![]() |
1 privitaka
Citiraj:
|
Postoje li još trgovine na aliexpressu iz kojih se može naručiti neki xiaomi mobitel bez bojazni od naplate pdva i carine?
|
Goldway shop...
|
Ja ću ukratko svoj mišljenje o Xiaomiu.
Zadnjeg sam imao Mi10T PRO i s njim isto na kraju nisam bio zadovoljan. MIUI sitni bugovi, proximity sensor se počeo žešće blesirat nego u početku, step counter koji god da sam probao, nije radio kako treba. Inače, odličan hardverski, brz i efikasan sensor otiska prsta, IR blaster odlično funkcionira, ekran po meni odličan obzirom da je lcd, zvučnici jako dobri..... Meni osobno je MIUI miljama iza Oxygena, One UI-a ili EMUI-a. Osobno više neću na Xiaomi, jer eto, u tih par njihovih telefona koje sam imao, nisu me oduševili. Rade odlične stvari i onda padnu na totalno banalnim stvarima. MIUI treba još puno pure i mlijeka jest, da dođe na razinu konkurencije. Nije sve u hardveru. |
Slažem se sa svime što je gore kolega napisao. Samo ti ke onda izbor telefona jako sužen. Možda sam u krivu ali nikad toliko mala ponuda nije bila. LG zatvorio, Sony dolazi na kapaljku, Motorola baš i nema neke kamere (meni bitno) Nokia na izdisaju... Samsung Apple su mi malo preskupi. Po meni nikad manji izbor
|
Citiraj:
|
Stvarno male razlike u cijenama...bolje u Hr uzeti .
Sent from my Mi A2 using Tapatalk |
Prije je imalo smisla...kad je Xiaomi bio jeftiniji i davao mnogo vise za manje para....
mogao si osjetno ustedjeti para. Imao sam podosta Xiaomi mobacha kod sebe, od 2015 i Mi4C pa nadalje, svi redom naruceni preko Alija Goldwaya i nesto iz Italije Grososhop. Danasnji top modeli od Xiaomija koji se prodaju u HR kostaju kao i Ajfon ili Sama....radije dam pare te ispeglani software na kojeg se mogu uvijek osloniti. Prije sam za jeftiniji Xiaomi mob i bio spreman trpiti takve mane ali ako sada moram iskesirati 6000kn za Mi11, kupit cu prije Samsung, i kad ga budem prodava taj Samsung nakon 1-2god sacuvat ce mnogo vise vrijednosti nego Mi11. Mislio sam ponovo vratiti na Xiaomi ali za 2000kn sta nude su sve neke igračke, kupio sam na kraju rabljeni Huaweija P30 Pro za te iste pare, dobio osjetno bolju kameru, skoro pa goli android, performanse iste i bolje, jedino ekran nije 120Hz. |
sve stoji osim da za 2k dobiješ pristojan mob. a ne igračku
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
+1 za zadnji post
|
Meni u Bijeliću nisu na servis htjeli uzeti uređaj kupljen u HR kojem oni nisu uvoznici. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima jos ovlaštenih Xiaomi servisa osim Bijelica
|
Ako netko zna vise o ovom neka napise ,vjerujem da ce zanimati one koji su kupili mobitele preko interneta...
|
A nemaš šta posebno pisati o tome, oni su odbili preuzeti mobitel jer ga nisu uvezli. Rekli su da je uvoznik možda Smart doktor ili tako nešto iz Zagreba, ali nisam ulazio u raspravu, ostavio sam mobitel u trgovini u kojoj sam ga kupio i briga me. E sad, ako oni neće servisirati mobitel kupljen u HR, sigurno neće ni neki kupljen na Amazonu ili slično. Rekao mi je lik da mora imati Bijelić naljepnicu na kutiji...
|
pa logično je da se garancija ostvaruje kod uvoznika, odnosno da kod kupnje uređaja se unaprijed zna gdje i kome se uređaj šalje u slučaju kvara/ostvarivanja garancije.
|
Pa OK, ali ti (barem koliko znam) možeš u npr Njemačkoj kupiti Samsung i servisirati ga ovdje. To što oni nisu uvoznici, ne znači da se ne mogu naplatiti od proizvođača, ako su ovlašteni.
|
Citiraj:
Samsung i cuvanje vrijednosti...jel se ti salis ili?:roller: |
Ovlašteni servis za sve uređaje je trgovina gdje kupujete uređaj. Tamo ga vraćate ili ako po želji želite slati u ovlašteni servis direktno,zovite i provjerite da li možete. Ako kupujete online provjerite da li postoji mogućnost servisiranja vašeg uređaja u RH. Tako ćete biti sigurni,sve ostalo su nagađanja.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Poco x3 nfc, danas instaliro update softwarea novi, ne rade mi više swipe geste...
|
Trenutno imam 9T i generalno sam zadovoljan,
ali izgleda da mu je otišao zvučnik pa gledam nekakvu zamjenu - koji bi model iz Xiaomi/Mi ponude bio otprilike slična klasa? Ne pratim, a po običaju ih ima ih brdo i ne znam odakle krenuti. Precijenjeni high-end me ne zanima. Bitno mi je da su specifikacije iste ili bolje (ako može a da nije preskupo) .. ali nije nužno, 6 GB RAM/OctaCore 2.2/128 GB radi sasvim OK. Notch/rupa za prednju kameru su mi iritacije no preživio bih nekako, ali čitač otiska ispod ekrana mi je koma i to odbijam .. Kako stvari stoje? Ima li koji s drugačijim rješenjem? Sjećam se modela od prije par godina (nisam siguran koji točno - Note 3,4,5..?), s čitačem smještenim iza - i to je radilo bez greške, svaki put. Ovo ispod ekrana je živi užas :fuming: |
Možda Mi 10T? Ima finger sa strane, SD865, 5000 mAh bateriju, 33w punjač...
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-mi-...ic-black.html? |
Hmm .. ovako na prvu, djeluje sasvim prihvatljivo -
ali nema utor za slušalice :( Zaboravio dodati gore, i to je poželjno. Hvala na preporuci, uzimam u obzir dok tražim dalje. Kompromisa će očito biti, samo je pitanje kojih točno. |
Poco X3 Pro ima 3,5 mm, finger sa strane, SD860,5160 mAh bateriju...
|
Oho, da, sviđa mi se, a i cijena je privlačna -
super, hvala još jednom na preporukama! Usput: nabijem im nomenklaturu i tisuću sličnih modela :D |
Imaj na umu, ako ti nešto znači da sd860 nije sličan sd865. Dosta je slabiji. Ako patis na flagship procesore
|
Vrlo sličan SD855+, što uopće nije loše. Još uvijeke pomete većinu novijih midrange Qualcomm procesora (osim SD780G).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Odoh u pravu temu, sad sam skužio da sam krivo postao. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Može mi neko reći zašto na redmi note 10 nemam 4g+ već samo 4g na području gdje je 4g+ uvelike dostupan ?
Drugo, skužio sam da rn 10 jako loš domet za wifi ima, gdje on jedna dvije crtice rn 8 recimo imao pun signal za wifi. Čudno. |
Došao mi neki dan MIUI update Global 12.5.1.0. Kao optimizacija, manja potrošnja baterije i brži rad OSa. Sad ovo oko optimiziacije nisam skužio jel mi mob leti ovak i onak ali bateriju ću malo popratiti.
|
Citiraj:
Rađe bih imao slabiji procesor i manje rama ali s amoledom nego obratno |
Citiraj:
|
Citiraj:
Scrolanje po forumu šteka.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:59. |