![]() |
Vidim da se ludilo ekupe koja se nikad nije sastala sa FXom nastavlja.
Jos jednom: Vishera vs Devil's Canyon - A casual comparison by an average user FX 8350 vs i7 4790K A pricu o grijanju moze valjda mantrat samo neko ko nikad nije ni imao FX ili misli da se i7 ne grije. EDIT: Glupost tipa ko kupuje FX nema love za Intel moze samo izvalit zatucani djecarac vrtickog uzrasta. |
Nisam rekao da FX nevalja, samo da pokraj i5 nema što tražiti, a taj link koji si opet podijelio je do sad ja mislim svatko od nas pregledao. :D
Prosječan korisnik će se zadovoljiti FX-om, ali taj isti FX pored i5-ice, za istu cijenu, nema što tražiti, osim u slučajevima koje sam naveo pri kraju svog posljednjeg posta. Meni je žao što neki ovdje to ne vide. |
Kako mozemo usporedivati uopce takve stvari. Za gajming 4460, 4440, 4690k, 4770k, fx bilo koji su isti drek. Cijena 4460 i FX-a je tu negdje ( Ne znam kako ti racunas, ali H97 + i5 4460 = 2000kn trenutno, FX8300 + m5a97 r2+ ereboss = 2000kn). Da ne cjepidlacimo previse u nekih 100kn razlike. FX je generalno bolji od 4460 u svemu ostalom. Bolji multitasker, bolje codira, encodira, rendera, otpakirava, zapakirava, znaci generalno je bolji, na 4460 ne mozes npr ovo.A necu ni pricat da kako dns ljudi sve vise rade bolje veze oce strimat, koliko je FX tu bolji izbor. Takoder nisi znao 8300 sa coolerom tipa lc cc120 koji je 170kn ( 4ghz ide bez greske), ili hyper 212 koji je oko 250kn mozes glatko drzat na 4.4 ghz ( Ja sam drzo tako svog prije H100i ) gdje perfmarma ko 4770k na 4.0ghz( A razlika je kolko 1600kn, moze se parit sa i7smicom u renderu, otpakiravanju, multitaskngu a ne moze sa bilo kojom i5ticom????? ). Temperature potrosnja, jer smo stvarno jos uvijek na tome? Jedan haswell 4690k se grije puno vise od fxa, da trosi manje kWh to je istina, ali izracunaj si mjesecu potrosnju kWh sa razlikom snage od 50W. Pa ces vidjet o kojem broju je tu rijec ...
Ja sam to izracuno u nekoj temi, ali ne da mi se sada trazit link iskreno, kad vec pricas o razlikama izracunaj sam. Nema tu fanboy spike. Mislim da niko od nas nema koristi bio INTEL ili AMD fanboy, osim sto sebi izbija pare iz depa ako je takav ... EDIT: Sarik jesi pogledo temu FX 8300 mozda uopce koji put? Jesi vidio render testove FX-a, 4770k i 4460 ? Si kada probo streamat na i5tici i na fx-u? Ja ne znam koje ti grafove gledas, i koje testove ili kaj ja znam. Meni je stvarno jako zao, sto tako polovno pratis to, a izgleda kao da te zanima. |
Citiraj:
Cijenjeni član bubba ti o tome može knjigu napisati... |
Pa ono to cak i hawker zna da ako ces se bavit necime sto di donosi kruh na stol, da ces ulozit u to, i da ces uzet INTEL, kakav AMD lol. Ne samo da bubba moze napisat knjigu o tome, mislim da to moze svaki clan ovog foruma :D
|
Nova Intel tehnologija
http://www.businesswire.com/news/hom...y#.VbiG3Pn_TZU
https://www.youtube.com/watch?v=M7e0fGes54s Ako ovo zaživi, a iz članka izgleda da hoće, uskoro ćemo imati 1000 puta brže SSD-e :) |
"New technology makes new innovations possible in applications ranging from machine learning to real-time tracking of diseases and immersive 8K gaming".
Super i obećavajuće zvuči, no bez zadnjeg bi bilo manje uzbudljivo. :D |
Ma dobro, dobar dio članka je marketinško naklapanje i uljepšavanje, ali ovo je u zadnjih par desetljeća valjda prva potpuno nova memorijska tehnologija koja nije bazirana samo na poboljšavanju neke već postojeće
|
|
Daj malo smanji tu fotku, sve se slomilo. :D
|
To zorno pokazuje koliko je prostora bilo potrebno za smjestanje jednog bajta podataka prije 70 godina. :D
|
Mislim da je najveći problem izum iz laboratorija dovesti u tvornicu i imati isplativ proizvod. Pri tome ne mislim samo da proizvođač pokrije troškove proizvodnje već da si i korisnici taj proizvod mogu priuštiti. Sjetite se da smo još prije nekih 5 godina čitali o savitljivim LCD ekranima a da se ti isti tek sad sramežljivo pojavljuju na tržištu.
|
Citiraj:
|
Mislim da je vodeći autoritet novog milenija dao odgovor na tvoje "pitanje", pfffff ti bi sam nadopunija malo alkohola i strga par stoja kilometara - e nećeš razbojniče, i Tesla je tija besplatno bežično distribuirat struju.....
Isprike modovima na sarkazmu i off topicu |
Citiraj:
ova tehnologija kad vidi dan izlaska ili će biti skupa, ili značajno slabija, ili na neki drugi način će ju tržišno prilagoditi, a do tada će se sve ostalo nekako doći na svoje, i svakako će proći još dosta vremena. |
P2 233MHz 512 cache vs Celeron 333 128 cache
opet slazem nesto slicno ovom pa sam u dvojbi oko cpua, sto ce bolje radit sa tipa recimo win 98?!?!?!
thx |
p2 daleko bolji izbor.
|
Citiraj:
@OP, stavi Celeron, imat ces full speed cache i 100MHz vise. Ako je P2 stvarno 233, onda je to Klamath jezgra, sto znaci da se radi o 0.35 nm litografiji + 2.8/3.3 split voltage (grije se poprilicno) i najgore od svega, taj procesor moze pokesirati samo 512MB RAM-a jer ima 82459AB TagRAM. Dakle, baci u smece. |
Evo stiže SSD baziran na ovoj tehnologiji već dogodine...sad sam ostaje vidit da li će cijene doći u normalne okvire bar do 2020-te :)
http://www.pcgamer.com/intel-announc...an-flash-ssds/ |
nekak imam osjećaj da se industrija ispričava za ono desetljeće kaskanja jednog od najbitnijeg podsustava bilo kojeg kompa - diskovnog :D
|
7 puta brže od današnjih SSD-ova, to će biti skoro kao da se učitava sa RAM diska
|
a di su oni svi bili kada su se radili pravi ram-diskovi?
|
Citiraj:
|
Pozdrav svima..
Trenutno u laptopu imam i3-4000M, laptop je Lenovo G510 (ako vam išta znači). Nešto sam malo gledao i zanima me može li se staviti bolji procesor, konkretno i7-4712MQ. Koliko sam ja dosad pregledao ne bi trebalo biti nekih problema.. I gdje tako što uopće kupiti?? :O Može i prijedlog za neku četverojezgrenu alternativu ovom i7... Hvala! ;) |
mogu li zamijeniti procesor?
Imam msi cx600 laptop,na njemu je intel pentium T4300 i htio bih zamijeniti procesor.zanima me jel mogu zamijeniti procesor(ja mislim da mogu)i koji procesor ce mi valjati na laptopu?
|
Citiraj:
S 'boljim' procesorom nećeš vidjeti razliku... |
hoće li mi procesor pomoć da fifa 15 ne šteka
imam Intel Pentium T4300 2.10Ghz procesor i htio bih nadograditi.koji procesor da uzmem da mi paše u laptopu i oče li mi neke igre kao npr.fifa 15 prestati štekati?
|
Citiraj:
CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz RAM: 4GB GPU: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650 OS: Windows 7/8/8.1 -64-bit HDD: 15.0 GB Preporučeni zahtjevi: CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz RAM: 8GB GPU: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460 OS: Windows V/7/8/8.1 -64-bit HDD: 15.0 GB :kafa: |
Citiraj:
|
Pozz, bratic ima zelju kupit grafu i monitor novi, ima fx6300 i onboard grafu pa je skupio novaca sad. Planira izdvojiti oko 1700 na grafu i 1000 na monitor, posto ja ne stignem traziti molio bih vas za pomoc. Monitor ako moze fulhd >=23", a grafu neku gtx960? Hoce proc biti problem?
|
http://www.centro.hr/gigabyte-gv-n96...-link-dvi.aspx
Monitor: IPS http://www.centro.hr/lg-22-led-ips-22mp47d.aspx TN http://www.centro.hr/aoc-led-23-6-e2...xhdmi-fhd.aspx Proc drzi i gtx 970 bez problema. |
Hvala puno ;) prosljedim mu to.
|
Pod moj komp pogledajte i recite mi, htio bih nadograditi procesor jer mi je graifčka dovoljna ok zasada.
Na koji procesor da prijeđem. Ovaj bi prodao trenutni pa dodao koojih 400-500 kn za novi. i gdje da ga kupim, ne mora biti novi ako imate koj kontakt :D |
Ako je za "geyming" onda je grafa nedovoljna, a ne proc - ako je za neki ozbiljni rad odustajem od savjetovanja :D
Uglavnom neki rabljeni i5 (npr Sandy Bridge 2500, poželjno K verziju za OC) da ne minjaš matičnu i ako ih nađeš povoljno - ali s obzirom na starost svi su bez gare (a performanse savim solidne). Spisak podržanih procesora za taj AssŠrot: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/?cat=CPU Od novog AMD FX 8300 ili Intel i5 (Haswell), ako možeš dobro prodat taj svoj komplet (ne znam koliko se cijene te Intel sck 1155 ploče). Rabljeno s jamstvom je uvik najpovoljnija kupovina, ja sam svog i5 4460 čak i bez gare kupija tu na tržnjaku (manja vjerojatnost je da će proc crknit u odnosu na matičnu..) |
Mislis da bi radje grafičku trebao nadograditi? jer ne mislim mijenat matičnu u neko skoro vrijeme a kada sam je kupio stavio sam na nju ajmo rec "medium" end proc i ostali hardware tako da do high enda imam dosta za nadograditi. nećemo sada pljuvati po nečemu što je bilo odličnoo za to vrijeme. Vec za par mjeseci tvoje će isto bit "sranje" cim nesto novo izmisle.
Pa mi molim te preopruci onda sto bi tu mijenjao. hvala na odgovoru unaprijed :) |
Pa kolega Stabloje :P ti je sve lijepo elaborirao... imaš na tržnjaku 2 ili čak 3 2500k u zadnjih mjesec dana, pročešljaj je malo.
Grafa ti je par generacija stara, ali opet da bi ti ljudi bilošto ciljano preporučili, moraju znati za šta ti je primarno komp namjenjen. Pretpostavljam da ti je jasno da nije isto renderiraš li kakve animacije (malo vjerojatno s tom konfom :) ) ili se igraš browser based games ili rokaš Witcher ili radiš nešto sasvim 10-to... Po meni nema potrebe da mijenjaš matičnu i ideš na neku noviju platformu, dok god se može naći polovnih sendy-ja. Za neki ozbiljniji gaming bi ti novija i jača grafa vjerojatno bila bolji boost u performansama. :chears: |
Pa napiši jel za geyming ili ne, na kojoj rezi najčešće igraš i frekvenciji, s kojim detaljima, koje igre preferiraš (multiplayer FPS-ove ili single player igre, strategije....)?
Ako je igranje najteže onda reci koliko bi odvojio za grafičku. EDIT kolega Skelet me prestiga :p |
Imaš super maticnu, ja bi tu ubacio i5 2500k ili i7 2600k da mjenjam proc i uz to kupio neki posteni hladnjak da ih dobro kloknem, ali posto imas slabu grafu, najbolje je da sada uzmes novu graficku, recimo ovu https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/37...960&results=31
|
Igram samo WoW, sto mi ne treba prejaka grafička. I za faks koristim SageMath za sto iskreno nezz jer treba grafička bas ili jači procesor.
Meni je iskreno komp ok, ali kada sam ga slagao sa savjetima sa ovog foruma sam rekao da ga necu zapustiti i da cu ga nadograđivati. Jer htio bih sad barem rijesiti graficku ili procesor pa nakon 4-5-6 mjeseci drugo od toga. Računam da kada bih prodao gpu/cpu jos bi dodao 400-500 kn za upgrade. Ako mislite da je grafička radje prva na meniju dajte mi neku da bi bila dobar upgrade. gledao sam i5 koje su bile i otisle su mi pred nosom jer nisam bio sa parama i nisam stigao prodat procesor |
Citiraj:
Slobodno ga zapusti :D Samo bi ima overkill komp, tj. bacija novce IMHO |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03. |