![]() |
Citiraj:
Čestitke na financijskim mogučnostima. Moglo bi se reć da si prešo igricu |
brat Tumor i ja u razini Perestrojke
|
Jedan od razloga zakaj nisam htio 20" kotače 😁
Goodyear Vector 4season gen3 je tipa 140e komad |
Citiraj:
Jel Subaru? :D Ontopic: Vredestein Ultrac 205/55/16 imam ljetne gore. Sa autom sam dobio zimske, ali brijem da će sljedeće gume bit Allseason. |
Citiraj:
Prelazak na manje kotace bi "razbio" akcijski paket, pa bi onda sve to sto donosi bilo puno skuplje pojedinacno. |
Skupo je kvalitetno. To smo utvrdili.
Ajmo sad dalje. Kupiš skupe gume, odeš kod vulkanizera koji ti natakne gume na felge i izbalansira ti na mašini. Točnije nameče ti olova pola kile jer ga boli uvo za oznake na gumi ili možda ne zna. Koliko vas se je vratilo na reklamaciju ako žuta točka nije primjerice na ventilu? Jer na tom dijelu je guma balansirana u tvornici i tu je najlakša pa shodno tome ide i manje olova. A to sve dovodi do toga da pri većim brzinama dolazi do laganog podrhtavanja ili kad se auto stavi na valjke izgleda kao da je guma jajasta i podrhtava.. |
Citiraj:
|
Brat je prije već dosta vremena kupio neke no name gume u VŽ za koje su tad ljudi stajali u redu jer su bile valjda 50% jeftinije od najjeftinijih. Famoznu Paku (Novi Marof) prošli bez imalo problema po snijegu. Oduševljenju nema kraja. Em jeftina, em dobra. Sve do kasnog proljeća kad se na autoputu na 160 odljepio gazni sloj, odvalio branik i lajsne na vratima. Gume su najvjerojatnije bile protektirane, ali to nitko nije rekao prije kupovine. Uglavnom, prvi i zadnji put :)
|
Auto Klub - Ovo se sigurno pitaju svi vozači kad kupuju nove gume: Jesu li duplo jeftinije kineske marke sigurne? https://share.google/Uai5grmEP4BGOtq8f
|
Citiraj:
Ovisi o proizvođaču, neki imaju oznake drugih boja. Viđao sam zelene ili bijele točke. Neke gume imaju po dvije oznake, najčešće su to onda crvena i žuta točka u kombinaciji. Jedna točka (najčešće žuta) - najlakši dio - ide na najteži dio felge. Vrlo često pozicija ventila nema veze s tim. Felgu treba bez gume i utega odvrtit na balanserki, označiti najteži dio, te tu montirati žutu točku. Dakle, ak žuta točka nije montirana tak da je poravnata s ventilom, te se vratiš vulkanizeru, moguće je da će ti morati staviti još više utega nego što je prvotno bilo. Dvije točke - crvena točka nadjačava žutu jer označava najviši dio gume i pozicionira se na oznaku na felgi, ako ju dotična ima. Najčešće oznake na felgama su točka ili zarez na rubu s unutarnje strane. Ili ako nema oznaku na felgi, ide opet na najlakši dio felge. Olovnih utega nema već desetljećima, sve su plastificirani željezni utezi. |
Može li se preimenovat topic u Gume
Samo gume sve za gume Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Najgora zimulja koju sam ikada imao: Kleber Krisalp, tak nešto. Došlo s autom. Tvrda k’o valjak i bježala preko nosa toliko da sam mislio da s autom nešto nije u redu. Daleko najneudobnija od svih koje sam imao i jedina koja je bježala preko nosa u gradu a vozim se kao svi drugi. Citiraj:
Prije ovih neloših Dunlopica sam imao Goodyear Ultragrip Performance. Najbolja zimulja koju sam ikada imao ali se nakon 6god armatura izvitoperila. I Lašić i BB su mi rekli da to hoće s Goodyearom pa svakako to treba kontrolirati. |
Citiraj:
Balansiraš solo? Kako? A i nije loša ideja kolege, podtopic Gume. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za vikend išao do Istre, skinuo se u Lupoglavu pa preko Buzeta do Novigrada. Na izlazu od Lupoglava prebacio na sport mode sve do Istarskih toplica. Bila je baš prava uživancija vozit auto. DCC je odradio super posao, karoserija se opće nije naginjala u zavojima, nisam imao osjećaj da vozim SUV od 1850kg. Preticanje je čas posla i imam osjećaj da je motor jači od deklariranih 204ks. Prosjek tamo i nazad 7.6l |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
S-Cross 1.0 112Ks/170 Nm @ 2000-3500 rpm Razlika je nekih 700kg u težini |
Tip mi je nepoznat i nebitan ali Kia Picanto manualac :goood:
|
Citiraj:
Izmjereno na valjcima 223ks |
Citiraj:
Citiraj:
odlična i primjetna razlika sa s-crossa na terramara.. najbolje bi bilo da ga odvedeš na valjke pa da vidmo stanje :D odvezo bi ga iz salona kod muhe u dugo selo da vidi šta se može napravit |
Nažalost nemre se još nikaj napraviti jer auto ima SFD2 zaštitu koja još nije probijena ili se ekipa još nije uspjela dogovoriti sa VWom oko pristupa ECU.
Svi modeli noviji od 2024+ iz VAG grupacije su pogođeni time i ne možeš napraviti ništa još. |
Citiraj:
Tiha, udobna, odlična po mokrom, suhom. Možda jer je "samo" 205 širina na autu od 1.5t. I po testovima su često u prvih 5-6. |
Citiraj:
|
Jučer mi je stari imao problema sa Yaris Crossom Hybrid. Auto je mrtav. Bukvalno. Kompletno ostao bez struje. Da stvar bude bolja, cca. par sati ranije ga je bez problema premjestio s jednog mjesta na drugi. Star malo preko godine dana. Zvao ovlašteni servis obzirom da je pod garom, a oni mu poslali šlep koji je dovezao auto iz OG u RI.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
Gledao sam za aftermarket kupiti dodatne manje kotace, opcije su: - 255/40 R 20 101V - 255/45 R 19 100V - 235/55 R 18 100V Izbor dostupnih modela za 19' i 18' je puno, puno manji nego kod 20', a razlika u cijeni bas ne pokriva trosak kupovine dodatnih 18' ili 19' felgi. A i na kraju sa 20' kotacima meni auto puno bolje izgleda, pa i to nesto vrijedi :D:D:D |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=pLCCV5fd4U4&t=1099s https://www.youtube.com/watch?v=Vxhxqedz1Jk |
Citiraj:
A ta dionica je spektakl. Išao sam pred 2 godine onuda, doduše na 16" zimuljama na Škodi, ali svejedno je bila prava uživancija. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moje osobno mišljenje je da je krepao akumulator. A bez njega ne radi ništa u auto.
I meni je neobično da se sa ugrađenom baterijom hibrida ne može upaliti auto. U principu ona ne služi ničemu osim za pohranu energije tokom vožnje. Totalno bzvz. |
ACU je to. Common shit sa malim acu u tim hiridima. Došlo je na vidjelo u koroni kada ljudi nisu dirali auto po dva tjedna.
|
A i to je moguce!
A realno, taj Yaris se moze voziti na bateriju pa barem necemu sluzi, ne mozes reci da bas ne sluzi nicemu. Meni u Suzukiju ne sluzi nicemu osim sto komplicira sustav, to se mozemo sloziti :D ne mogu se voziti na bateriju. Jedino sto pozdravljam je sto S/S sustav radi preko nje, pa nemam potrebu za onim bezobrazno skupim akumulatorima |
Ovaj Yar(an)is vozi na bateriju. Ne puno, ali vozi, jer je u pitanju 'pravi', a ne mild hibrid.
|
Citiraj:
EDIT: Sad čitam po netu da zapravo ima :D znači, moram naći di je, jer je nisam vidija nikad. Čak su joj + i - neke šipke koje vire kod motora, nema akumulatora nidi. |
Koja je to masina u kiji/nokiji? To svi modeli imaju? Hmm, moram pogledati kako je na mom kadetu :D
|
HEV, 220Ks, 1.6 motor (nije PHEV).
Evo sad kažu da je integrirana u veliku bateriju na nekim forumima....uglavnom, nemam pojma, ali vidio bateriju nisam i piše OGROMNIM slovima u uputama da ne pokušavam jump startati neki drugi auto :D |
Da, neka verzija hibrida mora biti. Moj to nema.
|
Citiraj:
de isprobaj i snimi da vidimo šta će biti, imaš garanciju.. lako kasnije kažeš da ne znaš šta se desilo i priprijetiš novinarima :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:50. |