![]() |
Citiraj:
Znajući da si ti dobro upućen, kome vjerovati ? |
Kolega dobro govori, međutim možda su stvarno smislili kakvu pi *** ju za one bez ugovorne obaveze.
Sa teh. strane za sve brzine preko 30 mora biti neki od novijih uređaja (TC7200 ili Ubee a oba imaju WiFi). Jedino ako ga namjerno ugase. Sačekaj da donesu uređaj i aktiviraju uslugu pa ćemo bit pametniji / šta napraviti. Ako stvarno bude trebalo za prvu ruku poslužit će stari. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za veću brzinu bih onda ipak trebao noviji router. Hvala na svajetima ! |
Dobit ćeš skoro pa sigurno Ubeea koji ne da ima wi-fi, nego je i dual band tj. ima mogučnost rada obje mreže ( 2,4 MHz i 5 MHz).
http://www.ubeeinteractive.com/produ...-voice-gateway Kako je napisao kolega Nikky, javi kad dođe, pa ćemo biti pametniji. |
Da li je Ubee router bolji od Tc7200 po pitanju jačine wifi signala il je to manje više isto..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Nešto je bolji, ne puno, jer oba imaju interne "lata" antene.
Negdje u temi smo stavljali slike kako izgledaju "iznutrice" za oba. To je sada "moda" / đir kod svih proizvođača za ove SOHO IAD uređaje. |
Citiraj:
Bolji je pogotovo za mobitele, jer skoro svi mobiteli podržavaju 5GHz, a na toj mreži je meni po stanu svugdje brzina preko wi-fi-a oko 120 Mbit/s ( žica 150 Mbit/s). Normalno isto vrijedi i za sve druge uređaje koji podržavaju 5 GHz. Bitno je da je Ubee dual band, pa mogu raditi obje mreže istovremeno, a TC ima i problema sa 5 GHz mrežom. Na 2,4 GHz je nešto bolji, ali ne toliko. |
Citiraj:
Inače imam net do 120mbit/s, a na galaxy a8 2018 max što dobijem preko wi-fi je 40-45mbit/s preko tog tc7200 Sent from my SM-A530F using Tapatalk |
Da.Rade obje mreže istovremeno. Radi sve bez problema.
|
Citiraj:
Ajmo malo logike! U paket se moš doslovno posrat i poslat na njihovu adresu. Dali je to onda dokaz da si vratio uređaj. Pa kupiš mob preko neta i ekipa ti pošalje upakiranu ciglu i kome se onda možeš žaliti? Ja bih radije odnio u taj servis i zatražio pismenu potvrdu o vraćanju na kojoj je upisano sve što je vraćeno sa serijskim brojem uređaja. |
Znam da se moš posrat, ali je tako. Provjeravaju li oni te pakete pojma nemam, ali ti se za storno računa šalje ta potvrda od pošte.
|
Mirko je u pravu. Tako to funkcionira. Provjereno.
|
A1 provjerava jer sam ja dobio pismenu "obavijest o vracenim uredjajima" u kojoj je i naveden serijski broj tog istog uredjaja. Status "vraceno". Za druge ISP-jeve ne znam.
|
Jedno pitanje... imam u stanu kojeg iznajmljujem mogućnost za bnet tj. A1 preko kabelske, imaju li oni kakve prodajne predstavnike kao T-Com, tamo bi trebao samo internet, ne mora biti 70mbit, može biti i 20, samo da je što jeftinije na ugovor 24 mj. Dakle samo internet bez tv i telefona! Ima tko iskustva i kako doći do takve ponude? Dakle novi korisnik.
|
Nema ti toga više baš. Možeš dobit internet 30 Mbit/s za 149 kn bez ugovora.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam kao podstanar uzeo A1 internet na svoje ime, i to ozbiljan internet a ne 20 Mbit. Dakle, ostavite budućem podstanaru na odabir a ne da se 2 godine taraca s tim. |
Iskreno nadao sam se da možda ima ispod 100 kn neka fora na ugovor samo net...
|
Bilo je, al ne više.
|
Citiraj:
Prednosti B.net Turbo interneta: Mogućnost nadogradnje brzine do 150 Mbit/s za samo 15 kn/mj. Neograničeni internet od 21 do 30 Mbit/s unutar paketa Neograničeno surfanje uz najbrži internet Bez korištenja telefonske linije Uključen besplatni mailbox _______________________________________________________ A1 Internet Flat internet promet Download od 49 Mbit/s do 70 Mbit/s Upload od 7 Mbit/s do 10 Mbit/s Anti-spam i antivirusna zaštita |
Pošto mi uskoro ističe ugovor, zove me agent i nudi mi za produženje ugovora TV (osnovni paket), telefon i internet 150Mbit/s za 180kn. Jel bi mogao dobiti više da tražim prijelaz kod drugog ISPa, kakvo je trenutno stanje sa tim?
