PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

Ag008 31.08.2019. 19:55

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3333787)
Nema IR

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Onda možda sačekam Redmi Note 8.
Čini se ok.

Nikox 31.08.2019. 21:11

Citiraj:

Autor okarm (Post 3333755)
jel moguce da poco F1 ima toliko slab wifi?

znaci na 2,4GHz usporedba moto g5, samsung s5 i poco f1

u sobi gdje je modem svi mjere max, oko 30Mbps

kad odem sobu koja je najvise udaljena moto g5 mjeri oko 10Mbps, samsung 8Mbps, a poco F1 polako gubi mrezu. kad se zakvaci mjeri oko 1Mbps

Općenito xiaomi ima problem s wifi ali ne hardverski nego softverski. Kad si spojen na Wifi pogledaj u infu o wifi koja ti brzina veze piše mora biti ista kao i na routeru(naravno ako si u prostoriji gdje je router) ako je router na 2.4 300Mbps isti ti mora pisati i u infu.

vujasin 31.08.2019. 21:15

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3333898)
Uzmi si RN 7, znam da ti ne treba tacna ali ekran je dosta "veći" (promjenili su se omjeri ekrana u zadnjih par godina pa sad ne možeš raditi direkt usporedbu), dulji je od tvog mobitela "samo" 8mm. Nakon toga imaš Pocophone F1 koji je skuplji, ima najjači procesor (SD 855) i IPS ekran, ili Mi 9T koji ima amoled ekran ali nešto slabiji procesor od F1 (SD730).

Uzeo sam RN7, upravo ga postavljam. Valjda ce sluziti kao stari RN4.

renc 31.08.2019. 23:58

Citiraj:

Autor vujasin (Post 3333998)

Ma kaj opcenito...mi9 mi mjeri 93 u dnevnom di je i router..soba do (cigla) 80...najudaljenija soba ( beton) 30....stan 65 kvadrata. Mjereno vise puta. S7 je tu bio puno gori.

okarm 01.09.2019. 07:38

Citiraj:

Autor Nikox (Post 3333997)
Općenito xiaomi ima problem s wifi ali ne hardverski nego softverski. Kad si spojen na Wifi pogledaj u infu o wifi koja ti brzina veze piše mora biti ista kao i na routeru(naravno ako si u prostoriji gdje je router) ako je router na 2.4 300Mbps isti ti mora pisati i u infu.

Evo jucer jos malo vise testirao, a uzeo i mi9t od strica da usporedim. I dalje prostorija u kojoj je modem nije problem, svi su na oko 30Mbps. Cak ni prostorija do, padne brzina ali svi mjere isto, oko 25Mbps.
Ali ova najudaljenija soba, radio po 5-6 mjerenja, moto g5 sva mjerenja oko 9-10Mbps, samsung isto tako oko 7 do 9 Mbps. A mi9t i f1.. bilo je tu svega, par mjerenja do 10Mbps, ali nekoliko ih nisu mogli napraviti jer bi izgubili mrezu.

vujasin 01.09.2019. 09:23

Citiraj:

Autor vujasin (Post 3333998)

Zapravo sam uzeo redmi 7 a ne rn7. Zadovoljan sam jedino sto je kuciste bilo kvalitetnije na starom redmi 4. Ovaj je plastican stari je imao aluminijsko kuciste.

Nikox 01.09.2019. 09:34

Citiraj:

Autor okarm (Post 3334036)
Evo jucer jos malo vise testirao, a uzeo i mi9t od strica da usporedim. I dalje prostorija u kojoj je modem nije problem, svi su na oko 30Mbps. Cak ni prostorija do, padne brzina ali svi mjere isto, oko 25Mbps.
Ali ova najudaljenija soba, radio po 5-6 mjerenja, moto g5 sva mjerenja oko 9-10Mbps, samsung isto tako oko 7 do 9 Mbps. A mi9t i f1.. bilo je tu svega, par mjerenja do 10Mbps, ali nekoliko ih nisu mogli napraviti jer bi izgubili mrezu.

Na tako malim brzinama DL ne možeš vidjeti razliku. Testirao sam RN5 i MI 4C
RN5 sa najnovijim update i MI 4C MIUI 9.6 by xiaomi.eu 8.4.19. router s kojim sam testirao na 2.4Ghz ima teoretski 300Mbps a na 5Ghz 1300Mbps brzina DL preko žice preko 200Mbps.Wifi 5Ghz RN5 isto kao i MI 4C( Pojavila bi se i tu razlika da imam veće brzine DL) Na 2.4Ghz je razlika drastična RN5 postiže nešto malo više od 50Mbps a MI 4C malo više od 150Mbps
MI 4C
https://i.imgur.com/BD2jpuy.jpg

RN5
https://i.imgur.com/4saJRlY.jpg

okarm 01.09.2019. 10:03

Ma svejedno je meni jel on meni daje 2 il 10Mbps. Meni smeta sto njemu pada signal pa se odspoji s mreze.
I kaj sam jos primjetio, znam da nije pokazatelj, ona ikona jacine wifi signala. Na motoroli i samsungu je stabilno na dvije crtice, dok kod saomija ide od toga da fali samo jedna crtica do toga da izgubi mrezu, i to u par sekundi.

Manuel Calavera 01.09.2019. 11:01

Evo nakon nekog dužeg korištenja RN7 par stvari koji me jebu:

- nakon nekog vremena (update?) mi je samo prestao prikazivati one male brojeve iznad ikona whatsupa, vibera, sms-a i telefona da imam poziv, poruku, SMS... Imam gore u notifikacijama kad spustim, no to ne radim često sam od sebe, pa se dogodi da dugo ne vidim neku poruku...

- imao sam masu random nepoželjno otvorenih aplikacija i slučajnih poziva... Ajd za aplikacije, ali ovo za pozive je nezgodno. OK shvaćam jedan krivi korak, ipak to na kraju vjerojatno ja stisnem, ali da se otvori viber, odem u pozive, nađem random kontakt i još zovem nekoga u samo jednu sekundu što sam digao glavu, pa ne napravim valjda 3-4 slučajna dodira. Možda istišćem neku random "šifru" tj. kombinaciju, nemam pojma.... Uglavnom nisam nikad imao takve "penzionerske" greške, nit znam ikoga da ih radi...

- Par puta mi se kod slikanja dogodilo da nije sejvao (odnosno ni napravio) slike, iako sam očigledno stisnio za fotogorafiranje (više puta i više slika za redom). Trebao sam provjeriti u galeriji očito. Naravno kad je bilo najbitnije

- Manje bitno - ali iritantno - stock player ne može puštati pjesme redom nego po abecedi... Možda mnogima to nije bitno, ali je sranje kod konceptualnih albuma gdje stvari moraju ići određenim redom :D

- Do sada se nisam navikao na pisanje (česte greške stiskanja slova pored, te slučajnog stiskanja kruga gdje mi spusti prozor), no dobro to je do mene.

Ugl. što se tiče pozitivnih strana, mobitel je kvaitetan što se tiče buildqualitija, dobra kamera i baterija, samo eto ovaj softverski dio je malo "bumpy ride"

renc 01.09.2019. 11:27

Citiraj:

Autor okarm (Post 3334066)
Ma svejedno je meni jel on meni daje 2 il 10Mbps. Meni smeta sto njemu pada signal pa se odspoji s mreze.
I kaj sam jos primjetio, znam da nije pokazatelj, ona ikona jacine wifi signala. Na motoroli i samsungu je stabilno na dvije crtice, dok kod saomija ide od toga da fali samo jedna crtica do toga da izgubi mrezu, i to u par sekundi.

neznam kaj bi ti reko na mi9 sve radi odlicno nista slicno ovome...mozda da se javi jos neko ko ima te mobove

Nikox 01.09.2019. 12:55

Nemaju svi problem sa Wifi ali većina da sve ovisi o software koji je instaliran. MI 4c je isto imao taj problem dok nisam promijenio software hardverski wifi kartica 2.4Ghz podržava 300Mbps a 5Ghz podržava 866Mhz i tako piše u infu Wifi mreže. ovi noviji modeli možda nemaju taj problem. Treba mi doći Xiaomi Mi 9 tako da me baš zanima kakvo je stanje sa wifi kod njega.

renc 01.09.2019. 18:01

Citiraj:

Autor Nikox (Post 3334102)
Nemaju svi problem sa Wifi ali većina da sve ovisi o software koji je instaliran. MI 4c je isto imao taj problem dok nisam promijenio software hardverski wifi kartica 2.4Ghz podržava 300Mbps a 5Ghz podržava 866Mhz i tako piše u infu Wifi mreže. ovi noviji modeli možda nemaju taj problem. Treba mi doći Xiaomi Mi 9 tako da me baš zanima kakvo je stanje sa wifi kod njega.

Upravo sam ti gore napisao da kod MI9 sve radi top. Dakle max koliko može ići u svim sobama. Global ROM zadnja verzija.

thunder11 01.09.2019. 18:05

Kod mene sa MI 9T (global i EU - stable i developer) apsolutno nikakvih razlika između Mi 9T i Galaxy S8.

Oba rezultata mjerenja su skoro identična.

Buger 01.09.2019. 18:08

Kakva je kamera na 9T u odnosu na s8?

thunder11 01.09.2019. 18:21

Ovisno šta tražiš i želiš.

Meni osobno bolje na Mi 9T - imam zoom, wide i bolji slow mo.
Na S8 su za nijansu bolje noćne slike i općenito kvaliteta. Ali to kada stavim na komp, za moje oko ista stvar.

Kada gledaš razliku u cijeni (kada uzmeš dan izlaska oba mobitela) i time kvalitetu slike, skuplji S8 ne opravdava ni pod razno, ali ipak pričamo o dosta "starijem" modelu.

Sve u svemu, jako zadovoljan, još kada staviš GCam - noćne slike su neusporedive, skoro kao Pixel :D

Par postova unazad, kada sam ga dobio.

https://drive.google.com/open?id=1AD...iFBuZUb9L9d8uH

Nixis 01.09.2019. 21:11

Ovaj "drugi prostor" iliti incognito mode je zgodna stvarčića...lijevi palac za icognito, desni palac za normalan rad :D

Malo sam još toplo-hladno sa baterijom. Baterija bi trebala biti vrlo dobra po testovima, puno bolja od proslog moba, ali meni je poprilično ista...jest da imam AOD stalno upaljen..ali mozda sam ocekivao ipak vise.

renc 02.09.2019. 14:47

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3334227)
Ovisno šta tražiš i želiš.

Meni osobno bolje na Mi 9T - imam zoom, wide i bolji slow mo.
Na S8 su za nijansu bolje noćne slike i općenito kvaliteta. Ali to kada stavim na komp, za moje oko ista stvar.

Kada gledaš razliku u cijeni (kada uzmeš dan izlaska oba mobitela) i time kvalitetu slike, skuplji S8 ne opravdava ni pod razno, ali ipak pričamo o dosta "starijem" modelu.

Sve u svemu, jako zadovoljan, još kada staviš GCam - noćne slike su neusporedive, skoro kao Pixel :D

Par postova unazad, kada sam ga dobio.

https://drive.google.com/open?id=1AD...iFBuZUb9L9d8uH

Mi9t je čudo za te pare a rekao bi da šije i neke skuplje modele. Baš čitam da ga prodaju kao da ne postoji sutra.

BTW, Mi Store Arena spustio Mi9 na 3200kn a Neutrino na 3190kn (64GB verzija) za keš, pa tko treba....a oni daju i na rate..

Nixis 02.09.2019. 19:43

Citiraj:

Autor renc (Post 3334417)
Mi9t je čudo za te pare a rekao bi da šije i neke skuplje modele. Baš čitam da ga prodaju kao da ne postoji sutra.

BTW, Mi Store Arena spustio Mi9 na 3200kn a Neutrino na 3190kn (64GB verzija) za keš, pa tko treba....a oni daju i na rate..

Iskreno radije bi se protegnuo na 3500kn za 9T Pro sa full screenom :)

Brko 02.09.2019. 20:19

Gledam Mi9 SE.
Osobi kojoj bi išao nije bitna ni SD kartica ni 3.5 jack. Bitna je dobra kamera i dobar ekran.

A koliko vidim, 9 SE ima Amoled i jako dobru kameru. I košta 2400 kn. Po meni bolji odabir od Pokofona u tom rangu cijena.

Ima li ga netko da može 2-3 pametne o njemu? Tnx

Sent from S7 Presidency Phone

Manuel Calavera 02.09.2019. 21:32

Delete...

Buger 02.09.2019. 21:46

Za istu cijenu ide mi 8, sad treba vidit koji ima bolju kameru...

Moto001 02.09.2019. 23:07

Kod Mi 8 ima OIS mislim da bi to prevagnulo ako je ista cijena u pitanju, barem bi ja to uzeo u obzir ako je kamera prioritet:)

Brko 02.09.2019. 23:32

Citiraj:

Autor Buger (Post 3334515)
Za istu cijenu ide mi 8, sad treba vidit koji ima bolju kameru...

Vidiš vidiš. Fala na heads up. Svakako udže u obzor. Dođe isto kao i Mi9SE, čak i stotaru manje.
Vjerojatnije je i zreliji uređaj glede updatea.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

davidovski 03.09.2019. 06:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334491)
Gledam Mi9 SE.
Osobi kojoj bi išao nije bitna ni SD kartica ni 3.5 jack. Bitna je dobra kamera i dobar ekran.

