![]() |
Koristim Coolermaster High Performance pastu a nanosim je tako da je razmažem karticom ili stavim folije na prst pa razmažem.
Nevjerujem da sam baš krivo izlappa jer je uglavnom ravno kad stavim skalpel dok prije nije baš bilo. Mounting kit nije baš bajan jer zategenm do kraja a nije skroz čvrsto pa san stavija još jedan onaj gornji brackat da mogu bolje stegnit. Jeli može možda onaj od Venomusa kit na IFX-a, da probam nabavit? |
Nemoj razmazivati, stavi zrno rize. Koliko sam vidio na forumu razer je rekao da nemoze taj od Vx-a na ifx. 99% je problem u tom sto nemozes stegnut kuler do kraja.Ali opet nisu to toliko visoke temp.
|
Nisu pre velike ali opet mislio sam da ifx može bolje.
Probat ću sutra zrno riže i nekako još učvrstit cooler pa će mo vidit. Kad stavim tjmax na 90* u real tempu onda su 10* manje (sad idle 32-32-27-28). Sad kome virovat? |
|
Vidio sam to ali većina opet tupi drugačije...
Evo šta developer od real tempa kaže: http://www.xtremesystems.org/forums/...Q6600-G0-tjmax Sve to je stvarno zbunjujuće i nervira me! Jeli imao netko Q6600 u paru da IFX-om pa da podjeli iskustva? Btw xulos hvala! |
Evo xulos poslušao sam te i primjenio tehniku zrno riže te učvrstio još malo cooler. Temp su pale koji stupanj a razlika između jezgri se smanjila.
Hvala još jednom! Još mi ostaje dilema koji tjmax koristiti, 100 ili 90? Za sad koristim 100 i temp su mi idle 40* (najtoplija jezgra) a load u primeu 60* (najtoplija jezgra) s tim da je vanka nekih 25*, voltaža 1.28v. Po Intelu tjmax je 90 te onda bi te temperature trebale bit 10* manje. Dali je to moguće? |
Citiraj:
|
Teško da bi u LOAD-u imao 50°c, pa bi prije bilo ova veća vrijedost,iako nemaš nikakav razlog za brigu jer Q6600 je izdržljava živina i može podnijeti puno više voltaže i puno veće temp.
Uostalom, Q6600 je prava grijalica pa mislim da je kod tebe sve OK! |
Ja sam postavio TJMax na 95°C, to mi se čini nekak najprihvatljivije i za idle koji je nebitan i ne mora bit točan, a bome i za load. 100°C mi je previše, 90°C premalo. Po tome bi sad trenutno u idleu imal 24°C, odnosno 34°C s nepoliranim Q6600 (VID 1.3250), trenutni napon 1.264V - 3.0 GHz.
Ali sve u svemu, bitno je kak je i kolega xulos rekel distance to TJMax koja bi trebala bit u gornjim granicama od 20-30 °C razlike između TJMaxa i temperature procesora (u loadu). Ak je razlika veća, super :) |
Imao sam taj proc 3 godine u kompu i mogu reći samo da kad sam ga prodavao,da sam se
teške muke odvoio od njega..ali jbg mora se naprijed zar ne..:D Moj je bio revizija G0 i hlađen bio sa Freazerom 7 pro koliko znam sa svim programima koje sam koristio njegov tj max 105 ali ovisi sve od revizije do revizije.. Nekakva sredina bi bila 95 otprilike..ali kako god proc je vrhunski..Moj je bio odličan.. nikad neko veće grijanje ili problemi i na ljetnim temperaturama je maltene bio kakve su bile vani tako je bilo i kod njega...tak da nema neke potrebe se zamarati sa temperaturama ...kao što kolega Bojan kaže podnosi on i veće temperature.. |
Ovako mi je max distance to tjmax 40*, znači da ima još prostora za overclok i voltažu. Imeni je najlogičnije da ja tjmax 95 al eto ostavit ću na 100, bolje da je više nego manje.
I istina da uvelike ovosi o vanjskim temperaturama, primjetio sam to sad kad je malo zahladilo, mada i nemam kućište s nekim extra airflowom pa kad skinem stranicu temp su još manje par stupnjeva manje. Hvala svima! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:17. |