PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Chuxonja 29.12.2015. 11:10

nakon 2-3 puta ih stisneš da to krpanje postaje besmisleno lagano i da bi bio red da odobre novi uređaj.

fanATIk 12.01.2016. 20:18

Postao sam u ISP/tcom temi al budem i ovdje.
Jel zna netko pod kojim uvjetima mogu jednostrano raskinut ugovor s tcomom? Naime, nekakva grupna smetnja na mom području, već 8 dana nemam ni telefon ni net ni maxtv. I ne znaju rec kad će kvar bit otklonjen, samo mole za strpljenje. Ja strpljenja više nemam.
Thx

xXTheLuka1998xX 13.01.2016. 08:52

Pozdrav,neznam dali sam pogodio temu,ispricavam se ako sam falio ja imam ogroman problem s hrvatskim telekomom d.d ,naime kupio sam kod njih 26.5 mobitel,išao je 3 puta na servis,nisu mi htjeli odobriti novi uređaj,zvao sam inspekciju i dobio sam spor no sada imam problema s povratom novca,mobitel sam im uredno poslao na njihovo skladište a gospoda sada kažu pošto je kupljen mobitel na rate možemo vam samo stornirati i vratiti preostali neplaćeni iznos ili ga umanjit ko je sad tu lud?!

tomek@vz 13.01.2016. 16:43

Citiraj:

Autor xXTheLuka1998xX (Post 2877947)
Pozdrav,neznam dali sam pogodio temu,ispricavam se ako sam falio ja imam ogroman problem s hrvatskim telekomom d.d ,naime kupio sam kod njih 26.5 mobitel,išao je 3 puta na servis,nisu mi htjeli odobriti novi uređaj,zvao sam inspekciju i dobio sam spor no sada imam problema s povratom novca,mobitel sam im uredno poslao na njihovo skladište a gospoda sada kažu pošto je kupljen mobitel na rate možemo vam samo stornirati i vratiti preostali neplaćeni iznos ili ga umanjit ko je sad tu lud?!

Mislim da te žestoko prcaju. Pare moraju vratiti - puni iznos.

logitek 15.01.2016. 13:22

Pozdrav,

isprike ako sam posta u krivu temu. Naime posjedujem Saphirre r9 290 referenti model te mi je temp u idlu 70'C kad komp duže radi. Probao sam istu takvu od kolege stavit kod sebe u kućište i na njegovoj bude oko 43'C.

ASBIS mi govori da je to normalno te unutar specifikacija proizvođača, ali meni nekako razlika u skoro 30'C nije baš normalna.
Inače grafička radi ok, nema grešaka niti problema osim te temo u idllu.

Preporuke, savjet?

scarzz 15.01.2016. 13:47

ciscenje graficke+stavljanje nove termopaste i vizualni pregled koliko dobro lezi hladna povrsina na jezgru graficke

logitek 15.01.2016. 13:52

to bi mi onda trebali u servisu napraviti? al eto samo su mi odgovorili da je sve ok :D

edit: grafička je kod njih od tjedan dana..

scarzz 15.01.2016. 14:39

pa trebali bi da, 70c u idle nije nikako normalno.To je temp za full load
ocisti i zamijeni pastu sam ako ne gubis garanciju, nije mudro slovo

FRipper 15.01.2016. 18:56

Citiraj:

Autor logitek (Post 2878966)
Pozdrav,

isprike ako sam posta u krivu temu. Naime posjedujem Saphirre r9 290 referenti model te mi je temp u idlu 70'C kad komp duže radi. Probao sam istu takvu od kolege stavit kod sebe u kućište i na njegovoj bude oko 43'C.

ASBIS mi govori da je to normalno te unutar specifikacija proizvođača, ali meni nekako razlika u skoro 30'C nije baš normalna.
Inače grafička radi ok, nema grešaka niti problema osim te temo u idllu.

Preporuke, savjet?

Koliko grafa ide u full loadu? igrama, testovima?

70C je sasvim normalno jer te grafe neke idu i preko 80C...

Ali idle mora biti niži...

logitek 15.01.2016. 19:12

u full loadu ide do 90'C, al to je normalno kolko sam citao. Podignut ću je sa servisa pa provjerit, navodno su očistili, zamjenili pastu.

Al ak će opet bit do 70'C u idlu onda nebu dobro.
Imam jos mjesec dana garancije pa nebi htio da me preveslaju sam tak :D

partwish 15.01.2016. 21:34

1 privitaka
Odgovor ministarstva na upit o obveznom jamstvu od 24mj. Maknuo sam osobne podatke.

wooden 15.01.2016. 22:56

Već je sličan odgovor ministarstva postavljen ovdje na forum mnogo puta (dvije stranice unazad).
Ali eto, svejedno svako malo netko piše dezinformacije.

AbAdd0n 23.01.2016. 18:31

Citiraj:

Autor AbAdd0n (Post 2868872)
Frendu otišla grafa, garancija je do 23.12.2015. .... :chears:

Evo prošlo je 30 dana još mi nisu javili ništa konstruktivno iz servisa iako sam slao brdo mailova. Rok je 45 dana je li tako i tek onda mogu nešto poduzeti? :chears:

FRipper 23.01.2016. 18:50

A šta su ti uopce rekli?

