PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Ivo_Strojnica 30.09.2025. 12:30

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3823177)
Brezoni? 1300€?

EDIT:
to su šipke sto drze L profil i onaj gore dio prema volanu,jedna vertikalna, druga horizontalna. ne znam kako se zovu + amortizeri.

De5tr0yer 30.09.2025. 16:12

Citiraj:

Autor Ati freak (Post 3823290)
Ekipa?

Prijedlog za pneumatski pistolj? NIsam imao isksutva ni koristio do sad.

Sezonski za izmjenu kotaca na 4 auta. Ostatak sezone mi ne treba.

Kompresor je ovaJ : https://bautronix.shop/product/klipn...50-black-line/ ako to ima veze.

Za rekreativnu upotrebu uzmeš nešto rabljeno i ispravno. Kod primopredaje isprobaš na licu mjesta. Tako se da naći kvalitetniji pištolj za relativno malo novaca.

Moje mišljenje je da ti pištolj niti ne treba. Ako ne navoziš auto na veliku dizalicu, onda ionako moraš raditi na podu, pa otpustiti šarafe nije nikakav problem, a da bi trebao pneumatiku.

Više tijelo pati od buke tog kompresora nego od ručnog odvrtanja šarafa.

Ivo_Strojnica 30.09.2025. 16:16

nisi ti vidija ATI Freaka.
Treba njemu pneumatski pištolj. :D

WraGG 30.09.2025. 16:59

Mora li biti pneumatski? Ja sam vec nekoliko puta pisao tu o onom lidlovom na struju. Puno bolji od svakog pneumatkog, a da o onim aku govancima i ne pricamo. Naravno, nije bolji od nekog profi pneumatskog, ali za toga ti treba i profi kompresor i profi crijevo.

listerstorm 30.09.2025. 18:36

Tomić je katastrofa.

Mjesec i pol nakon zamjene ulja dobijem poruku da je na minimumu i odem do nih.

Oni mi dosipali litru i rekli da možda kod zamjene nisu napunili do max.
Prođe još mjesec i pol i opet fali litra.

Odem kod lokalnog mehaničara (radi samo BMW) i on pogleda baterijom i kaže mi da je ona zaštitna podloga full natopljena uljem.

Ostavim auto kod njega i javi mi da je procurilo na hladnjaku ulja, odnosno na plastičnom kućištu ispod hladnjaka.

Hamm 30.09.2025. 20:27

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3823109)
Jesam ja jedini na ovom svijetu koji je prezadovoljan sa BMW-om?

Pa ono voziš staru drlju koja je još proper bmw, a ne ova nova govna. :D

In other news rasulo mi se kvačilo na citraču i morao sam ga ostaviti na parkingu jednog dućana. :D I to je sreća u nesreći jer sam bio li-la bi ne bi išao na grunt, a tamo signala nema :D Fino bi se najebao pehaka do signala pa čekaj ženu itd..

Sranje je kaj se poklopilo sa terminom popravka mazde (žena ogulila malo). :D

E sada škoda meni treba za vrtić (3km udaljen u selu do), citrač ide na servis 8.10., a mazda 07.10. :D

Pa eto nek mi netko kaže da ne treba imati MAKAR četiri automobila.

Mladenxy 30.09.2025. 21:02

Dosta je jedan koji uvijek radi, novi ili službeni :D

rendula 30.09.2025. 21:59

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3823410)
Sranje je kaj se poklopilo sa terminom popravka mazde (žena ogulila malo). :D

Nju bas kasko voli, jel to vec treci puta?

