PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Novi DVB-T2 sustav; info, oprema... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=300099)

darkijas 19.10.2020. 08:14

Pa osd preko scart-a i nemoze izgledati neznam kako, buduci je scart limitiran na 576i rezoluciju, pa tako je i osd u toj rezoluciji. To moze biti problem ako se neki brojevi ili slova manji.
Ja takodjer gledam da bi kupio tog opticum nytrobox-a plus, jer sa proslom generacijom tog proizvodjača imam dobra iskustva glede kvalitete tunera i same brzine uredjaja, takodjer i daljinski upravljači barem na mpg4 modelima su izuzetno kvalitetni.
Prvenstveno me zanima jel koji od tih prijemnika ima opciju zumiranja teletexta

vlatko27 19.10.2020. 08:44

Frend kupio ovog Samsunga po mojoj preporuci sa ovog foruma, radi HDMI-CEC, sve fino radi što se tiče CEC-a i to ali ima "artifacting" na full HD materijalu svakih par minuta. Signal strength mu je 70%, Quality 100%, Heinzelova/Branimirova, Zagreb.

Što bi moglo biti posrijedi? Ne vjerujem da je signal, malte ne centar ZG.

Video problema;
https://imgur.com/a/l5NVUAs

murina 19.10.2020. 11:01

Ima li tko Mecool K5 Smart TV Box?
Radi li, kakva su iskustva?

Mr. X 19.10.2020. 14:18

Citiraj:

Autor kopija (Post 3449515)
https://www.prejeftino.com/proizvod.php?id=2661
besplatna dostava
Rekoh, trenutačno mijenanje programa, dobar daljinski, izvrsna slika, brz i pregledan EPG
Reproducira sve (čak i AC3) osim hrvatskih .srt dijakritika što je sramota jer Amiko Impulse i Combo nemaju tih problema. Ali vidim da aktivno rade na novim verzijama FW tak da ima nade da ga poprave taj problem s titlovima.
Ja ga vraćam jer je prikaz OSD-a preko scarta loš.
HDMI izlaz nema tih problema.
Strong 8541 bi trebao sve reproducirati ali ima isti problem s titlovima a pročitao sam i da jedno hrvatsko slovo ne prikazuje ispravno unutar EPG-a.
Zadnji FW mu je iz 2017-e, što govori da su odustali od njega.
Također problem je u tome da je trenutačno nemoguća misija nabaviti ga, Elipso i Hgspot sve rasprodali, Links samo webshop.
Zamjenit ću Amika sa https://www.prejeftino.com/proizvod.php?id=2637
pa javim rezultate
Za one kojima treba programabilni daljinski preporučam gledanje recenzije
Nytroboxa: https://www.youtube.com/watch?v=0cFL-1CLuf4&t=358s

hvala za info

kopija 19.10.2020. 18:33

S konja (Amiko T765) na magarca (TELESystem TS6809)
Sporije (1-2sec) mijenja kanale, sporije učitava EPG, nema mogućnost prikaza EPG-a po svim kanalima, GUI mu je na razini Windowsa XP, uopće ne vidi titlove a kamoli da ih prikazuje s usb-a. Daljinski prolazna ocjena.
Ali manje titranja i čitkija slova u EPG-u preko scart-a, tako da je gospođa majka donekle zadovoljnija

mann 19.10.2020. 18:53

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3449538)
Frend kupio ovog Samsunga po mojoj preporuci sa ovog foruma, radi HDMI-CEC, sve fino radi što se tiče CEC-a i to ali ima "artifacting" na full HD materijalu svakih par minuta. Signal strength mu je 70%, Quality 100%, Heinzelova/Branimirova, Zagreb.

Što bi moglo biti posrijedi? Ne vjerujem da je signal, malte ne centar ZG.

Video problema;
https://imgur.com/a/l5NVUAs

Po meni signal. Ili stavi ono inline pojacalo ili pricekaj da se presele kanali na glavne odasiljace koji imaju bolje pokrivanje. Trenutno su HD kanali na slabijim da ne kazem privremenim kanalima.

Nikky 19.10.2020. 19:01

@vlatko27
Koja je fw / sw verzija u uređaju ?
Ako sam dobro vidio na supportu, zadnja je Version 220, 2018-12-20 > https://org.downloadcenter.samsung.c...cd5&OriginYN=N

vlatko27 19.10.2020. 21:29

Citiraj:

Autor mann (Post 3449738)
Po meni signal. Ili stavi ono inline pojacalo ili pricekaj da se presele kanali na glavne odasiljace koji imaju bolje pokrivanje. Trenutno su HD kanali na slabijim da ne kazem privremenim kanalima.

