PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   OS-X na PC-u? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68431)

deskjett 29.11.2008. 16:20

evo ovaj ekran dobijem i kad formatiram disc jedino mi ovo ostaje http://img147.imageshack.us/my.php?i...sc00920kj6.jpg

Roberto 29.11.2008. 16:31

Citiraj:

Autor Shuky (Post 1204651)
u kojem smislu, nakon sto skinem i recimo instaliram graficku, dalje ima problema ili?
pitam zato,jer ako cu imati dalje problema da odustanem;)

vidim da ima vise verzija leo4all...
da trazim onu koja ima moju grafulju?

Nećeš imati problema. Skini Leo4allv3 i njega instaliraj, taj ti je najkompatibilniji za tvoju mbo. Nerma drivera za tvoju grafu, ali to nije problem, driver (kext) skineš kasnije i instaliraš ga, kao i u windowsima.

Kext za grafu potražiš ovdje:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=151

Eventalno možeš probat instalirat iDeneb 10.5.5., on ima brdo drivera već u instalaciji, ali ja nisam imao uspjeha s njim na ovoj DFI ploči, tako da...

@deskjett, ovakvu poruku još nisa vidio, vjerojatno nisi dobro formatirao hard ili particiju. Bolje je instalirati na cijeli formatirani disk, ali ide i na particiju, poželjno je da je primarna.

Formatiraš iz windowsa ili iz neke linux distribucije u fat32, i u instalaciji OSXa formatiraš s disk utility u HFS+ journaled

Odmah nakon formatiranja, ako je bilo uspoješno, trebao bi dolje lijevo vidjeti da je disk ili particija mounted. nakon toga zatvoriš disk utility i dalje ti instalacija sama nudi hard/particiju za instaliranje. Velim, ako si dobro formatirao :)

deskjett 29.11.2008. 16:33

ok thanks idem probati formatirati na cijeli disc pa javim sto je

Baja 001 29.11.2008. 18:10

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1204589)
Nisam i vjerojatno ni necu, ne da mi se, posto seedam hrpu stvari sa Transmissionom. Na kuzim zakaj ne skines i ne probas :kafa:

Zato što nisam stigao, budem probao poslje :goood:
Citiraj:

evo ovaj ekran dobijem i kad formatiram disc jedino mi ovo ostaje http://img147.imageshack.us/my.php?i...sc00920kj6.jpg
Ej ja sam isto bio dobio tu poruku. Radilo se o iDenebu i problem je bio kad nebi checkirao DVD, i onda bi se instalacija zbrejkala.
Probaj onda odvrtit check (nemoj ić na SKIP). Isto tako formatiraj cijeli HDD u HFS.

BTW ljudi nemojte koristit ImageShack ako mislite na Mac ić, jednostavno je grijeh ;)

hardflat 29.11.2008. 18:36

Pomoć kako da napravim ako je moguče iz XP-a HFS+ journaled.
Kalyway 10.5.2 mi vidi NTFS I FAT32 particije ali na 32 minute error u instalaciji i kaže da pokušam ponovo, a kod iDeneb v1.3 10.5.5 kada mi nudi gdje instalirati nema diska ni particija.
Pržilicu sam rješio tako da sam je očistio od prašine provjerio sam i jeli pin na master i bio je znači prašina svašta.

deskjett 29.11.2008. 19:32

Ej ja sam isto bio dobio tu poruku. Radilo se o iDenebu i problem je bio kad nebi checkirao DVD, i onda bi se instalacija zbrejkala.
Probaj onda odvrtit check (nemoj ić na SKIP). Isto tako formatiraj cijeli HDD u HFS.

daj molim te pojasni mi ovo (checkirati dvd)?? meni se to pojavi nakon onog prvog screen-a, znaci onaj sivi sa jabukom, sljedece je sto dobije to sa slike??

Baja 001 29.11.2008. 20:04

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1204867)
Pomoć kako da napravim ako je moguče iz XP-a HFS+ journaled.

Nemožeš koliko ja znam!
Citiraj:

Kalyway 10.5.2 mi vidi NTFS I FAT32 particije ali na 32 minute error u instalaciji i kaže da pokušam ponovo, a kod iDeneb v1.3 10.5.5 kada mi nudi gdje instalirati nema diska ni particija.
Hmmm, trebaš kod deneba prije tog screena, ić na Tools > Disk Utility.
Citiraj:

Autor deskjett (Post 1204924)
daj molim te pojasni mi ovo (checkirati dvd)?? meni se to pojavi nakon onog prvog screen-a, znaci onaj sivi sa jabukom, sljedece je sto dobije to sa slike??

