![]() |
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk |
Prestanite varati ovu napaćenu državu, uskoro presušuju EU fondovi i počinje long squeeze privatnog sektora, netko će morati održati na trenutnoj razini teško zaslužene povišice. Proračun je poduplan u 5 godina, jeste primijetili kako su se i usluge koje država pruža dvostruko poboljšale :cool:
|
Citiraj:
Citiraj:
Samo B2B sa EU firmama je najbolja stvar, jer nisi dužan izdati e-račun, pa ti se ništa ne mijenja. Ako ne moraš odmah izdati B2C račun, sačekaj malo da prođe prva oluja, pa onda na FINU po certifikat. Citiraj:
Koja šteta što ne mogu iznajmiti pozornice za koncerte od tvrtke iz DUBAI-a. A plaće su se u javnom sektoru doslovno poduplale, barem u mojoj struci. |
Citiraj:
|
Sve je spremno za Pljačku 2.0, porezna kod prijave poslovnog prostora nije ažurirala djelatnosti, i dalje stoji sve po NKD 2007.
Čisto da napomenem vezano uz KPD šifre, bilo bi dobro pregledati ih i pripremiti sve šifre koje ćete koristiti pa kad odaberete posrednika da ih možete unijeti prije ispostavljanja prvog računa. KPD šifre se odnose na e-račune tj. račune koje šaljete prema državnim institucijama (B2G). Računi koji idu prema građanima ne trebaju imati KPD šifru. Ured za gospodarstvo je do sad sve trebao obavijestiti o tome da se od 2025. mijenjao NKD (nacionalna klasifikacija djelatnosti) i trebali su vam izdati nova rješenja s novim NKD šiframa, ali to za neke još nisu odradili pa im se obratite i zatražite novo rješenje i neka vam pri tome ostave sve stare šifre jer će vas pokušati nagovoriti da obrišete ono čime se ne bavite, a možda će vam u budućnosti ipak trebati. |
A B2B racuni ?
|
Navodno su kazne vec od 2.1 spremne, a ispada da smo sad svinu fiskalizaciji.
Citiraj:
Kladim se u večeru da prvih 5-6 mjeseci sustav će više padati nego raditi Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Znači, desetak digitalnih računa "zagubljeno" u dvije godine? To je stvarno nešto posebno.
|
Gledao sam na drugoj strani i nisu dobili racune. Glavno da je Fina naplatila slanje.
|
Kakva katastrofa.
|
Meni je FINA nekoliko puta krivo proknjižila uplate i onda vratila pare. I obje transakcije su naplatili iako su samo bili krivi.
|
To je moć servisa kojeg se mora koristiti po sili zakona.
|
Nova godina je, nemojte se živcirati zbog te klaunovske fiskalizacije. Osim ako baš morate 1.1. već nekakve račune izdavati, onda jebiga :D
Moja intimna želja je da sve pukne i da se onda krene u rješavanje problema na razini obračuna sa posljedicama potresa. Znači kroz 10ak godina ćemo to sve imati riješeno :cool: |
Citiraj:
Znači namjerno sam izdao sve račune koje sam trebao do 15 siječnja iduće godine jučer i prekjučer . Danas namjenski dodem u ured, poslati sve prije 01. 01. 2026 Generiram e račun, idem poslati kao i do sada, i sustav me blokira. Napiše hrpu greški, uključivši da fali klaun broj obavljene usluge. Zovem službu za korisnike, pitam wtf se dešava i zašto ne mogu slati e račun 31.12.2025. Oni su privremeno blokirali slanje e računa do 01.01 2026. Vrh Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Moram priznati da je apsolutno genijalno da ti sad nekakva treća strana sa kojom posluješ zato što baš moraš, može jednostavno blokirati da izdaješ svoje račune, stvarno vrh vrhova:lol2: |
Kako smo do sada uspjeli poslovati bez drzave? To je poruka, birokrata, bez nas nema ni poslovanja, sta ti imas slati racune izvan radnog vremena? Moraju se i serveri odmoriti.
Meni FINA poslala certifikat bez passworda, dobio sam samo autorizacijski kod preko SMS-a, ali nigdje mogućnosti za definiranje passworda. I tako nakon ping ponga sa SZK, morao sam slati zahtjev za reset passworda kojeg nikad nisam stavio. :D Jedna od glupača što se javila je iskopala kako sam 19.12. aktivirao cert, a jučer sam ga tek platio. :D Boga pitaj što ona vidi... Da im sustav nije u banani, rekao bih da je do loše rakije.
|
ja nisam znao da pondi nema B2C al sam ih uzeo. Meni to nije tak bitno jer imam i POS racune pa cu im na taj nacin izdavat dok pondi ne uvede.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Toliko maltretiranja zbog 20% udjela u trzistu, a vecina je kod njih presla zbog poteza gdje su sve htjeli na sebe prebaciti.
Stigla Fiskalizacija 2.0, mer odabralo 60.000 poduzetnika. Call centar im danas radi |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |