![]() |
Micro se polako odlazi bar s mobitela...meni ne treba,jer mi čisto dosta mob sa 128 iako ja čak imam i 256 GB
Slike automatski idu u oblak tako da ih i briše sa mobitela...jedino muziku skidam i imam...ne zn šta vrijednog mogu izgubiti u slučaju kvara... To je kao da imenik sa kontaktima držiš na SIM kartici a ne na Google računu Poslano sa mog GM1900 koristeći Tapatalk |
I ja sam prije ovisio o SD kartici, ali otkako koristim dual SIM sam skužio da mi i nije toliko potrebna. Već godinama imam sync PC <> mobitel pa mi za nekakav dodatni backup uopće nije potrebna. Kad sjedne veći update, onda ubacim USB stick i napravim full backup, ali to je svakih par mjeseci. Ako držiš do podataka, i 64 GB je sasvim dosta na mobitelu.
|
S20 djeluje ko masivno precjenjeni i underspecani mob.
|
Po cemu "underspecan"? Meni izgleda odlicno zaokruzen mob, cijena je takva kakva je.
|
Samsung Galaxy S10e - T-Com
Ima li neko od vas Samsung Galaxy S10e kupljen za vrijeme T-Com promocije (besplatno se dobivao S10e pri kupnji S10+ modela)?
Pretpostavljam da je to isti uređaj kakav se može dobiti povoljnije uz produljenje T-Com ugovora. Po čemu su ti uređaji specifični u odnosu na one kupljene u npr. samsung trgovini, mobisu, elipsu? |
Čudno da se dobio takav mob uz isti takav samo malo bolji...
|
Zar nije bilo S10/S10e + A10 (ili A20)?
Jer sam ja tada bio uzeo S10e, no bez drugog moba uz njega jer nisu imali na zalihama a mene nije brigalo za drugi mob. ne vidim razloga zasto bi bio drugciji od onog kupljenog u 'slobodnoj prodaji' |
Citiraj:
A možda se npr. trebala aktivirati i neka tarifa na oba uređaja da bi se ostvarilo pravo na takvu ponudu. Citiraj:
|
Citiraj:
Ne. Nikakvih tcom brandiranja i/ili aplikacija. Boot logo od samsunga. Djeluje kao original FW od Samsunga. |
Nije nista trebalo... Ja sam produzio ugovor samo za jedan broj, u obiteljskoj L sam platio dva note 10 4800kn.. Nelosa je akcija bila, tako isto su bile kombinacije s s10, S10+ I note 10+... Nema ni kakvi tcom brandiranja na mobitelu!
Sent from my SM-N970F using Tapatalk |
Citiraj:
Ja sam zadnji dan zvao pitat i za 189kn mi nudila s10 + s10e ali nisam uzeo jer nisam mogao dobit L tarifu ispod 159kn što je za još jedan broj u magenti usrana ponuda. Bar po meni. HT ima najbolje dealove što se uređaja tiče ali su tarife preskupe. |
|
Žena je trebala danas dobiti A50. Međutim toga je navodno "nestalo", pa sad operater nudi A30s. Da li je A30s po nečemu znatno slabiji? Meni po specifikacijama izgleda "tu negdje"..?
|
Slabiji Exynos i najvažnije 720x1560 pixels?
I mislim da ti nema always on display za razliku od A50... |
Jako su mudri, baš je nestalo kad treba. Nek ponude A51 i nek se ispričaju. Najlakše je nudit lošiji uređaj...
|
A nije u našoj državi, i nije "pod must". Promijenili su ponudu, i ovo je jedini Samsung blizu cjenovnog ranga A50...
|
Citiraj:
|
Jel netko stavio android desetku na S9 da napise dojmove? Stavio bih si ali mi se ne zuri pa reko da vidim kaj ekipa kaze :)
|
Ne vidim neke bitnije promjene u odnosu na Android 9.
|
Citiraj:
|
ok, znaci nije hića da ga stavim.....thx
|
Koje sluške dolaze sa S20 serijom? Buds+ su bile samo za one koji su prednaručili +/U modele do jučer.
EDIT: koji S20 uopće dolaze kod nas? Tele2 i SD imaju 4G verziju (8/128), a HT ima 5G verziju (12/128). A1 ga još nema na svom webu. Tko je u pravu? EDIT2: dobih potvrdu od HT-a da oni daju 5G verziju dok prodavaonice dilaju 4G verziju. |
Netko je vec pitao, ali bez odgovora pa da pitam opet - kako vam se slazu Note9 i A10? Ima li anomalija s trajanjem baterije naspram A9?
Radi li vam private DNS? Stigao i u moje selo A10 bez promjene bootloadera pa rekoh mozda samo da probam, al tlaka mi je sve razbucati prije nego pitam |
|
Bok
da li možda netko zna gdje bi bilo najbolje i najjeftinije gledati da uzmem novi A40 (i samo da nije bijeli) za oko 1000kn možda (za keš)? Našao na njuški po 1100 korištene... Znam da je jako teško i skoro nemoguće, ali nikad se ne zna da li netko ipak ima kakav izvor :) |
Mozda ti s njuske su svi izgrebani iza po tom njihovom famoznom glassticu, ja to nebi uzo ak je zgrebano. Al ok je mob za te novce 900-1100kn ovisi kolke si srece.
|
Ma znam da ih ima takvih u ponudi. Ne pada mi na kraj pameti uzimat ogreben telefon :)Ako nađem negdje za tu lovu ok, ako ne - opet ok :)
thx |
Updejtao N9 na A10 - puno bolje OneUI iskustvo, tako je trebalo biti od prvog dana. Neke stvari su fajntjunali, opcenito sam puno zadovoljniji nego kad sam presao na A9. Nema vise custom fontova, vratili su "never sleeping apps" listu, i prijavljivanje biometrijom u appove (banking i sl.) je sad moguce i face/iris skenerom - napokon!