Aha, znači ne počme ti instalacija uopće?

hardflat 29.11.2008. 20:38

the installer could not create the folder "/Volumes/Untitled/Base System.pkg.160EIO3QT
Prijedlozi????

Baja 001 29.11.2008. 20:45

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1204994)
the installer could not create the folder "/Volumes/Untitled/Base System.pkg.160EIO3QT
Prijedlozi????

Probaj pobrisat željenu particiju, stavit ime Leopard i formatrati je u HFS+ :kafa:

hardflat 29.11.2008. 20:49

Jesam zlato moje ali kada izbrišem particiju ona je izbrisana i nemogu je formatirati nikako.

Baja 001 29.11.2008. 20:58

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205013)
Jesam zlato moje ali kada izbrišem particiju ona je izbrisana i nemogu je formatirati nikako.

Zlato moje, a da probaš sa drugim distrama, jer sve isto ne pašu na HW :D

Kako ti se neće onda da formatira, možeš li poslikat?

Shuky 29.11.2008. 21:22

Citiraj:

Autor Roberto (Post 1204744)
Nećeš imati problema. Skini Leo4allv3 i njega instaliraj, taj ti je najkompatibilniji za tvoju mbo. Nerma drivera za tvoju grafu, ali to nije problem, driver (kext) skineš kasnije i instaliraš ga, kao i u windowsima.

Kext za grafu potražiš ovdje:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=151

ok, recite mi samo, kako da ubacim drivere za graficku ,ako nisam stigao ni do gui-ja nakon instalacije?

Eventalno možeš probat instalirat iDeneb 10.5.5., on ima brdo drivera već u instalaciji, ali ja nisam imao uspjeha s njim na ovoj DFI ploči, tako da...

@deskjett, ovakvu poruku još nisa vidio, vjerojatno nisi dobro formatirao hard ili particiju. Bolje je instalirati na cijeli formatirani disk, ali ide i na particiju, poželjno je da je primarna.

Formatiraš iz windowsa ili iz neke linux distribucije u fat32, i u instalaciji OSXa formatiraš s disk utility u HFS+ journaled

Odmah nakon formatiranja, ako je bilo uspoješno, trebao bi dolje lijevo vidjeti da je disk ili particija mounted. nakon toga zatvoriš disk utility i dalje ti instalacija sama nudi hard/particiju za instaliranje. Velim, ako si dobro formatirao :)

hardflat 30.11.2008. 00:18

Uspio sam instalirati ali sam morao ponovo spržiti sa diska sve 4 distre koje imam i to na najmanjoj brzini, to sam napravio i prvi puta valjda dvd nevaljaju prvi su billi od philipsa a sada sa Imationa sve radi ok!
Jedino sam zabrljao sa boot loaderom tj nisam ga stavio ali to je moja greška. :D

Baja 001 30.11.2008. 00:35

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205147)
Uspio sam instalirati ali sam morao ponovo spržiti sa diska sve 4 distre koje imam i to na najmanjoj brzini, to sam napravio i prvi puta valjda dvd nevaljaju prvi su billi od philipsa a sada sa Imationa sve radi ok!

Eto čestitam postao si korisnik iHacka! :chears:
Citiraj:

Jedino sam zabrljao sa boot loaderom tj nisam ga stavio ali to je moja greška. :D
Kako nisi stavio BOOTLOADER to se nemože nestavit :fiju:

hardflat 30.11.2008. 00:43

Hvala Tek sada počinju muke instalacije i ostale stvari ali to ču kasnije moram se naspavati.
Citiraj:

Kako nisi stavio BOOTLOADER to se nemože nestavit
Niko nije savršen učimo dok smo živi.

hardflat 30.11.2008. 00:48

Baja kako si ti riješio ovo sa bootom?
Dobro došao bi mi savjet iz prve ruke!

Baja 001 30.11.2008. 00:55

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205170)
Baja kako si ti riješio ovo sa bootom?
Dobro došao bi mi savjet iz prve ruke!

KOje?
Misliš na dual boot ili na bootanje samog OSXa ?

hardflat 30.11.2008. 00:59

dual boot tj boot za osx.

