PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2007 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63497)

ZED 14.09.2007. 12:31

Citiraj:

Autor svaboxxl (Post 813097)
, sjeti se samo kada su bila slavna pitanja sa ferrarijevim fleksibilnim podovima

Obratimo se malo na ovu sezonu, Mclaren je skoro cijelu sezonu koristio onu letvicu kaj je isla preko nosa bolida pa se "neko" zalio i na zadnjoj ju utrci nisu imali

2002 je na utrci u brazilu ferrari koristo pomicno zadnje krilo koje je na "neciji" prosvjed zabranjeno

Lani je Ferrari imao Pomicne letvice iznad prednjeg krila, isto je "necijom" intervencijom to zabranjeno, pa su te iste letvice morali pricvrstiti za nos bolida

Sve su to slucajevi di se zaobilaze pravila o aerodinamici znaci nit je bijelo nit crno pa se momcad nemoze kaznit nego jo se samo zabranit koristenje na sljedecim natjecanjima.

Nakon ovog lanjskog ferrarijevog izleta striktno su pravilima zabranjeni bilokakvi pomicni djelovi aerodinamike

Momir 14.09.2007. 12:49

Citiraj:

Autor ZED (Post 813418)
Obratimo se malo na ovu sezonu, Mclaren je skoro cijelu sezonu koristio onu letvicu kaj je isla preko nosa bolida pa se "neko" zalio i na zadnjoj ju utrci nisu imali

Nisam cuo da je to zabranjeno, ali znam da to nisu koristili zbog same staze, jer je monza manje zahtjevna po pitanju aerodinamike.

peroW1 14.09.2007. 13:02

Momire, na ono "nigdje" nisam mislio doslovno, da su medu zadnjima,nego momcad takvog kalibra kojoj je mjesto medu prva tri.
No, treba imati na umu da ono Alonsovo "donio sam im 6 desetinki" je i vrlo vjerojatno poneka stvar iz Renaulta, pa jos spojis informacije iz Ferrarija, nesto od njih samih i eto nas na vrhu. Samo na kakav nacin..sad su si posteno unistili ugled.
I u pravu ste, da su bili sankcionirani "kak spada" i to nenastupanjem u 2008. to bi bila prevelika zalost za Mclaren, Mercedes i sve sponzore, kao eventualno i dio publike. No, kao pravi fan, Formulu 1 gledao bih bez obzira pauzirali oni ili ne. A sto se tice kazne od 100mil$, vjerujte nije to njima nist strasno, ako su imali samo za ovu sezonu 500....novac njima nece utjerati strah u kosti,nego kazna.

Momir 14.09.2007. 13:51

E peroW1 to sto ti meni napises ja bi se samo smijo na to, vjerujem da i tebi izgleda ovo moje tako. Ja i ti nemamo pojma kakve su tocne brojke u pitanju, a niti znamo sta se sve desava u F1. Po mom sva ta prepiranja ovdje na temu kaznjavanja su debeli OT, pravimo se pametni svi odreda. Ja cu vjecito biti na mercedesovo strani i po mom svi ostali se mogu pokrit usima. I sve je to vise manje normalno. Ja se vise neplaniram ovdje javljati na temu kaznjavanja.

Nego zasto masa danas nema vrijeme na prvom treningu?

ZED 14.09.2007. 13:56

Citiraj:

Autor Momir (Post 813435)
Nisam cuo da je to zabranjeno, ali znam da to nisu koristili zbog same staze, jer je monza manje zahtjevna po pitanju aerodinamike.

