![]() |
Ne znam zašto sam mislio da RM550x ima samo jedan 8pin za grafu, a ima dva :D
Tako da, 4070 preskačem i idem na 7800XT hellhounda za smiješnu cijenu. PC će opet bit all AMD :D Malo sam testirao razliku fsr vs dlss, nije tako velika razlika kao što sam mislio, kad to uzmem u obzir, 7800xt se čini kao odlična grafa |
IMO pretjerivanje za FSR, imao sam RTX 3060 Ti i koristio sam DLSS u svakoj igri, a bilo ih je puno i potpuno sam bio naviknut na taj prikaz. Prelazak na FSR nisam ni osjetio, da vidim shimmering u nekim igrama kojeg na nvidiji nema ali shimmeringa ima i nativno, tak da hebe mi se.
Zato imam AFMF 2 koji radi odlično, pa tam di nema FG unutar igre imam ovo, za 4K služi svrsi. |
Citiraj:
Upgrejdao sam 3060ti Gaming OC pro na Hellhound i 7800xt je puno jaca grafa. Ono sto 3060ti ganja na 1080p ova vrti na 1440p i vise od toga. Dobro se drzi i sa UE5 igrama na 1440p. Tu grafu izvlaci sto ima relativno puno GB/s i 16gb memorije i zbog toga je ce vjerojatno dobro drazt neko dulje vrijeme, po mom misljenju. Bas igram zadnjeg MechWariorra koji jede gafe za dorucak tak da samo rtx 4090 ima zdravih 60fps na 1440p i zadovoljan sam kak ide sa malo narihtavanja bez FSRa.. |
Citiraj:
Na laptopu moram koristiti balanced fsr jer je igpu slabašan za BG3 pa onda vidim i ja taj shimmering, pa sam mislio da je to uvijek tako. Ali na quality i ultra quality to ne vidim. Evo za primjer, jedan dlss quality, jedan fsr quality. Pa sad nek netko kaže koji je ss dlss a koji fsr :D https://i.postimg.cc/7bGWW4YS/pdrugi.jpg https://i.postimg.cc/6TkmsPyg/pprvi.jpg Citiraj:
Iz nekog razloga sam si zamislio da ne mogu stavit na RM550X grafu sa 2x8 pin, ali jasno da mogu. Pa sam prvo mislio na RTX 4070 iako je riječ o zbilja anemičnoj grafi koja ima manji memorijski bandwidth od 3060ti. 7800XT, kao što si reko, 16GB memorije i dobra mem sabirnica, kako i priliči nekakvom slabijem midrange-u. Dobro da sam izbjegao metak sa 4070. Naručio hellhounda sa mindfactory, 470EUR. |
Dobar deal..
To je dobro napajanje i bit ce ok.. FSR 3.1 je dovoljno dobar, FG je isto ok. Mogu igrat cp2077 na 1440p sa PTom sa 60-70 fps, ko da Nvidiju imam :) |
racunaj da 7800xt potegne blizu 300W, dosta na limitu ces biti
|
Citiraj:
Mislim da je stvarno best-buy trenutno, bit ćeš zadovoljan. |
Citiraj:
|
Da, 300W je ako poskidaš limite i overclockaš. Proc je zaključan na 80W, ploča ako troši 40W puno sam rekao, ram, ssdi, to je sve skupa 15-ak, ako.
Što znači da sam u najgorem slučaju negdje na 80% kapaciteta, što je i dalje sasvim ok, zapravo je tamo negdje i najefikasnije ako se ne varam :D |
Citiraj:
Lijeva je DLSS, nije shimmering nego je oštrija slika, FSR je bitno mekši. To uočim u prvom pogledu gledajući teksture na tlu. Daleko od toga da se ne može igrati tako, ali kad se jednom navikneš, jako se vidi. Igrao sam se sa sharpeningom i popravi se malo slika, ali na kraju gdje imam izbora ipak igram bez FSR, jedino na integriranoj, kako kažeš. |
pogodak :D
|
Pitanjce, jedno perpetum mobile :D
Šta kupit za 4k gejmanje, a da ne moram pljunit cijelu plaću :( Budući da sam 'se zajebao' (lažem, prezadovoljan sam svime osim gejm performansama :D) sa monitorom, jer mi je prioritet bio ps5 spojit na nešto veće i ljepše, uzeo sam g7 samsunga, 4k reza, grafa mi umire kako god ja postavio rezu i postavke :( Plejka radi flawless, prezadovoljan sam, ali htio bih u nekom 'uskoro' vremenu zamijenit grafu za nešto što neće umirat na 4k. Znam da 'monitorovih' 144Hz neću ganjat na 4k, ali bar da radi na 60+. Gledao sam prvo 6800 ove što se daju nać jeftino u par trgovina u hr, pa jučer 7700xt u svijetu medija za 400€, nvidie nisam ni gledao jer su skuplje u istom rangu, ali to su sve koliko vidim grafe za dobar 1440p performans.... |
6800 radi pristojno na 4k, imao sam je prije ove 7800xt, normalno ne sve na max, ponekad i na min, ali radi
|
Stalker 2 je prva igra koju moram igrati na 1440p....sve igram 4K. Samo što to ništa nije nativno, uvijek je upaljen upscaling, ali na idem na niže od balanced. FSR u svim igrama dok u U5 enginu koristim XeSS jer je FSR u navedenom enginu u većini loš. Tu je i frejm gen u skoro svim novim igrama ili AFMF 2 ako ga slučajno nema ali u oba slučaja bazni FPS mora biti 60+ za dobre rezultate...pa uz tu kombinaciju napuniš 120+ fpsa za HRR na 4K.
Sve to mi odlično funkcionira na TV-u, na 32" monitoru se ipak vide nedostaci upscalinga ali ništa drastično. Pričam o RX 6800. |
3080 je od svih budget opcija možda najbolja za visoke reze... VRAM će biti problem tu i tamo, ali zbog široke sabirnice (320bit) rastu joj performanse u odnosu na konkurenciju na višoj rezi.
|
Ja imam 3080 12gb i za sada radi ok na 4k, ali nisam probao najnovije aaa igre.
Gledam u buducnosti je zamjeniti s necim malo jacim s barem 16gb vrama. Vidjet cu s novim grafama nakon ces-a kako dalje Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
Ali sta uzet kad su masivne 4xxx vjerojatno i 5xxx.
Da 3080 12gb ide ok na nativnih 1440p sa med hig 74fpsa lock na 99% igara osim ove Stalker 2 eto taman jucer instalira 1.03 patch da vidim perfomanse i to pada cesto i na 50 fpsa a ventovi vrte polijece avion. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Nisu ni cijene polovnih rtx 3080 nis bolje od cijena novih.. Ja nebi kupio nikad po cijenama iz nasih oglasa. To su vec stare grafe bez garancija di se mozes slikat ak riknu a nije da ne rikavaju..
Najbolji dealovi na grafe kod nas su na Ekupi kad banke daju 10% popusta na Visu ili Master i kad se moze ukucat uz to jos bon od 5%. Mana je sto je limitirana ponuda, inace te akcije budu relativno cesto. Trenutno PC 7900XT Hellhound 670 eura u Mindfactory, kod nas je sve malo skuplje nego pre mjesec, dva. Prazni se inventar i najbolji dealovi su vec prosli a grafe se prodaju dobro i po sadasnjim cijenama i to najvise Radeonke.. |
Citiraj:
Imaš u mindfactory 7800XT Hellhound (odličan hladnjak) za 489 EUR. Ugrubo je kao 6800XT, u novijim naslovima i do 10% brža. 16GB i dosta visoka memorijska propusnost. Idealna za 4k naravno nije, ali će gurati većinu toga, pogotovo ako je target samo 60 FPS-a. |
Citiraj:
|
Pozdrav
Ovako doslo vrijeme da posaljem 1060 u mirovinu (bolja polovica dala zeleno svjetlo to najbitnije :) ) , trazim nesto sta ce me zadovoljit na duze staze iako je sve manje vremena za igranje ali se nađe nesto za bijeg iz stvarnosti haha . Isao bih do 600 max 650 eur ali da je trgovina iz hr jer se bude diners potegnuo :) (ima vaznijih troskova za gotovinu ) . Sad koliko vidim u tu cijenu se uklapa 7800xt , nvidia je nazalost skuplja u toj nekoj klasi . Sad tu bih trebao nekoga ko bi mogao nesto pametno reci dal kupiti ili sad jos malo pricekati da se pojave nvidia 5xxx i amd 9xxx serije kod nas . Razne informacije dolaze nista sluzbeno koliko budu te nove kostale kod nas , jel ima uopce sanse da se pojavi npr. 9070xt za nekih 650-700 kod nas u trgovinama? Ili ako nista drugo mozda ove 7800xt sta pojeftine onda ako ih bude na trzistu jos haha Znaci igra se 1440p (za sada) , 90% se igra path of exile 2 ali tu i tamo bi se isprobalo i nesto novije i zahtjevnije . Pa eto ako ima ko kakvu mudrost da udjeli bio bih zahvalan |
Nema nitko kristalnu kuglu, ali da kupujem, ja bi pričekao još mjesec-dva da se pojave novi Radeoni. Trebali bi dosta podići performanse. Da li će 9700XT upasti za 700e, ne znam, ali 9700 obični bi trebao. Ja bi radije išao na novo nego staro, dulje će trajati podrška drivera i te stvari ako ćeš ju držati dulje vremena.
Nvidia teško da će ponuditi nešto zbilja konkuretno cijenom, osim ako ne cijeniš njihove softverske tehnologije. One će ionako doći kasnije, pred ljeto. |
Citiraj:
|
Pričekaj kaj AMD izbaci ali će gotovo sigurno biti bolji bang for buck nego nVidia.
Neću niti otvarati post od ovog anshe, vjerojatno opet priča kak je moral skrivati erekciju kad je prolazil kraj kožne jakne u bircu. |
Citiraj:
|
Bilo bi lijepo kad bi ovi pizdeki iz AMDa bar rekli cijene. Polovna rx 7800xt za nekih 450 eura sa garancijom, neki model sa tri venta mi jedino ima smisla..
|
ili 3060Ti za 200€, strpit se samo treba mjesec-dva
|
Evo na kraju uzeo PowerColor 6700 XT Red Devil za 250eur s jos 5mj garancije od kolege , velika razlika naspram 1060 nvidie . Za sada ce jedno vrijeme poslužiti dok ne izađu nove serije i dok se cijene istih ne stabiliziraju
|
Ako bi uzimao rx7800xt, da uzmem XFX RX7800XT Quicksilver Magnetic Air ili Asus RX7800XT TUF? Asus je oko 30 eura skuplji i ima godinu više jamstva. Više bi mi Xfx odgovarao zbog bijele boje iako me kod Asusa privlači to jamstvo. Eventualno za nešto više eura idei Asrock RX7900XT. Tu me brine bi li ovo napajanje koje imam moglo to izdržati makar uz undervolt neko vrijeme dok ne uzmem jače napajanje. Napajanje je Seasonic 650w gold.
Monitor do kraja godine ide novi, ili 27 1440p ili 34uw, to ću još vidjeti. Dakle, šta uzeti a da se ne zaj.. previše? |
Napajanje ti je dovoljno.
Za ostalo ne znam. ;) |
Pitanje je sto ti znaci ''za nešto više eura ide Asrock RX7900XT''?
|
pozdrav.
decki moze kakav input, misljenje... frend ima i5-8600K (mb ASRock Z370 Pro4), 16gb RAM i gtx1060 6gb trenutno. isao bi na upgrejd grafe i dodat jedan NVMe 1tb za gejming (trenutno SSD-i, nema HDD). jel ima smisla ic na jacine poput rx6800 (polovna 320e)? po ovome CPU koči 10% sto i nije nesto prestrasno. moram samo jos provjerit jel ima 650w ili 550 psu jer se ne sjecam. u svakom slucaju je ili sisa ili cors unutra, nije šrotex. ili pak gledat nesto u rangu rx6700xt (polovna 200e)? opet gubitak 10ak % nesto iz nvidia tabora? (3060,3070,4060)? :chears: edit: jel bitno sad vec gledat da VRAM nije ispod 12gb za 1440p gejming ili je 8gb sasvim ok za par g? |
ja nebi isao na 8gb, ako ju zeli drzati par godina
radije 6700xt ili nesto novije a spaceman pocekaj koji tjedan nove grafe ako nije zurba |
|
Citiraj:
|
Na kraju sam naručio tu linkanu Asrockicu po staroj cijeni, sad je skuplja :fiju:
Čeka se i na nju a pošto sam trenutno na integriranoj ne želim čekati još koji tjedan da izbace novu seriju grafičkih. Pitanje je i po kojoj cijeni če ići. |
7900XTX vs 9070XT
razlika u cijeni mi je 40€, dakle zanemarivo igranje je u 4k Hitman, Starcraft, Witcher3, dakle sve starije stvari za koje znam da ce raditi bez problema jer ih i 3080 gura bez problema ono sto me zanima 3x2k monitori, Assetto Corsa Competizione, Automobilista 2, Assetto Corsa Evo, ne koristim DLSS, ne koristim RT Prema svemu sto gledam, 7900XTX je bolji izbor, ali rekoh da provjerim ako netko ima neko drugacije misljenje te zasto ga ima. EDIT: CPU nebitan, trenutno je 5800X, dolazi 9800X3D |
https://youtu.be/kG6vYnr2Iwk?si=CJ2yle1Pz5g8vQot
Po ovima testovima al pari, 9070XT bolja u RT. Ja bih rađe 9070XT zbog FSR4. Ali ne bih ju po ovih 940 eura za kolko vidim da su krenule kod nas. |
pa neces prvi dan izlaska odmah kupovati...
|
pogledao sam taj video i cudan mi je jer su brojke drugacije u svim drugim reviewima koje sam gledao
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |