PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

ShebY 14.09.2020. 20:45

Gonite se đavli s ovog foruma.
Indukcija bolja od plina? Bože sačuvaj.
Imao indukciju 3 godine, jedva dočekao povratak na plin.
Jedina prednost indkucije nad plinom je čišćenje.

vlatko27 14.09.2020. 20:47

Citiraj:

Autor ShebY (Post 3438492)
Gonite se đavli s ovog foruma.
Indukcija bolja od plina? Bože sačuvaj.
Imao indukciju 3 godine, jedva dočekao povratak na plin.
Jedina prednost indkucije nad plinom je čišćenje.

Hahaha pa kako? Bog te na idukciji voda zakuha za 20 sekundi za tipa tjesteninu. Kako može biti bolje čekati 5 minuta da voda zavrije?

1v@n 14.09.2020. 20:58

Navika...

Makni čovjeku od 50-60 godina plin i daj mu indukciju, vratit će ti je isti dan :D
Zna po osjećaju koliko čemu treba na plinu i očima vidi veličinu plamena. Na indukciji ne vidi ništa i nema osjećaj.
Treba zaboraviti sve i početi ispočetka, a ljudi su robovi navike.

vlatko27 14.09.2020. 21:07

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3438498)
Navika...

Makni čovjeku od 50-60 godina plin i daj mu indukciju, vratit će ti je isti dan :D
Zna po osjećaju koliko čemu treba na plinu i očima vidi veličinu plamena. Na indukciji ne vidi ništa i nema osjećaj.
Treba zaboraviti sve i početi ispočetka, a ljudi su robovi navike.

Moja stara od 67 godina disagrees. :D na bolje se uvijek lako priviknuti. Al dobro sve ima svoje. To što kažeš, možda ljudi naučeni dok čekaju plin da odradi svoje rade nešto deseto i tak.

Al za mene indukcija forever. :chears:

1v@n 14.09.2020. 21:16

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3438500)
Moja stara od 67 godina disagrees. :D na bolje se uvijek lako priviknuti. Al dobro sve ima svoje. To što kažeš, možda ljudi naučeni dok čekaju plin da odradi svoje rade nešto deseto i tak.

Al za mene indukcija forever. :chears:

Treba imati volje za prihvatiti novosti.
Moja ima suđericu, i dalje pere na ruke. Ima Nokiu s tipkama za koju ni na aliexpressu više ne može nać masku, i ne želi smartphone jer jednostavno već u startu odbija tehnologiju. I takvih je jako jako puno.

Već vidim da bi indukcija izletila iz kuće odmah.

mamikulcic 14.09.2020. 21:37

Još jedan glas za indukciju. Imamo običnu Gorenje već 4 godine i odlična nam je, preporod u odnosu na gradski plin.
Kako vele forumaši, voda brže zavrije, jelo se kraće kuha a čišćenje pjesma. Mi svoju špricamo sredstvom za stakla, pobriše se papirnatim ručnikom i ko nova.

buljaka 14.09.2020. 22:36

Ja sam imao indukciju i je,brže zavrije ali nismo se navikli na nju nekako. I sad u novoj kuhinji sam uzeo plin sve 4 sa wok plamenikom i staklena površina umjesto inoxa da ljepše izgleda i da je lakše za cistiti

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk

sale001 14.09.2020. 22:51

Koristimo indukcijski štednjak nekih 7-8godina, i nema šanse da se vratimo na plin. 🙂
Brzo se navikli, i to je to...

Pomo 15.09.2020. 06:41

Meh, gradski plin, inox, 700kn ploča. Promijenim je kad mi se digne, ako ću jednom godišnje. Da je ne moram ribat.
Naspram cijene indukcije, yebe s trofaznom strujom, maximalnom snagom , limitatorima i štotijaznam, rađe bi se na plinsku bocu vratio.

xlr 15.09.2020. 07:42

Vodu za pastu zakuham u kuhalu, pa onda bacim sve na plin. Treba izvuci najbolje iz oba svijeta :D

Garro 15.09.2020. 08:19

Prije 8 godina kupio Electroluxovu 2 plin + 2 indukcija ploču. Problema nikakvih, jedino što vidim je da se indukcija koristi puuuuno više od plina.