Jergović je nešto mljeo o tome na utrci u mađarskoj, mislim da je reko da ce im to bit zabranjeno, pa sad me zbunjuje ovo tvoje, moze bit da i nisu vec je bila sttvar do utrke, anyway vidjet cemo u subotu/nedelju

vorda22 14.09.2007. 14:52

Citiraj:

Autor Freek (Post 813060)
Čisto sumnjam da je moguće dokazat upotrebu tih dokumenata.(ipak vrhunski ljudi rade tamo, sve se da zamaskirat)

vrhunski ljudi koji padnu na upotrebi javne kopirke? ma daj ajde te spike nekom drugom prodavat :)

vorda22 14.09.2007. 14:58

koliko je samo kimi informacija prenio iz mclarena koje se sad koriste na ferrariju? isti K...mclaren je kaznjen zbog necega sto se u f1 desava zadnjih "100 godina"...alonso je prenio informacije iz renaulta, mclarenov inzinjer koji je presao u renault je dizajnirao sustav hladjenja koji se rabi na renaultu i to je flavio priznao i potpisao...tuzno i jadno od strane FIAe, ali nisu mogli pustiti da ferrari posteno osvoji prvenstvo na stazi, pa makar to i ne bilo bas ove godine

na kraju...to sto FIA nije imala muda skroz diskvalificirati iz natjecanja, govori dovoljno o svemu...jer, na kraju krajeva, i jedni i drugi bodovi se osvajaju na identican nacin

svaboxxl 14.09.2007. 15:10

Citiraj:

Autor Momir (Post 813497)
Nego zasto masa danas nema vrijeme na prvom treningu?

Izletio je sa staze pa se nije vise vracao prvi trening.

Momir 14.09.2007. 15:40

Citiraj:

Autor ZED (Post 813504)
Jergović je nešto mljeo o tome na utrci u mađarskoj, mislim da je reko da ce im to bit zabranjeno, pa sad me zbunjuje ovo tvoje, moze bit da i nisu vec je bila sttvar do utrke, anyway vidjet cemo u subotu/nedelju

Koliko vidim po slikama sa zadnjeg treninga, spojler preko svega je opet tu. Nemam pojma zasto bi bio on zabranjen, mosilm on nije pokretan, a nije ni visok da smeta vozacima. Sad sam se sjetio onih tornjeva naprijed na bolidima BMW-a, ako se nevaram. :D

peroW1 14.09.2007. 16:05

Citiraj:

Autor Momir (Post 813497)
E peroW1 to sto ti meni napises ja bi se samo smijo na to,

E Momire moj Momire...:D...a sta je smijesno u postu kojeg si quotao?
Cinjenice? Meni nisu smijesne. Btw, zasto Off Topic? Radi se o aktualnoj temi i meni je trenutno zanimljivija ta spijunska afera nego gledati one tvoje srebrne ilegalce na slobodnom treningu. I da, izgubili su konstruktorski naslov:goood:.

SRV 14.09.2007. 16:06

Bio sam gore dao link, ima i prevedeno na naski:

http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=349659

peroW1 14.09.2007. 17:36

Samo daj...i ja dajem jedan jos vazniji pa uzivaj:zdero2:

O DOKAZU najbitnije: http://www.f1racing.com.hr/index.php..._from=&ucat=2&

SRV 14.09.2007. 17:48

ROFL na to, jer unatoc svemu tome nisu nista dokazali.

Dok je ovo sto Stoddart govori 100% istina. Sjetimo se samo Indy-ja 2005-te...

peroW1 14.09.2007. 17:59

ROFL-aj ti komu hoces.,meklarenu najvise:banned:
Aj molim te procitaj ovo OD-DO.:D

http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...14170755.shtml

http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...14170949.shtml

Nadam se da razumijes o cemu se radi. :dobartek:

Scorpius 14.09.2007. 18:03

Ma znao sam da je Alfonso govno od čovijeka...

Freek 14.09.2007. 18:35

Koje papčine, i pustit će ih da se izvuću samo za 100milja$ , sramota što ih nisu izbacili:hitthewal:

ZED 14.09.2007. 18:37

Kom se da citat;)
http://www.fia.com/resources/documen...ion_130907.pdf

Scorpius 14.09.2007. 18:41

Ali strašno. Trebali su Alfonsu oduzeti bodove... (Samo Alfonsu).
Nešto je kao za Schumachera govorio da je prljav... Ovaj je gori od svinje...

Iako sam okorijeli fan Ferraria, nisam mogao vjerovati da je se "aj "McLaren s takvo dobrom reputacijom" upustio u ovakve gluposti...
Možda se ovo čini subjektivno, ali stvarno su trebali izbaciti McLaren...

Sramota...

SRV 14.09.2007. 19:18

Citiraj:

Autor peroW1 (Post 813691)
ROFL-aj ti komu hoces.,meklarenu najvise:banned:
Aj molim te procitaj ovo OD-DO.:D

http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...14170755.shtml

http://www.f1-live.com/f1/en/headlin...14170949.shtml

Nadam se da razumijes o cemu se radi. :dobartek:

Citiraj:

Autor ZED (Post 813720)

Sva sam ja to procitao. Trla baba 'lan da joj prodje dan.

Momir 14.09.2007. 19:19

Ovo prepucavanje nikad nece da zavrsi, neznam zasto jos uvjek gledam sta tu pisete kad nema smisla to sve skupa zajedno.

SRV 14.09.2007. 19:26

Nema, ovo nista nece promijeniti. McLaren ima pravo na zalbu, ali sve dok je Mosley ono sto je, dzaba se zalit.

Nego pade mi na pamet ova scenarij: Zamislite u svakoj preostaloj utrci se sudare McLareni i Ferrari, tada bi BMW oteo Ferrariju konstruktorsku, mada ne znam kako izvest da nas ne kazne sbog sudaranja. :D :D :D Imali bismo onda mi vozacku a BMW konstruktorsku. Ferrari bi ostao bez iceg. Fair enough....

Jao koja znanstvena fantastika...

Scorpius 14.09.2007. 19:41

Star trek nije toliko znanstveno-fantastičan kao ova izjava... OMG LOL

SRV 14.09.2007. 19:42

Citiraj:

Autor Scorpius (Post 813761)
Star trek nije toliko znanstveno-fantastičan kao ova izjava... OMG LOL

Znam :chears:

Pogledajte sad koja je Ron Dennis postenjacina:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62376

Mada mi ovo nema smisla.

Momir 14.09.2007. 19:57

Citiraj:

Autor SRV (Post 813751)
Nego pade mi na pamet ova scenarij: Zamislite u svakoj preostaloj utrci se sudare McLareni i Ferrari, tada bi BMW oteo Ferrariju konstruktorsku, mada ne znam kako izvest da nas ne kazne sbog sudaranja. :D :D :D Imali bismo onda mi vozacku a BMW konstruktorsku. Ferrari bi ostao bez iceg. Fair enough....

Jao koja znanstvena fantastika...

Meni isto ovo palo na pamet, ali se nisam usudio reci, mislimo sam ko zna kako ce me ljudi gledat. :D

ZED 14.09.2007. 20:24

Citiraj:

Autor SRV (Post 813762)

Mada mi ovo nema smisla.

Cuj sve si si sam reko;)

speedy-3 15.09.2007. 00:56

hehe a vjerovatno bi i ja vikao da ih se banna (McLaren) da Hamilton ne vozi za njih ovako je full bad da se on sje*** zbog kretenske momcadi i Alonsa :D

peroW1 15.09.2007. 10:23

Citiraj:

Autor SRV (Post 813762)
Znam :chears:

Pogledajte sad koja je Ron Dennis postenjacina:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62376

Postenjacina kazes?

koji LOL!

Da je on postenjacina priznao bi prvog dana da Ferrari ima krticu u momcadi i prijavio Stepneya,ali on je zauzvrat mudro sutio i veselio se koristnim stvarima koje su im pristigle na pladnju. A priznao je znas zasto? Da si izvuce gorecu guzicu placanjem kazne, tj.da mu se kazna ublazi jer bi u suprotnom bio iskljucen ove i sljedece godine. Dennis je ljigavac kakvog nema u F1.

SRV 15.09.2007. 10:37

Je, jos je McLaren ziher napravio nekoliko replika F2007. :lol2:

dzajko 15.09.2007. 11:12

ma Alonso je smeće i to veliko!!!!!!!!!

speedy-3 15.09.2007. 14:42

Citiraj:

Autor peroW1 (Post 814083)
Postenjacina kazes?

koji LOL!

Da je on postenjacina priznao bi prvog dana da Ferrari ima krticu u momcadi i prijavio Stepneya,ali on je zauzvrat mudro sutio i veselio se koristnim stvarima koje su im pristigle na pladnju. A priznao je znas zasto? Da si izvuce gorecu guzicu placanjem kazne, tj.da mu se kazna ublazi jer bi u suprotnom bio iskljucen ove i sljedece godine. Dennis je ljigavac kakvog nema u F1.

svi su oni ljigavci, svi su isti i svi bi isto napravili :kafa:

peroW1 15.09.2007. 15:19

He,he...4 Ferrarija na celnim pozicijama za sutrasnju utrku:D

Prva dva su CRVENI, a drugi dva SREBRNI.
:lol2:

Momir 15.09.2007. 16:29

Kako prva 4? Mislim dokazano je da nije nista od ferarija koristeno na meklarenovim bolidima. E sad dali ce u buducnosti koristiti, pa ja se iskreno nadam da hoce, pa kad su vec kaznjeni zasto nebi.

vedo 15.09.2007. 16:51

Citiraj:

Autor peroW1 (Post 814083)
Postenjacina kazes?

koji LOL!

Ako je Dennis ljigavac,što su Todt,Briatore,Montezemolo,Mosley???Mega ljigavci,a ova zadnja tri spadaju u koaliciju koju znamo pod imenom FIA!

SRV 15.09.2007. 17:07

Citiraj:

Autor Momir (Post 814304)
Kako prva 4? Mislim dokazano je da nije nista od ferarija koristeno na meklarenovim bolidima. E sad dali ce u buducnosti koristiti, pa ja se iskreno nadam da hoce, pa kad su vec kaznjeni zasto nebi.

Ma pusti to, uvijek ce se pljuvat po 2007 sezoni, Feraristi jer McLaren nije potpuno iskljucen a McLarenovci jer smo kaznjeni.

2007 ce zauvijek ostat crna mrlja u F1.

speedy-3 15.09.2007. 18:14

http://www.net.hr/2007/09/14/0232007.28.jpg

SRV 16.09.2007. 11:37

FATALNI LUKSUZ RONA DENNISA

Citiraj:

Najčudesnija stvar koja je izbila na svjetlo dana u cijeloj ovoj šumi informacija vezanih za špijunsku aferu koja je potresala Formulu 1 od lipnja do danas je priznanje Rona Dennisa da je on obavijestio Maxa Mosleya o tim znamenitim e-mailovima između njegovih vozača. Učinivši to, Dennis je nehotice postigao dvije svari: učinio je da se FIA uhvati tih mailova kao dokaznih indicija i na osnovu toga drakonski kazni McLaren, ali istovremeno je dokazao da McLaren uistinu nije kriv za cijeli skandal.

Kako je to moguće? Pa, moguće je u Formuli 1. To je sport u kojem su korporativni interesi, političke igre i legislativne dvosmislenosti toliko nerazmrsivo isprepleteni s osobnim afinitetima, napuhanim egima i subjektivnim tumačenjem pravila da ništa što vrijedi danas ne mora vrijediti sutra. Danas, sutra? Ništa što vrijedi sada ne mora vrijediti za pola sata.
Tako je u paddocku Spa-Francorchampsa bilo moguće vidjeti Dennisa i Mosleya kako u subotu popodne stežu jedan drugom ruku u ˝prilici za fotografe˝, i formalno zakapaju ratnu sjekiru, niti dva dana nakon što su cijelom svijetu pokazali da se njihova međusobna mržnja može mjeriti devetocifrenim dolarskim iznosima i, zapravo, pola sata nakon što je Mosley javno izjavio kako ozbiljno sumnja u Dennisov integritet i kako se, da se to samo htjelo, McLaren moglo i trebalo kazniti još žešće i drastičnije.

Ova je epizoda tek trenutno popularni i najviše eksploatirani light-motiv ove današnje Formule 1. U njoj sve vrvi od ovakvih malih i velikih sukoba, od političkih prepucavanja, od ljudi koji se motaju po paddocku a da baš nikome nije jasno što oni tamo rade, od namještanja i poziranja za TV kamere. I, naravno, kako je to Lewis Hamilton nakon samo 13 utrka u toj Formuli 1 sjajno primijetio, od ljudi ˝koji žele biti veći od drugih˝.

