![]() |
|
AA i CarPlay su super zamjena za OEM infotainmente.
Ne harmoniraju dobro sa strujom jer ne mogu ocitati stanje baterije. Nego, montirao danas CC2 na svoj tabletom upravljani elektricar. Neka igre pocnu :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Duzi put == treba nekad stati i puniti Ugradjeni EV infotainment (VW, MB, Kia, T) ce izracunati koliko puta i gdje treba stati te predgrijati bateriju na vrijeme kako bi se punila max snagom. Ali! Nedavno je Apple predstavio novi CarPlay, koji ce moci pristupati parametrima vozila (postavke klime, brzina, okretaji, stanje baterija, svjetla itd.). Isto tako ce se moci prosiriti na vise ekrana i zauzeti cijeli kokpit: https://imgr1.auto-motor-und-sport.d...36-1906266.jpg To je vec prava stvar i neki automakeri su najavili da ce minimirati svoj razvoj i predati infotainment Appleu na tacni (Stellantis npr.) |
kako lijepo zatvaranje trzista.
definitivno, you will own nothing and be happy :D bez appleida, nemas full iskoristivos svih ekrana u autu..predivno. |
I sad se uklapa datum, koji su pomakli na 2025., kad bi 1 din ili 2 din audio jedinice prakticno bile svedene na minimum, odnosno, pokrivale samo postojeca starija vozila koja ih imaju. Sto ce svesti razvoj na minimum, jer ce sadasnja imena prakticno kompletno opsluzivati iskljucivo tvornicke ugradnje. A uz navedenu pricu, bit ce zapravo stilizatori Apple i Android ikonica u SMK-u.
... |
Prelaskom na euro, kazne se zaokružuju na niže, npr.:
Za prekršaje za koje je bila propisana kazna “od 300,00 kuna” sada je propisana kazna “od 30,00 eura” (što je, preračunato, tek 226 kuna), Za prekršaje za koje je bila propisana kazna “od 500,00 kuna” sada je propisana kazna “od 60,00 eura” (tj. 452 kune). 700 kuna pretvoreno je u 90 eura (678 kuna), 1.000 kuna pretvoreno je u 130 eura (979,5 kuna), i tako redom, sve do kazne od 5.000 kuna, koja će po novome iznositi 660 eura (4.973 kune) ili one vrlo visoke od 15.000 kuna, koja je pretvorena u 1.990 eura (14,994 kn). |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
je my skoda app, mozda imas stariji MIB? ja imam MIB3 pa to mozda ima veze, za svaku voznju ima tako summary report, nis ne trebam planirati... |
Citiraj:
Piše ti kod instalacije ili negdje, da ćeš imati limited iskustvo sa svojom škodom. S druge strane, kad sam iskoristio trial, nisam više nikada produžio subscription za app :D |
Citiraj:
to je meni pisalo bilo za fabiu prije, a s jednim od updatea aplikacije je opce izbacilo auto van i vise ju nemrem niti ubaciti u "garazu" :kafa: ak vam ne dela waze u onom malom displayu ili ako imate virtual cockpit, onda imate stari MIB... https://i.ibb.co/DwWrYC0/20220929-184618.jpg https://i.ibb.co/xgVsr6h/20220929-184624.jpg |
Vidi ti njega kako "tanka" prije poskupljenja. :D
|
Citiraj:
samo 2 centa je poskupilo gorivo u slo, jako rijetko tocim privat aute u hr, bas ako nemam izbora, kodija sam tocio do sad samo 2x u hr i to samo da mogu doci do slovenije :D:D:D:D |
Citiraj:
Al ok nije nešto bez čega ne mogu. :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kako misliš nije star? :D Još malo pa peta godina, mojem šesta. :) |
Ma ok sve je to novo. :D
|
Citiraj:
onda definitivno imas MIB 2, eventualno 2.5... mislim da je MIB 3 krenuo pocetkom 2021... |
Vi sa Škodama, koristite profile na ključevima?
Nikako da se to primim posložit, ustvari odličan koncept. Ako sam u pravu, žena ima svoj ključ, ja svoj, ona otključa, sve se pomakne na njen profil (sjedalo, volan, retrovizori, profil infotainmenta)? |
Ne. Ja imam svoj auto, a žena svoj. :D
|
Citiraj:
Jer mi onda sva navigacija ide i preko HUD-a od vozila, pa ne moram skretati oči s ceste (izrazito korisno kad prvi put prolaziš nekim ulicama). HUD mi ne podržava navigaciju preko 3rd party appova. Citiraj:
Odlična stvar ako 2 osobe koriste isti auto. |
Citiraj:
Citiraj:
|
A i mislim da moja nema profile za dva ključa. :) Svakako cool stvar ako više osoba koristi auto.
|
Citiraj:
3 ključa su kod mene, 3 profila. Moram i isprobati ovaj 4. ključ za odmrzavanje i grijanje auta, ne znam ni jel radi. :D |
Citiraj:
To je jedna od onih stvari bez kojih se naravno može živjeti, a i jedna od onih stvari koje zvuče kao preserans na prvu. Realno mi treba valjda samo 15 sekundi da si namjestim sve nakon žene, ali sad kad sam se navikao na ovu automatiku, ne bih baš nazad... ako baš ne moram :D Citiraj:
|
Citiraj:
obe skode su zenine :banned: Citiraj:
e to su nekaj usrali na MIB 3, slozi se, ali teze nego prije, plus sad moze biti samo jedan skoda account pa se onda svaki kljuc dodaje tom accountu... e onda je sranje kad idemo skupa na put negdi i svako ima svoj kljuc u torbi, a ne znas koji kljuc je auto ulovio, na srecu moja zena je visoka, pa se nemre dogodit situacija kao kolegi kojeg je auto skoro zadavil s volanom, jer mu zena metar i strumfkoda... :D |
Citiraj:
webasto, standheizung... :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Stisneš samo taj gumb i auto se ugrije i odledi. Dobra stvar ako ti je auto pred kućom npr. kada padne snijeg. Ja, pošto imam garažu, neću ga valjda koristiti 3 puta, ali dobro dođe. |
|
Citiraj:
budes i ti svojoj skodu kupio? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:27. |
|