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3449741)
@vlatko27
Koja je fw / sw verzija u uređaju ?
Ako sam dobro vidio na supportu, zadnja je Version 220, 2018-12-20 > https://org.downloadcenter.samsung.c...cd5&OriginYN=N

Stavio je tvoj firmware Nicky što si linkao, ista stvar. Kad podesi na 720p na receiveru, kaže da uredno radi. :stoopid:

Edit; događa se i na 720p ali rijeđe, svakih cca 10 min

MatejRh 19.10.2020. 22:19

Citiraj:

Autor summus (Post 3449413)
Čemu služi LAN port na prijemnicima - pitaš, pa skoro ničemu, za vremensku prognozu ili neku sličnu glupost, eventualno na malo boljim youtube. LAN je potreban ako prijemnik ima hbbtv jer preko interneta ide taj dio, ali uglavnom samo nepotrebno poskupljuje prijemnik.

Da odgovorim i kolegi iznad - nemoj očekivati solidan media player od prijemnika. Svi ovi prijemnici imaju neke mane kad su ostale funkcije u pitanju, oni prvenstveno služe kao dvbt2 prijemnici a čak i u toj osnovnoj funkciji svaki ima svoje nedostatke, neki imaju slabiji tuner, na nekima ne možeš posložiti programe po želji...
Što se tiče media playera kod većine radi većina uobičajenih formata, na nekima nemaš zvuk ako je npr. u DTS-u itd.

Amiko Impulse je jedan od najboljih prijemnika i sigurno ima najkvalitetniji prikaz slike i najbolji daljinski, ali opet taj daljinski nema niti jednu programibilnu tipku, player mu ne podržava hrvatske subtitlove i subtitlovi se ne mogu povećati. Picco je isto super pogotovo za montažu iza televizora ili ako ga se želi sakriti jer ima IR senzor na kabelu, podržava skoro sve video formate, ima programibilni daljinski ali ima i dosta mana.

Ja sam na kraju naručio Opticum NytroBox Plus jer neni najviše odgovara. Svatko ima svoje prioritete a ne postoji savršen prijemnik ni za 200Kn a ni za 500Kn a skuplje od toga je i glupo davati kad dodaš još malo i kupiš novi tv (jedino ako imaš bolji tv koji ne podržava dvbt2 pa ti nije žao dati i par stotina kuna više za bolji prijemnik). I da još razjasnim za ovo smeće iz T-coma kad sam napisao da se zamrzne nisam mislio na sliku nego cijeli uređaj prestane funkcionirati pa ga moram isključiti iz strije i ponovo uključiti. A za daljinski nisam nigdje rekao da je ružan (čak i pristojno izgleda) nego je neopisivo loš, tipka za prebacivanje programa je jako nisko, prenisko pa moraš savijati palac ko majmun dok prebacuješ, naprijed je teži a donji dio prelagan, ma neću o tom smeću više ni pisati, za 10Kn više dobije se Opticum NytroBox Plus koji je daleko bolji prijemnik.

Ipak AMIKO IMPULSE ima hrvatska slova i u titlovima, nakon sto ste pokrene film, treba pritisnuti tipku Subtitle i odabrati zeljeni title, nakon toga treba pritisnuti crvenu tipku i odabrati Win-1250, pa zelenu za confirm i nakon toga prikazuje čćžšđ u titlovima
Postano na forum.hr

summus 20.10.2020. 08:01

I ja sam to za Amiko Impulse jučer tamo pročitao ali i dalje se ne može mijenjati veličina istih. Bitnije mi je da mogu isti daljinski koristiti i za Tv i za reciever zato sam odabrao Opticum Nitrobox Plus koji ima hrvatske subtitlove ali su opet jako sitni - svakom nešto fali. Barem je daljinski upravljač ugodno iznenađenje, tipke su responzivne ni pretvrde ni premeke i na dobrom su položaju.

kopija 20.10.2020. 10:43

Ispravka gorenavedenog pljuvanja po TELESystem TS6809: film i titlovi moraju biti u istom folderu da bi se prikazali titlovi. Ima izvrsne opcije konfiguriranja veličine/boje/pozadine titlova i prikazuje hrvatske znakove za razliku od npr Amika T765 i Stronga 8541.
Pitanjce za vlasnike Strong 8541 prijemnika, nalazim oprečne odgovore, da li je moguće snimati jedan program i gledati drugi na istom MUX-u? I da li je taj model jedini koji ima opciju koja omogućuje da se konfigurira početak/završetak snimanja ranije/kasnije tako da uvijek npr. završi snimanje pola sata kasnije?
Ta opcija je vrlo korisna a IMHO samo je taj Strong posjeduje, šteta.

Dobio odgovor na forum.hr re:Strong, uglavnom, jad i bijeda:
Citiraj:

Dok snima, uređaj je potpuno neupotrebljiv, ne možeš apsolutno ništa s njim. Ne možeš čak vratiti to što snima ako si došao 10 min nakon početka snimanja po timeru.
Ovo što pitaš za konfiguriranje početka i završetka snimanja. Ako snimanje namjestiš po EPG, u tom trenutku ne možeš ništa konfigurirat, slijepo vjeruje EPG i satnici.
U postavkama možeš namjestiti da sva snimanja po timeru snima s nekom marginom, ali ne kako si ti zamislio. Naime neki idiot je zamislio da je 5 minuta dovoljno. Možeš namjestiti da počne 0-5 min ranije snimat, i isto tako i završiti. Tako da je zapravo odgovor na tvoje pitanje, NE može.

Exomaniac 20.10.2020. 13:33

Jel valja šta ovaj HT-ov Intek DVB-T2 prijemnik? Gledam Strong 8541 i njega za druge televizore koji nemaju DVB-T2. Ja sam sebi na početku godine uzeo 8209 koji mi nije baš nešto, sučelje i daljinski je bezveze, meni to nije nešto bitno, ionako na TV gledam samo kad je neka tekma, ali ipak bi htio da je za dedu i baku nešto što je malo više user friendly, pogotovo kod daljinskog, a na YT-u su videi o unboxingu i setupu pokazali da je taj 8541 ipak malo nešto više user friendly.

Prolistao sam malo temu pa vidim da nije baš taj Intek nešto, mislim da će ipak biti taj Strong 8541.

BoTiA 20.10.2020. 15:40

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3449962)
Jel valja šta ovaj HT-ov Intek DVB-T2 prijemnik? Gledam Strong 8541 i njega za druge televizore koji nemaju DVB-T2. Ja sam sebi na početku godine uzeo 8209 koji mi nije baš nešto, sučelje i daljinski je bezveze, meni to nije nešto bitno, ionako na TV gledam samo kad je neka tekma, ali ipak bi htio da je za dedu i baku nešto što je malo više user friendly, pogotovo kod daljinskog, a na YT-u su videi o unboxingu i setupu pokazali da je taj 8541 ipak malo nešto više user friendly.

Prolistao sam malo temu pa vidim da nije baš taj Intek nešto, mislim da će ipak biti taj Strong 8541.

ja nemam primjedbi na Intek, slika na panasonic plazmi je dobra, prijamnik se ne grije i ne smrzava, brz je u mijenjanju kanala, daljinac, iako tanak, lovi odlično, ne mora se usmjeriti direktno da bi ulovio signal i to mi je najveća prednost. HDMI kabel u paketu. Nisam ništa snimao na USB niti gledao s USB-a, to me više i ne zanima

minus:
- kad prebacujem program, prve dvije sekunde je slika lošije kvalitete, kasnije je sve OK

EvoTV programe slabo gledam ... nije mi to bio primarni razlog za kupnju.

Signal lovi bolje od panasonic plazme, sve je stabino

EPG je dostupan, mogao je biti i pregledniji .. slova su sitna, vjerujem da je i kod drugih slicno

Badboy 20.10.2020. 16:07

Citiraj:

Autor BoTiA (Post 3449992)
ja nemam primjedbi na Intek, slika na panasonic plazmi je dobra, prijamnik se ne grije i ne smrzava, brz je u mijenjanju kanala, daljinac, iako tanak, lovi odlično, ne mora se usmjeriti direktno da bi ulovio signal i to mi je najveća prednost. HDMI kabel u paketu. Nisam ništa snimao na USB niti gledao s USB-a, to me više i ne zanima

minus:
- kad prebacujem program, prve dvije sekunde je slika lošije kvalitete, kasnije je sve OK

EvoTV programe slabo gledam ... nije mi to bio primarni razlog za kupnju.

Signal lovi bolje od panasonic plazme, sve je stabino

EPG je dostupan, mogao je biti i pregledniji .. slova su sitna, vjerujem da je i kod drugih slicno

snima isto ok,slika ovi naši hd kanali bomba,ali ovi evo tv se kockaju i gubi se signal svako nekoliko..

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Max Rockatansky 20.10.2020. 17:47

Strong SRT82

Da li je netko probao ovog mališana ?
https://www.links.hr/hr/tv-tuner-str...uner-751600014

Po ostalim postovima Strong generalno nije loš, a ovaj mi se sviđa zbog dimenzija, ide direktno u HDMI ulaz a napaja se iz USBa. Treba mi za stariji 32" TV (HD ready, 1366x768).

Nikky 20.10.2020. 18:27

Probaj pa nam javi :)
Provjeri poziciju HDMI konektora na svom TV - u da ima mjesta za "prijemnik",
ovisno o situaciji možeš trebati neki od adaptera > https://www.svijet-medija.hr/gg/52/a...ms_per_page=64

kopija 20.10.2020. 18:48

Savršenstvo za 180kn. ili za 220kn na "akciji" u Superhonzumu od četvrtka.
Strong 8541 je dinosaur iz 2017-te (grije se nenormalno, predugačak boot, nemreš snimat i gledat), ovo Tcom čudo pati od dječjih bolesti, Amiko Impulse/Redline su izvrsni al koštaju.

BoTiA 20.10.2020. 21:52

Citiraj:

Autor Badboy (Post 3450002)
snima isto ok,slika ovi naši hd kanali bomba,ali ovi evo tv se kockaju i gubi se signal svako nekoliko..

Intek:

Nista ne kocka kod mene, sve radi kako treba .. i naši HD i evo TV kanali

Badboy 21.10.2020. 07:20

Citiraj:

Autor BoTiA (Post 3450130)
Intek:

Nista ne kocka kod mene, sve radi kako treba .. i naši HD i evo TV kanali

kolko posto signala imaš?

BoTiA 21.10.2020. 09:18

Citiraj:

Autor Badboy (Post 3450178)
kolko posto signala imaš?

oko 75% i za jedne i za druge ... pretpostavljam da je to razlog sto je slika u redu ;)

Badboy 21.10.2020. 13:20

da meni kad padne na 60 pocne kockat i onda nestane na 0 i opet skoci na 60 al samo evo programi ovi ostali ko budali šamar

danex 21.10.2020. 13:26

Citiraj:

Autor kopija (Post 3450057)
Savršenstvo za 180kn. ili za 220kn na "akciji" u Superhonzumu od četvrtka.

Uzeo i ja ovaj za staru.kvaliteta izrade je ajmemeni al bitno da radi fino i brzo. Uspio sam i nekak na blef programirat tipku za gašenje Tva tak da stara može koristit samo njegov daljinski. Sam neznam koju rezu odabrat šalto sam al nisam skužio neku razliku tv je 720p,valjda 60HZ

Nikky 21.10.2020. 13:35

Ako si spojio crt onda ostavi 720p,
viša reza igra jedino ako je preko hdmi spojen LCD TV i ako se vidi / može uredno prikazati 1080 ...

danex 21.10.2020. 14:01

Hd ready je telka, navodno može i 1080p sam neznam kolko hz ima

Phobos1807 21.10.2020. 23:23

Citiraj:

Autor Max Rockatansky (Post 3450037)
Da li je netko probao ovog mališana ?

Po ostalim postovima Strong generalno nije loš, a ovaj mi se sviđa zbog dimenzija, ide direktno u HDMI ulaz a napaja se iz USBa. Treba mi za stariji 32" TV (HD ready, 1366x768).

samo da napomenem da je u protisu 193kn :chears:

1v@n 22.10.2020. 01:59

Stigao Samsung s Amazona (39€ na kraju koštao s poštarinom)

Prvi (i zasad jedini) pristojan komad proizvoda ove namjene koji sam vidio.

Isprve nije našao sve naše HD programe no nakon što sam na službenoj stranici našao dosta noviji firmware i nadogradio ga, sve je proradilo.

Šaltanje programa je jako brzo, kao i općenita interakcija s njim, EPG super radi, a ono najbitnije, preslagivanje programa nakon inicijalnog pretraživanja je jako jednostavno i brzo.

Pozitivno:
- izgled
- kvaliteta izrade (težina i dojam kvalitete)
- odličan daljinski s poprilično velikim tipkama
- softver
- podrška proizvođača
- brzina rada
- nekakve IPTV opcije koje nisam isprobao
- mogućnost spajanja određenih modela USB WiFi kartica kako bi mu se omogućili WiFi spajanje
- cijena

Negativno
- nema HR menu
- nema snimanja programa na HDD/stick

Objektivno, bolje od ovog nećete naći, osim ako vam baš jako trebaju ove dvije stvari.

bixsy the king 22.10.2020. 08:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3450590)
Stigao Samsung s Amazona (39€ na kraju koštao s poštarinom)

Prvi (i zasad jedini) pristojan komad proizvoda ove namjene koji sam vidio.

Isprve nije našao sve naše HD programe no nakon što sam na službenoj stranici našao dosta noviji firmware i nadogradio ga, sve je proradilo.

Šaltanje programa je jako brzo, kao i općenita interakcija s njim, EPG super radi, a ono najbitnije, preslagivanje programa nakon inicijalnog pretraživanja je jako jednostavno i brzo.

Pozitivno:
- izgled
- kvaliteta izrade (težina i dojam kvalitete)
- odličan daljinski s poprilično velikim tipkama
- softver
- podrška proizvođača
- brzina rada
- nekakve IPTV opcije koje nisam isprobao
- mogućnost spajanja određenih modela USB WiFi kartica kako bi mu se omogućili WiFi spajanje
- cijena

Negativno
- nema HR menu
- nema snimanja programa na HDD/stick

Objektivno, bolje od ovog nećete naći, osim ako vam baš jako trebaju ove dvije stvari.

Na sve ovo navedeno potpis ko kuća ! I uopće mi nije jasno da se ljudi zahebavaju s nekim "no name" drlogom zbog uštede 50/100 kuna.

glazZ 22.10.2020. 09:08

Ja gledao da ga kupim u hr i ne mogu ga nigdje naci :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

1v@n 22.10.2020. 09:15

Ni nećeš, jer nije ni predviđen za naše tržište.

https://www.computeruniverse.net/en/...monate-freenet

+ mailboxde (cca 12€) i eto

Imaš jednog na njuškalu, ako ti nije problem dati 350 kn. 100 kn više traži od toga što bi te inače koštalo
#HRpoduzetnik

beli14 22.10.2020. 11:32

Radi na tom Samsungu Youtube?
Je l' netko isprobao IPTV na njemu?
Može slika od daljinskog?

Koristim Android TV box isključivo za IPTV i YT. TV nema DVB-T2 pa bih pokušao sve to zamjeniti s jednim uređajem.

OuttaControl 22.10.2020. 11:36

Citiraj:

Autor bixsy the king (Post 3450612)
Na sve ovo navedeno potpis ko kuća ! I uopće mi nije jasno da se ljudi zahebavaju s nekim "no name" drlogom zbog uštede 50/100 kuna.

Jebiga, nema ga kupit u rvatskoj, i nema rvacki meni, i zajebano ga je narucit, znaci veca je zajebancija sa tim nego nekim našim za 95+% populacije. Nije zbog ustede.

bixsy the king 22.10.2020. 12:19

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3450688)
Jebiga, nema ga kupit u rvatskoj, i nema rvacki meni, i zajebano ga je narucit, znaci veca je zajebancija sa tim nego nekim našim za 95+% populacije. Nije zbog ustede.

Ma daj molim te...mogu razumjet bakice i dedice u starim danima sa tv-om starim 15 godina te bez ikakvog znanja stranog jezika. Skoro pola foruma u ovoj temi da nije čulo za amazon i ebay? Nikakav problem ne bi bila ni grupna narudžba pa da to netko odradi za masu. Ajde oni kojima treba snimanje onda neka ga zaobiđu. Mislim ok...svako ima svoj odabir...ja sam samo dao preporuku kvalitetnog, a jeftinog uređaja. Šteta što ga nije moguće kupiti kod nas.

1v@n 22.10.2020. 12:36

Realno, nakon što ga inicijalno podesiš, ti ili netko drugi, ne treba ti nikakvo znanje jezika jer ionako koristiš ono što mu je i osnovna funkcija, gledanje programa.

Ako ti je dealbreaker što nije na HR, a hoćeš IPTV, onda su tu drugi problemi u pitanju.

Pošto je za baku (koja nit zna eng, nit ima internet u stanu), ne mogu probati ni IPTV ni jel ima YouTube.

flash1 22.10.2020. 14:26

Za HT-ov Intek DVB-T2 prijemnik, jel spajao netko s cinch(RCA) konektorima na crt telku? Susjed kupio to sranje i slika je neupotrebljiva uopće za korištenje. Na LCD-u s HDM priključkom je sve ok. Loš kabel?

quazar912 22.10.2020. 18:10

Citiraj:

Autor flash1 (Post 3450798)
Za HT-ov Intek DVB-T2 prijemnik, jel spajao netko s cinch(RCA) konektorima na crt telku? Susjed kupio to sranje i slika je neupotrebljiva uopće za korištenje. Na LCD-u s HDM priključkom je sve ok. Loš kabel?

A da si sused uzme novi TV?
Ipak je 2021g.
LCD 32" ima za ispod soma kn.
Neće bit rješenja za njegov problem.

Endless 22.10.2020. 18:13

Citiraj:

Autor darkydark (Post 3448526)
Naručena 2x Edision Pico T265, isključivo zbog programibilnog daljenskog pa ako punac i punica nebudu zadovoljni naručujem jedan od ova dva. A cvile da nebudu zadovoljni jer "nema uputa na Hrvatskom".

Javim se dok dođe i ostavim neke utiske kvaliteta slike me ne cuka toliko nego kaj će raditi od filmova preko USB-a i kolka bu muka natjerati daljenski da radi sa LG telkama 7-8g starim.

Jesu stigli i kakvi su utisci?

Ima upute, kao i HR menu. Na službenoj stranici edisiona se nalazi i najnoviji fw pa se može ubacit putem usb-a.

Sad što se tiče daljinskog ne mogu reći za LG ali na dva Samsunga isproban i radi bez problema, a koliko sam shvatio ovaj daljinski i je odmah programiran za sve Sams/LG televizore a može se i dodatno isprogramirat. Nije ništa posebno, hvata solidno i meni je osobno premali. S usb-a čita bez problema sve moguće datoteke, audio podržava AC3 i EAC3 dolby 5.1 datoteke. Zamjerka ide što nema ili barem ja nisam našao podešavanje veličine, boje i položaja titlova. Ako netko ima više info neka napiše.

tomek@vz 22.10.2020. 19:18

Decki (i cure) - pitanjce. Kupio sam ovaj uredaj:

Primjecujem da tu i tamo (i samo na nasim programima) nestane zvuka na par sekundi. Antena je vanjska, riblja kost (x6 + pojacalo). Dali je signal preslab i treba doradit antene/vanjsko pojacalo ili je uredaj preslab?

Roberto 22.10.2020. 19:33

Jesus.. koji kosmar svev skupa oko dvbt2. Zaboravih na te brige otkad imam a1 tv, al sad mi za viksu treba neki reciever.

U biti imam dvbt2 mpeg4 receiver od prije 7-8 godina, quadro dt-804hd. Tad su govorili da ce taj mpeg4 biti dobar i za dvbt2 kad dodje, ali bojim se da nema odgovarajuci hevc...

Isprobat cu za vikend u zagorje, pa ako ne radi, sto kupiti?
Treba mi da ima barem solidan prijem signala, i to je najvaznije.
Uz to, ako ima mogucnost gledanja jubitoa bilo bi izvanredno, a za to mi treba i mogucnost spajanja bezicne usb kartice.

kopija 22.10.2020. 20:57

Citiraj:

Autor flash1 (Post 3450798)

Ja imao taj problem kod majke s Amikom T765, slika ok ali GUI (tekst u epg-u) mutnjikav i titrav. HDMI/LCD scenario: slika savršena. Probao i s Telesystemom, malo bolje bilo. Uzeo Deviu u pošti i problem riješen.
Navodno ta shema s cinčevima teoretski poboljšava situaciju.
Ali moje iskustvo pokazuje da je najvjerojatnije do prijemnika, nek vrati i prošeće do obližnjeg poštanskog ureda dok ih još ima.

Nikky 22.10.2020. 23:43

@tomek@vz
Ne znam kakav je sw ali vidi jeli ima prikaz nivoa i kvalitete signala.
Hoću reći da paziš na taj detalj, kod digitale jednako ne valja preslabi i prejaki signal,
idealno bi bilo nekakvih 90 - 99% nivoa (nebitno sad koliko realno ili u kojim jedinicama računa).

Isto tako, već sam pisao ranije u temi, sačekaj da prođe switch - over jer će se tada promijeniti situacija ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:09.