|
Citiraj:
https://ssc.a1.hr/documents/10307706/325647304/467_Cjenik+A1+Hrvatska+04.03.2019.pdf/db36e51d-4e1d-8d45-3cc9-65a19db4ca2c Ponuda za nove korisnike za Turbo 3D, ti je 219 kn + 15 kn za brzinu 150 mbps, a dali bi ti sluzba za zadrzavanje korisnika dala manju ponudu od 180 kn..., ako ti se da zafrkavati ...probaj. |
Ma čak mi nije cilj manja cijena nego možda prošireni paket. Jel dobio tko nedavno nešto slično?
|
Ja imam prošireni za 24,5 kn (50 %) uz 2D paket i 150 net. Sve skupa 182,5 kn. To je bilo prije Nove Godine.
|
Citiraj:
Nazovi prodaju 0800 4265 (pon. - pet.) i dogovori se, zahtjevaj u toj cijeni i prosireni TV paket, budi uporan (mozes i malo priprijetiti odlaskom drugom provajderu) |
|
Citiraj:
Možda su samo požurili sa prvoaprilskom šalom :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Moram pohvaliti tehničara. Došao čak i nešto ranije od dogovorenog, donio novi Ubee, stručno je doštukao metar suosnika te proglasio stari Thomson za otpad.
No, zanima me sljedeće : može li Thomson u slučaju nedajbože kvara postojećeg Ubeeeea uskočiti kao zamjena dok se problem ne riješi ? Da ga nosim na reciklažno ili u pričuvu ? Brzina žicom je 145/15 , za svaku pohvalu. Wifijem na laptopu ide do 50/10 a Nexbox A95x iza 2 vrata u sobi se drži na 15/5 |
Ne možeš mijenjati router sam bez njihovog tehničara. Ne zbog samog spajanja, nego radi sinhronizacije sa centralom. Jesi li probao wi-fi na 5 GHz? Mogu ti biti uključene obje mreže.
|
Kolega, pa to već znamo :fiju:
Ubee ima dupli WiFi (2.4 i 5) koji rade istovremeno, po defaultu je isti SSID i pass za obje, napred ima odvojene Led - ice za WiFi pa lakše pratiš "šta se dešava". @panoramix Koji model je stari Thomson? |
Citiraj:
No, još me zanima koriste li navedeni uređaji iz mog prethodnog posta obje frekvencije po defaultu ili ja trebam nešto na njima podešavati ? Obje lampice pokazatelja frekvencije svijetle. |
Kako rekoh poviše, na novom oba banda rade po defaultu.
Za početak ostavi tako a mijenjat ćeš ako bude trebalo. Za stari, 99% neće raditi "kao rezerva", ali može poslužiti kao "switch + ap" (uzmi u obzir da je 100MB / bg wifi). |
Uđi u njega , pa namjesti sam kako ti odgovara. Upute su ti u papirima koje si dobio sa Ubeeom.
|
Stari Thompson moraš vratit ;)
|
4 privitaka
Srdit zbog moje t2 situacije, otpelal sam se maloprije pod A1 (i T-com vjerojatno) baznu po blatu i šikarju, da vidim kaj se nudi...
Nimalo impresioniran! Očekival sam nekaj prek stotke ali ne, niti blizu! Bazna ima 6 ili 7 tih čelija i jedan tanjur ili kaj već je, sve spojeno u dosta veliku kućicu sa strane... Privitak, prva slika/daljina - brzina, druga slika/daljina - brzina. Probal sam i gore dalje u šumu i od dole kad sam se spustil ali samo je bilo gore... Inače, 1250m od mene, tak da je to bijeda. |
Citiraj:
generalno sve "starije" od Tehnicolor TC7200 se ne vrača / nisu im interesantni. |
A ne znam baš, kasnije ti puknu račun, a ti npr. bacio. Problem je što ti nitko 100% ne može reći trebaš li vratit ili ne.
|
Kako rekoh piše u radnom nalogu, ako ne piše RETURN onda ostaje,
a zašto bi bacao -> "šutneš ga nekamo u kantun" :fiju: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:04. |