Još kad se sjetim da me majstor koji mi je uređivao stan pokušavao nagovoriti da uzmem 4xplin i čudom se čudio da idem na “struju”. To što ne razlikuje struju od prije 50 godina, staklokeramiku i indukciju...

Da se razumijemo, plin -mislim- da je jeftiniji, lakše se dozira i radi na svemu što liči na lonac i tavu. Ali džaba sve kad mu treba nekoliko puta dulje da zagrije, ostavlja žute masne tragove po kuhinji i ručke lonca su usijane. Tako da moj glas ide za indukciju.

Morpheous 15.09.2020. 08:36

Citiraj:

Autor Garro (Post 3438573)
Prije 8 godina kupio Electroluxovu 2 plin + 2 indukcija ploču. Problema nikakvih, jedino što vidim je da se indukcija koristi puuuuno više od plina.

Još kad se sjetim da me majstor koji mi je uređivao stan pokušavao nagovoriti da uzmem 4xplin i čudom se čudio da idem na “struju”. To što ne razlikuje struju od prije 50 godina, staklokeramiku i indukciju...

Da se razumijemo, plin -mislim- da je jeftiniji, lakše se dozira i radi na svemu što liči na lonac i tavu. Ali džaba sve kad mu treba nekoliko puta dulje da zagrije, ostavlja žute masne tragove po kuhinji i ručke lonca su usijane. Tako da moj glas ide za indukciju.

Zanimljivo mi je čitati različite razloge zbog kojih želite jedno ili drugo :) Ovo s ručkama mi je također super, dugačke ručke na loncima su mi mlake na dodir, dok se one kraće na velikim loncima zagriju, ali samo kod kuhanja po sat i pol ili dva, dok plin u kratkom roku agresivno zagrije sve na loncu, zatim ostane dosta fleka i na samom posuđu s vanjske strane jer čim nešto poprska ili malo iscuri, plin to dodatno zapeče pa požuti i teže se pere i usput manje kvalitetne tave (ne mislim na one za 20 kn već na one jeftinije od 200 kn) plin s vremenom izdeformira i htio/ne htio moraš ih baciti jer više ne stoje ravno na plinskom kuhalu i klimaju se.

Samurai Jack 15.09.2020. 19:52

Pozdrav ljudi, trebala bi mi vaša svekolika mudrost, planiramo kupiti uređaje za cijelu kuhinju: Hladnjak, pećnicu, plinsku ploču i napu.
Malo sam zujao po netu i ne mogu se baš snaći što je dobro a što nije.
Ženi je za oko zapeo cijeli Amica retro set, malo sam googlao o njima i nisam baš našao neke konkretne recenzije ili komentare, osim da je firma iz Poljske i da posluju zadnjih 70 godina.
Gledali smo na bjela-tehnika.com imaju 5 godina garancije na sve

Znate li vi išta o tim uređajima? I imate li neki bolji savjet? Okvirni budžet je cca 10k kuna.

2 die 4 15.09.2020. 20:53

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3438488)
Imam ja pitanje, jel se i na indukciji pigaju tanje tave, kao npr za palačinke?

Evo da sam sebe quotam, ili nitko sa indukcijom ne peče palačinke na tavi namjenjenoj za palačinke?:fiju:

Garro 15.09.2020. 21:09

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3438831)
Evo da sam sebe quotam, ili nitko sa indukcijom ne peče palačinke na tavi namjenjenoj za palačinke?:fiju:

Evo, da ti odgvorim. :)

Kad sam kupovao indukciju, kupio sam Silitovu tavu za palačinke koja je ok, teška ko vrag, napravili smo ih puno, ali stara mi ih još uvijek brže i tanje napravi na plinu na 40 godina staroj alu tavi koja samo što se ne raspadne. Ona samo izlije po svojoj tavi, a ja se moram zafrkati s drvenim "veslom" da ih razmažem po Silitovoj tavi. Ili možda ja nemam taj grif. :D

vlatko27 15.09.2020. 21:09

Citiraj:

FWIW, ja osobno to nikad nisam primjetio.

mamikulcic 15.09.2020. 22:03

Citiraj:

Mi imamo Mehrzer plitku tavicu, ne znam da li je striktno namijenjena za palačinke ali ne vidim da bi se mogla koristiti za nešto drugo, koštala je cca 100(130)kn. Stara oko 3 godine i ne piga se. Palačinke se peku 1-2 puta u 2 tjedna od litre mlijeka.

sale001 16.09.2020. 13:04

Nisam primijetio nikakvo piganje tavice za palačinke na indukciji.