Baja 001 30.11.2008. 01:07

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205184)

Na C2D/WORK sam stavio, 2 HDDa, te biram pomoć boot izbornika od Gigbytea s kojeg diska boota, (def mi je OSX).

Na Hack Pro/C2D sam stavio EasyBCD. Preko njega sam napravio Boot izbornik, za Server 2008 i za OSX.

hardflat 30.11.2008. 01:13

A imaš li iskustva sa chain0?

Baja 001 30.11.2008. 01:28

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205194)
A imaš li iskustva sa chain0?

Ne, jer ga nikako nisam koristio za dualboot. Vidim da trebaju modificrani fileovi, pa se nisam htio zajebavat.

Ali ako te zanima evo ti par linkova, 1, 2, 3. :chears:

Gabre 30.11.2008. 01:46

aj mi meni preporučite kako da ja formatiram disk na kojem je instaliran osx..

pošto mi ga win ne prepoznaju, a acronis disk D suite kaže da je nepoznata particija, bla bla..

Baja 001 30.11.2008. 01:55

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1205205)
pošto mi ga win ne prepoznaju, a acronis disk D suite kaže da je nepoznata particija, bla bla..

Normalno.
Citiraj:

Šugava Vista ti može pomoći, meni je nažalost pomogla. Slučajno sam obrisao particiju iz Viste. Ako nemaš Vistu onda ubaci OSX DVD i bootaj, te onda preko Disk Utilitya formatiraj tu particiju u FAT :kafa:

hardflat 30.11.2008. 09:44

Citiraj:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1054151

Idem probati pa se čujemo!

Wolverine 30.11.2008. 10:41

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205184)

Ako ti je sve na istom disku probaj sa EasyBCD -om

hardflat 30.11.2008. 11:06

Sranje boot0:error što sad?
Citiraj:

Ako ti je sve na istom disku probaj sa EasyBCD -om
Kako on radi?

Wolverine 30.11.2008. 11:16

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205273)
Sranje boot0:error što sad?

syebo si boot.ini file pa ne može bootat sa željene particije

Citiraj:

Autor hardflat (Post 1205273)
Kako on radi?

skineš, instaliraš na Windowse i dalje ćeš skužit sam jer je fakat user friendly
koliko vidim podržava sve, od Win, preko linuksa do osx-a

hardflat 30.11.2008. 11:27

Traži Vistu a ja imam XP ima li kakva alternativa tom programu?

Shuky 30.11.2008. 12:21

ljudi, instalirao i leo4allv41 i ideneb, ali samo restart bude nakon nekoga vremena, odabrao sam neke drivere,ali za ati nema...skuzio sam za zvuk i mrezu ali kernel,ili nforce drivere, to neznam sto da uzmem, old nforce, ili nforce sa sata dvd-om kojeg nemam..
Kako da ubacim kext za ati x700,ako mi neradi gui?
kako da vise udjem u gui,,,

Roberto 30.11.2008. 12:30

Citiraj:

Autor Shuky (Post 1205342)
ljudi, instalirao i leo4allv41 i ideneb, ali samo restart bude nakon nekoga vremena, odabrao sam neke drivere,ali za ati nema...skuzio sam za zvuk i mrezu ali kernel,ili nforce drivere, to neznam sto da uzmem, old nforce, ili nforce sa sata dvd-om kojeg nemam..
Kako da ubacim kext za ati x700,ako mi neradi gui?
kako da vise udjem u gui,,,

Ako sam dobro skužio, nisi uspješno instalirao i ušao u OSX? Pretpostavljam da ne čim pišeš da ti ne radi GUI.

Kernel moraš odabrati samo jedan, i to onaj za koji ti piše da radi s AMD procesorima. Ako ih staviš više garant ti neće raditi.

Chipset odaberi old nforce ako nemaš sata dvd. Chipset moraš instalirati da bi ti OSX proradio. Moraš ponekad malo eksperimentirati dok ne nađeš onaj koji kod tebe radi.

Kad uspiješ instalirati i ući u OSX kekxtove ćeš najlakše ubaciti pomoću programa kext helper ili osx86tools. Oba imaju opciju instalacije kextova. A možeškext i ručno instalirati iz terminala :D

@hardflat, easyBCD najnormalnije radi i u winxp...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:45.