucim sta cu kupit samo mi ostaje izbor g2 ili L925 a s obzirom da neznam nista(iako bi htio naucit) o flashanju,kernelima itd. vazni su mi sluzbeni updateovi

A izbor izmedju ova dva je samo izbor izmedju 2 OS-a jer su oba odlicna uredjaja

Mario92 23.08.2014. 23:24

Citiraj:

Autor L31 (Post 2648885)
Jesu nokie zapostavljene poput vecine androida sto se tice nadogradnji sustava?

Konkretno me zanima koliko ce dugo jos L925 dobivati updateove i hoce li ih uopce dobivati

EDIT: I nije mi jasna jedna stvar

Zasto mi se u multitaskingu ako npr s tapatalka prebacim 3 puta na poruke,zasto mi se u taskovima pokaze 3 taska "poruke"

Za prvo - L925 je na zadnjem OS-u (Lumia Cyan) i ima podršku godinu i pol dana. E sad, navjerojatnije će dobiti i WP9 (iako nije ništa službeno potvrđeno) tako da se ne bi trebao brinuti kaj se tiče podrške.

Citiraj:

Autor L31 (Post 2648892)
Imam,ali samo privremeno dok ne odlucim sta cu kupit samo mi ostaje izbor g2 ili L925 a s obzirom da neznam nista(iako bi htio naucit) o flashanju,kernelima itd. vazni su mi sluzbeni updateovi

A izbor izmedju ova dva je samo izbor izmedju 2 OS-a jer su oba odlicna uredjaja

Između L925 i G2 ja bih osobno uzeo G2 jer je hardverski ipak jači, ima jaču kameru, bolji ekran (nisam pobornik AMOLED-a i volim IPS + 1080p) te Android na njemu, kad se sredi, radi jako dobro. Pošto si rekao da bi htio naučiti nešto o customiziranju Androida mislim da je u tvom slučaju G2 bolja opcija.

zvonac 23.08.2014. 23:28

Citiraj:

Autor L31 (Post 2648892)

G2, da ne nabrajam, a i ono najbitnije, baterija je svjetlosnim godinama ispred 925..

Ak voliš winse, onda naravno 925..

L31 23.08.2014. 23:34

Jos cu razmislit al najvjerojatnije ce bit g2 makar su mi winsi uz par nedostataka odlicni

Dottore 23.08.2014. 23:44

Nisam još dobio update za 920 (VIP)

Mario92 23.08.2014. 23:54

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2648911)
Nisam još dobio update za 920 (VIP)

Ako si na Developer Preview onda nit nećeš još neko vrijeme :D

Dottore 24.08.2014. 00:02

Na normalnoj tj. obični korisnik

Mario92 24.08.2014. 00:14

Ništa ti ne javlja na Phone update?

Jel si možda nekad prije flashao neki RO... ovaj, firmware ( :D ) koji ti je mjenjao product code?

Jer koliko ja znam gotovo sve L920 su dobile update.

buljo 24.08.2014. 00:16

Citiraj:

Autor aski (Post 2648839)
@buljo, moje se updateaju takodjer :D Cisti Cyan mi se cini odlicnim. Ja se nisam zajebo pa sam napravio SS za start screen :D Restore odlicno napravljen. Nemam primjedbi.

Jedino mi je islo na zivce sto sam morao ponovno aktivirati ove messaging programe, ali ok nije tolika muka.

Sutra javim kako drzi baterija.

Znao sam da sam neš zaboravio i sjetio sam se 15 sekundi prekasno, al još bolje ionako nisam imao složeno kak bi želio jer sam u međuvremenu skinuo hrpu apova.

I ja javim ujutro za bateriju kak stoji.

EDIT: U 3 pm, update na mobu nije niš našao ali zato je nokia SRT i skinem taj zadnji update i sve moram nanovo slagat i skidat, jaooooo :D

EDIT 2: Ps mtr nije to bio update, imam istu stvar ko i prije, kud uvijek to radim navečer umoran :(

Dottore 24.08.2014. 00:17

Kliknuo sam preko OTA update i ništa ne nalazi.
Ništa nisam mjenjao

aski 24.08.2014. 00:39

Citiraj:

Autor buljo (Post 2648921)
Znao sam da sam neš zaboravio i sjetio sam se 15 sekundi prekasno, al još bolje ionako nisam imao složeno kak bi želio jer sam u međuvremenu skinuo hrpu apova.

I ja javim ujutro za bateriju kak stoji.