Chandler 16.09.2020. 16:51

Jel ima netko preporuku za skrinju ladicarku da je no frost?
Nekakav srednji rang.

nick praskaton 16.09.2020. 17:03

Citiraj:

Autor Chandler (Post 3439065)
Jel ima netko preporuku za skrinju ladicarku da je no frost?
Nekakav srednji rang.

prosle godine su meni roditewlji izbacili klasičnu skrinju iz podruma i zamjenili za ladičarku sa nofrostom, uzeli ovu... kazu, prezadovoljni, nema leda, nije bučna...mada njima buka nije ni bila bitna posto je skrinja u podrumu..

https://www.centar-tehnike.hr/zamrzi...ČAR%20L1A%2060

mislim da je ovdje ima dostupno

2 die 4 18.09.2020. 00:53

Hvala svima na odgovorima, samo da još pitam, jesu li to 24cm ili 28cm tave?
Hvala.

OuttaControl 18.09.2020. 01:08

Evo da ja odgovorim, sutra kupujem prvu tavu za palacinke, 89 kn u kauflanda, pa cemo vidit :D

webstartm 18.09.2020. 08:41

Mi uzeli ovu za indkuciju, nakon 100njak palacinki jos uvik zadovoljni :D

https://www.vivre.hr/p-1159887/tava_...rabantia_25_cm

Ziiky 18.09.2020. 16:51

Jebeš indukciju. Plinčuga + pretis forever 🥰
Grašina gotova za 30 minuta, a prdiš već nakon 40

Pupo 21.09.2020. 13:20

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3439974)
Jebeš indukciju. Plinčuga + pretis forever ��
Grašina gotova za 30 minuta, a prdiš već nakon 40

Jesi (gradski ako se radi o gradskom)plin sam spajao ili si platio nekome?

Ja sam juče radio pripremu za plinski štednjak, ubacio ventil na cijev koja ide iz zida. Sada čekam montažu kuhinje.

Ova moja je van sebe, i cijelo vrijeme mi kljuca da sam trebao platiti nekome.

Ziiky 21.09.2020. 13:27

Ma sam sam spajao. 10 minuta posla.
Sta te yebe?

Pupo 21.09.2020. 13:30

1 privitaka
Mene ništa, samo je žena van sebe jer se radi o plinu :D

Moram samo otići kupiti gumicu. Prodali su mi u trgovini crijevo bez gumice. Nekome je trebala vjerojatno, a ja nisam gledao dok sam preuzimao.

Pomo 21.09.2020. 13:37

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3440729)
Jesi (gradski ako se radi o gradskom)plin sam spajao ili si platio nekome?

Ja sam juče radio pripremu za plinski štednjak, ubacio ventil na cijev koja ide iz zida. Sada čekam montažu kuhinje.

Ova moja je van sebe, i cijelo vrijeme mi kljuca da sam trebao platiti nekome.

Evo ja sam sam spajao gradski plin. Isto me malo bilo, jel, kaboom i te šprehe, ali evo, 6 mjeseci je prošlo i nikom ništa...

EDIT:
Citiraj:

Autor Pupo (Post 3440734)
Moram samo otići kupiti gumicu. Prodali su mi u trgovini crijevo bez gumice. Nekome je trebala vjerojatno, a ja nisam gledao dok sam preuzimao.

Nisma siguran da ti tu ide gumica, prije bi rekao da je crijevo za kudelju ili teflon...

VandaL.pr! 21.09.2020. 13:45

A da ti ipak to daš nekome ko zna, Pupo? :D

Pupo 21.09.2020. 14:29

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3440738)

Nisma siguran da ti tu ide gumica, prije bi rekao da je crijevo za kudelju ili teflon...

Nije fiksan navoj na crijevu, već se može neovisno okretati matica u odnosu na crijevu. Gotovo sigurno neide kudelja/teflon. Samo me zanima dal me trgovac zaje*o. :D Otići ću danas opet u Feroterm i tražiti da mi pokažu drugo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:46.