PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Lorch 18.07.2020. 16:02

Jos jedno pitanje, TV je inace otac kupio a ne ja ali on je preminuo, ime na racunu je njegovo pa oni njega racunaju kao vlasnika TV-a. Ja sam jedini nasljednik, i imam rjesenje o nasljedivanju ako im treba poslat ali ono sto ne znam i ne pise da li je garancija nasljediva, da li mi mogu reci da nije nasljediva i jebiga?

Sinac 18.07.2020. 18:47

Ako si naslijedio imovinu onda je naslijeđeno i jamstvo koje je vezano za tu imovinu.

segregator 19.07.2020. 11:04

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3421026)

Nisi jedini kojeg ignoriraju, možda da probaš preko njihovog foruma:

Tako se ovome nakon ignoriranja UK supporta javio admin sa foruma. A pošalji im i za svaki slučaj još jednom upit na taj njemački mail.

Prijavio se odmah isti dan kad si mi rekao, dan danas stoji kad se probam ulogirati:

"An Error Has Occurred!
Your account is still awaiting admin approval."

Uglavnom, banana od firme

Old.machine 19.07.2020. 22:46

Citiraj:

Autor segregator (Post 3423381)
Prijavio se odmah isti dan kad si mi rekao, dan danas stoji kad se probam ulogirati:

"An Error Has Occurred!
Your account is still awaiting admin approval."

Uglavnom, banana od firme

Probaj još preko njihovih reddita (r/gigabyte, r/gigabytegaming). Na njima sa desne strane možeš vidjeti popis moderatora. Pošalji privatnu poruku onima sa oznakom GBT, to bi trebali biti službeni ljudi od Gigabyta (ne piše koji su zaduženi za Europu) za koje sam pročitao da su nekima znali pomoći. Također svako malo na tim redditima ostavi svoj ljutiti opis situacije (DEFCON 1 stil). Osim toga ne vidim što se može više ovdje napraviti ako ti se ne javljaju sa službenih kanala. Po ovim pričama imaju odron od supporta.

Proudcroat 30.07.2020. 09:31

Poz ekipa.

Znači kad nešto reklamirate dobro proučite koju sa Vaša prava i kako ide sve po zakonu. Zanemarite njihova kućna pravila i ono šta oni govore, pišite prigovore a onda sve lijepo na https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp
Prijava i zatim čekajte da inspekcija izađe na teren i da vidi koje su sve zakone prekršili. Mislim da je ovo jedini način da se počnu ponašat kako i treba a ne da nas stalno lažu, izigravaju i varaju. šta budemo više to radili tako će oni bit oprezniji i manje će kršit naša prava :D

D.O.M.I. 03.08.2020. 20:49

Crkla mi je osobna vaga VIVAX PS-156B kupljena prije oko godinu i pol u Pevecu. Probao sam sa zamjenom baterije, resetom i ostalim pokušajima no više se uopće ne pali.

Poslao sam upit Pevecu s detaljnim opisom problema, ali stigla je odbijenica s njihove strane uz obrazloženje da je jamstvo za taj artikl 12 mjeseci i da oni ne mogu više ništa učiniti. Za kraj me upućuju da probam kontaktirati s proizvođačem oko rješenja.
Jesu li u pravu i trebam li se zaista obraćati Vivaxu ili su oni kao prodavač ipak odgovorni one 2 godine?

Hvala unaprijed na savjetima.

markotornic 03.08.2020. 20:55

Procitaj gore ili zakon ali garancija u RH je 2godine sto god oni trekeljali.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

dada-as 09.08.2020. 10:21

Prije ste mi tu rekli da je po zakonu RH ako se roba zamjeni ide nova garancija. Graficke su bile u pitanju, dobio sam nove pred sam kraj garancije, znaci imam sad 2 ili 3 godine garancije neznam tocno koliko imaju jer to nigdje ne pise i nemam nikakav racun osim onog papira da su graficke zamjenjene koji je predpostavljam ta nova garancija.

E sad moje pitanje je sto sam si ja nagledao na trznici jednu graficku, covjek ju je isto tako dobio u zamjenu, znaci zapakirana i nova, ali on je napisao da graficka ima garanciju jos samo mjesec dana, pa sad neznam jel on nezna da ima vise garanciju ili sam mozda ja zabrijao, ajd mi pomozite da znam prije kupnje.

P.S. Bez papira koji je potvrda da su graficke zamjenjene nema nove garancije? I jel mogu ja pitat u ducan u kojem je zamjenjena dali ima i koliko garancije? Po sifri mozda mi provjere?