A koliko vidim, 9 SE ima Amoled i jako dobru kameru. I košta 2400 kn. Po meni bolji odabir od Pokofona u tom rangu cijena.

Ima li ga netko da može 2-3 pametne o njemu? Tnx
Ja imam i prezadovoljan. Uzeo ga najviše zbog dimenzija jer nema više ništa tako manje, a da vrijedi. Ekran i kamera meni odlični. Baterija nije losa, ali to je jedino što bi moglo bit malo bolje.
Sent from S7 Presidency Phone

Buger 03.09.2019. 08:28

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334548)
Vidiš vidiš. Fala na heads up. Svakako udže u obzor. Dođe isto kao i Mi9SE, čak i stotaru manje.
Vjerojatnije je i zreliji uređaj glede updatea.

Ja sam isto blizu mi 8 za ženu, čekam još samo da vidim što note 8 može ponuditi, al vidim da je mi 8 dobar. Ima na balkangadgets 10 mjesečni review :)

coconut 03.09.2019. 09:55

Dobre vijesti - 4 nova moba će koristiti Samsungov fotosenzor od 108MP tj. 27MP Tetracell (108 = 4x27)

https://www.xda-developers.com/xiaom...ht-hmx-camera/

domy_os 03.09.2019. 10:34

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3332752)
Koliko ja znam oni nemaju servis nego sve ide van... nešto mi je kolega slao i takav info dobio.

Pa Bijelić je distributer pića nema veze sa tehnologijom što god pričali po novinskim člancima...do prije 2 godine asortiman je bio Badel, Jamnica, Koka Kola, a ne neki Kinezi sa gadgetima :lol2:

Al da su upecali, jesu...

Odnijet ću im uskoro Mi Max da mi promijene bateriju pa javim kako je prošlo. Kažu da im treba 1-2 dana, ovisno kolika je gužva. Ne bih rekao da šalju van, premalo je to vremena.

renc 03.09.2019. 11:29

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3334481)
Iskreno radije bi se protegnuo na 3500kn za 9T Pro sa full screenom :)

Svakom njegovo. Mene taj mali notch ne smeta ni kad gledam video u full screenu. A opet puno mi znači tih 20g manje (a i tanji je bome) a dobro dođe i wifi punjenje, AF na wide kameri itd. Jedino mi malo fali 3.5mm al već sam se naviknul na onaj piclek dodatni. Al ionak sad gledam BT sluške uzet idu mi ti kablovi na živac.

@Brko - Mi8 je veći i teži mob od Mi9SE. Imaj to na umu ak je bitno toj osobi. Ak nije bitno ja bi rađe MI9t. MI8 ima OIS ali taj ois je malo fejlao u odnosu na MI9 EIS pa ti vidi....gleda se i koji je senzor kamere. Mi9t ima brutalnu kameru za tu lovu.

Brko 03.09.2019. 11:33

Renc, ti si sad u jednom postu spomenuo 4 mobitela tj 3 nasuprot Mi8. Mi9, Mi9T i Mi9SE.
Daj sad polako, ispočetka, što i kako?

Dakle bitna je kamera i AMOLED ekran. Niš drugo. Kartica ne treba, slušalice u životu nisu korištene, baterija nebitna jer ionako preko noći bude na punjaču. Ali baš i preko 2300-2400 se nebi išlo u novcima.
Samsungay ne dolazi u obzir kako kaže :) zato nisam drugo ni gledao osim Xiaomija.
A vidim da 9SE ima bolju kameru od 9T.

renc 03.09.2019. 11:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3334621)
Renc, ti si sad u jednom postu spomenuo 4 mobitela tj 3 nasuprot Mi8. Mi9, Mi9T i Mi9SE.
Daj sad polako, ispočetka, što i kako?

Dakle bitna je kamera i AMOLED ekran. Niš drugo. Kartica ne treba, slušalice u životu nisu korištene, baterija nebitna jer ionako preko noći bude na punjaču. Ali baš i preko 2300-2400 se nebi išlo u novcima.
Samsungay ne dolazi u obzir kako kaže :) zato nisam drugo ni gledao osim Xiaomija.
A vidim da 9SE ima bolju kameru od 9T.

Mi9 sam spominjao u odgovoru Nixisu.

MI9t i MI9SE kamere su vrlo blizu. Ja bi tu osobu odveo do dućkasa da isproba i nek si odabere između ta dva. I samo bi mi ta dva išla u izbor. Mi9t je bio nedavno oko 2200kn na akciji u Linksu i SD ak se ne varam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33.