![]() |
Citiraj:
|
Pa čuj, znaš i sam da ako nakeljiš Prescotta na nju da se FET tranzistori usiju pod žešćim klokanjem. Pogotovo jer ta ploča pokazuje temperaturu te PWM regulacije i još te više izbezumi kad počne pičit blizu 100°C :D
|
Citiraj:
Šta inače Abit ploče pokazuju temperature PWM regulacije? I moja IP35Pro pokazuje isto, to nisam vidio na nijednoj drugoj ploči koju sam imao... |
http://www.extremeoverclocking.com/r...C7_MAX3_6.html
Pa uglavnom sve pokazuju temp svih faza PWM-a. Sjećam se da sam na AW8 ostao šokiran kad mi je Presler 945 nerijetko taj PWM znao "utjerati" u 110°C, pogotovo jer je bio klokan na 4.1GHZ za 24/7 :) Ali poslije prihvatiš to kao da ga nema i zaboli te za drain current dok god imaš jamstvo na ploču :) |
Citiraj:
|
A oko 120°C je generalno dozvoljeno za Mosfet, a što se tiče drain currenta i karakteristika svakog pojednog trebaš malo guglati i ipak imati neke osnove elektronike da bi shvatio rad te vrste tranzistora snage.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a preksutra mi stiže OCZ Platinum Rev2 2-2-2-5 DDR-400 :D |
Boga mi, divne ti stvarčice skupljaš. Keep it up!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Instalacija Abit IC7-MAX3
Nevjerovatno je kako sam se izsexao sa postavljanjem Big Typhoona na IC7-MAX3. H-plate koji drži cooler na procesoru uopće nije pogodan za tu ploču. Morao sam skinuti onaj OTES urac-parac i još mi je na jednom kraju H-plate ležao na kondenzatoru, tj. još uvijek leži. :D
nakon što sam sve složio, komp nije htio loadati Windowse nego mi je izbacio poruku "Error loading operating system". Naravno, morao sam posegnuti za Hiren's boot CD-om te skršiti MBR i partition table, instalaciju ispočetka... danas ću se zabaviti OC-anjem, budući mi je jučer cijeli dan ošo na šarafanje. UPDATE: OC Validacija Pod Orthosom 15-tak minuta stabilno, temperatura nejde preko 53°C a PWM nejde preko 45°C, čak i bez onog OTES-a. predivno. :D |
Pitanje za Dizela ... došla mi pod ruku ASUS TUWE-M sa Celetom 1000, na ciscenje i reinstal.
Pa sam mislio to otet, dat čoeku neku s478 i Cele 1.7. A ja da se igram. Ima li kakije iskustava sa doticnom, ima samo 2x sdram i po meni dostupnim podacima podrzava Cele 1.40 i Pentiuma 1.20, znaci nije kao favoriti poput tusl-2c i sl. |
Ma jebo tu ploču, kolko se sjećam to nema ni AGP, tako da će te jebati integrirana VGA u mozak i zaboravi na klokanje.
Bajdvej, jučer sam "uštekao" P4 3.0C Northwooda bez jednog pina na ex-Brkoslavovu Gigabyte 8IK1100 sa i875P čipsetom i otpve ga zviznuo na 240MHz FSB (3600MHz) sa 1.55V. Stabilan kao vrag :D http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1371276 Pod Šurikenom temperatura u 100% loadu ne prelazi 55°C. U idleu je oko 40... |
Citiraj:
|
Znam šta pokazuje CPU-Z, napon u BIOS-u sam naštelao na 1.55V. To što ploča overvolta je drugi par opanaka. Ionako je procesor napola kripl sa 1 pinom manje i nisam se ni nadao da će uopće raditi :)
Ovako imam full funkcionalnog Northwooda na 3GHz, njam :D |
Citiraj:
ja sam na njoj gazio Northwooda 2,8GHz također na 3,4 - 3,5GHz, ali nisam htio više, prvo zbog mermerije, a drugo zbog stock coolera. sad kad sam nabavio MAX3 i BigTyphoona, nije vidio 55°C sa 1,55V na 3600 nakon par sati Orthosa. |
Nabavi ti sebi Šurikena ili neki drugi od Škajta jer većina ide na 478 socket :D
|
Citiraj:
|
A zašto bi krepala, ja sam slomio tu komplet cijelu pljastiku za OTES i tako je radila godinama. I onda mi support iz NL poslao novu gratis :D
|
Ajde da vam se i ja malo pridruzim..
Prije neka 2 mjeseca odapeo Asrock P4V88, nabavljena ova iz siga za 50km, znaci nekih 180kn otprilike. Zasad sve funkcionise @stock jer se Preskot grije ko blesav, cekam da malo zahladni pa da vidimo dokle ide :) Dizel, pitanje jedno za tebe...Do koje cifre otprilike spustiti voltazu a da ne ispusim na stabilnosti? Zelio bih to uraditi zbog temperature, manja voltaza=manja temperatura. |
Ja nemam pojma jer Prescotte za 478 izbjegavam uglavnom u širokom luku, igram se samo s Northwoodima.
|
Citiraj:
|
Sinoc sam bez ispaljene kune dosao u posjed jednog malog dragulja... Celeron tulac na 1,3GHz, Asus TUSL2-C, 512 mega sdrama, disk, zvucna, la-la, svega... Konfa je stajala u cosku zbog napajanja koje je kihnulo. Sva sreca da sam naisao i primjetio da je tu, inace bi prosetala u kontajner....
|
Da imaš serverski PIII onda bi se dalo razglabati o nekakvom negdašnjem "dragulju"... :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hladnjak za pentium d 2.66GHz, sto kupiti?
Buduci da mi je hladnjak ( ventilator ) poceo zujiti vrijeme je za zamjenu hladnjaka.E sada, mene zanima sto kupiti ali da nije skupo i da ne radi veliku buku?
|
skini vent i nakalemi 92/120mm fan na pasivac za 20kn :)
|
Ne bih nas eksperimentirao jer komp puno radi...radje bi neko rijesenje "kljuc u ruke":DMontiram hladnjak na procesor i vozi par godina:)
Budjet je oko 100 krznasa |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:02. |