AbAdd0n 23.01.2016. 18:56

Zadnje je da su poslali upit u ovlašteni servis o stanju garancije ali da nisu dobili odgovor. To sam dobio 19.1,
12.1 da je testiranje završeno te da čekaju riješenu reklamaciju iz servisa,
8.1 da je testiranje završeno te da čekaju obavijest o načinu rješavanju garancije.
Meni se sve to čini kao template odgovori kada nemaju pojma što se događa ili ih nije briga.

FRipper 23.01.2016. 18:58

Reci da upit prosljede telefonom :D Dobiti će odgovor odmah :D

Tiskaj malo, 30 dana je već svakako previše... i ne moraš čekati 45 dana ;)

Night bird 09.02.2016. 18:42

Pozdrav u Iponu sam naručio matičnu i grafičku. Paket stiže 28.1. s matičnom je sve u redu a grafička kartica je vidno korištena, ima prašine po ventilatorima i manja fizička oštečenja. Isti dan sam im poslao mail na koji dobivam odgovor 29.1. da im pošaljem slike. Nakon što sam im poslao slike slijedi ignoriranje. Nakon čega se opet javljam i dobivam odgovor da mi je najbolje otkazati ugovor po vlastitom trošku .Overseasom je taj iznos 200kn, znači samo za grafičku i to je cijena za jeftiniju soluciju tj. duže trajanje puta. Da ne spominjem da je preduvjet otkazivanja ugovora ne korišten proizvod a ja sam dobio korištenu grafičku. Nakon čega sam se žalio na skoro sve njihove mail adrese(osim rumunjskih domena) i smradovi me dalje ignoriraju. Znači i da šaljem na vlastiti trošak, riskiram plačanje poštarine cca 250kn (50 i nešto sam platio kada su oni slali) za grafičku koju mi možda natrag uvale. Da sam siguran da će mi vratit novce ili poslat novu grafičku, bacio bih tih dodatnih 200kn za poštarinu. Više stvarno neznam što da radim pa molim za bilo kakav savjet pošto mi rok za otkazivanje ugovora uskoro ističe.

nino 09.02.2016. 18:52

Ama kakav ti savjet zelis, a da nisi vec opisao u postu? Otkazujes ugovor, saljes o svom trosku i nakon primitka robe, oni ti uplacuju sredstva.

Ili se pozali madjarskom uredu/inspektoratu za zastitu potrosaca.

Neznam kakav drugi savjet trazis?

FRipper 09.02.2016. 19:33

Evo ja ću dati savjet :)

Nemoj slati Overseasom, jer ti je najskuplje... šalji hpexpresom ;)

I naravno, sretno i javi kako je prošlo :) p.s. koliko love si ušparao u odnosu na HR trgovine?

panasonic 09.02.2016. 19:38

Citiraj:

Autor Night bird (Post 2889065)
Nakon što sam im poslao slike slijedi ignoriranje.

Jel možeš postaviti te slike ovdje?

Eladio 09.02.2016. 19:58

može i sjest u auto, otići tamo i tražiti popust u cijeni putnih troškova uz potencijalni međunarodni skandal :D

Alfa_R 09.02.2016. 20:07

Svakako ih blatiti svugdje gdje je moguće. Da da mi hr trgovina to napravi i onda još ne preuzme sve troškove nevezano o zakonu na sebe - gledao bi da im nanesem štetu na sve moguće legalne načine.
Uvijek kad kupujem u napomenu ide - isključivo tvornički zapakirani i neotvoreni proizvod. Zadnji sam dobio je bio sa razbijenim sealom pa sam skoro sa povećalom tražio tragove korištenja.

Ako me probaju zajebati očekujem u najmanju ruku i da pokriju sve troškove uključujući i povrat robe i ispriku.

Bubba 09.02.2016. 20:41

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2889094)
p.s. koliko love si ušparao u odnosu na HR trgovine?

Ovo je zapravo najjace pitanje.

Mr.Ex.President 09.02.2016. 20:56

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2889135)
Ovo je zapravo najjace pitanje.

I uvik je isti odgovor na to pitanje:D Meni svaka eventulana reklamacija ili bilo kakav problem kad kupujen van Splita je trošak koji me skoro pa izjednači sa ST cijenom, ali opet nedan gušta Linksa (ili kome već) pa nešto šta mogu uzet za 650 sa dostavon da plaćan ovdje 770 recimo.

Night bird 09.02.2016. 21:25

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2889094)
Evo ja ću dati savjet :)

Nemoj slati Overseasom, jer ti je najskuplje... šalji hpexpresom ;)

I naravno, sretno i javi kako je prošlo :) p.s. koliko love si ušparao u odnosu na HR trgovine?

Hvala, oko 200kn :suicide: sad su cjene nešto drugačije, u svoju obranu čitao sam da su ljudi uzimali cijele konfe bez problema. A điberio sam iz razloga jer sam prvo imao u planu kupit rabljenu amd grafičku.

