PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

android-split 20.07.2018. 16:57

Di je najpovoljnije za kupit xiaomi mi 3 band?

LAcy 20.07.2018. 18:32

Yeah, Pace sa zadnjim updateom je stvarno postao puno bolji. Smoother, faster, new activity screen, može se povezati sa vanjskim HRM...

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Guls 22.07.2018. 11:25

Citiraj:

Autor android-split (Post 3213318)
Di je najpovoljnije za kupit xiaomi mi 3 band?

Čini mi se da geekbuying iz DE ima za 37 eura... Al mislim da samo kineske verzije.
Internacionalne tj global su po 50ak eura

cicinho22 22.07.2018. 12:48

Pozdrav ekipa, razmišljam o kupnji Amazfit stratosa 2, ali nikako da se odlucim kupit ga preko Gearbesta za 170dolara ili u nekoj od nasih trgovina. Da li je neko imamo iskustva sa ovim internacionalnim jamstvima i kaio to funkcionira tj. isplati li se platiti 100€ vise za Hr jamstvo?

cba 31.07.2018. 07:59

Citiraj:

Autor cicinho22 (Post 3213697)
tj. isplati li se platiti 100€ vise za Hr jamstvo?

Ne isplati se to je vise od pola vrijednosti sata.
Šanse da se pokvari su u promilima.
Imas na geekbuyingu za 150€.

domy_os 31.07.2018. 14:04

Novi update za Amazfit je govno, morao sam ponovno uparivati sat i opet se hrpa statistika obrisala. UI je malo brži, par novih watch faceova i to je to, stari bugovi i dalje postoje.

LAcy 31.07.2018. 17:32

Do tebe je :D Meni se nista nije obrisalo niti sam ga morao uparivati. Activity screen je znacajno poboljsan. No ima, barem jedan, bug. Ako ne syncas steps na kraju dana, slijedeci dan ne mozes. App pokazuje zadnji sync iako sat uredno pokazuje stvarno stanje. Prijavio, rekli da su nasli problem (firmware) i da ce popraviti asap.

Btw, ako nadjete bug, prijavite. Moze potrajati dok se probijete kroz tipicne reboot, factory reset, unpair/pair i sl. al kad se probijete do devs, onda rijese problem relativno brzo. Meni su par dana slali beta app dok problem nije bio rijesen.

Srky 31.07.2018. 21:00

Također mogu potvrditi ovo što Lacy kaze, znači nikakvih problema nisam imao kod update-a, ugodno me iznenadio zadnji firmware (2.8.0.5), pogotovo vezano uz sportsku aktivnost, nema više delay-a od 3s kod starta aktivnosti, moguće je programirati treninge, 3D GPS...i još hrpa, brži rad osjetno i baterija ko da mi malo duže još traje....

trpi 01.08.2018. 22:40

gledam kupiti samsung galaxy frontier pametni sat ali na play storeu aplikacija samsung galaxy gear manager javlja INCOMPATIBLE sa mojim smartphoneom iako je android 5.0. vjerojatno jer je custom rom, ima li sanse zaobici to? jel uopce nuzna ta aplikacija na mobitelu ili se sve moze podesiti na samom satu, a mobitel samo neka daje bluetoothom internet? nemam dosadašnjeg iskustva sa pametnim satovima

LAcy 01.08.2018. 23:41

Probaj skinuti appk sa www.apkmirror.com, instalirati i vidjet da li barem radi.

trpi 02.08.2018. 11:14

radi, odlicno :)

Buger 02.08.2018. 15:08

Ima li tko iskustva s No.1 satovima? To mi djeluje nešto jako jeftino, a imaju dosta mogućnosti...

Prijateljski 02.08.2018. 15:22

Neki novi Xiaomi?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c668258a40.jpg

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Facelessone 02.08.2018. 15:26

Da, izašao prije 2 tjedna. Alternativa Lenovo Watch 9, makar je dosta skuplji.