Nybelung 09.08.2020. 10:41

Ja sam uvijek čuvao tri stvari: originalni račun, jamstveni list zamjenskog proizvoda, potvrdu u preuzimanju proizvoda (na njemu je datum od kojeg ide novo jamstvo).
Nisam nigdje imao problema.

dada-as 09.08.2020. 11:29

Ok, imam to sve, jedino za ovu jednu nemam jamstvenio list jer je dosla samo u vrecici.

Znaci to troje ili dvoje bi mi covjek trebao dat, hvala puno.

Warrior 09.08.2020. 21:41

Krećem u borbu da pod garancijom dobijem besplatni prijevoz 65" TVa do ovlaštenog servisa. Površnim čitanjem Zakona o potrošaču došao sam do zaključka da troškove prijevoza pod jamstvenim rokom snosi trgovac.
Mogu li se nadati da će mi trgovac poslati dostavnu službu besplatno za prijevoz do ovlaštenog servisa jer mi je problem voziti 65" TB u autu?
Inicijalni mail s upitom sam poslao. Radi se o Mobil Mediji, odnosno Digistore firma.

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk

tiki66 10.08.2020. 08:08

Obično je proizvođač (putem servisa) taj koji osigurava besplatan prijevoz do servisa putem neke dostavne službe. Samo ne znam kako to ide ako nemaš originalnu ambalažu

nino 10.08.2020. 09:18

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3428136)
....Površnim čitanjem Zakona o potrošaču došao sam do zaključka da troškove prijevoza pod jamstvenim rokom snosi trgovac.
......

Baš si ga procitao povrsno. :D

Da, trgovac zakonski snosi troskove od sebe do servisa. Od tebe do trgovca to mora nekako stic, ne? :D

Ag008 10.08.2020. 09:55

Koliko je razumni rok za popravak, ako je prošlo 60 dana imam li pravo na povrat novca?

Warrior 10.08.2020. 15:45

Citiraj:

Autor nino (Post 3428187)
Baš si ga procitao povrsno. :D

Da, trgovac zakonski snosi troskove od sebe do servisa. Od tebe do trgovca to mora nekako stic, ne? :D

Znači, nema mi druge riskirati lom u svom autu ili platiti dostavnu službu ili kombi. Šteta...

xGAME 10.08.2020. 16:11

Pa to je logično. Na tebi je da dostaviš robu do trgovca. Kad stigne njima, onda trgovac dalje preuzima troškove dostave do servisa.

Warrior 10.08.2020. 19:06

Pisalo se negdje da su kod nekoga došli po TV o svom trošku i vratili ga natrag nakon popravka pa rekoh nije vrag da imam to pravo.
E, nemam... 😀

Pentel33 10.08.2020. 19:16

Neki trgovci i servisi nude tu uslugu da oni sami dođu po pokvareni artikl, to nije zakonska obveza nego bonus usluga trgovca.
Recimo mall.hr to nudi, javiš im se i oni dogovore da pokupe artikl.
https://www.mall.hr/jamstvo

Također i MR servis to nudi ako su recimo oni ovlašteni za taj tvoj artikl:
http://www.mrservis.hr/default.aspx?tabid=933

Tako da, prvo trebaš provjeriti gdje si kupio i kakva im je politika.

mamutarka 14.08.2020. 09:57

Danas dobio bas od sancte slusalice i unutra jamstvo odvojeno

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...115b47fb45.jpg

Zasto ne ispune, sta sad meni znaci ovaj prazan papir

Gemmy 14.08.2020. 10:28

Istu vrag ti je kad kupuješ telku ili bilo šta online.
Mislim da to ispune samo lokalno.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

mamutarka 14.08.2020. 10:31

znači da ih ništa ne tražim, ako bude sranje imam račun i to je dost?

FRipper 14.08.2020. 10:37

Samo cuvaj taj papir sa racunom. Ak bude potreba ovjerite ga kasnije. Al bitno je da ga imas.

vlatko27 14.08.2020. 11:49

Ja ne znam da mi je igdje ikad trebao taj jamstveni, uvijek samo račun.

coconut 14.08.2020. 13:54

@ago
Zakonski rok za popravak ne postoji tj. nije propisan. Neki trgovci u svojim Jamstvenim uvjetima napišu koliki je to rok.
Na tvome bi mjestu napisao mail/pismo trgovcu o tome i zatražio njegovo očitovanje. Rok za odgovor je 14 dana. Svakako napiši da je proizvod na popravku kod njih već više od 60 dana i zatraži novi proizvod ili povrat love u punom iznosu. Ako ne budeš zadovoljan odgovorom, obavijesti trgovca da ćeš podnijeti prijavu MINGO i podnesi je par dana kasnije.

dada-as 17.08.2020. 12:59

Dosao mi cooler koji je rabljen, bio je na popustu, ali i ne tako velikom, i pisalo je da dolazi bez ambalaze, ali nije pisalo da je koristen i rabljen, odnosno da je na njemu vidljiv otisak procesora i da je stara pasta namazana, a i dijelovi za montazu fale.