Citiraj:

Autor panasonic (Post 2889100)
Jel možeš postaviti te slike ovdje?

1 2 Ove bijele mrlje su od pašine i još je jedan kabel lagano zagreban al to nisam slikao

Citiraj:

Autor Eladio (Post 2889121)
može i sjest u auto, otići tamo i tražiti popust u cijeni putnih troškova uz potencijalni međunarodni skandal :D

Svašta mi je več prošlo kroz glavu :D

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2889124)
Svakako ih blatiti svugdje gdje je moguće. Da da mi hr trgovina to napravi i onda još ne preuzme sve troškove nevezano o zakonu na sebe - gledao bi da im nanesem štetu na sve moguće legalne načine.
Uvijek kad kupujem u napomenu ide - isključivo tvornički zapakirani i neotvoreni proizvod. Zadnji sam dobio je bio sa razbijenim sealom pa sam skoro sa povećalom tražio tragove korištenja.

Ako me probaju zajebati očekujem u najmanju ruku i da pokriju sve troškove uključujući i povrat robe i ispriku.

Prijavio sam ih nabavi ali nabava nemože ništa konkretnije učiniti sve dok se ne javi više ljudi. Odgovorili su opsežnim mailom te su se zahvalili. Napisao sam tu na forumu i planiram se registrirati na bugov forum te i tamo podijelit moje iskustvo.
Takođe to očekujem od trgovine i to sam im sve napisao. Bila bi druga priča da su mi bliže ali ni financijski ni vremenski mi se ne isplati ići do njih.

Ag008 09.02.2016. 21:54

Osim znakova korištenja (skoro nevidljiva prašina i malo izgrebani ventilator) inače je grafička ispravna?

Vjerojatno im je netko unutar 2 tjedna vratio tu grafičku ili zamjenio za drugu i ti si potrefio na tu. Ali iskreno, ja ne vidim toliku potrebu za histerijom. Ovo izgrebano se možda moglo desiti u transportu ako se struže s donje strane u nešto a prašina je mogla biti dio "testiranja", tako nešto ti i oni mogu odgovoriti. Ja bi tražio 100kn kupon ili da mi pošalju nešto besplatno. Lakše i tebi i njima.

Da ti je došla neispravna i da ne žele prihvatiti servis ili popraviti to bi već bilo ozbiljnije.

Night bird 09.02.2016. 22:17

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2889178)
Osim znakova korištenja (skoro nevidljiva prašina i malo izgrebani ventilator) inače je grafička ispravna?

Vjerojatno im je netko unutar 2 tjedna vratio tu grafičku ili zamjenio za drugu i ti si potrefio na tu. Ali iskreno, ja ne vidim toliku potrebu za histerijom. Ovo izgrebano se možda moglo desiti u transportu ako se struže s donje strane u nešto a prašina je mogla biti dio "testiranja", tako nešto ti i oni mogu odgovoriti. Ja bi tražio 100$ kupon ili da mi pošalju nešto besplatno. Lakše i tebi i njima.

Da ti je došla neispravna i da ne žele prihvatiti servis ili popraviti to bi već bilo ozbiljnije.

Slike su jpeg, kad potegneš prstom ostane prašine na njemu. Roba se može vračat u roku od 2 tj. kao ne korištena... U transportu da struže o spužvu ili foliju? Pa ako je test verzija neka onda bude test cijena. Za cijenu od 1750 kn očekujem da mi smrdi po Kini a ne da je izgrebana i prašnjava. Kakav kupon, od njih više nebi kupio ni cd. Nemogu se ništa dogovorit kad ne odgovaraju na mail.

nex 09.02.2016. 22:22

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2889178)
Ja bi tražio 100kn kupon ili da mi pošalju nešto besplatno. Lakše i tebi i njima.

Ti bi se valjda dao i naguziti bez vazelina za bon od 100 kuna.

Ag008 09.02.2016. 23:06

Svatko bi novo i ispravno trebao dobiti.
Nego vidim gnjavažu trgovca (koji god bio) u pravilu bi u ovakvom slučaju trebao platiti poštarinu od tebe do njega, zamjeniti i poslati novo. Mislio sam da bi rađe uzeo neku stvar od 100kn pa je njima možda lakše a i ti zadovoljan.
Koliko sam vidio u njihovim uvjetima imaju nekog "garancionog kurira" gdje bi oni trebali doći po proizvod te ako se ustanovi da je ipak bio ispravan tada plaćaš 45kn.
Svakako ti trebaju odgovoriti da se to riješi.
Meni je jedan poznanik isto naručio grafičku preko ipona pa mu stigla normalno, ispravna i jeftinija za 150kn nego drugdje.
Btw ako nisi šalji im mail na engleskom, ionako odgovaraju na mješavini eng-mađarskog.

Drvoje 09.02.2016. 23:26

Citiraj:

Autor nex (Post 2889197)
Ti bi se valjda dao i naguziti bez vazelina za bon od 100 kuna.

Ahahahahahahahahahahhahaahha - ovo je išlo u PrtScr tj. QFT :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22.