Prije 3 tjedna updejtao sat na OneUI 1.5 i mislim da sam izgubio onaj sedmi dan autonomije. Steta :) Budse sam isto updejtao prije par tjedana, ne vidim probleme. Sent from my SM-N960W using Tapatalk |
Jel' netko dobio S20/+/U pa da nam kaže svoja iskustva?
|
|
Pitanje za ekipu sa OneUI 2.0
Kad sam podesio Smart Lock, dodao sat kao trusted device, mob me pitao zelim li zakljucati mob cim sat izadje iz rangea - rekao sam da zelim. Nakon toga me pitao nesto u stilu zelim li da se mob "otkljuca" nakon sto se sat vrati u range - i tu sam nesto kliknuo, nisam shvatio sta tocno. Sad imam situaciju da se vratim u range moba i mob ostane lockan, moram ga prvi put otkljucati biometrijom. Nakon toga ga Smart Lock drzi otkljucanim. To na Androidu 9 nije bilo tako, a na 10tki su valjda dodali opciju da odaberes sto zelis. Pitanje: ne mogu nikako naci tu opciju gdje me pitao sve te stvari, gdje je to? Probao sam micati i vracati trusted uredjaje - nije to, a koliko vidim nema veze sa Smart Lockom. Ne znam ni kako bi to zguglao. Zna netko o cemu pricam? Sent from my SM-N960W using Tapatalk |
Pogađam.
Probaj nakon micanja uređaja pobrisati cache za Smart Lock pa onda ponovo dodati sat. Poslano sa mog SM-N975F koristeći Tapatalk |
|
Citiraj:
Do sada probao obrisati sve što mogu u Smart Locku, Samsung Passu i Gear appu, obrisao sat i slušalice i nanovo ih dodao. Sve iznova podesio vezano uz ove appove i ništa, nema tih postavki koje mi trebaju. Ful čudno. Morat ću malo guglati jer tih par koraka definitivno nije bilo na Androidima 8 i 9, sto puta sam to radio. Taman sam podesio mob na A10, nema šanse da ga factory resetiram samo zbog ovoga :S |
Samo ću ti reći da Smart Lock ne radi baš kako je vlasnik zamislio. :D
Recimo ja nisam imao problema sa SmartLockom u autu. Kada je povezan sa infotaimentom u autu, otključan je. Istina je i da ne gledam po mobu kada vozim, ali na dužim putovanjima žena se nije žalila da mora ukucavati PIN da bi otkjučala mob. Dok kod kuća meni je često znao mob biti zaključan iako sam imao uključenu opciju da ostane otključan na sigurnim mjestima. Onda bi ga otključao prstom, i ne bi se zaključavao neko vrijeme. Mislio sam da je do mjesta, ali nikako nije radio kako treba iako sam par puta micao i dodavao mjesto. Reko, idem ja dodati Bixby rutinu da je mob otključan kada je prikačen na kućni WiFi, ali ništa se nije dogodilo. Svako nekoliko mob je zakjučan. A recimo na poslu imam bežični punjač i stavio sa da mi AlwaysOnDisplay radi dok je na punjaču, a ne radi dok nije (Bixby rutina) i to mi uredno radi kako treba. Rekao bi da Samsung nije baš najbolji u primjeni Smart Locka. |
Koristim smart lock samo sa wearable bt uredjajima i to radi bez greske.
Trusted places su hit or miss, mislim da sam ga jednom imao upaljeno. Ne svidja mi se. Unazad godinu dana sam skuzio da routines (dio good lock app packa) ima opciju "stay unlocked when connected to xyz wifi" pa ga koristim za po doma, prakticnije nego pracenje lokacije. Prije toga, dok je sve to funkcioniralo bez roota (?) koristio sam tasker i secure settings. Danas mi je routines zamjenio dobar dio taskerovih profila. Sent from my SM-N960W using Tapatalk |
https://www.gsmarena.com/samsung_gal...eview-2083.php
Evo recenzije običnog S20.. Baterija je baš loša, što se tiče talk time, generalno gledajući baterija je solidna, u usporedbi s kinezima, ispod prosjeka, a sve zahvaljujući proždrljivom samsungovom softveru tj lošoj optimizaciji iste, doduše taj mega problem se već vuče par godina, a samsungu je to i dalje enigma. Ali, ono di mu dajem veliki plus je, ergonomija smartfona, kompaktan se pristojnom veličinom ekrana, ovo je usvježenje u današnjem vremenu tacni od 6.5"+. Pošto mi je prioritet veličina, definitivno S20 je u užem izboru. |
Nije samo do Samsung softvera, S20 4G također ima 5G modem koji se nalazi van SOC-a, samo što se koriste samo njegove 4G+ sposobnosti. Tako da baterija curi zbog 5G-a kojeg nema :D
|
Citiraj:
Kaj nema Exynos 5g integriran u SoC? I kaj nisu na našem tržištu S20 sa 4g i 5g? |
Ako hoćeš kompaktni telefon uzmi S10e, sad idu za male novce a kompaktniji je od S20 i ima bolji battery life.
Kamera se po svemu sudeći ne čini puno bolja na S20, čak je na S10 oštrija po danu kad se blenda zatvori na f2.4 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53. |