PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Ivo_Strojnica 22.10.2025. 12:50

ma ništa strašno, samo izbaci glavni osigurač.
Već sam se čuja sa mehom za Kiju, mene isto zanimalo.

Malo antiklimaktično, ali eto :D

zgmmax 22.10.2025. 12:51

Citiraj:

Autor Tumor (Post 3826916)
Kod kupovine samog auta nisam mogao uzeti manje od 20' jer su bile dio akcijskog paketa koji je sadrzavao gomilu toga ukljucenog (izmedju ostalog DCC, puno kvalitetnija unutrasnjost full elektrificirana, matrix automatska svjetla itd. itd.). Ako bi isao na manje kotace "razbio" bi se taj paket i onda bi sve to sto sadrzi morao uzimati pojedinacno, a onda bi bilo znatno skuplje.

Gledao sam za aftermarket kupiti dodatne manje kotace, opcije su:

- 255/40 R 20 101V

- 255/45 R 19 100V

- 235/55 R 18 100V

Izbor dostupnih modela za 19' i 18' je puno, puno manji nego kod 20', a razlika u cijeni bas ne pokriva trosak kupovine dodatnih 18' ili 19' felgi.

A i na kraju sa 20' kotacima meni auto puno bolje izgleda, pa i to nesto vrijedi :D:D:D

Ja sam uzeo sve to posebno i platio jedno 700e više jer nisam htio 20tke 😁

Žrtvovao sam boju radi toga, al ta osnovna mi je super sada jedino kaj se vidi sve na njoj. 🤣

RaneZ 22.10.2025. 13:49

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3826942)
ali vidio bateriju nisam i piše OGROMNIM slovima u uputama da ne pokušavam jump startati neki drugi auto :D

Vecina hibrida ima tu naljepnicu negdje ili u uputama :)

C.J.B. 22.10.2025. 14:22

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3826957)
Ja sam uzeo sve to posebno i platio jedno 700e više jer nisam htio 20tke 😁

Žrtvovao sam boju radi toga, al ta osnovna mi je super sada jedino kaj se vidi sve na njoj. 🤣

Koliko je kostao auto na kraju s tom opremom?

coconut 22.10.2025. 15:49

Kao što sam pretpostavio, iz servisa su javili da je Yarisu riknuo akumulator.

Amdejac 22.10.2025. 16:07

Eto, Japanska kvaliteta. A truljavi Opel sa S/S, tvornički akumulator, još malo pa osma godina.

Xiaomi 22.10.2025. 16:16

Poznati problem s serijom akumulatora, koja je kasnije riješena. Bolje imati jednom problem s 12v akumulatorom vrijednosti 150+- eur, nego s nekim drugim kvarovima koji ne muče toyotine modele, pogotovo hibride.

Hamm 22.10.2025. 16:30

Kvaliteta https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...cenje-15635164

1v@n 22.10.2025. 16:35

Današnji ulov
Audi A3 3.2 (VR6)
Sleeper, i to rijedak, pogotovo u stock stanju
https://i.postimg.cc/5XLZwMx6/IMG-4343.jpg

Colop 22.10.2025. 18:10

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3826988)

From Berlin to Warsaw in one tank kako bi rekla reklama.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

WraGG 22.10.2025. 18:42

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3826718)
Nisam uopće protiv kupovine jeftinijih guma.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3826766)
Apsolutno ništa od tih baš jeftilen budget guma.
Sve što sam probao je bila apsolutna katastrofa u usporedbi.
To je rang gume koju se isplati kupiti jednom za otić spalit na drift stazu.

:stoopid:

Ok, nema veze.
Mislim da si samo malo previse, kako vi kazete - "zabrijao" na motorsport i da si zaboravio da ima ljudi koji voze normalne svakodnevne aute normalnim tempom, a staza ih ne zanima al ono uopce. Za takve ljude su i budget gume sasvim ok, a posebno ovako kako ih Amdejac koristi: mijenja ih svakih dvije godine. Evo i ja imam i zimski i ljetni Nexen set i stvarno nemam zamjerki. Ne vozim ko baba, ali nisam ni neki racer i eto, te Nexen su mi ok.
Da, znam, sad ce krenuti prica kako ce me te premium spasiti kada budem morao zakociti, ali i sa ovima sam imao par puta panicno kocenje i sasvim dobro su ga odradile.
Osim toga, cisto sumnjam da bi EU dopustila uvoz zadnjeg smeca od guma koje nije proslo nikakvu kontrolu i koje su opasne za voznju. Valjda i za to postoje neki standardi koji se moraju ispuniti da bi se guma smjela prodavati na EU trzistu?

John Creasy 22.10.2025. 19:04

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3827013)
Osim toga, cisto sumnjam da bi EU dopustila uvoz zadnjeg smeca od guma koje nije proslo nikakvu kontrolu i koje su opasne za voznju. Valjda i za to postoje neki standardi koji se moraju ispuniti da bi se guma smjela prodavati na EU trzistu?

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3826828)
Auto Klub - Ovo se sigurno pitaju svi vozači kad kupuju nove gume: Jesu li duplo jeftinije kineske marke sigurne? https://share.google/Uai5grmEP4BGOtq8f

"Odgovore na ova pitanja možete pronaći na naljepnici gume koju regulira Europska komisija od 2012. (revidirano 2021.), a ona pruža ključne informacije o učinkovitosti (otporu kotrljanja), sigurnosti (detaljima o prianjanju na mokroj podlozi), vanjskoj buci i performansama u vremenskim uvjetima snijega i leda. To bi trebao biti sasvim dovoljan putokaz..."

naravno, samo malo zeke peke oko guma uvijek dobro dođe :D

jedini problem je ako se regulative umanje, kao što se nastojalo uvozit smeće od mesa iz amerike.. njihovo meso ne prolazi naše regulative

Amdejac 22.10.2025. 19:53

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3827013)
:stoopid:

Ok, nema veze.
Mislim da si samo malo previse, kako vi kazete - "zabrijao" na motorsport i da si zaboravio da ima ljudi koji voze normalne svakodnevne aute normalnim tempom, a staza ih ne zanima al ono uopce. Za takve ljude su i budget gume sasvim ok, a posebno ovako kako ih Amdejac koristi: mijenja ih svakih dvije godine. Evo i ja imam i zimski i ljetni Nexen set i stvarno nemam zamjerki. Ne vozim ko baba, ali nisam ni neki racer i eto, te Nexen su mi ok.
Da, znam, sad ce krenuti prica kako ce me te premium spasiti kada budem morao zakociti, ali i sa ovima sam imao par puta panicno kocenje i sasvim dobro su ga odradile.

Imaš ljudi koji uspiju potrošit diskove i disk pločice u 50k km, takvima i trebaju premium gume. A ak se voziš normalno, ne zaletavaš se na semafor, ne voziš ljudima na štosdenferu, pustiš auto da koči motorom svaka guma će ti biti dobra.

xlr 22.10.2025. 19:58

Ovo gore vrijedi eventualno za vidovitog Milana koji koci motorom minutu prije nego mu vepar ili, sta ja znam, dijete izleti na cestu :D

Mladenxy 22.10.2025. 20:00

E da kočenje motorom, brijem da to danas više nitko niti ne zna raditi, pogotovo ovi pomodni automatski mjenjači. Ja tak uredno vozim cijeli život. Koči se tek na kraju, samo se pikne kočnica kad treba stat do kraja.

Kad sam tu prije dvije godine pričao o Maxxis svesezonskim gumama ljudi su preporučali životno osiguranje i željeli mi posprdno sreću u vožnji :D

John Creasy 22.10.2025. 20:08

ekstremne situacije zahtjevaju kočenje.. ali normalna vožnja i kad imaš treće čulo za promet i sve oko sebe, može se kočiti motorom bez frke.. prije sam volio do semafora doći bez kočnice, čisto iz 3. pa u 2. i lagano stajanje u 1. brzini dok ga balansiraš na kvačilu da ga koči..

ideš kroz sela gdje se izmjenjuje 70 i 50 brzina, ne sjećam se kad sam koristio kočnicu nego čisto iz 4. u 3. brzinu, rev matching i pustiš gas

prileee 22.10.2025. 20:34

Fino vi mudrujete za situacije u idealnim uvjetima i svi ste najbolji vozaci, ali ka sta kaze xlr, kad ti izleti vepar ili nedaj boze baba ili dijete a ti na dvi zujice…

Sent from my iPhone using Tapatalk

John Creasy 22.10.2025. 20:38

Citiraj:

Autor prileee (Post 3827041)
a ti na dvi zujice…

nemoj pit i vozit..bio sam mlad prije 15g, ali dan danas od momaka svojeg godišta svašta vidim i čujem.. taksi je jeftiniji koliko god skup bio.. osim ako si biciklist po autocesti, onda ćeš dobit bocu u potiljak :D

pa lijepo piše to je ekstremno kočenje.. neš kočit motorom na dijete ili vepra kad ti izlete.. mislim, možeš ali posljedice su onda na tebi :D prošle godine me ferodo spasio kad mi je mali srndač visine farova izletio kroz šumu.. nisam kočio motorom, kočio sam nožnom kočnicom logično, do kraja.. a vozio sam 110 uzbrdo, hvala bogu da je bilo uzbrdo

stiskanje nožne na semaforu po kiši jednako iritira kao svako pipkanje nožne kočnice kod onih vozača koji ne znaju za drugačije

Amdejac 22.10.2025. 20:49

Kad vam izleti neka divljač ni najbolja guma vas neče spasit.

WraGG 22.10.2025. 20:55

Hoce, jer ce se tocno potrefiti da divljac iskoci 2,078154m dalje, a nekim cudom toliko je manji put kocenja na tocno toj brzini kojom si vozio, "premium" gume koja je 41€ skuplja od mrskog kineza.
Vozite normalno i ne silujte gume i kocnice pa vam nece trebati ta ekstra 3 metra.

Bono 22.10.2025. 21:03

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3827044)
Kad vam izleti neka divljač ni najbolja guma vas neče spasit.

Kod premium gume razlika od jedne do dvije duzine auta ce svakako pomoci.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:09.