EDIT: U 3 pm, update na mobu nije niš našao ali zato je nokia SRT i skinem taj zadnji update i sve moram nanovo slagat i skidat, jaooooo :D

EDIT 2: Ps mtr nije to bio update, imam istu stvar ko i prije, kud uvijek to radim navečer umoran :(

Hmm, ne kuzim sto je poslo po zlu? Ja sam isao preko SRT, download fw-a, instalacija kroz par minuta i onda je islo nastimavanje osnovnih postavki kao poslije hard reseta. Sve mi je ostalo isto osim home screena.

Mario92 24.08.2014. 00:44

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2648922)
Kliknuo sam preko OTA update i ništa ne nalazi.
Ništa nisam mjenjao

Kaj ti piše pod "Firmware revision number" u About sekciji Settingsa?

buljo 24.08.2014. 00:52

Citiraj:

Autor aski (Post 2648928)
Hmm, ne kuzim sto je poslo po zlu? Ja sam isao preko SRT, download fw-a, instalacija kroz par minuta i onda je islo nastimavanje osnovnih postavki kao poslije hard reseta. Sve mi je ostalo isto osim home screena.

Nemam valjda zadnji update jer nemam foldere i kak nije nasao mob isao sam preko ovog, doduse nisam ni citao kaj je u tom "updateu" jer sam bio sretan kak je nasao i kak mogu to slozit prije spavanja i miran sam kad ono kifla :D

Sad open skinut gigu appova...

Vidio sam ko amde da on na svom samsungu ima noviju verziju cyana od mene, kaj tebi pise po os version?

Dottore 24.08.2014. 00:54

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2648932)
Kaj ti piše pod "Firmware revision number" u About sekciji Settingsa?

Baš full čudno. Prvo OTA ga ne pronalazi, krenem ukopčati NSRT te nudi novu verziju. Potom javi mi OTA da je dostupna nadogradnja. Baš full čudno :stoopid: Kao da se izblesirao

SRV 24.08.2014. 01:16

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 2648830)
Slažem se za flešanje i gubljenje garancije, po meni i nepotrebno. Ja imam nekih problema što se softa tiče na G2, ali apsolutno nikakvo štekanje, trzanje ili nešto treće. Gdje se to točno zastajkivanje osjeti tj vidi da i ja probam?

Nekoliko swipe-ova lijevo-desno, saltanje kroz menije i postavke, eto nista pretjerano ali trzanja i lag-a ima. Nisam cak ni pokretao nikakve aplikacije.

I sam vlasnik priznaje da telefon radi sporije nego kad je kupljen - to se uklapa u ono sto znamo o Androidima da vremenom uspore, a ocito je izrazenije kod modela sa rom-ovima sa puno bloatware-a.

Mario92 24.08.2014. 01:20

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2648937)
Baš full čudno. Prvo OTA ga ne pronalazi, krenem ukopčati NSRT te nudi novu verziju. Potom javi mi OTA da je dostupna nadogradnja. Baš full čudno :stoopid: Kao da se izblesirao

Sjeti se da je firma koja stoji iza Windows Phonea ista ona koja reboot kompove zbog updejtova u najgorem mogućem trenutku i koja radi OS koji nekad ne radi zbog lošeg energetskog čvora kraj kućišta :D

Ajd, bitno da sad radi :)

aski 24.08.2014. 04:01

Citiraj:

Autor buljo (Post 2648935)
Vidio sam ko amde da on na svom samsungu ima noviju verziju cyana od mene, kaj tebi pise po os version?

Ova sto zavrsava na 890. Imaju dvije prije te i dvije poslije.

Tvrdi 24.08.2014. 09:40

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2648896)
Između L925 i G2 ja bih osobno uzeo G2 jer je hardverski ipak jači, ima jaču kameru, bolji ekran (nisam pobornik AMOLED-a i volim IPS + 1080p) te Android na njemu, kad se sredi, radi jako dobro. Pošto si rekao da bi htio naučiti nešto o customiziranju Androida mislim da je u tvom slučaju G2 bolja opcija.

Kamere su tu negdje. S tim da Nokia daje prirodnije boje i bolje fotke u uvjetima slabije rasvjete (i ne samo od G2-ke). G2 automatski radi postprocesing koji ne daje uvijek dobre rezultate.....
Harverski jači? Što to znači kad se upoređuju android i nokia WP? Ne puno...925 će vrtiti sve kao i G2 sa tim "slabijim hardverom"....

Ovdje je više pitanje što čovjek voli..Android ili WP..oba telefona su dobra...

