![]() |
@1v@n i Bolnum, hvala obojici na savjetima! :)
Da, staza je stvarno uska i nema puno mjesta, okacio bih tu svoju snimku sa go pro kamerom al me sram :D Kad popravim vrijeme onda cu :D |
Stavi snimku, lakše ćemo tako vidjeti koje greške radiš.
Spajaj ove kratke zavoje na vrhu slike. Gledaj da ostaneš u okretajima i da što manje kočiš i skrećeš oštro. Puštaj i dodaj gas radije u kratkim intervalima. Idi što bliže unutražnosti zavoja na ulascima i koristi što više staze kod izlazaka da dobiješ na brzini. Jel itko za vožnju na velesajmu ovih dana??? Skratili su prijenosne omjere i stavili nove, mekše gume. Opet se rekordi obaraju :) |
Citiraj:
|
Koji autić imaš? nisam u toku baš.. :D
|
Citiraj:
Inace radi se o CRG kart-u, 270 ccm, 13KS |
A zoo, a kul, kad bi bar ja imao u blizini tako neku arenu za kart i još k tome ekipa da se skupi, uf! Na koliko je posto video?
|
Citiraj:
|
Ah, kad imaš spor internet, dok ja tu doma imam 500mbs download i 300 upload :D :D (kako bi volio to imat :D ) šala mala
|
Evo snimke :)
EDIT: Imajte na umu da je ovo prvi put da sam sjeo u kart :D |
Alo šumaher uspori :P Lijepo kližeš :D i reci, šta nije malo teško za voziti s ovakvim volanim, mislim k'o da je naopačke okrenut ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A volan, kakav je - takav je, nisam ga ja montirao :D Inace auto vozim vec 5 godina, lijeva ruka je uvijek na volanu, desna na mjenjacu ( ili na radiju lol ) i nikako "nemogu" drzat volan sa obe ruke tako da mi u kartingu nije problem. |
Citiraj:
Javi se na PM za sutra ili prekosutra. Tek oko 9 mogu, pa ako ti paše, super. Citiraj:
Preširoko ideš u zavoje, idi usko. |
Citiraj:
|
Staza u Španskom mi se čini puno zabavnija i podloga bolja. Ili se varam?
|
Citiraj:
i onda obarat rekorde, ali ja vjerujem da oni tebe sabotiraju tamo, možeš ti i bolje ali ti oni daju los kart, 100% :roller::roller::roller: |
Imam NFS naslove na kompu :D
Vidjet cemo dali je sabotaza u pitanju, dog. smo se u subotu ujutro vozit :D |
Citiraj:
Karting Arena mi je puno bolje organizirana i modernija (live timing, facebook app...) Prošle godine sam bio na Kart Fightu u Španskom i ne vraćam se :D Možda se nešto promijenilo u međuvremenu, ali sumnjam. Vozio sam dva puta sad u Karting Areni s otvorenim vanjskim dijelom i uspio spustiti na 40.644. Dođe mi onda neki NFS klinac kojem tek brkovi počinju rasti i napravi rekord staze s 37.894 :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
2 QuidZz Teško je točno razabrat ali mislim da prekasno u zavoju daješ gas, na pola zavoja bi gas trebao biti na 100% al ne da ga stisneš tad nego da je tad već ulovio, bolje i brže će te isčupat van. Još jedna jako bitna stvar a to su gume, ovisi u kakvom su stanju, ako su stare puno se kliže i lošije drže, treba nać info kada mjenjaju gume i onda odma otić na vožnju, sekunda dvije se još može spustit samo na tome. |
Ja kad sam zadnji put vozio kart, nisam pušto gas uopće :D Je da imam koju kilu viška, al grip je bio bolestan, doduše na asfaltu.
|
Citiraj:
U subotu vozim opet pa vjerujem da cu ici nesto brze sad kad ste mi rekli u cemu grijesim. :) Hvala svima na savjetima! :) |
Uglavnom samo gas, ako gume mogu držat, tj. ako nekližeš previše nema smisla puštat toliko gas jer nema ti što bit :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ni ja dok nisam uzeo onog sa 13 ks, čak sam se i prvi krug zvrtio (tip mi je rekao čekaj barem 2 kruga da se gume zagriju, naravno da ga nisam slušao jer ova dva sporija nisu imala taj problem :D ) A pravi doživljaj je onaj najjači ali sa njim moraš znat stazu napamet jer LETI!!! :D Najbolji kart u hr koji sam vozio, jedino što fali je mjerenje vremena sa obične smrtnike. Prvi kart- ne puštaš gas nikad Drugi kart- puštat gas na par mjesta Treći kart- opako po kočnici na dosta zavoja Četvrti kart- ista količina gasa i kočnice, sotona od karta :D Ako je netko tamo kod pule, preporuka za Green garden, vozim svako ljeto tamo od kad su se otvorili (više od 10 god) i još uvijek gazda (Deni) radi cijeli dan na stazi. :care: P.S. Nemojte vozit one dvosjede ni sa ženskom pored, zaspat ćete. |
Citiraj:
u Splitu nakon voznje daju papir A4 formata na kojem pise vrijeme svakog kruga, te boldano najbrze vrijeme. Takoder te uvrste u tjednu i mjesecnu listu najbrzih vozaca. Znaci recept je ne pustat gas i ne ici presiroko u zavoje, o jedva cekan, bit ce zanimljivo :D |
To se odnosilo na green garden, ne na arenu.
Baci oko na konje i kubike na onim kartovima. |
Je to, sam kod mene to malo kasnije ide sa preko 100kg :D Previše se osjeti višak kilaže, iako opet nevalja ni oni koji su prelagani, pogotovo s ovim jačim jer premalo gripa imaju.
Jel daju u Green gardenu odmah da se sjedne u 17ks čim se dođe il se mora imat staža na stazi? Prošle godine sam gledao u Virovitici prvaka hrvatske, boleština koliko snage ima kart, stvarno se čuda može izvuć iz rotax cvaje |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:22. |