Amdejac 30.09.2025. 22:24

Amdo, takav ti je život nas umjetnika. Ja s mehom već mjesec i pol dogovaram termin za servis. Popio mu pola kartona Heinekena. Termin još nije dogovoren. 😂

maXonja 30.09.2025. 22:27

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3823073)
Ali ko mu kriv sto je nesposoban, pa to je mogao sam zamijeniti. S jednom rukom drzi auto malo nagnut, u drugoj gedora, i da vidis pol sata vremena i trosak od 45 eura za EGR, jebiga svi danas nesposobni za ista napraviti. Nema jeftinijeg vozila za odrzavati ako ga sam odrzavas, kako bi neki rekli :D :D :D :D

EGR se mijenja? To se blindira i softverski gasi pa makar bio i ispravan :wtf2:

Tajl3r 30.09.2025. 23:14

Sve minjam sam(limarija no no),uštedi se ali izgubim vrimena pun k..pa mi na kraju skoro pa dođe na isto jer toliko ce stat i mehanicar kojeg boli tuki kao sta je mene nekad na njegovom mistu.Gušt je i sam napravit dok budem moga sam cu ,par prijatelja koji nisu znali filter ulja pronaci sad rade mali servis sami,bar zato ne triba veliko znanje ili specijalni alat ..može se kad se oče

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

Hamm 01.10.2025. 03:23

Citiraj:

Autor rendula (Post 3823428)
Nju bas kasko voli, jel to vec treci puta?

Drugi.

Prvi je bio kamen u vjetrobransko kad je preticala tj obilazila kamion na autoputu. Bad luck, a ovo drugo je njezina greska usred kronicnog umora. Dogodi se. Al fakat nije strasno. Total steta oko 500-600 eura u ovlastenom.

Amdejac 01.10.2025. 10:40

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3823442)
Drugi.

Prvi je bio kamen u vjetrobransko kad je preticala tj obilazila kamion na autoputu. Bad luck, a ovo drugo je njezina greska usred kronicnog umora. Dogodi se. Al fakat nije strasno. Total steta oko 500-600 eura u ovlastenom.

Moja sa škodom nije vidla crni metalni stol na dvorištu. I mac u njega na rikverc.
Za stupić kaže da nije čula jer ju je ponjela pjesma.
Ali nije lim udubljen, da se ušpricat i ispolirat.

Jelc 01.10.2025. 11:17

Hjo
Bitange
I geviht bi potrgali :p
I onda ma nismo mi..babe su..
Aha:D

Daten 01.10.2025. 11:36

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3823437)
Sve minjam sam(limarija no no),uštedi se ali izgubim vrimena pun k..pa mi na kraju skoro pa dođe na isto jer toliko ce stat i mehanicar kojeg boli tuki kao sta je mene nekad na njegovom mistu.Gušt je i sam napravit dok budem moga sam cu ,par prijatelja koji nisu znali filter ulja pronaci sad rade mali servis sami,bar zato ne triba veliko znanje ili specijalni alat ..može se kad se oče

Ja sam si nedavno napravio mali servis na passatu.
Baš mi je bilo gušt to sam raditi, ne moram se nigdje naručivati, znam šta sam promijenio + ostane mi 50€ u džepu.

Do prije godinu i pol nisam ni ja znao gdje je filter za ulje :)

https://i.postimg.cc/vgMyx6Y2/IMG20250920111000.jpg

WraGG 01.10.2025. 11:37

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3823495)
Moja sa škodom nije vidla crni metalni stol na dvorištu. I mac u njega na rikverc.
Za stupić kaže da nije čula jer ju je ponjela pjesma.
Ali nije lim udubljen, da se ušpricat i ispolirat.

Prije nekih 15ak godina, sjedi nas 5-6 pred kaficem, i dolazi zena od jednoga kaze treba joj auto kratko i uzima kljuc sa stola. Lik je tada vozio E39, jaaako dobar.
I odlazi ona do parkinga koji je 50ak metara od nas, sjeda u auto, krece u rikverc i vozi drito u rasvjetni stup. Parking senzori divljaju, mi ih cujemo u kaficu i slijedece sto cujes je BUM! Izlazi gospodja iz auta, ovaj vec bogove skida, kad ce ona: "Al Peeero, nije nista sviraloooo!" :lol2:
Al da ne bude da samo tudje zene udaraju, moja je i pored svih silnih senzora i kamera krstila par puta F11, a i F20 je vec jednom naj**ao! :D

Ivo_Strojnica 01.10.2025. 12:16

eeee, da kupite poštene aute, ne bi vam to bilo.
Mojoj ženi auto uvijek stane točno na 10cm od zida, htjela ona to ili ne :D

Tajl3r 01.10.2025. 12:28

Citiraj:

Autor Daten (Post 3823509)
Baš mi je bilo gušt to sam raditi, ne moram se nigdje naručivati, znam šta sam promijenio + ostane mi 50€ u džepu.