Gabre 02.08.2018. 18:19

ima li sto novo na trzistu zanimljivo, osim pacea jos uvijek

Guls 03.08.2018. 07:56

Zanimljiv mi je Lenovo Watch X Plus. Klasični sat sa nekim naprednim funkcijama.
Po meni izgleda odlično i cijena u Kini mu je bagatela. Još ga nema kod nas, ali kad dođe očekujem visoku cijenu.

domy_os 12.08.2018. 00:15

Nova glupost... Danas hoću Amazfit upariti s novim mobitelom. Na starom stisnem unpair, ovaj synca podatke, instaliram Amazfit app na novi mobitel, hoću upariti i sat uopće ne prikazuje QR kod. Kako da ga uparim? Fora je što sad više nije povezan ni sa starim mobitelom.

LAcy 12.08.2018. 00:32

Valjda sat ne prikazuje QR code? Zapravo uopce to nisi morao raditi. Meni se sat sam upario sa novim mobitelom nakon sto sam restorao apps, ukljucujuci Amazfit. Cak mislim da je dovoljno da se ulogiras u app, ukljucis BT i naci ce se sami.

Sad mozes napraviti factory reset, sata ne mobitela. Ili googlaj kako prikazati QR code bez factory reseta. Znam da se moze al sad ne mogu naci.

domy_os 12.08.2018. 01:59

Da, sat, ispravio sam. Nemam root pa nemam ni Titanium Backup tako da ništa od restorea, sve sam pješke odradio. Bio sam se prvo logirao u Amazfit aplikaciju, povukla je podatke, ali nije skužila sat. Napravio sam na kraju factory reset, ionako ništa bitno nemam na njemu što ne mogu ponovno kopirati, samo sam namjestio postavke. Kod novog uparivanja mi je pak dva puta prikazivao QR kod, stvarno su loše to sve napravili.

LAcy 12.08.2018. 05:00

Sa restore sam mislio offical od Androida. Kad se ulogiras sa novim uredjajem, pita te koje app i data hoces restorati.

domy_os 12.08.2018. 14:58

A to ne koristim. Kad 1 GB platiš 10 eura, onda paziš za svaki bit. :D

Sonic1984 17.08.2018. 19:22

Pozz,
Ima li tko Garmin Vivoactive 3?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

tborzic 17.08.2018. 22:24

Večer,

ima tu hrpa dobrih ljudi i poznavatelja pa da pitam..
Iako sam godinama bio vjeran Pebble-u ipak sam (povuci potegni) uzeo Samsung gear s2.
I sad me nešto muči oko poruka (jedan od meni važnijih aspekata uređaja). Nemam aplikaciju Messages, OK, valjda zato što nemam Samsung mobitel, koristim Huawei P9 (i ne bi ga mijenjao).
Jel se može nekako instalirati ta aplikacija?

Drugo, kad u notifikacijama dobijem više poruka od iste osobe, vidim samo zadnju, kako to riješiti?

Slikovne poruke whatsappa i vibera ne mogu otvoriti, jel to tako treba biti ili tu ima kakvo riješenje? (da video ne spominjem)

Hvala na pomoći,
T.

murina 20.08.2018. 22:25

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 3220071)
Pozz,
Ima li tko Garmin Vivoactive 3?

Imam ja :fiju:

veve 21.08.2018. 13:13

Pitanje za ove koji prate cijene smartwacheva. Da li je XIAOMI Amazfit Pace 2 za kojih 1360kn kod nas (ima nasu garanciju) isplativa kupnja?

Sonic1984 21.08.2018. 17:25

Citiraj:

Autor murina (Post 3220916)
Imam ja :fiju:

Kasne li ti notifikacije za pozive?
Ja sa notifikacijama poruka bilo sms, wa itd nemam nikakvih problema ali sta se poziva tice katastrofa.
Npr zvoni tel ja se javim, popricam...te nakon sta poklopim ponekad i kasnije dode mi notifikacija o pozivu.
Palo mi je napamet da mob sam ne gasi vezu/app radi štednje baterije ali po tome bi i za poruke kasnile notifikacije.
Uglavnom na mobu (huawei p10) su sve te opcije stednje pogasene za garmin app itd.
Jednu stvar koju sam primjetio jest je da kad je mob otkljucan notifikacija poziva dode instant.....
E sad ni sam više nisam pametan, sve mislim da se moj vivoactive 3 music i mob ''ne vole''.

Btw - imao sam do prije kojeg tjedna amazfit pace i nikad problema.

domy_os 21.08.2018. 18:16

Za Huawei imaš masu stvari koje treba napraviti da bi aplikacija bila živa non-stop.

Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Manage automatically (Off)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Auto-launch (On)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Secondary launch (On)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Run in background (On)

U search napiši: Special access > Notification access > Garmin (On)
Smart assistance > Accessibility > Garmin (On)
Security & privacy > More > Device administrators > Garmin > Activate

Možda nešto od toga ne budeš imao za Garmin aplikaciju, ali to je max što može biti.

Sonic1984 21.08.2018. 18:35

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3221149)
Za Huawei imaš masu stvari koje treba napraviti da bi aplikacija bila živa non-stop.

Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Manage automatically (Off)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Auto-launch (On)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Secondary launch (On)
Apps & notifications > Apps > Garmin > Battery > App launch > Run in background (On)

U search napiši: Special access > Notification access > Garmin (On)
Smart assistance > Accessibility > Garmin (On)
Security & privacy > More > Device administrators > Garmin > Activate

Možda nešto od toga ne budeš imao za Garmin aplikaciju, ali to je max što može biti.

Hvala na odličnom naputku.
Sve je kako treba osim zadnje dvi stavke kojih nema za garmin app.
Iskreno nemam pojma.
Ima dosta ljudi po forumima koji se žele na navedeno....možda koji update rijesi stvar.
Ali žalosno je to da amazfit pace sat (software) od 600kn radi bez problema a ovi od garmina ne a daleko bolji brend za sportske satove.

Malo cu se poigrati ovi vikend sa npr samsungom nekim pa vidit jeli isto.

Srky 22.08.2018. 07:41

Citiraj:

Autor veve (Post 3221061)
Pitanje za ove koji prate cijene smartwacheva. Da li je XIAOMI Amazfit Pace 2 za kojih 1360kn kod nas (ima nasu garanciju) isplativa kupnja?

Ako se radi o novom uredjaju, za tu lovu definitivno se isplati jer ga ja nisam našao za menje od 1699kn kod nas. Podijeli s nama gdje ima :)
Vani je oko 1200kn (sa DHL-om)...

murina 22.08.2018. 11:38

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 3221135)
Kasne li ti notifikacije za pozive?
Ja sa notifikacijama poruka bilo sms, wa itd nemam nikakvih problema ali sta se poziva tice katastrofa.
Npr zvoni tel ja se javim, popricam...te nakon sta poklopim ponekad i kasnije dode mi notifikacija o pozivu.
Palo mi je napamet da mob sam ne gasi vezu/app radi štednje baterije ali po tome bi i za poruke kasnile notifikacije.
Uglavnom na mobu (huawei p10) su sve te opcije stednje pogasene za garmin app itd.
Jednu stvar koju sam primjetio jest je da kad je mob otkljucan notifikacija poziva dode instant.....
E sad ni sam više nisam pametan, sve mislim da se moj vivoactive 3 music i mob ''ne vole''.

Btw - imao sam do prije kojeg tjedna amazfit pace i nikad problema.

Nisam dosad imao takve probleme. Mobitel je iphone SE, a sat bez muzike :D

Jeli mi se čini ili je zaobljeno staklo na Music modelu?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40.