Ovo posljednje važnije je nego što se čini na prvi pogled. Max Mosley propali je vozač utrka. Krajem šezdesetih bio je jedan od najbogatijih i najsporijih vozača u Formuli 2, i kad je uvidio da nikad neće postati Jim Clark (a trebalo mu je za to dulje nego drugim vozačima), okrenuo se najprije vođenju ekipe Formule 1, potom vođenju cijelog sporta. Dok je vodio ekipu March, ova je bila poznatija po raznim intrigama i (osobito financijskim) neuspjesima nego po konkretnim rezultatima na stazi. Kad je March propao Mosley je već bio dovoljno blizak Bernieju Ecclestoneu da mu igračka u vidu F1 ekipe više nije bila potrebna. Ambicije su sada bile mnogo veće. Kako zbog zloglasne predratne političke karijere svog oca Oswalda Max nije imao nikakvih šansi za uspjehom na britanskoj političkoj sceni (premda je pokušao), okrenuo se, uz pomoć Ecclestonea, sljedećoj najboljoj stvari i 1991. postao predsjednik FIA-e. Zašto je Ecclestone svojim golemim utjecajem i beskrupuloznim lobiranjem na granici (ili preko nje) moralne prihvatljivosti donio Mosleyu taj posao? Zato jer Ecclestoneu, koji sam nema apsolutno nikakvih političkih ambicija ni kvaliteta, postao baršunasta rukavica, alat kojim će njegov izravni i često previše beskompromisan stil dobiti na suptilnosti, prividnoj kvaliteti i ubojitosti. Osovina Ecclestone-Mosley postala je definirajuća, apsolutno svemoćna i posve nezaobilazna snaga u vođenju Formule 1.

I naravno, sve je u redu ako s takvom osovinom gledate stvari u istom pravcu. Ako ne, ako ste k tome još i tako iritantno uspješni i ako ste u osobnim svjetonazorima pomalo ˝čudni˝, kao što se čudnim smatra Rona Dennisa, neće biti dobro. Morat ćete ozbiljno paziti na svaki korak. I pazit ćete, iz godine u godinu, ali posve je neminovno da ćete, kad-tad, napraviti onaj jedan mali, krivi korak. Ili ga nećete niti napraviti već će se samo okolnosti poklopiti na, po vas, vrlo nepovoljan način. Kad se to spoji s željom nekog od izravnih konkurenata unutar Formule 1 da stane na kraj vašoj uspješnosti, naći ćete se u nevolji prije nego ste i shvatili što vas je udarilo.

Dennis si je u ovoj današnjoj Formuli 1, u ovom današnjem svijetu, pokušao priuštiti fatalni luksuz: pokušao je igrati na svoje poštenje, na uvjerenje da će sve biti u redu jer mu nitko ne može dokazati ono što on zna da nije učinio. Naravno, pogriješio je. Nedostatak dokaza u Formuli 1, za razliku od stvarnog svijeta, ne znači ništa. Koliko će taj stvari svijet oko nje zbog toga cijeniti Formulu 1, i Maxa Mosleya, drugo je pitanje.
by Mladen Jergović

danij3l 16.09.2007. 11:49

odlican (objektivan) pogled na situaciju.

navijam za ferrari, ali ovo je sramota.

vga killer 16.09.2007. 13:35

Ma tu nitko nema ciste ruke i dosta je toga jos umjesano sto nikad necemo saznat

nino 16.09.2007. 14:22

Prvih 20min gledali smo vecinom Kovalainena i Kubicu, jel se to meni cini ili se ignoriraju Ferrari i McFerrari (Laren). :D

Vejita 16.09.2007. 14:38

Citiraj:

Autor nino5 (Post 815017)
Prvih 20min gledali smo vecinom Kovalainena i Kubicu, jel se to meni cini ili se ignoriraju Ferrari i McFerrari (Laren). :D

Nebi rekao da ih ignoriraju prije bi rekao da su dosadni jer se samo voziju, Kubica je mnogo zanimljiviji.

Malo turbo offtopic sada dok sam gledao F1 ruknem na teletekst i vidim da je Colin McRae poginio.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53.