To je to
Gospoče
https://n1info.hr/magazin/lifestyle/...-automobilima/

Hamm 01.10.2025. 13:11

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3823515)
eeee, da kupite poštene aute, ne bi vam to bilo.
Mojoj ženi auto uvijek stane točno na 10cm od zida, htjela ona to ili ne :D

Ne stane ako bočno udariš kad ideš nared (garaža/stup/kut ulaska). Tako je mazgo stradalo. :D

Škoda sama koči, a za mazgo nisam siguran. Vjerojatno i ona....ne znam, :D

I to da sama koči me dva puta spasilo. Cool feature na dužim autima.

Citiraj:

Sam si radio ove platofrme?

Ivo_Strojnica 01.10.2025. 13:36

moj i bočno stane

ima senzore iznad kola.

Hamm 01.10.2025. 13:38

Tokom vožnje u napred stane ako krivo smotaš i recimo ideš oguliti stražnji desni ili lijevi blatobran? Ajde daj malo taj auto da ti pokažem da neće stati. :D

Amdejac 01.10.2025. 13:40

Citiraj:

Zadnji put sam to radio lani. Meho nije imao vremena, ali koristim njegovu garažu, alat i dizalicu. Inače on šarafi dok mu ja radim inspekciju frižidera. 😂

vga killer 01.10.2025. 13:53

Nedavno na kvartu ženska bubne u žardinjeru koja je naslonjena na terasu od birca tak da se cijela terasa stresla, izlazi vani a da ni pogledala nije.
Gazda birca je taman stajal na teras i pita ju jel uopce skužila da je udarila, a ona ga pogleda i mrtvo hladno - Da..i kaj ćeš sad? oćeš me udariti?
Okrene se i ode

lowrider 01.10.2025. 14:02

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3823536)
Nedavno na kvartu ženska bubne u žardinjeru koja je naslonjena na terasu od birca tak da se cijela terasa stresla, izlazi vani a da ni pogledala nije.
Gazda birca je taman stajal na teras i pita ju jel uopce skužila da je udarila, a ona ga pogleda i mrtvo hladno - Da..i kaj ćeš sad? oćeš me udariti?
Okrene se i ode

Kultura i inteligencija na razini.
A mislim da bi mogla i malo pod nadzor mentalnih institucija

Ivo_Strojnica 01.10.2025. 14:05

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3823533)
Tokom vožnje u napred stane ako krivo smotaš i recimo ideš oguliti stražnji desni ili lijevi blatobran? Ajde daj malo taj auto da ti pokažem da neće stati. :D

bome to još nismo isprobali, ali mi nekako zvoni da neće stati :D

Hamm 01.10.2025. 14:15

O tome ti ja pričam anđele moj. :D

Daten 01.10.2025. 14:44

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3823527)
Ne stane ako bočno udariš kad ideš nared (garaža/stup/kut ulaska). Tako je mazgo stradalo. :D

Škoda sama koči, a za mazgo nisam siguran. Vjerojatno i ona....ne znam, :D

I to da sama koči me dva puta spasilo. Cool feature na dužim autima.

Sam si radio ove platofrme?

da, najsigurnije mi je tako, a i najjeftinije. Ručna kočnica, u brzinu i kamen iza zadnjeg kotača i siguran sam.

