![]() |
Ček malo. Kaj šampinjoni ne rastu na ful mračnim mjestima? Otud i bijela boja.
|
pa imaš i smeđe... oni rastu na jadranu.
:D :D :D |
Ma svašta. Nisam neki fan gljiva. Oko vikendice u zagorju znam da se ljudi tuku za vrganje po šumi, pa ak netko treba, mogu saznat koliko traže.
|
mislim da nema baš gljiva na jadranu :D
ajde saznaj kakove su cifre toga, nemam ni okvirnu predodžbu jer em nisam naletio nikako, em maltene sve šta imam - dobijem. |
Kako ne. Ovi koji sjede uz cestu s zimmer frei znakovima :)
40-50 kn po kili, provjerio sam baš |
pa dobro to se još da preživjet... sad im reci da odu na plac! :D
|
Ja budem išao po Vrganje sutra brijem, a budem vidio hoće li biti šta od divljih Š., pa javim :D. Inače nisam neki fan vrganja, mi ih sušimo, a ovak svježe napravimo s jajima i toeto.
Ovi kakve ja berem na livadi su bijeli, nisu smeđi. Smeđi šampinjon je smeđi ilitiga mislim šumski. |
ama šta bi od njih radio sve... osim na pizzu, na juhu, na čušpajz, na umak, jaja... ma čuda :D
|
Ma kakav plac. Dok dođe do zg i plati sve gluposti da bi uopće mogao prodati tih par kila vrganja...radije sjede doma pred telkom :)
Gore je netko od mojih skoro svaki vikend, pa se može pokupiti i dofurati u zg. Mogu te i u šumi ostaviti kroz vikend pa kaj nabereš nabereš :) |
Ja isto pičim za vikend po vrganje :)
Ovdje se kila nađe za 30 min :D |
Koje pizzerie u Zagrebu stavljaju po defaultu mozzarellu, a ne obican sir? Znam da se u vecini moze posebno nadoplatiti, ali dosta mi je vise sugavih sireva za pizzu koji se kod nas prodaju i osjecam se glupo sto moram dodatno traziti i platiti normalni sir.
|
Syss, provozaj se cestom za Pisarovinu, imaš ekipu koja prodaje vrganje uz cestu. Tamo imam jednog tipa kod kojeg godinama kupujem.;)
|
tnhx za tip ;)
|
Citiraj:
Znači ak vidim Clia kak dere blokadu u 2. onda znam tko dolazi po gljive :D . |
:lol2:
|
top gear top tip :D
|
Idem upravo sa Krka u opatiju u taj Roko sta hvale svi pa da vidimo sta to je...
Rendula...pizza kod Žaca |
nemoj da bude pozitivna recenzija jer će zamrijet thread! :D
|
2 privitaka
Jedan protvan je pao, drugi je u rolu još par minuta.
Utrošeno preko pol kile mesnih prerađevina na njih dvije :D |
Citiraj:
|
UNTI mogu misliti na kaj liči kebab na krku :D
ajde sretno sa idijotima :D |
1 privitaka
Evo me u Valbiski po preporuci...naručena piccante...čekam :)
|
Napeti smo :D
|
1 privitaka
Unimpressed. Rajčica koja me podsjetila na pizze toplog obroka u OŠ. Sad Jel to masterstroke ili utter fail neznam...čini mi se ovo drugo. Fefači K+ nabacani nakon pečenja. Vratina probavljiva. Sir fin i ukusan. Tijesto mrvicu deblje nego vulgaris pizza. Kulen...sve samo ne kulen. Malo možda suho sveukupno. Cijena je malo too high. 55kn. Iako sam se najeo nije tog vrijedna. Ima definitivno boljih pizza i na Krku(Galija Krk,Leo Punat,benga iznad malinske) a Zagrebačke Kod Žaca,Chello i Pizz'up su galaksija za ovo...kako ukusom tako i cijenovno.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Do kraja rujna sam na otoku tako da cu svakako obići i to. A za Roko mi je od 5 upitanih riječana svih 5 reklo tamo :D to im dojde NES ko Chello nama u ZG :)
|
Citiraj:
Isto vrijedi i za pršut (iako njega baš i ne volim toliko jer sam odrastao na slavonskoj šunki, koja je ajme bolja te nije opterećena prešanjem i nedostatkom dima). IMO, takve stvari su predobre uz kvalitetan sir, kruh, vino, a ne da se prostituiraju na pizzi. Kulen i pršut iz pećnice, pa na što to liči? :D |
Juice, investiraj u neku posudu koja nije limeni protvan. Keramika, staklo, kamen, bilo što samo ne lim, jer dobije metalni okus na koji smo svi tako navikli kod domaće pizze :nono: a i svega pečenog na protvanu, zapravo.
Citiraj:
Pizza Roko, u Roku :goood: Nemoj u Veloce, to je kao fast food i peku ih u električnoj pećnici, isti sastojci i vjerojatno najbolji "picakat" u Opatiji i šire ali nije to to. Ne znam kako je u novom Roku (onaj lokal niže), drž se starog za svaki slučaj. :chears: |
Citiraj:
Nisam nikad naišao na četvrtaste posude od keramike ili nekog drugog materijala. A i iskreno, nisam nikad osjetio metalni okus na pizzi, a ni na ničem drugome. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:20. |