AMOLED, odn. super amoled cucla manje baterije od IPSa, tanji je i nema backlighta....bolje prikazuje crnu boju...jedini minus što ne može postići svjetlinu (čitljivost pri jakom suncu) kao što to može IPS...ali super amoled je tu napravio pomak...U potpunom mraku (kad je ekran ugašen) nekima može smetati što se oni pixeli koji stvarno i moraju biti upaljeni - vide...ali to je zbog OLEDa i ne bri trebao biti veliki problem

zvonac 24.08.2014. 09:50

@gnujko, G2 i je hardverski jaci, samo onaj ko voli gejmat ne bu se usrecil s 925, a i opcenito razlika se osjeti i kod drugih stvar (igranje, surfanje, instalacija app, izvodjenje nekih zescih radnji itd) sto se tice procesora..

925 ce vrtit i sa slabijim hardverom, u pravu si, posto je dobro optimiziran OS, tak da je winsima i skoro pa svejedno jel soc800 ili Krait jezgra, probaj 925 dovest do krajnjih granica, da vidimo kak se hardver nosi s tim..

Al s druge strane, jaci hardver dolazi do izraza, navedeno u zagradi..

Sto se tice kamere i videa, lumija 925 je tu pobjednik, definitivno..

Omerta 24.08.2014. 09:51

Dali vi recimo na Lumia 625 (ili neki drugi, naravno) koristite onaj fičr da dva puta tapnete po ekranu nakon čega se ekran otključa/otvori?

Koliko to cuca bateriju? Jer je očito touch screen cijelo vrijeme aktivan..

Druga stvar, dali to samo meni ili inače one "tipke" back, home i povećalo nisu osvjetljene?

zvonac 24.08.2014. 09:53

Vele da taj DTTW zdere struju...
Inace te tipke imaju i osvjetljenje, sad ne znam jel ovisi od modela do modela, al to bi se trebalo dat pod postavkama, upalit-ugasit..

Omerta 24.08.2014. 09:56

"Of course using this feature will consume a minimal amount of battery life, as nothing is free in life." :D

http://www.wpcentral.com/black-updat...p-wake-feature

Tvrdi 24.08.2014. 09:58

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2648990)
Dali vi recimo na Lumia 625 (ili neki drugi, naravno) koristite onaj fičr da dva puta tapnete po ekranu nakon čega se ekran otključa/otvori?

Koliko to cuca bateriju? Jer je očito touch screen cijelo vrijeme aktivan..

Druga stvar, dali to samo meni ili inače one "tipke" back, home i povećalo nisu osvjetljene?

"Double tap to wake" cucla više baterije (sjećam se da je tak bilo na mojoj 520) ali sad koliko, nisam baš mjerio....

@Zvonac - na 520 sam neke zahtjevne igre igrao bez problema...nekih primjetnih trzanja nije bilo...novi asphalt itd....ali ionako se igram na miniju i na kompu...hehe

akoj 24.08.2014. 10:17

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2648990)

L625 nema osvjetljene tipke.

Dottore 24.08.2014. 12:35

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2648945)
Sjeti se da je firma koja stoji iza Windows Phonea ista ona koja reboot kompove zbog updejtova u najgorem mogućem trenutku i koja radi OS koji nekad ne radi zbog lošeg energetskog čvora kraj kućišta :D

Ajd, bitno da sad radi :)

Trebalo je tri restarta da konačno sve apdejta. Prvi update je bio malen, drugi je velik i treći malen.

buljo 24.08.2014. 14:11

Koji verziju osa imate na 1020? Meni ne nalazi niš novije od 12393.890

daxxx88 24.08.2014. 14:21

Naručih upravo shell za L625, javim kakav je kad stigne

Koje ste screen protectore uzimali?
Ima matte i clear, ne znam koji valja..
Uzeo bih neki koji malo smanjuje odbljesak ekrana outdoors - vjerojatno bi to onda bio mat?

Mario92 24.08.2014. 14:28

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2649153)
Naručih upravo shell za L625, javim kakav je kad stigne

Koje ste screen protectore uzimali?
Ima matte i clear, ne znam koji valja..
Uzeo bih neki koji malo smanjuje odbljesak ekrana - vjerojatno bi to onda bio mat?

Od kad sam otkrio mat folije stavljam ih na sve, od moba, tableta pa sve do laptopa. Istina, gubim na oštrini slike ali zato manja reflektivnost i (puuuuuno bitnije) gotovo nevidljivi otisci prstiju su nekaj najboljeg ikad :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24.