Kazu 24 mjeseca garancije pa me zanima jel takva roba uopce moze imat garanciju ako se nekako dogovorim s njima da ga zadrzim, em da mi dadu neki popust na sljedecu kupnju i da mi obavezno posalju ostale dijelove za montazu.

Samo da provjerim, dali imam pravo povrata robe u 14 dana, mislim, znam da je to tako receno u zakonu, ali dali mi mogu pravit kakve probleme?

Pupo 17.08.2020. 13:49

Ako si kupio preko weba, trebao bi imati pravo povrata.

Da li je postojala kakva napomena,tj. da li se prodavao hladnjak "kao rabljeni", viđeno-kupljeno itd?
Ako fale dijelovi, a nije bilo navedeno da fale, nebi smjelo biti nikakvih problema u svakom slučaju. Osim ako nisi potpisao da si provjerio hladnjak kada si ga preuzeo u trgovini?

dada-as 17.08.2020. 16:07

Postojala je napomena da nema ambalazu. Ali da su napisali da nema djelove mislim da bi trebao ici debelo napola cijene, mada je i sad bio napola, ali kad je prava cijena napuhana. A i pitanje dali bi ga kupio da mi kaze da se nemoze montirat.

Nista jos cekam odgovor, pa sad neznam, sutra ako mi ne odgovore mailom, cu nazvat pa reko da pitam ovdje da se dobro pripremim.

Gigi1 20.08.2020. 08:39

Postoji li zakon za trgovine unutar EU da troškove kurirske službe za povarat defektne robe unutar garantnog roka snosi ducan gdje je HW kupljen?

rendula 20.08.2020. 08:40

Pa to ne postoji ni umutar hrvatske, ti snosis trosak slanja ducanu. Bankrotirali bi dicani da moraju to placati...

Gigi1 20.08.2020. 10:55

znam da amazon.de i alza pokrivaju taj trošak pa me zanimalo da li je takva praksa i kod ostatka

nino 20.08.2020. 11:14

Jedno je praksa, drugo je zakon.

domy_os 20.08.2020. 16:28

Citiraj:

Autor Gigi1 (Post 3430763)
znam da amazon.de i alza pokrivaju taj trošak pa me zanimalo da li je takva praksa i kod ostatka

Kada dnevno šalješ na stotine/tisuće paketa, onda naravno dobiješ i puno povoljniju cijenu ili imaš vlastitu dostavu. Kod nas si rijetko koji shop to može priuštiti, možda ovi najveći.

PR3DA70R 21.08.2020. 10:16

Ako nekom slučajno zatreba info za jamstvo Sony aparata na području EU.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e4f37431ed.jpg

Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk

Garro 21.08.2020. 10:29

Ako kupiš aparat u drugoj državi, skinu ti godinu dana jamstva!?

Koja je tu logika, da li je to uopće zakonito?

mamutarka 21.08.2020. 10:31

ako dođe do problema

https://i.imgur.com/cMlacN9.png

a jamstvo je 2 godine u EU po zakonu, tak da ovaj mail zanemari slobodno

panasonic 21.08.2020. 10:35

Nemojte brkat šta pišete.
Ako reklamiraš tamo gdje si kupio onda imaš zakonska prava.
Ako si kupio u jednoj državi, a reklamiraš u drugoj onda nemaš nikakva prava nego je njihovo pravo da provode politiku kakvu žele.

mamutarka 21.08.2020. 10:36

nije li na razini cijele EU 2 godine, neovisno o državama?

ili ako kupim u italiji a hoću reklamirat u francuskoj, mogu me zajebavat

panasonic 21.08.2020. 10:44

Tih 2 godine se odnosi na materijalni nedostatak, a to znači da teretiš trgovca koji ti je prodao predmet.
Ne znam kako misliš reklamirati u drugoj zemlji?
Moraš tamo gdje si kupio.
Bilo kakvo reklamiranje artikla iz druge države je politika proizvođača a ne tvoje zakonsko pravo.

Neki imaju internacionalno jamstvo i mrežu svojih servisa, drugi ne.
Sony je ovdje u pravu i mogu kako žele.

mamutarka 21.08.2020. 10:48

ha da recimo ajfon kupiš di god, reklamiraš di god, ok to je apple politika, nema veze s ovim, njihova volja

sony ju očito nema :D

PR3DA70R 21.08.2020. 13:55

Evo ovo piše na Sony jamstvenom listu.
Potvrđuje to što su mi napisali u mailu.
(Sry slika je kompresirana jer je kolega slao preko Messengera)https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d93b579ec7.jpg

Poslano sa mog ONEPLUS A6013 koristeći Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03.