Uzeo za cca 45€ dvije fosne, dužina 5m, širina 30cm i debljine 5cm, otpilio i zašarafio, ostalo mi je 15 cm da stavim s prednje strane da imam graničnik da kotač ne može naprijed.

zkljaja 01.10.2025. 14:50

Citiraj:

Kak si zadovoljan s Highline Passerattijem naspram budget Škode nakon ovoliko vremena?

Hamm 01.10.2025. 14:53

Citiraj:

Autor Daten (Post 3823546)
da, najsigurnije mi je tako, a i najjeftinije. Ručna kočnica, u brzinu i kamen iza zadnjeg kotača i siguran sam.

Uzeo za cca 45€ dvije fosne, dužina 5m, širina 30cm i debljine 5cm, otpilio i zašarafio, ostalo mi je 15 cm da stavim s prednje strane da imam graničnik da kotač ne može naprijed.

MA da u pravilu prosto ko pasulj. :D Ulje istočiš iz auta preko traktura u neki kanister i na reciklažno?

De5tr0yer 01.10.2025. 15:13

Citiraj:

Daj si samo provjeri položaj čepa za ispuštanje ulja, da ne stoji na prednjem kraju, pa da ostaneš u ovom položaju sa litrom-dve starog ulja kod zamjene.

Konstrukcija je super. Dok sam još bio primoran delat bez dizalice, sklepao sam slično. Imam ih još uvijek za rezervu. :D

coconut 01.10.2025. 15:34

Ja sam na Yugu mijenjao ulje bez ikakvog dizanja auta. Dovoljno je visoko bio podignut od tla da si mogao rukama doći do filtera i čepa kartera.
Na isti način sam promjenio prekidač svjetla za rikverc na mjenjaču i nekakav komad koji je spajao ručicu mjenjača sa njegovim kućištem.

zvonac 01.10.2025. 15:41

Pozdrav.

205/55/16, tražim zimske gume, cijena, cca 105€/kom. dvojba, conti ts 870 ili michelin alpin 7? Kakva su vaša iskustva s navedenim gumama dotičnog dvojca?

Colop 01.10.2025. 16:02

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3823557)
Pozdrav.

205/55/16, tražim zimske gume, cijena, cca 105€/kom. dvojba, conti ts 870 ili michelin alpin 7? Kakva su vaša iskustva s navedenim gumama dotičnog dvojca?

Na BMW-u imam 205/60/16 Contsi TS 870, najbolje zimske gume koje sam imao.
Držanje po kiši fenomenalno.
Postoji neka razlika u smjesi i tvornici između TS 870 i Ts 870 P.
P je navodno dosta lošiji po testovima, iako bi P trebao biti performance.

pitanje, jel ima koji web shop u europi koji prodaje OEM felge (konkretno VW) po ok cijenama?

Prije par godina kupio sam OEM felge za BMW po ok cijeni, ali ne mogu naći ime dućana na mejlu.

zvonac 01.10.2025. 16:44

Tnx..
Izgleda da su u pitanju nijanse između contija i michelina..

Cijene su nenormalne, al ovo je najjeftinije kaj sam našao.
https://www.njuskalo.hr/gume-zimske/...oglas-48125896

Tajl3r 01.10.2025. 17:52

Citiraj:

Autor Daten (Post 3823546)

https://tokic-alati.hr/hector-set-kr...era-za-kotace/

Odlicno ,ali moš ovako i miran si godinama prijatelj uzeja sve radi i drži ajnc aa ,oba lezali ispod mjenjali poluosovinu solidna kombinacija ,samo sta je on dao tad 100€ plus koliko se sijecam

Colop 01.10.2025. 18:56

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3823566)
Tnx..
Izgleda da su u pitanju nijanse između contija i michelina..

Cijene su nenormalne, al ovo je najjeftinije kaj sam našao.
https://www.njuskalo.hr/gume-zimske/...oglas-48125896

Je, cijenw je dobra. Ja sam svoje platio 130 eura komad ako se sjećam dobro.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

Daten 01.10.2025. 22:11

Citiraj:

Autor zkljaja (Post 3823547)
Kak si zadovoljan s Highline Passerattijem naspram budget Škode nakon ovoliko vremena?

Dosta mi je passat bolji makar je stariji.
Možda da je škoda bila 2.0 TDI sa dobrom opremom i multilink ovjesom onda bi se dalo usporediti ali opet kvaliteta interijera je bolja u passatu.
Nisam nikad vozio auto sa multilink ovjerom pa nisam kužio u čemu je stvar, sada kužim da se auto sa multilinkom lakše vozi po zavojima, kao da se manje naginje.
Izolacija kabine je bolja ( tome sigurno doprinose i dupla stakla od vozača i suvozača na passatu ).
Dynaudio ozvučenje je top, nemam doma zvučnika ili slušalica koje mogu bolje reporoducirati glazbu.

Imao sam nekih sitnica za riješiti na passatu, dio sam riješio u Štasniju, dio sam doma u dvorišu.
A i Škoda je imala problema samo je tada bila još u garanciji pa sam ju vozio u Štasni.
Nikad mi nisu uspjeli riješiti problem da kada upalim tempomat nekad jednostavno upali narančasti uskličnik, morao sam auto ugasiti i upaliti da opet proradi tempomat.
Grešku u servisu nisu vidjeli jer je nestala, a ja nisam tada imao dijagnostiku da na licu mjesta odmah vidim koju grešku izbacuje.

Sve u svemu, nije mi žao što sam škodu prodao.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3823548)
MA da u pravilu prosto ko pasulj. Ulje istočiš iz auta preko traktura u neki kanister i na reciklažno?

Vidi se na slici, jedan kanister od Adblue ( 10 l ) sam skalpelom razrezao s boka i to stavio ispod.
Prolilo se par kapi jer sam greškom kad sam izvukao šaraf prošao kroz mlaz ulja pa je malo pošpricalo sa strane ( jbg prvi mi je put )
Ulje sam kasnije ulio u drugi kanister od adblue-a i to ću odnijeti na reciklažno dvorište.

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 3823552)
Daj si samo provjeri položaj čepa za ispuštanje ulja, da ne stoji na prednjem kraju, pa da ostaneš u ovom položaju sa litrom-dve starog ulja kod zamjene.

Razmišljao sam o tome :)
Na passatu i škodama je čep kartera točno na stražnjoj strani kartera gdje se slijeva ulje kada je auto nagnut.

Mommistake 02.10.2025. 07:48

Ne može se to uspoređivati.

Ja mogu osobno reći, službemu Superb sam vozio nekih 6 mjeseci, 1.6, najosnovnija oprema.

Kupio isto godište Sportline s još nešto dodatne opreme na sam Sportline. Drugi auto. Kompletno drugi auto, ne zajebavam se. Jedino je izgledom ista, ostalo, da mi netko stavi povez preko očiju, kao da sam sjeo u drugi auto.

Master_Hrc 02.10.2025. 09:10

Citiraj:

Autor Colop (Post 3823559)
Na BMW-u imam 205/60/16 Contsi TS 870, najbolje zimske gume koje sam imao.
Držanje po kiši fenomenalno.
Postoji neka razlika u smjesi i tvornici između TS 870 i Ts 870 P.
P je navodno dosta lošiji po testovima, iako bi P trebao biti performance.

pitanje, jel ima koji web shop u europi koji prodaje OEM felge (konkretno VW) po ok cijenama?

Prije par godina kupio sam OEM felge za BMW po ok cijeni, ali ne mogu naći ime dućana na mejlu.

Yes yes, ja imam 870 P ali 18" (200 ojra komad :beer:) i moram priznati da su vrhunske. Iako sam nekih 10ak godina imao michelin alpine, neznam vise koja verzija, koje su isto bile top rekao bih da su ove za nijansu bolje. Uglavnom po kisi/snjegu vozim kao po suhom uopce mi nema razlike. :D

Hamm 02.10.2025. 09:39

Cijeli set ti vrijedi više nego auto. :D Fakat se vidi da ti je stalo do sigurnosti. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:46.